Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynų parašai

QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 12:53)
taip, kad mano šuns lojimas irgi aš galiu pasakyti, kad yra tik kitų problemos, tegu įsiklauso į jos balselį, labai gražus ir skardus lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

O man atrodo, kad tai turetu buti ir tavo problema, jei nesugebi susitvarkyti su savo sunimi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2007 03 01, 11:57)
O man atrodo, kad tai turetu buti ir tavo problema, jei nesugebi susitvarkyti su savo sunimi  g.gif

jei kaimynai būtų be priekaištų, tai būtų mano problema, bet aš nesu svieto lygintoja, kiekvienas žiūrime savęs mirksiukas.gif vienas gręžia, nes nori pastoviai gražinti butą, kiti rūko, nes jiems tai malonumas, o aš pro juos eidama čiaudau, beje mano šuo taip pat!.. o man jos lojimas netrukdo, tai tegu tuomet ir kaimynams netrukdo mirksiukas.gif pažiūrėkim į save, tik tada į kitus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 11:53)
nieko nesupratau rolleyes.gif gal gali aiškiau išdėstyti savo mintį?
kokie yra mano kaimynai? - vienas pastoviai stuksi, grežia, kiti rūko laiptinėje, vos vos pravėrę mažytį langelį, per mano dvejas duris vistiek prieina į namus kvapo, man jis kenkia! ir ką man dabar daryti? gal policiją jam iškviesti? taip irgi nieko nepasieksiu, tik būsiu nekenčiamiausia kaimynė doh.gif
taip, kad mano šuns lojimas irgi aš galiu pasakyti, kad yra tik kitų problemos, tegu įsiklauso į jos balselį, labai gražus ir skardus lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

Nors tai nelabai į temą, bet atsakysiu, kad negalvotumėte, jog vienintelis mano noras - kad laiptinėje negyventų nė vienas "netvarkingas" šuo.
1. Stuksenimas, gręžimas - tik iki 10 vakaro. Kitaip - pokalbiai-->Skundas-->Policija. Aišku, vienkartiniams atsitikimams tai negalioja. Tik įpročiui. Tas pats ir "baliukai". Manau visi jų karts nuo karto turime. Tai normalu.
2. Rūkymui laiptinėse - GRIEŽTAS NE!! Kad jūs žinotumėt, kaip mes apsidžiaugėm, kad kažkam ir be mūsų laiptinėje nepatinka toks reiškinys - tik po "kelių parūkymų" kažkuris kaimynas iškabino skelbimą lentoje: "Laiptinėse rūkyti griežtai draudžiama". Vieną skelbimuką kažkas nuplėšė po dienos, o sekantis jau kabo gal mėnesį neliestas. Rūkymai baigėsi. Tik kartais statybininkai dar praeina rūkydami laiptine, bet visų neišgaudysi. Smagu, kad problema, atrodo, jau išspręsta pačioje jos užuomazgoje. Jei reiks - tikrai rinksiu "įkalčius" ir juos rodysiu policijai. Ta tema irgi domėjausi. Žinau, kad netgi yra šio to pasiekiama - išrašomos baudos, o tai jau gerai.

Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 12:01)
jei kaimynai būtų be priekaištų, tai būtų mano problema, bet aš nesu svieto lygintoja, kiekvienas žiūrime savęs : tik tada į kitus mirksiukas.gif
Niekada nesutiksiu blush2.gif Kas būtų, jei kiekvienas imtume tenkinti savo malonumus kaip norim ir kada norim. Yra ir žudyti mėgstančių, tiesa?
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 03 01, 11:40)
Dar reikia patikslinimo:
1.Punktas. Ką reiškia be priežiūros. Neabejoju, jūs taip greitai nebėgate, kaip tai gali daryti jūsų šuo wink.gif
2. OK (ups... pridėti tiesiog būtina PIEVELES!!!)
3. OK
5. OK
O šiaip, tai reikalavimai beveik tokie, kaip ir mano, tik gerokai sukonkretinti.  thumbup.gif

1.Be priežiūros - t.y., atidariau duris, ir bėk tu šuneli, kur tave gamta šaukia smile.gif
2.Teisybė - NUŠIENAUTAS prižiūrimas pieveles, dar gėlių darželius smile.gif Na vienu žodžiu vietas, kur kakai matosi arba kas nors gali įlipti smile.gif

5. Nu va, o tu antsnukio būtinai norėjai smile.gif

QUOTE(zmiejus @ 2007 03 01, 11:47)
Dėl statistikos tai nežinau, nesidomėjau. Noriu tiesiog to rezultato, kad apkandžiotų žmonių skaičius būtų lygus 0 arba artimas nuliui. Į tą skaičių netraukiant šunų šeimininkų, šeimos narių, jų gydytojų, dresuotojų ir visų kitų, savo laisva valia su jais draugaujančių žmonių. Manau, tai įmanoma.

Manau, tam reikalingi du dalykai:
1.žmonių mentaliteto pasikeitimas;
2.stipriai sugriežtinta atsakomybė už šuns padarytą žąlą.
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 12:01)
jei kaimynai būtų be priekaištų, tai būtų mano problema, bet aš nesu svieto lygintoja, kiekvienas žiūrime savęs mirksiukas.gif vienas gręžia, nes nori pastoviai gražinti butą, kiti rūko, nes jiems tai malonumas, o aš pro juos eidama čiaudau, beje mano šuo taip pat!.. o man jos lojimas netrukdo, tai tegu tuomet ir kaimynams netrukdo mirksiukas.gif pažiūrėkim į save, tik tada į kitus mirksiukas.gif

Mažytis prieštaravimas tavo pačios žodžiuose -
pažiūrėkim į save, tik tada į kitus
ir
jei kaimynai būtų be priekaištų, tai būtų mano problema
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 03 01, 12:05)
Nors tai nelabai į temą, bet atsakysiu, kad negalvotumėte, jog vienintelis mano noras - kad laiptinėje negyventų nė vienas "netvarkingas" šuo.
1. Stuksenimas, gręžimas - tik iki 10 vakaro. Kitaip - pokalbiai-->Skundas-->Policija. Aišku, vienkartiniams atsitikimams tai negalioja. Tik įpročiui. Tas pats ir "baliukai". Manau visi jų karts nuo karto turime. Tai normalu.
2. Rūkymui laiptinėse - GRIEŽTAS NE!! Kad jūs žinotumėt, kaip mes apsidžiaugėm, kad kažkam ir be mūsų laiptinėje nepatinka toks reiškinys - tik po "kelių parūkymų" kažkuris kaimynas iškabino skelbimą lentoje: "Laiptinėse rūkyti griežtai draudžiama". Vieną skelbimuką kažkas nuplėšė po dienos, o sekantis jau kabo gal mėnesį neliestas. Rūkymai baigėsi. Tik kartais statybininkai dar praeina rūkydami laiptine, bet visų neišgaudysi. Smagu, kad problema, atrodo, jau išspręsta pačioje jos užuomazgoje. Jei reiks - tikrai rinksiu "įkalčius" ir juos rodysiu policijai. Ta tema irgi domėjausi. Žinau, kad netgi yra šio to pasiekiama - išrašomos baudos, o tai jau gerai.
Niekada nesutiksiu  blush2.gif  Kas būtų, jei kiekvienas imtume tenkinti savo malonumus kaip norim ir kada norim. Yra ir žudyti mėgstančių, tiesa?

nu bet tai kaip man juos autvarkyti? jei rėksiu, įspėjinėsiu, tai pati dar bėdą prisišauksiu, daug gi kerštingų žmonių, skelbimukas buvo, bet irgi nuplėšė, tai nelabai žinau ir išmąstau ką galiu padaryti g.gif
nu aš tokia esu blush2.gif gal ir negerai... bet klausyk, nu pagalvokim, jie gyvena šalia, ne po mumis, mano šuo ar aš pati jiems turbūt visai netrukdom, jos lojimo net laiptinėje jie negirdi, nes ji maždaug tik nuo trečio aukšto loja mirksiukas.gif o jie sau penkto aukšto aikštelėje pastoviai rūko rolleyes.gif aš jiems ir taip kaip ir netrukdau, o jie man g.gif ir dar aš drausminsiu savo šunį ar dar ką nors darysiu dėl jų? blink.gif gal dar jų fajkas man surinkti? blink.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 03 01, 12:05)
1.Be priežiūros - t.y., atidariau duris, ir bėk tu šuneli, kur tave gamta šaukia smile.gif
2.Teisybė - NUŠIENAUTAS prižiūrimas pieveles, dar gėlių darželius smile.gif Na vienu žodžiu vietas, kur kakai matosi arba kas nors gali įlipti smile.gif
5. Nu va, o tu antsnukio būtinai norėjai smile.gif
5. Juk tai atsiremia į tai, kad, kaip minėjau yra profai ir snobai. wink.gif Tavo punktai yra ok, bet tik tada, jei priimtume, jog snobų nėra, tik šunininkai-profai smile.gif thumbup.gif
Manau, tam reikalingi du dalykai:
1.žmonių mentaliteto pasikeitimas;
Ką ir minėjau aukščiau - deja, dabartinis šunininkų (kai kurių) mentalitetas neleidžia naudoti tokių taisyklių....
2.stipriai sugriežtinta atsakomybė už šuns padarytą žąlą.
Negaliu sutikti. Pagal tave, turėtų būti "skaudžiai" vaikus (na ir suaugusius) sukandžiojusių šunų šeimininkai? Ne, man net 1000 000 lt nekompensuos mano vaiko gyvenimo sugadinimo. Rimtai. Jau geriau tegu "visi" būna su antsnukiais, kol šunininkų mentalitetas pakils iki tokio lygio, kad jų nebereiktų.
Atsakyti
QUOTE(bartez @ 2007 03 01, 12:08)
Mažytis prieštaravimas tavo pačios žodžiuose -  ir

ta prasme, kad ne aš pradėjau šią temą, ne aš juk pradėjau skųstis mirksiukas.gif zmiejaus juk nepažįstam, nežinom ką jis daro ir ko ne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 12:10)
nu bet tai kaip man juos autvarkyti? jei rėksiu, įspėjinėsiu, tai pati dar bėdą prisišauksiu, daug gi kerštingų žmonių, skelbimukas buvo, bet irgi nuplėšė, tai nelabai žinau ir išmąstau ką galiu padaryti g.gif
nu aš tokia esu blush2.gif gal ir negerai... bet klausyk, nu pagalvokim, jie gyvena šalia, ne po mumis, mano šuo ar aš pati jiems turbūt visai netrukdom, jos lojimo net laiptinėje jie negirdi, nes ji maždaug tik nuo trečio aukšto loja mirksiukas.gif o jie sau penkto aukšto aikštelėje pastoviai rūko rolleyes.gif aš jiems ir taip kaip ir netrukdau, o jie man g.gif ir dar aš drausminsiu savo šunį ar dar ką nors darysiu dėl jų? blink.gif gal dar jų fajkas man surinkti? blink.gif  schmoll.gif

Cha, o va tuo žmonės ir skiriasi - vieni kovoja už savo teises nebijodami jokių sunkumų, kiti, deja, susitaiko su aukos vaidmeniu. Aš priklausau pirmąjai kategorijai, tiesa, ne visais atvejais... kai kur viršų paima savisaugos instinktas. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 12:11)
ta prasme, kad ne aš pradėjau šią temą, ne aš juk pradėjau skųstis mirksiukas.gif zmiejaus juk nepažįstam, nežinom ką jis daro ir ko ne mirksiukas.gif
Gyvenu taip, kad netrukdyčiau kitiems ir pats savo poreikius patenkinčiau kuo geriau. Aišku nesu idealus - kartais parėkauju... Bet tai ne įprotis - pavieniai savitvardos praradimai...ypač kai žiūriu krepšinį.... biggrin.gif
O už savo teises kovoju. Linkiu visiems tai daryti, kad neliktų "nuskriaustų".. Pvz.: mašinų statymas ant pievelių, užstatant garažo vartus - blogi dalykai, su kuriais, kaip ir kitais, mano minėtais, nereikia taikstytis. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 03 01, 12:14)
Cha, o va tuo žmonės ir skiriasi - vieni kovoja už savo teises nebijodami jokių sunkumų, kiti, deja, susitaiko su aukos vaidmeniu. Aš priklausau pirmąjai kategorijai, tiesa, ne visais atvejais... kai kur viršų paima savisaugos instinktas.  ax.gif

gal ir skiriamės ir tai normalu, aš tiesiog nenoriu įsigyti realių priešų ir dar savoje laiptinėje, kad po to nukentėtų mano automobilis, mano butas, o galbūt mano kažkada ateityje turimas vaikas, kas gali žinoti mirksiukas.gif
žmonės šiais laikais žiaurūs ir kerštingi ax.gif
šiaip zmiejau gerai, kai gali forume truputį išsilieti, bet kai pradėsi gyvai lietis ant kaimynų, tai gali gero nesulaukt ax.gif nebijai? g.gif

bet tada tavęs tuo labiau nesuprantu, tai kodėl bijai šunų? doh.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 03 01, 12:11)
5. Juk tai atsiremia į tai, kad, kaip minėjau yra profai ir snobai. wink.gif Tavo punktai yra ok, bet tik tada, jei priimtume, jog snobų nėra, tik šunininkai-profai smile.gif  thumbup.gif
Ką ir minėjau aukščiau - deja, dabartinis šunininkų (kai kurių) mentalitetas neleidžia naudoti tokių taisyklių....

Bet negalima viesiems taikyti taisyklių pagal žemiausius. Turi būti tada koks nors skirstymas. Jei, pvz., priimtų kelių eismo taisykles žiūrėdami tik pagal tuos, kurie šiandien pirmą kartą į gatvę išvažiavo blink.gif Nu tai slankiotume visi ant 30 lotuliukas.gif
Antsnukis juk reikalingas tik agresyviems šunims, o tokių - mažuma. Kodėl tada reikia kankinti visus?
Diferenciacija turi būti smile.gif Pvz man labai patinkantis variantas (pavyzdys iš užsienio). Visiems privalomi pavadėliai ir antsnukiai. BET: jeigu išlaikai su šuniu psichikos testą ir dresūros egzaminą - gauni žalią žetoną šuniui po kaklu pakabinti ir gali nebedėti antsnukio. Tada ir aplinkiniai iš tolo mato ("a, su žetonu, reiškia geras ir protingas smile.gif), ir šuns be reikalo kankinti nereikia smile.gif

Negaliu sutikti. Pagal tave, turėtų būti "skaudžiai" vaikus (na ir suaugusius) sukandžiojusių šunų šeimininkai? Ne, man net 1000 000 lt nekompensuos mano vaiko gyvenimo sugadinimo. Rimtai. Jau geriau tegu "visi" būna su antsnukiais, kol šunininkų mentalitetas pakils iki tokio lygio, kad jų nebereiktų.

Bet bijodami atsakomybės nelabai protingi šunų augintojai atsakingiau žiūrėtų į savo ir savo šuns elgesį.
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2007 03 01, 12:25)
Bet negalima viesiems taikyti taisyklių pagal žemiausius. Turi būti tada koks nors skirstymas. Jei, pvz., priimtų kelių eismo taisykles žiūrėdami tik pagal tuos, kurie šiandien pirmą kartą į gatvę išvažiavo  blink.gif  Nu tai slankiotume visi ant 30  lotuliukas.gif

Būtent dėl to pradedantieji važinėja su ženklu "70" smile.gif
Diferenciacija turi būti smile.gif Pvz man labai patinkantis variantas (pavyzdys iš užsienio). Visiems privalomi pavadėliai ir antsnukiai. BET: jeigu išlaikai su šuniu psichikos testą ir dresūros egzaminą - gauni žalią žetoną šuniui po kaklu pakabinti ir gali nebedėti antsnukio. Tada ir aplinkiniai iš tolo mato ("a, su žetonu, reiškia geras ir protingas smile.gif), ir šuns be reikalo kankinti nereikia smile.gif

Idėja gera. Jūs daug daugiau žinote apie šunis ir kitų šalių praktiką, nei aš. Čia faktas. Bijau tik vieno - žmonės yra dideli apsimetėliai - turi jie tą savybę, ir dėl to gražaus žetono galėtų daug padaryti, kad nereiktų "vargti" su antsnukiais. Duosiu pavyzdį - teises vairuoti žmonės gauna juk mokėdami taisykles ir mokėdami neblogai vairuoti (nekalbu apie tuos, kurie teises perka), bet pažiūrėk į faktus - kiek važinėja neatsargiai, "žaidžia kėgliais" su pėsčiaisiais, sėda prie vairo visiškai "be plionkės"... ??? Neabejoju, kad ir sąžiningai gavę tuos žetonus kai kurie greit pamirštų apie atsakingą šuns auginimą ir priežiūrą... Nemanai?
Bet bijodami atsakomybės nelabai protingi šunų augintojai atsakingiau žiūrėtų į savo ir savo šuns elgesį.
Kai kurie tikrai bijotų bausmės.. kiti, vėl gi, - ne. O tie kiti, aišku, ir būtų mano pavadintieji "snobai".. - dažniausiai su aukso grandinėm ant kaklo, "tanku" kieme ant pievelės ir koviniu "šuniuku" su spygliuotu antkakliuku iš aukso.... wink.gif

Papildyta:
QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 12:19)
gal ir skiriamės ir tai normalu, aš tiesiog nenoriu įsigyti realių priešų ir dar savoje laiptinėje, kad po to nukentėtų mano automobilis, mano butas, o galbūt mano kažkada ateityje turimas vaikas, kas gali žinoti mirksiukas.gif
žmonės šiais laikais žiaurūs ir kerštingi ax.gif
šiaip zmiejau gerai, kai gali forume truputį išsilieti, bet kai pradėsi gyvai lietis ant kaimynų, tai gali gero nesulaukt ax.gif nebijai? g.gif
bet tada tavęs tuo labiau nesuprantu, tai kodėl bijai šunų? doh.gif  smile.gif
Kai kurie gali ir nori taikstytis su "priespauda", kai kurie ne. Aš, pvz., pirkau naujos statybos butą dėl daugelio priežasčių. Viena iš svarbiausių - viltis pradėti naują gyvenimą, lygiai su visais kaimynais. Dėl to drąsiai kovočiau ir dėl savo teisių. Sename name būtų greičiausiai kitaip. Juk negalėčiau antrąją atsikraustymo dieną pereiti per laiptinę, visiems iš nagų išlupti cizus, pamokyti, kaip negalima elgtis viešosiose patalpose, taip pat pareikšti blogiems šunininkams, kad jie privalo "atsikratyti" savo augintinių arba susirinkti jų paliktus "gėrius" ir panašiai. Tada jau tikrai prisiklijuočiau "idioto" etiketę ir būčiau priešas Nr.1 laiptinėj. Negali ateiti ir žmonėms uždrausti daryti tai ką jie daro jau n metų...
P.S. *VICI*, tu sakai, kad bijai dėl savo amens ar turto saugumo, todėl užmerki akis neteisybei.. O juk tik dėlto, kad mūsų visuomenė per daug bijo ir neišaiškinami nusikaltimai, egzistuoja korupcija... Tik dėl to... Jei nustotume bijoti, daug kas pasikeistų cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmiejus: 01 kovo 2007 - 13:24