QUOTE(manjana @ 2007 03 01, 12:25)
Bet negalima viesiems taikyti taisyklių pagal žemiausius. Turi būti tada koks nors skirstymas. Jei, pvz., priimtų kelių eismo taisykles žiūrėdami tik pagal tuos, kurie šiandien pirmą kartą į gatvę išvažiavo
Nu tai slankiotume visi ant 30
Būtent dėl to pradedantieji važinėja su ženklu "70"
Diferenciacija turi būti
Pvz man labai patinkantis variantas (pavyzdys iš užsienio). Visiems privalomi pavadėliai ir antsnukiai. BET: jeigu išlaikai su šuniu psichikos testą ir dresūros egzaminą - gauni žalią žetoną šuniui po kaklu pakabinti ir gali nebedėti antsnukio. Tada ir aplinkiniai iš tolo mato ("a, su žetonu, reiškia geras ir protingas
), ir šuns be reikalo kankinti nereikia
Idėja gera. Jūs daug daugiau žinote apie šunis ir kitų šalių praktiką, nei aš. Čia faktas. Bijau tik vieno - žmonės yra dideli apsimetėliai - turi jie tą savybę, ir dėl to gražaus žetono galėtų daug padaryti, kad nereiktų "vargti" su antsnukiais. Duosiu pavyzdį - teises vairuoti žmonės gauna juk mokėdami taisykles ir mokėdami neblogai vairuoti (nekalbu apie tuos, kurie teises perka), bet pažiūrėk į faktus - kiek važinėja neatsargiai, "žaidžia kėgliais" su pėsčiaisiais, sėda prie vairo visiškai "be plionkės"... ??? Neabejoju, kad ir sąžiningai gavę tuos žetonus kai kurie greit pamirštų apie atsakingą šuns auginimą ir priežiūrą... Nemanai?
Bet bijodami atsakomybės nelabai protingi šunų augintojai atsakingiau žiūrėtų į savo ir savo šuns elgesį.
Kai kurie tikrai bijotų bausmės.. kiti, vėl gi, - ne. O tie kiti, aišku, ir būtų mano pavadintieji "snobai".. - dažniausiai su aukso grandinėm ant kaklo, "tanku" kieme ant pievelės ir koviniu "šuniuku" su spygliuotu antkakliuku iš aukso....
Papildyta:QUOTE(*VICI* @ 2007 03 01, 12:19)
gal ir skiriamės ir tai normalu, aš tiesiog nenoriu įsigyti realių priešų ir dar savoje laiptinėje, kad po to nukentėtų mano automobilis, mano butas, o galbūt mano kažkada ateityje turimas vaikas, kas gali žinoti
žmonės šiais laikais žiaurūs ir kerštingi
šiaip zmiejau gerai, kai gali forume truputį išsilieti, bet kai pradėsi gyvai lietis ant kaimynų, tai gali gero nesulaukt
nebijai?
bet tada tavęs tuo labiau nesuprantu, tai kodėl bijai šunų?
Kai kurie gali ir nori taikstytis su "priespauda", kai kurie ne. Aš, pvz., pirkau naujos statybos butą dėl daugelio priežasčių. Viena iš svarbiausių - viltis pradėti naują gyvenimą, lygiai su visais kaimynais. Dėl to drąsiai kovočiau ir dėl savo teisių. Sename name būtų greičiausiai kitaip. Juk negalėčiau antrąją atsikraustymo dieną pereiti per laiptinę, visiems iš nagų išlupti cizus, pamokyti, kaip negalima elgtis viešosiose patalpose, taip pat pareikšti blogiems šunininkams, kad jie privalo "atsikratyti" savo augintinių arba susirinkti jų paliktus "gėrius" ir panašiai. Tada jau tikrai prisiklijuočiau "idioto" etiketę ir būčiau priešas Nr.1 laiptinėj. Negali ateiti ir žmonėms uždrausti daryti tai ką jie daro jau n metų...
P.S. *VICI*, tu sakai, kad bijai dėl savo amens ar turto saugumo, todėl užmerki akis neteisybei.. O juk tik dėlto, kad mūsų visuomenė per daug bijo ir neišaiškinami nusikaltimai, egzistuoja korupcija... Tik dėl to... Jei nustotume bijoti, daug kas pasikeistų