Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynų parašai

QUOTE(zmiejus @ 2007 02 26, 15:20)
Paskelbdamas temą tik norėjau pasitikslinti ar teisinga informacija, kurią nugirdau "Labas rytas" laidoje. Ačiū už jos patvirtinimą pirmajai pašnekovei.

Anu, vėl tamsta tą patį g.gif Taigi nepatvirtinta ta nuomonė, o paneigta. Niekam neįdomūs tamstos parašai ir niekam nereikalingi, ir nematau kur buvo patvirtinta tokia neteisinga nuomonė g.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 02 26, 16:52)
Anu, vėl tamsta tą patį  g.gif  Taigi nepatvirtinta ta nuomonė, o paneigta.  Niekam neįdomūs tamstos parašai ir niekam nereikalingi, ir nematau kur buvo patvirtinta tokia neteisinga nuomonė  g.gif

"27.7. Pradėti laikyti šunį ar katę galima, jei neprieštarauja tie kaimynai, kurių butai ribojasi sienomis, lubomis ir grindimis. "
Įdomiai gaunasi, kad diskusija daugiausia eina ne apie tai, ar taisyklės yra geros ar ne, o apie tai, kad ne visi mokame skaityti arba skaitydami suprasti smile.gif Negi neaiškiai taisyklėse parašyta?
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 26, 16:58)
"27.7. Pradėti laikyti šunį ar katę galima, jei neprieštarauja tie kaimynai, kurių butai ribojasi sienomis, lubomis ir grindimis. "
Įdomiai gaunasi, kad diskusija daugiausia eina ne apie tai, ar taisyklės yra geros ar ne, o apie tai, kad ne visi mokame skaityti arba skaitydami suprasti smile.gif Negi neaiškiai taisyklėse parašyta?

Vat čia ir bugas wink.gif Neparašyta, kad reikia raštiško patvirtinimo smile.gif O kaimynas vieną dieną gali sutikti, o kitą jau nebe... Visokių gi yra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2007 02 26, 16:49)
O kodėl neišeis? Taigi išeina - vyksta labai normali diskusija, su švelniu paironizavimu ar 'patraukimu per dantį', pajuokavimais, bet be jokių įžeidinėjimų. Diskutuojam toliau, ar tikrai dėl visų pasaulio, na gerai, gerai, užteks Lietuvos blogybių kalti šunys  bigsmile.gif Kaip tik labai įdomu diskutuoti su žmogumi, kuris yra kitoje barikadų pusėje ir... nerandu žodžių kaip čia pasakyti, yra nusistatęs prieš šunis, norėtų, kad visi augintų vaikus ar panašiai  4u.gif

Na iš tavo/jūsų pusės tikrai pastebėjau daugiau tolerancijos kitai nuomonei, nei iš kitų (ne tik šioje temoje)- tas tiesa. Tik jaučiuosi vis tiek ne visai teisingai suprastas: taip, aš kitoje barikadų pusėje, nes nesu prisiekęs šunų mylėtojas, ir pats neketinu kol kas jų laikyti (ateitis labai priklausys nuo mano vaiko/vaikų norų), bet tikrai nesu nusistatęs prieš šunis. Norėjau tik apsidrausdamas tiksliai išsiaiškinti savo teisių ribas. Tik tiek. Ir aš esu UŽ tvarkingus šunų šeimininkus. Tokiems niekada netrukdyčiau džiaugtis savo numylėtiniais mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Rida_R @ 2007 02 26, 17:02)
Vat čia ir bugas wink.gif Neparašyta, kad reikia raštiško patvirtinimo smile.gif O kaimynas vieną dieną gali sutikti, o kitą jau nebe... Visokių gi yra  rolleyes.gif

Nemanau kad bugas - nebent kas nors jau praktikoje įsitikino, kad nepatenkintųjų nusiskundimai "atsimuša į sieną" miesto valdžioje. Esmė ta, kad kažkokiu būdu matyt tas sutikimas turi būti "užtvirtintas" - elementariai tai galėtų būti raštiškas sutikimas, patvirtintas pas notarą smile.gif Bet tai tik mano pamąstymai. Kaip ir sakiau, nežinau kaip visa tai veikia praktikoje.
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 26, 17:03)
Na iš tavo/jūsų pusės tikrai pastebėjau daugiau tolerancijos kitai nuomonei, nei iš kitų (ne tik šioje temoje)-  tas tiesa. Tik jaučiuosi vis tiek ne visai teisingai suprastas: taip, aš kitoje barikadų pusėje, nes nesu prisiekęs šunų mylėtojas, ir pats neketinu kol kas jų laikyti (ateitis labai priklausys nuo mano vaiko/vaikų norų), bet tikrai nesu nusistatęs prieš šunis. Norėjau tik apsidrausdamas tiksliai išsiaiškinti savo teisių ribas. Tik tiek. Ir aš esu UŽ tvarkingus šunų šeimininkus. Tokiems niekada netrukdyčiau džiaugtis savo numylėtiniais  mirksiukas.gif

Aš ne kokia garbingo amžiaus dama - į mane vienaskaita galima kreiptis wink.gif

Problema tame, kad vienoj žinutėj atrodo, jog pats esi aplamai prieš bet kokius šunis, o kitoje, kad prieš netvarkingai laikomus, todėl ir vyksta nesusipratimai. Manau mūsų daugume esame TIK už tvarkingai laikomus šunis 4u.gif Nė vienai nėra malonu maknoti per pievas pilnas š..., nė vienai nėra malonu stebėti palaidus šunis ir t.t.
Atsakyti
Kiek bando zmones sutvarkyti tikrai netvarkingus seimininkus, retai pavyksta ir per policija. O tas sutikimas nebutinai rastiskas, pagal taisykles uztenka zodinio arba tiesiog nepriestaravimo (t.y. nieko nedarymo).
Atsakyti
QUOTE(Rida_R @ 2007 02 26, 17:10)
Aš ne kokia garbingo amžiaus dama - į mane vienaskaita galima kreiptis wink.gif
Problema tame, kad vienoj žinutėj atrodo, jog pats esi aplamai prieš bet kokius šunis, o kitoje, kad prieš netvarkingai laikomus, todėl ir vyksta nesusipratimai.

Na ne visiems patinka, kai nepažįstamas žmogus "TUjinasi". Dėl neaiškios pozicijos žinutėse - manau, taip atsitinka, kad kartais tiesiog negaliu ramiai atsakyti į aštrią pašnekovo žinutę - tada ir pats "sugriežtinu" savo poziciją.
QUOTE(Rida_R @ 2007 02 26, 17:10)
Manau mūsų daugume esame TIK už tvarkingai laikomus šunis  4u.gif Nė vienai nėra malonu maknoti per pievas pilnas š..., nė vienai nėra malonu stebėti palaidus šunis ir t.t.

Va kvailiausia ir yra tai, kad kai paskelbiau šią temą - dauguma mane iš karto "užsipuolė", lyg aš būčiau tas taisykles taikęs jums, kurios laikotės visų logiškų normų.. Prieš pasisakydamas čia nežinojau, kad čia renkasi daugiausia profesionaliai užsiiminėjantys/-čios su šunimis. Kaip buvo minėta kitose temose - aplinkinių pyktį ir neapykantą šunims bei jų šeimininkams išprovokuoja būtent netvarkingi šunų laikytojai... o po to jau kenčia ir tie, kurie elgiasi gražiai. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 26, 16:58)

Nu jo, matau biggrin.gif

1. Jeigu kaimynai jau laiko gyvūną - gali prieštarauti kiek patinka, šaukštai po pietų.

2. Jeigu kaimynai ruošiasi įsigyti gyvūną - reikia, kad neprieštarauja tie kaimynai, kurių butai ribojasi sienomis, lubomis ir grindimis (taigi ne VISI, kaip teigei pirmoje žinutėje).

3. Neprieštaravimas, kaip jau minėta, toks slidus dalykas smile.gif Faktas tas, kad raštiško sutikimo nereikia. Užtenka žodžiu sutikti, arba nieko nedayti (kaip karinna rašė). + Pieštaravimo veiksmas vėlgi gali būti atliktas tik iki tol, kol kaimynai įsigys šunį smile.gif Kai jau jį įsigys - vėl šaukštai po pietų smile.gif O prievolės informuoti kaimynus apie ruošimąsi įsigyti šunį tai nėra... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 02 26, 17:23)
Nu jo, matau biggrin.gif

1. Jeigu kaimynai jau laiko gyvūną - gali prieštarauti kiek patinka, šaukštai po pietų.

2. Jeigu kaimynai ruošiasi įsigyti gyvūną - reikia, kad neprieštarauja tie kaimynai, kurių butai ribojasi sienomis, lubomis ir grindimis (taigi ne VISI, kaip teigei pirmoje žinutėje).

3. Neprieštaravimas, kaip jau minėta, toks slidus dalykas smile.gif Faktas tas, kad raštiško sutikimo nereikia. Užtenka žodžiu sutikti, arba nieko nedayti (kaip karinna rašė). + Pieštaravimo veiksmas vėlgi gali būti atliktas tik iki tol, kol kaimynai įsigys šunį smile.gif Kai jau jį įsigys - vėl šaukštai po pietų smile.gif O prievolės informuoti kaimynus apie ruošimąsi įsigyti šunį tai nėra...  mirksiukas.gif

Įdomu, ar turi kažkokį teisinį išsilavinimą, buvai susidūrus su šia situacija praktikoje ar gavai tokį atsakymą iš teisininkų? Jei nė vienas iš šių atvejų - tai galiu tik pasakyti, kad aš šį straipsnį interpretuočiau visiškai kitaip, ir tai būtų lygiai toks pat teisingas pasvarstymas kaip ir tavasis. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 26, 17:28)
Įdomu, ar turi kažkokį teisinį išsilavinimą, buvai susidūrus su šia situacija praktikoje ar gavai tokį atsakymą iš teisininkų? Jei nė vienas iš šių atvejų - tai galiu tik pasakyti, kad aš šį straipsnį interpretuočiau visiškai kitaip, ir tai būtų lygiai toks pat teisingas pasvarstymas kaip ir tavasis.  mirksiukas.gif

tai davai, manau visi laukia tavo interpretacijos smile.gif
Atsakyti
Kazkodel pradeda atrodyti,kad informacija renkama su tikslu ja panaudoti pries kaimyna blush2.gif Kai nepazysti to su kuriuo bendrauji gal nuo teisiniu patarimu susilaikom cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Bordo @ 2007 02 26, 17:42)
Kazkodel pradeda  atrodyti,kad  informacija renkama su tikslu  ja panaudoti pries kaimyna blush2.gif Kai nepazysti to su kuriuo bendrauji gal nuo teisiniu patarimu susilaikom cool.gif

šiaip tai tą patį pagalvojau, nes kažkaip zmiejus vis sako, kad su mumis kaip su vėjo malūnais kariauja, bet vis nepalieka šios temos mirksiukas.gif
Atsakyti