Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynų parašai

Pvz., Klaipėdoje prašo, jei daugiabutis, laiptų aikštelės kaimynų daugumos sutikimo. Mano atveju aikštelėje trys butai, tai reikėjo visų kaimynų sutikimo. Kita vertus, pasiskambinau į Gyvūnų registravimo centrą iš anksto ir paklausiau, o kas, jei neturėsiu sutikimo. Atsakė, kad vis tiek privalo registruoti. Patarčiau pirma paskambinti ir pasiteirauti, kokių dokumentų reikės registracijai. Internete jie yra prirašę gyvą velnią - ir gyvenamosios vietos deklaravimo reikia, ir skiepų paso, ir t. t. Realiai tiek visko nereikėjo.
Atsakyti
QUOTE(grase @ 2007 07 04, 08:27)
Pvz., Klaipėdoje prašo, jei daugiabutis, laiptų aikštelės kaimynų daugumos sutikimo. Mano atveju aikštelėje trys butai, tai reikėjo visų kaimynų sutikimo. Kita vertus, pasiskambinau į Gyvūnų registravimo centrą iš anksto ir paklausiau, o kas, jei neturėsiu sutikimo. Atsakė, kad vis tiek privalo registruoti. Patarčiau pirma paskambinti ir pasiteirauti, kokių dokumentų reikės registracijai. Internete jie yra prirašę gyvą velnią - ir gyvenamosios vietos deklaravimo reikia, ir skiepų paso, ir t. t. Realiai tiek visko nereikėjo.

Kaune realiai man reikėjo savo asmens dokumento ir gyvūno skiepų knygelės. Viskas.
Atsakyti
Vilniuje irgi reikėjo tik šeimininko asmens dokumentų ir šuns skiepų paso. Registravom likus dienai iki 3men., dar be pasiutligės skiepo, tai įrašė pirmo skiepo datą pasiutligės skiepui. Kitą dieną pasiskiepijom, tik išėjo taip, kad pagal dokumentus mėnesiu pavėluotas pakartotinis skiepas.
Atsakyti
Taigis prisidėsiu ir aš ir išsakysiu savo stačiokišką ir netolerantišką nuomonę.

Pirmiausiai, kad susidarytumėte apie mane nuomonę:
1. Turiu šunį (pitbulio ir neaišku ko mišrūnas),
2. Vedžioju nešienaujamoj ir neprižiūrimoj pievoj (kaku nerenku).
3. Mokesčių nemoku šuns neregistruoju (iš principo nedalinu pinigų, jei už juos nieko negaunu - manau šis mokestis elementarus plėšikavimas),
4. Vedžioju su pavadžiu (antsnukį dedu tik palikdamas prie parduotuvės, dėl pernelyg šunis mylinčių vaikų).

Šuo mano tylus išskyrus kai su juo dūkstam, naktim nekaukia. Loja garsiai ir aršiai, jei kasnors eina pievele pro balkoną (gyvenu pirmam aukšte, balkonas ne į kiemo pusę, nėr jokio reikalo ten valkiotis), arba ilgiau pastoviniuoja prie buto durų. Rajonas ne iš paprastų (Vilijampolė), todėl tuo džiaugiuosi, nes buvęs savininkas apvogtas 2 kartus, nepadėjo nei grotuoti langai.
Kaimynų leidimo neklausiau ir nemanau, kad reikia, nes tai daugiabutis (būtent dėl to). Jei nori, kad nieks netrukdytų reikia gyventi nuosavam name. Jei nenori arba neišgali - pats kaltas (taikoma ir man). Stengiuosi netrukdyti kitiems ir to pačio tikiuosi iš kitų, manau tai viskas ko galima reikalauti ir tikėtis.

Jei šuo nepuola žmonių, nešika tiesiai po langais ar vaikų žaidimo aikštelėse ir nekaukia naktim, jis negali būti jokių draudimų objektas (TAŠKAS).

Jei iškilo kokia nors problema su mano augintiniu kaimynas gali ateiti ir pasikalbėti (nors taip niekada dar nebuvo), jei prašymas bus logiškas ir pagrįstas, padarysiu viską, kad problemą išspręsčiau.
Tačiau jei kalbės pakeltu reikalaujančiu tonu, minės visokias taisykles ir policiją. Pasiųsiu aš jį velniop, o gal ir toliau...

Nežinau ar taip gerai ar blogai, bet manau teisinga.

Atsakyti
Pritariu bigsmile.gif
Maniškės loja tik kai duodama komanda ,,balsas" arba kai skambina į duris.
Atsakyti
QUOTE(Kykas @ 2007 07 04, 14:51)
Taigis prisidėsiu ir aš ir išsakysiu savo stačiokišką ir netolerantišką nuomonę.

Pirmiausiai, kad susidarytumėte apie mane nuomonę:
1. Turiu šunį (pitbulio ir neaišku ko mišrūnas),
2. Vedžioju nešienaujamoj ir neprižiūrimoj pievoj  (kaku nerenku).
3. Mokesčių nemoku šuns neregistruoju (iš principo nedalinu pinigų, jei už juos nieko negaunu - manau šis mokestis elementarus plėšikavimas),
4. Vedžioju su pavadžiu (antsnukį dedu tik palikdamas prie parduotuvės, dėl pernelyg šunis mylinčių vaikų).

Šuo mano tylus išskyrus kai su juo dūkstam, naktim nekaukia. Loja garsiai ir aršiai, jei kasnors eina pievele pro balkoną (gyvenu pirmam aukšte, balkonas ne į kiemo pusę, nėr jokio reikalo ten valkiotis), arba ilgiau pastoviniuoja prie buto durų. Rajonas ne iš paprastų (Vilijampolė), todėl tuo džiaugiuosi, nes buvęs savininkas apvogtas 2 kartus, nepadėjo nei grotuoti langai.
Kaimynų leidimo neklausiau ir nemanau, kad reikia, nes tai daugiabutis (būtent dėl to). Jei nori, kad nieks netrukdytų reikia gyventi nuosavam name. Jei nenori arba neišgali - pats kaltas (taikoma ir man). Stengiuosi netrukdyti kitiems ir to pačio tikiuosi iš kitų, manau tai viskas ko galima reikalauti ir tikėtis.

Jei šuo nepuola žmonių, nešika tiesiai po langais ar vaikų žaidimo aikštelėse ir nekaukia naktim, jis negali būti jokių draudimų objektas (TAŠKAS).

Jei iškilo kokia nors problema su mano augintiniu kaimynas gali ateiti ir pasikalbėti (nors taip niekada dar nebuvo), jei prašymas bus logiškas ir pagrįstas, padarysiu viską, kad problemą išspręsčiau.
Tačiau jei kalbės pakeltu reikalaujančiu tonu, minės visokias taisykles ir policiją. Pasiųsiu aš jį velniop, o gal ir toliau...

Nežinau ar taip gerai ar blogai, bet manau teisinga.

Iš dalies esi teisus, tačiau gyvename visuomenėje. Ir visi visuomenės nariai turi savų interesų - kas šunį nori laikyti, kas muzikos garsiai klausytis ar automobilį savo vos ne laiptinėje laikyti - ir tie interesai kaskart kertasi, ar ne? Visiems geras nebūsi ir tam, kad niekas neturėtų pretenzijų, reikėtų laikytis įstatymo nustatytų taisyklių. Pati turiu šunį - skirtumas tik tas, kad vedžioju nešienaujamoj pievoje ir kakus surenku, nes man pačiai nemalonu įlipti tiek į savo ar kito šuns kaką (kad ir patamsyje vakare šliaužiojant), be to visai nesinori, kad mano šuo kokia nors zaraza uzsikrėstų, nes ne visi skiepina, nukirmėlina. Kol kas mikročipo neturim, bet prieš įsigydami šunį, perklausiau visų kaimynų, ar neprieštarauja. Be to, kaskart paklausiu, ar yra kokių nors pastebėjimų ar šiaip nusiskundimų. Darau tai ne dėl to, kad bijočiau jų, bet daugiau iš psichologinės pusės - jei su kaimynais gerai sutari šiuo klausimu, tai manau ir jiems ramiau miegasi cool.gif ir smegenų nesuka dėl to. Šuo tapo "savas" laiptinėje, o kadangi gyvenam 9 aukšte, tai tenka praktiškai su visais lifte susitikt. Mano atveju padeda abipusė tolerancija tiek iš mano, tiek iš kaimynų pusės. Karo kirvį visuomet spėsim iškasti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Visuomenė- teisingas dalykas, bet...
Nekenčiu sintetinės visuomenės (viskas visada pagal taisykles).
JAV net koktu darėsi nuo visų noro elgtis pagal taisykles. Vokietijoje vėl dauguma kaip pakvaišę del taisyklių. Nėra erdvės saviraiškai ... (nes ir tai turi būti pagal taisykles). Visko turi būti saikingai tiek taisyklių tiek anarchijos. Gyvenu vieną kartą užtat ir gyvensiu del savęs, o ne del kitų ir kitiem leisiu gyvent del savęs.
Iš esmės aš visuomeniškas žmogus, bet labiau vertinu tarpusavio supratimą, o ne taisyklių primetamą valią.
Atsakyti
QUOTE(Kykas @ 2007 07 05, 12:44)
Visuomenė- teisingas dalykas, bet...
Nekenčiu sintetinės visuomenės (viskas visada pagal taisykles).
JAV net koktu darėsi nuo visų noro elgtis pagal taisykles. Vokietijoje vėl dauguma kaip pakvaišę del taisyklių. Nėra erdvės saviraiškai ... (nes ir tai turi būti pagal taisykles). Visko turi būti saikingai tiek taisyklių tiek anarchijos. Gyvenu vieną kartą užtat ir gyvensiu del savęs, o ne del kitų ir kitiem leisiu gyvent del savęs.
Iš esmės aš visuomeniškas žmogus, bet labiau vertinu tarpusavio supratimą, o ne taisyklių primetamą valią.

Matai, žmogus toks padaras - jei ką daro ir nori kažką turėti - tai apetitas auga bevalgant, dėl to ir reikalingos tam tikros ribos, kadangi visi ribas supranta skirtingai. Suprantu, kad pvz. mano kaimynas, gyvenantis dėl savęs ir mašinytės, mašinytę savo nublizgintą nori kuo arčiau prie laiptinės įstūmti, bet taip, kad jau atvažiavus gydytojams su neštuvais - ligonio neišneštų... verysad.gif . tai lygiai ir su šunimis - lojimas, higiena laiptinėje ir aplink namą ir pan. Gal kitam šuns šeimininkui tai dzin, kad jo šuo reikalus atlieka laiptinėje - nu tai gi ne jojo bute. blink.gif Tiek tam su mašinyte - tai irgi galima traktuoti erdvę saviraiškai - automobilis, tiek tam su augintiniu - šuo irgi saviraiškos priemonė. O kad Lietuvos visuomenė aplamai poc****stiška ir dėl to reikia bent kažkiek žmones riboti įstatymais ir išmokinti laikytis jų. Dabar visi labai aiškiai supranta ir šneka apie savo teises, bet apie pareigas ir prievoles - tai net ir neužsimena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lonai: 05 liepos 2007 - 13:18

Esu girdėjus, kad reikia surinkti kaimynų parašus dėl šuns laikymo. Ar taip būtina? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(MamuleXL @ 2007 10 14, 17:52)
Esu girdėjus, kad reikia surinkti kaimynų parašus dėl šuns laikymo. Ar taip būtina?  blush2.gif

Kaimynu sutikimo reikia tik norint isigyti kovines veisles suni. O del paprastu -nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Kopytė @ 2007 10 17, 16:11)
Kaimynu sutikimo reikia tik norint isigyti kovines veisles suni. O del paprastu -nereikia.

Galeciau papriestarauti ax.gif musu miestelyje reikia del visu sunu laikymo kaimynu sutikimo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuika12: 17 spalio 2007 - 14:14
QUOTE(Kopytė @ 2007 10 17, 15:11)

pries ka nors uztikrintai pareiskiant, reiketu atidziau pasidometi.
Visos sunu laikymo taisykles priklauso nuo savivaldybes.
Atsakyti