QUOTE(tati @ 2007 03 01, 10:56)
labai teisingai manjana pastebejo. siek tiek paskaitinejau diskusijos pradzia ir dabartinius zmiejaus pasisakymus. tad ka galiu pasakyti:
zmiejau, suprantu tave, kad tu nori, jog sunys butu laikomi, vedziojami tvarkingai, apie sh.. surinkima net nekalbu. viskas puiku ir as tam visiskai pritariu isskyrus viena momenta - antsnuki. neteisingas dideles dalies lietuviu poziuris i juos, o ypac teveliu su mazais aikais. manjana tau pateike puiku pavyzdi, kaip antsnukis gali buti blogiau. aisku, antsnukis menks malonumas paciam suniui, bet si karta tikrai neakcentuosiu sio dalyko, nes jis nera esminis - juk ne be reikalo sako, kad suo ir kariamas pripranta
svarbiausia, kad zmogus dresuotu savo suni, sugebetu ji suvaldyti, o teveliai ismokintu vaikucius tinkamai elgtis su sunimis, ypac svetimais. tada butu zymiai maziau tokio pobudzio diskusiju
Vienintelė bėda yra tai, kad šunų savininkai nevaikšto su didžiuliais transparantais, kur aiškiai iš tolo matytųsi kiek jis yra teisingas šuns dresuotojas, koks šuns charakteris ir kad jis tikrai "nesumąstys" ištrūkti iš šeimininko rankų ir krimstelti praeiviui. Juk yra dvi skirtingos šunininkų kategorijos - profai, kaip dauguma jūsų, ir šiaip snobai, kuriems reikalingas tik "imidžas", o visa kita - nesvarbu. Niekad negali žinot, kuris iš jų ateina prieš tave. Aišku, to nepasakysi apie gerai pažįstamą kaimyna.
Šiaip šunys man patinka, kaip ir kiti padarai. Savo vaiką irgi pratinu bendraut su visais normaliais gyviais.
Papildyta:
QUOTE(manjana @ 2007 03 01, 10:59)
Jeigu tavo vaikui koks draugiškas 80 kg sveriantis bulmastifas sulaužys šonkaulius metaliniu antsnukiu - žinok jis irgi gali mirti...
Tiesiog išsakau poziciją, kodėl, mano manymu, yra daug geresnių priemonių apsaugoti žmones nuo šunų keliamo pavojaus nei antsnukiai
Todėl manau, kad tavo 3 pagrindiniai reikalavimai nėra labai protingi ir būtų galima sugalvoti kur kas geresnius
Nagi prašau mane pataisyti, ir sugalvoti geresnius reikalavimus. Man įdomu. O dėl mirimo nuo šonkaulių sulaužymo - tai, deja, neįsivaizduoju kaip nuo to apsisaugot. Juk neišdrįsčiau jums pasiūlyti visus šunis, sveriančius daugiau nei 30kg (pvz.) tiesiog uždrausti
Yra galimybės apsisaugot nuo nelaimių, o kartais tiesiog nėra. Mašinų irgi nenoriu uždraust, kad nieko nieks nenutrenktų einančio per perėją.