Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiško vaiko patiekalų receptai

O kaip su VIRTU BULVIU CEPELINAIS ???? Juk kruopsciai atrinkus ingridientus, jie manau zymiai lengvesnis maistas, nei normalus cepelinai??? 4u.gif Ar kas bande daryti, ar valgo leliukai????

O dar KUGELIS tiktu visiems, kas bulves valgo manau. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo m a m a: 26 gegužės 2006 - 23:32
Virtų bulvių cepelinai thumbup.gif .
Vat kugelis tai g.gif . Sunkiai virškinamas, bet, jei paragaut nuo bendro stalo, tai labai tinka. Tik ne visi mažiai (pvz. mūsų mirksiukas.gif ) kugelį mėgsta.
Atsakyti
Mes ne tik cepelinus, bet ir "kugelį" kepam iš virtų bulvių thumbup.gif Aš kartais dar virtų morkų pridedu, tai ir spalva "skani" gaunasi.... Mūsiškis alergiškas ir kviečiams, tai įmaišau avižinių dribsnių arba miltų (dribsnius reikėtų pamirkyti - piene arba rūgpieny, o jei negalima pieno, tinka ir vandenukas..., gal ir sojos pienas tiktų, bet nebandžiau). Gaunasi toks švelnus "pūkinis" kugeliukas, mažius kerta apsilaižydamas tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Kai atsiranda šviežių moliūgų, cukinijų, ir pan. (agurkas - irgi nieko), galima į tešlą rupiai įtarkuoti žalių - irgi skanu, tik tada daugiau miltų reikia dėti, kad apkepas nebūtų "ištižęs"...
Beje, virtų bulvių plokštainį galima ir saldų kepti... Man - nelabai, bet vaikui thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos.

Mano Miliunia, t.p. alergiska, tik tiksliai dar nenustateme kam, po truputi bandom. Dabar jai 9.5 men. Mes geriam Aptamil HA2. Pastebejau, kad i pakuote yra ideta knygele su receptais, naudojant Sinlac kose. Kadangi ji vokieciu kalba, (o as nesimokiau jos) tik spelioju. Sopratau kad yra receptas su bulvesm, su morkom (beje, joms mes tikrai alergiskos doh.gif ) ir dar vienas. Gal kas matete ir jau bandete pagaminti??? g.gif Idomu butu isgirsti kaip isejo ir svarbiausia AR VALGE?
Atsakyti
g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif
Gal kas nors bandė ožkos pieno mišinėlius, kurie yra Maximose? Mano mažius alergiškas pieno baltymui, galvoju, gal jam ožkos pienas tiks? Amžius 5,5 mėn.
Atsakyti
QUOTE(sala77 @ 2007 04 27, 12:13)
Sveikos, mamytės 4u.gif
Gal kas nors bandė ožkos pieno mišinėlius, kurie yra Maximose? Mano mažius alergiškas pieno baltymui, galvoju, gal jam ožkos pienas tiks? Amžius 5,5 mėn.

jokio ožkų pieno schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Paklausk alergologes. Karves ir ozkos pieno baltymai ne tokie patys. Beje, pagal nutylejima visur visada turima minty tik karves pienas - ne ozkos, avies, kumeles. As maziu dar maitinu pati. Mes abu alergiski karves pieno prod., be problemu geriu ozkos.
Atsakyti
sveikutes mamytes.mus isbere nuo banano nors alergologe minejo kad nuo jo neberia bet ne zandukus kaip iki siol o visa kuneli.kai apsigydeme paraudusia odele idejau i darzovyne pamodoso tai db siaubingai raudoni zandukai verysad.gif verysad.gif verysad.gif.esame elergiski pieno produktams kai duodu jogurtiniu varskyciu paumeja akimirksniu bet kai su pienuku verdu koses paumejimu nepastebiu.o kur daro tyrimus kad nustatyti tiksliai nuo ko beria nes iejus i parduiotuve nez ka mazyliui nupirkti paskanauti taip nusibodo tos koses.
Papildyta:
i darzovyne pamidoro smile.gif
Atsakyti
Labutis,
Vaikucius galima palepinti sausainiais/blyneliais is kukuruzu miltu, arba pamaisius su ruginiais. Skanus blyneliai is ruginiu miltu. Kosiu balinimui, blynams galima naudoti sutirstinta piena be cukraus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Donalita @ 2007 07 31, 04:43)
Paklausk alergologes. Karves ir ozkos pieno baltymai ne tokie patys. Beje, pagal nutylejima visur visada turima minty tik karves pienas - ne ozkos, avies, kumeles. As maziu dar maitinu pati. Mes abu alergiski karves pieno prod., be problemu geriu ozkos.

Alergologė man ir uždraudė duot ožkos pieną, o aš kvaiša nepaklausiau, oi kaip pasigailėjau, tik gaila kad dėl mano durnumo skaudėjo ne man o mano vaikui.

Nu dar gražiau, sutištintas pienas alergiškiem vaikam doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 03 rugpjūčio 2007 - 15:26
Skaiciau, kad virta morka nmeturetu buti alergiska g.gif maniskis valgo virta morka, jam labai patinka (maisau su iv. darzovemis), o va daviau obuoliu, morku svieziai spaustu sulciu ir pabere sad.gif
o del karves pieno, girdejau reportaza, kad buvo atlikti tyrimai ir paneigta nuomone, kad vaikui iki 1 metu negalima duoti karves pieno... tipo alergizuoja pieno baltymas, bet jei jis suskaldomas i smulkesnes daleles jis nealergizuoja. zodziu rekomenduoja duoti apdorota karves piena (karves pieno produktus)
Atsakyti