Sveiki visi susiduriau su problema. zinau kad yra internete informacijos apie tai, bet norejau paaiskinti savo situacija. Tai va su vyru nuomojames buta siauliuose, paciame centre, cia iejime yra tik penki butai, trys aukstai. pirmame aukste vienas butas, o antrame ir treciame po du. mes gyvename treciame. turime kalyte cihuahos veisles, labai mazyte. su ja problemu ner, beveik neloja, po langais jos nevedzioju kad kaimynams nekliutu, o cia viena diena uzsipuole kaimyne atseit kodel cia suo, parasu nesusirinkot ir t.t. sako as nenoriu kad ji cia butu, atseit man laiptine smirda sunim mano suo tik sampunu gali kvepeti, nes yra gerai priziurima o cia sia kad nori, sako plaukit laiptine kasdien ta kaimyne gyvena pirmame aukste, o mes treciame, tai ar reikia mums jos paraso? nes kaip supratot mes jos paraso tikrai negausim, tai net nezinau ar man cia reaguoti i jos ispuolius. ar reikia parasu auginant suni is visos laiptines?
Rudenį Vilniaus savivaldybės taryba sušvelnino gyvūnų laikymo namuose taisykles. Skirtingai nuo Kauno miesto, sostinėje norintiems namuose turėti gyvūną, nebereikia gauti artimiausių kaimynų sutikimo. Tiesa, gyvūno savininkas turi užtikrinti, kad pastarasis netrikdytų aplinkinių ramybės, tačiau net jeigu jis to nedarys, augintinio iš jo atimti niekas neturi teisės.
Cia is straipsnio Delfyje .
Kiek supratau, tai priklauso nuo savivaldybes. Dar kitas reikalas, kad jus nuomojates. Ar seimininkai buto zino, kad laikot suniuka?
Papildyta:
Bet ir atsiranda zmoniu Tikriausiai neturi ka veikt.
Kiek supratau, tai priklauso nuo savivaldybes. Dar kitas reikalas, kad jus nuomojates. Ar seimininkai buto zino, kad laikot suniuka?
Papildyta:
Šiauliuose jokių kaimynų sutikimų nereikia, galite kaimynę siųsti į tolimą kelionę pėsčiomis.
Bet jūs pati kalta. Nejaugi sunku buvo susirasti savo miesto gyvūnų priežiūros taisykles? http://www.siauliai....
O ir šiame forume nereikėjo kurti naujos temos, reikėjo paieškoti senesnių temų apie tą patį.
Bet jūs pati kalta. Nejaugi sunku buvo susirasti savo miesto gyvūnų priežiūros taisykles? http://www.siauliai....
O ir šiame forume nereikėjo kurti naujos temos, reikėjo paieškoti senesnių temų apie tą patį.
QUOTE(zuveleDi @ 2007 02 21, 14:11)
palauk, o kai maži vaikai rėkia ,klykia už sienos kiaurą parą arba pastoviai su riedučiais kambary tau virš galvos per parketą iki išnaktų važinėja, tai čia viskas gerai ir galima kentėti , o jau kai šuo amteli, tai viskas - policiją kviesti reikia
Čia iš tos serijos : bausti negalima pasigailėti . Ir kablelį padėkite savo nuožiūra
Įdomu ,o žmoniškai pasišnekėt neina su kaimynais, ar čia iš anksto tokia pozicija pasirinkta ir taškas
Čia iš tos serijos : bausti negalima pasigailėti . Ir kablelį padėkite savo nuožiūra
Įdomu ,o žmoniškai pasišnekėt neina su kaimynais, ar čia iš anksto tokia pozicija pasirinkta ir taškas
Aš pati esu givūnų mylėtoja,bet niekada nedrysčiau sulygint vaiko verksmo ir šums lojimo.Net įstatymai skelbia,kad šuniui įsigyt reik kaimynų sutikimo,o vaikams gimdyt deja jo nereik.Šuo lieka šuniu,o vaikas vaiku.Keista,kad žmonės tai sulygina.
Papildyta:
QUOTE(*Passion* @ 2010 02 23, 22:16)
Rudenį Vilniaus savivaldybės taryba sušvelnino gyvūnų laikymo namuose taisykles. Skirtingai nuo Kauno miesto, sostinėje norintiems namuose turėti gyvūną, nebereikia gauti artimiausių kaimynų sutikimo. Tiesa, gyvūno savininkas turi užtikrinti, kad pastarasis netrikdytų aplinkinių ramybės, tačiau net jeigu jis to nedarys, augintinio iš jo atimti niekas neturi teisės.
Papildyta:
Papildyta:
Nuomininkas turi tokias pat teises kaip ir kaimynas kuris nesinomuoja,jai tam neprieštarauja buto šeimininkas,bet dėl kaimynų rimties čia jau kitas reikalas.
Gal kažkam šuo atstoja vaiką,draugą ir gyvenimo partnerį,todėl lygina kūdikį ir šunį,bet juk mes mažo vaiko niekada nepaliksime vieno,o gaila ,bet šuniukus staugt palieka vienus tie patys kurie kryžium gula už givūnus.Nežinau,gal istatymai deja skirtingi,kad už pagimdytą vaiką atostogas gauni,o už šuniuko įgijimą niekas nemokės.Ar pinigai yra svarbiausi tikram givūnų mylėtojui?Jai įsigijai šuniuką tai ir būk malonus pasirūpink juo taip kaip pridera,o nepalik vieno staugt tuščiuose namuose.Jai žmogus ištiktūjų mylėtų savo artimą taip kaip save,tai niekada nekiltų ginčų.
Esu vilnietis. Vilniuje naminių gyvūnų (aišku, mums aktualiausia šunys) laikymo taisyklės nėra idealios, bet bent jau pakenčiamos. Tuo labiau, kad jeigų jos keičiamos, tai dauguma naujų nuostatų palankios normalizuotis ir sveikti šunų augintojų ir aplinkinių santykiams. Deja, bet panašu, kad to negalima pasakyti apie kai kuriuos kitus Lietuvos miestus ir jų valdžios sprendimus Kalbu apie Klaipėdą. Teko Klaipėdoje gyventi keliolika metų, tad tai man neblogai žinomas, patinkantis, mielas miestas. Ir man ne vis vien kas jame vyksta. O papiktino mane Klaipėdos miesto valdžios planai sugriežtinti mano galva ir taip pernelyg griežtas šunų ir kačių laikymo mieste taisykles. Na, bet Jūs patys paskaitykit kokie apsurdai ten planuojami.
Paciose taisyklese neturetu buti labai daug pakeitimu, bent kiek kol kas supratau is zurnalistu sapaliojimu. Jei teisignai supratau, tai dar tik projektas, taisykles dar nepriimtos. Labiausiai norejau paskaityti projekta savivaldybes svetaineje, bet ji kazkodel neveikia. Idomiausias punktas man yra del antsnukiu, nes iki siol jie nebuvo privalomi.
Tik stai mintis registruoti kitus gyvius tikrai pribloske, susigalvojo tvarka kitokia, nei visoje salyje Kaip ir reikalavimas gauti puses laiptines gyventoju sutikima, ypac tokiuose namuose, kaip 32 aukstu, 2 laiptiniu dangoraizis ar 13 aukstu ir vienos laiptines namas
--
Cia yra daugiau info.
Eilini karta zurnalistai raso tik tam, kad rasytu.
Pavyzdys: "Valdininkai nesugebėjo paaiškinti, kaip įmanoma kontroliuoti ir dar vieną apribojimą: vestis į liftą gyvūnus, jei tam prieštarauja lifte esantys žmonės"
Ankstesnese taisyklese jau buvo sis punktas:
"Draudziami veiksmai:
33.17. vežti liftu kartu gyvūnus, jei tam prieštarauja lifte esantys žmonės;"
Antras pavyzdys:
"Jei naujos taisyklės bus priimtos, daugiau galimybių turės romantikos mėgėjai rytais ar vakarais bėgti krosus kartu su savo augintiniais pajūryje. Taisyklės draustų "vedžioti ir maudyti gyvūnus paplūdimiuose vasaros sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki rugsėjo 30 d.)". Prieš tai vedžioti šunis paplūdimiuose apskritai buvo draudžiama."
Ankstesnese taisyklese taipogi jau buvo sis punktas:
"Draudziami veiksmai:
33.21. vedžioti bei maudyti gyvūnus paplūdimiuose vasaros sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki rugsėjo 30 d.), išskyrus tam tikslui įrengtas vietas."
Tik stai mintis registruoti kitus gyvius tikrai pribloske, susigalvojo tvarka kitokia, nei visoje salyje Kaip ir reikalavimas gauti puses laiptines gyventoju sutikima, ypac tokiuose namuose, kaip 32 aukstu, 2 laiptiniu dangoraizis ar 13 aukstu ir vienos laiptines namas
--
Cia yra daugiau info.
Eilini karta zurnalistai raso tik tam, kad rasytu.
Pavyzdys: "Valdininkai nesugebėjo paaiškinti, kaip įmanoma kontroliuoti ir dar vieną apribojimą: vestis į liftą gyvūnus, jei tam prieštarauja lifte esantys žmonės"
Ankstesnese taisyklese jau buvo sis punktas:
"Draudziami veiksmai:
33.17. vežti liftu kartu gyvūnus, jei tam prieštarauja lifte esantys žmonės;"
Antras pavyzdys:
"Jei naujos taisyklės bus priimtos, daugiau galimybių turės romantikos mėgėjai rytais ar vakarais bėgti krosus kartu su savo augintiniais pajūryje. Taisyklės draustų "vedžioti ir maudyti gyvūnus paplūdimiuose vasaros sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki rugsėjo 30 d.)". Prieš tai vedžioti šunis paplūdimiuose apskritai buvo draudžiama."
Ankstesnese taisyklese taipogi jau buvo sis punktas:
"Draudziami veiksmai:
33.21. vedžioti bei maudyti gyvūnus paplūdimiuose vasaros sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki rugsėjo 30 d.), išskyrus tam tikslui įrengtas vietas."
QUOTE(astor @ 2010 06 18, 01:14)
Aš pati esu givūnų mylėtoja,bet niekada nedrysčiau sulygint vaiko verksmo ir šums lojimo.Net įstatymai skelbia,kad šuniui įsigyt reik kaimynų sutikimo,o vaikams gimdyt deja jo nereik.Šuo lieka šuniu,o vaikas vaiku.Keista,kad žmonės tai sulygina.
Man tai nėra visai keista
Visai nesenai viename internetiniame puslapyje apie gyvūnų teises radau gerą atsakymą į klausimą:
"Jūs sulyginate gyvūnus ir žmones, kai jie iš esmės skiriasi.
Mes neteigiame, kad žmonės ir kiti gyvūnai yra panašūs visais aspektais. Pavyzdžiui, nesakome, kad katės ir šunys gali būti matematikais, o karvės - mėgautis poezija. Tačiau norime pasakyti, kad dauguma gyvūnų yra psichologinės būtybės, kurios pačios žino, kas joms geriausia. Šis bruožas mus daro vienodais. "
Negaliu nesutikti
Labas rytas Susidūriau ir aš su tais sutikimais kaimynų ir viską viską išsiaiškinau: Kaune norint laikyti šuniuką daugiabutyje BŪTINI sutikimai kaimynų, su kuriais remiasi mano buto sienos. Kadangi mano aukštas paskutinis, tai abiejų šoninių šeimų ir apatinio kaimyno, kuris NIeKADA jo nepasirašys. Situacija pas mane gan tragiška, nes po manim gyvena toks psychų psychas, tikrąja to žodžio prasme. Jau spėjo ir savivaldybėj apskųsti mane, važiavau į posėdį aiškintis, na viskas normoj, nes šuo priregistruotas, bet ten man ir išaiškino, kad sutikimas BŪTINAS. Žodžiu, dvi šeimos iš šonų - no problem, o vat šitas išprotėjęs žmogus - NIeKAIP, kolioja ir kolioja mane. Papasakočiau viską, tai nepatikėtumėt Faktas, kad yra žmonių, kurie tikrai yra kūrybos klaida, tik apmaudu, kad dėl to kenčia ir kiti. Dabar jis man pareiškimą parašė. Tai užvakar buvau policijoj. Šaunu tiesiog. Policija irgi pas mane namie buvo apžiūrėti buto. Nes to žmogelio pagrindiniai argumentai, kad iš mano buto labai smirda šuns myžalais ( šuniukui keturi mėnesiukai) ir smarvės prisitraukė visas jo butas ir drabužiai. Kaip jums? Net langą atsidaręs užvakar visam rajonui rėkė : ''Ta ku...va mane nuodyja'' Tai va, taip ir gyvenam. Policija aišku iškart pamatė, kad čia nesamonė, nes nei pas mane smirda nei ka. Tas šuo aplamai be kvapo. Tai pasikalbėjom, pasitarėm toj policijoj, nes ligonis tas tikrai nenurims, tai gali būti, kad ateity teks ir man jam atgal pareiškimus pradėti rašyti, nes policijoj sakė, kad tai yra vienas iš būdų tokius sustabdyti. O taip nesinori man prasidėti O dėl to sutikimo, kurio jis neduos, tai man savivaldybėj paaiškino šitaip: reikia varyt į teismą ir prašyti leidimo auginti šunį be to vieno kaimyno sutikimo. Kadangi aš laikausi visų taisyklių gyvūno laikymo, o to ligonio argumentai juokingi ir tikrai nerealūs, tai teismas tikrai į tai atsižvelgs. Taip manenuramino savivaldybėj. Nu žiūrėsim kas čia bus. Pirmadienį, manau, bandysiu į tą teismą nuvažiuot.
Yra žiaurių žmonių, baisių ir piktų piktų pensininkų. Gaila, kad žmonės šitaip sau senatvę apsikartina. Taip miela parke sutikti besišypsančią senučiukų porelę, kuri ir pašnekina ir šuniuką paglosto, ir dar patarimais savo senoviškais apipila Tuo labiau kai tas šuo drugiškumo įsikūnijimas aikivaizdus. Aš jo neprileidžiu visiškai prie žmonių, nebent patys prieina ir paprašo pagltostyti ar pažaisti.
Oj, jaučiu kiek dar visko bus Galit aprėkt mane, bet aplink tikrai nemažai IDIOTŲ.
Yra žiaurių žmonių, baisių ir piktų piktų pensininkų. Gaila, kad žmonės šitaip sau senatvę apsikartina. Taip miela parke sutikti besišypsančią senučiukų porelę, kuri ir pašnekina ir šuniuką paglosto, ir dar patarimais savo senoviškais apipila Tuo labiau kai tas šuo drugiškumo įsikūnijimas aikivaizdus. Aš jo neprileidžiu visiškai prie žmonių, nebent patys prieina ir paprašo pagltostyti ar pažaisti.
Oj, jaučiu kiek dar visko bus Galit aprėkt mane, bet aplink tikrai nemažai IDIOTŲ.
Po Blondinukes pasakojimo kilo keletas klausimu.
Kas apmokes teismo islaidas? Suns seimininkas?
Ar i teisma galima kreiptis sutikimo gavimui, jei vienas is kaimynu be realiu argumentu neduoda jo? Ar tik tokiu atveju, kai zmogus akivaizdziai kabinejasi vardan kabinejimosi?
Jei sutikima galima gauti po pareigunu situacijos ivertinimo su teismo pagalba, kokia apskritai tu sutikimu prasme?
Ar i teisma galima kreiptis sutikimo gavimui, jei vienas is kaimynu be realiu argumentu neduoda jo? Ar tik tokiu atveju, kai zmogus akivaizdziai kabinejasi vardan kabinejimosi?
Jei sutikima galima gauti po pareigunu situacijos ivertinimo su teismo pagalba, kokia apskritai tu sutikimu prasme?
QUOTE(tati @ 2010 07 23, 19:14)
Po Blondinukes pasakojimo kilo keletas klausimu.
Na, man savivaldybėj nepasakojo apie jokias teismo išlaidas. Tiesiog paaiškino, kad jei kaimynas neduoda sutikimo be jokių rimtų argumentų arba su juokingas ir akivaizdžiai nesamoningais argumentais (kaip mano atveju), tuomet teismas į tokius ''argumentus'' atsižvelgs ir duos tą sutikimą. Nežinau, žiūrėsiu kaip čia bus, kai į teismą nuvažiuosiu ir pradėsiu aiškintis. Parašysiu. O sutikimų prasmė tai aiški - netrukdyti kaimynams su savo augintiniais. Viskas paprasta ir aišku, tik gaila, kad va toki vat žmonės, kaip mano minėtasis tą ''trukdymą'' gali įvardyti taip įvairiai, kaip tik fantazija leidžia. Kariauju aš su juo nuo atsikraustymo, čia tas šuo tai naujas kabliukas, būtų vaikas, bala žino ką dar sugalvotų. Gaila, kad viena gyvenu, būtų vyras šalia, manau toks senas nukriošęs bailys tikrai taip nesiardytų.