Niu gerai. Skaičiau kaip ir viską, bet... kaip tai veikia realiai? Norim užregistruoti du katukus (na po teisybei noras ne toks ir begalinis, bet gi nesinori būt "pažeidėju").
Kaune kiek matau rašo va taip:
Vykstant registruoti ir ženklinti gyvūną su savimi privaloma turėti:
1. Gyvūną (šunį, katę);
2. Pažymą, kad gyvūnas paskiepytas nuo pasiutligės (skiepas galioja 1 metus.);
3. Kaimynų sutikimas;
4. Asmens tapatybę liudijantį dokumentą (pasą, vairuotojo pažymėjimą);
5. Dokumentą, liudijantį apie gyvenamąją vietą.
Su 1, 4, 5 klausimų nekyla.
Dabar 2 - privaloma turėt? Na nekyla klausimas dėl reikalingumo, bet vienam katukui vos 2 mėn., o vakcinacija kiek galva neša patariama nuo 3 mėn. Tai jo tokio mažo neregistruos ar lieps mažą vakcinuot? Ar apskritai su tokiu geriau palaukt (nors rašo "privalote per 10 dienų" )
Ir 3 - tikrai auginant kates reikalauja atnešt? Be to neregistruoja? Su didžiąja dalim šoninių, viršutinių, apatinių nemanau, kad būtų bėdos, bet pvz. vienas šone gyvenantis senas žmogus - neprigirdintis, kartais apskritai durų neatidarantis ir dar nežinia ar pavyktų išaiškint ko mes čia norim.
Laba,
aš čia su tokiu klausimu:
Auginam labradoro mišrūnę, viena įdomi kaimynėlė susiriejo su mano vyru, tai db kliūva viskas: ir šuo gėlės laiptinėj nuėda (Nors tikrai neliečia, ir apžiūrėjau, jokių dantų žymių nematyti), ir dukra dieną išdaužė, ir, svarbiausia, kada šuniui antsnukį uždėsit? puikiai suvokiu, kad tokio dydžio šuo pagal įstatymą kaip ir turėtų būti su antsnukiu, bet kaip yra realiai, kaip, pvz, valdžia, policija reaguoja į labradorus be antsnukio?
Auginam labradoro mišrūnę, viena įdomi kaimynėlė susiriejo su mano vyru, tai db kliūva viskas: ir šuo gėlės laiptinėj nuėda (Nors tikrai neliečia, ir apžiūrėjau, jokių dantų žymių nematyti), ir dukra dieną išdaužė, ir, svarbiausia, kada šuniui antsnukį uždėsit? puikiai suvokiu, kad tokio dydžio šuo pagal įstatymą kaip ir turėtų būti su antsnukiu, bet kaip yra realiai, kaip, pvz, valdžia, policija reaguoja į labradorus be antsnukio?
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 08, 09:41)
Laba,
Nėr parašyta, kokios veislės gali būt be antsnukio. Jie turi būt dedami visiems šunims. Labai priklausys nuo to, koks pareigūnas jus baus. Labradoras juk irgi šuo, irgi dantis turi. O jei dar mišrūnas, tai irgi neduoda pliuso. Vienaip ar kitaip, nusipirkit tą juostelę per nosį iš Kikos, tai ir šunį valdyt lengviau bus, ir kaimynai neturės ko prikišt. Vienaip ar kitaip, tie kaimynai, kurie turi daug kantrybės ir laiko didelį pyktį, rašys pareiškimus tol, kol tos kantrybės turės. O tie, kas į juos reaguoja, irgi turės kažką daryti, vieną sykį išsisuksit su papeikimu, kitą kartą teks baudą mokėt...
Pro kaimynus demonstratyviai praveskite šunį su antsnukiu ir pavadėliu - vėliau nuimsit. Papildomi darbai, bet ką jau padarysite. Jums išeitys dvi: eiti pas juos su bonka ir bonbonkėm - taikytis arba visą gyvenimą pyktis - ieškoti ir ant jų visokių kabliukų. Gal mašiną kur ne taip statosi, fotkinkit ir siųskit į baudos kvitą, gal po 22 val. išgirsite kokių garsų iš karto skambinat policijai. Gal kieme kokią šiukšlę numes ar į talką neateis
nusipirkom savo labradorui tą juostelė,ir vargo nematom,o svarbiausia,kieme bobučių išmestas maisto atliekas ir kitų augintinių kakius neskanauja,o šiauliuose sutikimo nereikia,nors mums ir tuo atžvilgiu pasiseke,nes kaimynai užsieny gyvena,šalimais kurie gyvena.
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 04 08, 11:17)
Pro kaimynus demonstratyviai praveskite šunį su antsnukiu ir pavadėliu - vėliau nuimsit. Papildomi darbai, bet ką jau padarysite. Jums išeitys dvi: eiti pas juos su bonka ir bonbonkėm - taikytis arba visą gyvenimą pyktis - ieškoti ir ant jų visokių kabliukų. Gal mašiną kur ne taip statosi, fotkinkit ir siųskit į baudos kvitą, gal po 22 val. išgirsite kokių garsų iš karto skambinat policijai. Gal kieme kokią šiukšlę numes ar į talką neateis
Na, karą paskelbt, manau, bet kada spėsim Iš kitos pusės... Taisyklės yra, ir jų reikia laikytis. Nepatinka ir man tie antsnukiai, ir socializacijos testas išlaikytas, taisyklės durnos ir visi kiti skundai... Bet... Jau geriau aš vesiu šunį su antsnukiu ir neturėsiu problemų, negu pastoviai gyvensiu "ant adatų".
QUOTE(Agnnyte @ 2013 04 08, 08:47)
Nėr parašyta, kokios veislės gali būt be antsnukio. Jie turi būt dedami visiems šunims. Labai priklausys nuo to, koks pareigūnas jus baus. Labradoras juk irgi šuo, irgi dantis turi. O jei dar mišrūnas, tai irgi neduoda pliuso. Vienaip ar kitaip, nusipirkit tą juostelę per nosį iš Kikos, tai ir šunį valdyt lengviau bus, ir kaimynai neturės ko prikišt. Vienaip ar kitaip, tie kaimynai, kurie turi daug kantrybės ir laiko didelį pyktį, rašys pareiškimus tol, kol tos kantrybės turės. O tie, kas į juos reaguoja, irgi turės kažką daryti, vieną sykį išsisuksit su papeikimu, kitą kartą teks baudą mokėt...
Nu panašiai ir man galvojasi, pasiučiausia yra dėl to, kad laiptinėje yra šuniukas, kurio šeimininkė išvis nevedžioja, pradaro duris, išleidžia į laiptinę, o kaimynai jam ir lauko duris atidaro, ir poniai į buto duris paskambina, kad įsileistų; tai va jis visai nekliūva...
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 04 08, 10:17)
Tepasiunta, ana priešpensijinio amžiaus ciocia, kokie ten garsai vėlu metu
QUOTE(Agnnyte @ 2013 04 08, 10:46)
Na, karą paskelbt, manau, bet kada spėsim
Iš kitos pusės... Taisyklės yra, ir jų reikia laikytis.
Iš kitos pusės... Taisyklės yra, ir jų reikia laikytis.
bet vėl kita pusė - ateina į svečius su labradoro patinu, su auksiuku, jie irgi be antsnukių - spėkit, ar kliūva? tada gal taisyklės turėtų būti visiems, o ne tiems, kurie ne vietoj kažkam kelią perbėgo?
Žodžiu, ieškosim juostelės ant snukio.
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 08, 12:55)
Nu panašiai ir man galvojasi, pasiučiausia yra dėl to, kad laiptinėje yra šuniukas, kurio šeimininkė išvis nevedžioja, pradaro duris, išleidžia į laiptinę, o kaimynai jam ir lauko duris atidaro, ir poniai į buto duris paskambina, kad įsileistų; tai va jis visai nekliūva...
Filmuokit ir įduokit. Kai tas mazgius, palaidas lakstydamas po laiptinę, puls jūsiškiui, kuris su antsnukiu, į kojas, o jūsiškis ginsis ir ką, neduokDie, padarys, kalta liksit.
Aš vis planuoju kurią tai dieną pasėdėt prie lango su kamera ir pafilmuot kaimynus. Jau vien dėlto, kad esu pasiutus, kad vien augindama didelį šunį esu dėl visų pasaulio šunų kalta...
QUOTE(Agnnyte @ 2013 04 08, 12:04)
Filmuokit ir įduokit. Kai tas mazgius, palaidas lakstydamas po laiptinę, puls jūsiškiui, kuris su antsnukiu, į kojas, o jūsiškis ginsis ir ką, neduokDie, padarys, kalta liksit.
Aš vis planuoju kurią tai dieną pasėdėt prie lango su kamera ir pafilmuot kaimynus. Jau vien dėlto, kad esu pasiutus, kad vien augindama didelį šunį esu dėl visų pasaulio šunų kalta...
Esmė tame, kad man iš principo nekliūna tas mažiukas, kaimynė ligota, vieniša, jis jai - vienintelis draugas, ir su mano Mėta jiedu draugiškai prasilenkia, čia kita madam kabinėjasi. Nesinori daryti problemų dėl kito durnumo nekaltam žmogui.
Nu jo, jūsiškis išvis - kaltas vien tuo, kad gimė TOKS.... Belieka palinkėti įgyvendinti planus.
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 08, 13:16)
Esmė tame, kad man iš principo nekliūna tas mažiukas, kaimynė ligota, vieniša, jis jai - vienintelis draugas, ir su mano Mėta jiedu draugiškai prasilenkia, čia kita madam kabinėjasi. Nesinori daryti problemų dėl kito durnumo nekaltam žmogui.
Nu jo, jūsiškis išvis - kaltas vien tuo, kad gimė TOKS.... Belieka palinkėti įgyvendinti planus.
Na, tokiu atveju, aišku, gal ir nereik.
Aš tai esu vriedna boba ir manęs geriau neužkabinėt Gimė mano šuo TOKS ir atrado TOKIĄ šeimininkę - o tai jau baisiau už košmarą
QUOTE(Agnnyte @ 2013 04 08, 12:21)
Aš tai esu vriedna boba ir manęs geriau neužkabinėt Gimė mano šuo TOKS ir atrado TOKIĄ šeimininkę - o tai jau baisiau už košmarą
Sakyčiau, šuniui smarkiai pasisekė.
QUOTE(dangiuk @ 2013 04 08, 13:23)
Sakyčiau, šuniui smarkiai pasisekė.
Nežinau, neklausiau Pats nesisakė, kad blogai. Tik kaimynai matė, žino, ir patarė