Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimynų parašai

Merginos, atšokim nuo zmiejaus. Aš už šunis, bet pasiskaičius tikrai kartais atrodo, kad nuo proto nušokom lotuliukas.gif
Geriau padėkit išspręsti mano-nemano-bet gali būti mano problemą. Daugiabutyje po balkonu nuo neatmenamų laikų gyveno būrelis valkataujančių katinų. Juos sąžiningai globojo tokia babulytė, ir viskas buvo gerai. Bet tie katinukai nenusimano apie kontracepsiją, apie mūsų nelegalius globos namus sužinojo blogi žmonės, norintys atsikratyti globotinių. Ir šiandien po balkonu pusryčių laukia jau kokie plius-minus 17 katinų. Žinoma, čia priklysta pasitūsinti ir šeimininkus turintys kaciai ir kartais apsistoja ilgesniam laikui, kol verkdami iš gėdos šeimininkai jų neparvelka atgal. Babulytei išmaitinti tokią fermą jau sudėtinga, tai atsirado žmonių, kurie padeda ( tarp jų ir aš). Be abejo, ta šėrykla kelia normalių žmonių pasipiktinimą ir eina kalba apie peticiją, draudžiančią maitinti valkataujančius gyvūnus. Vienas bet... Veiksmas vyksta provincijoje, o visame rajone nėra gyvūnų globos namų ar bent karantinavimo stoties. Nenoriu tikėti, kad ir jai pavyktų per kokį kartą, nors ir brangiai sumokėjus, išgaudyti. Taigi kaimynų nuomone, geriausia išeitis pasmerkti lėtai bado mirčiai. Babulytei nuo tos žinios vos neprasidėjo infarktas, kiti keli patylėjo ir maitina slapčia, o aš pasakiau garsiai: NE. Tokio dalyko neperneščiau ir negaliu atsistebėti, kaip žmonės augina mažus vaikus ir ruošiasi tokiai egzekucijai. Žinau, kad pasiūlysit pasiimti į savo namus. Bandžiau. Du katinus, kurie prisileidžia, nes, matyt, gimė ne natūralios atrankos sąlygomis, nešiaus namo, bet likau apdraskyta, kitų iš viso nepagaunu. Gal laikui bėgant ir pavyks kokį prisijaukinti, tik neaišku, kiek to laiko liko. Laukiu graudulingos peticijos doh.gif Velniai jos nematė schmoll.gif Geriau pasakykit, kaip padėt katinams ir žmonėms. Suprantu, kad ir kaimynai teisūs, ir katinų gaila g.gif
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 27, 17:57)
3. Tai, kad neketinu apklausti kaimynų prieš įsigydamas katę niekaip neprieštarauja anksčiau mano išsakytai nuomonei, nes katės laikymas mano bute visiškai nelies mano kaimynų t.y. jų ramybės. Jei iškils bent menkiausias klausimas ar nepasitenkinimas gyvūnu mano bute - BŪSIU atviras problemos sprendimui, lygiai taip, kaip tikiuosi ir pats būti suprastas iškilus atitinkamam konfliktui su kitų žmonių gyvūnais. Jei mums nepavyktų šios problemos išspręsti "taikiai" - tegu toks žmogus kreipiasi ir skundžiasi dėl savo nepasitenkinimo savivaldybės instancijoms ir tegu viskas bus išspręsta PAGAL GALIOJANČIAS TAISYKLES. Jos tikrai nėra durnos, jos tik nepakankamai išaiškintos. Mokesčius irgi sumokėsiu. Kapeikos tai.
Nu dabar man išaiškinkit kuo aš nusipelniau jūsų puolimo?

g.gif tarkim tavo katė bijos vienatvės ir viena smarkiai miauksės, o žinant, kad statomi "popierinių" sienų namai, tai kažkam gali kliudyti... tai ką tu darysi? atsikratysi savo gyvūno? blink.gif mokėsi kaimynui piniginę kompensaciją ar dar ką išgalvosi? rolleyes.gif
tiesiog man labai įdomu, ką darysi su SAVO kate
Atsakyti
Pas mus po balkonais katems viena bobulyte buvo visa roju irengus. Daug siltu guoliu, maisto, vandens. O ir sedejo su jais. Kol karta prie bliudo rado beveik visus negyvus. Nunuodyjo. Liko tik viena katyte dabar ten, o buvo jau kokia 7. Pora taip atklydeliu ir kate su kaciukais nuo vasaros gyvenantys.
Atsakyti
QUOTE(Aimma @ 2007 02 27, 18:56)
Geriau pasakykit, kaip padėt katinams ir žmonėms. Suprantu, kad ir kaimynai teisūs, ir katinų gaila g.gif

Kastruoti. Pas mus kieme taip kontroliuojama padėtis - katės šeriamos, bet visos naujokės gaudomos ir kastruojamos, tada paleidžiamos atgal. Jos užima vietą, t.y., neprileidžia naujų kačių, o pačios nesidaugina. Pikti kaimynai aprimo ir nebegrasina nuodyti.
Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 27, 10:33)
Kol kas negirdėjau ir nemačiau nė vieno šuns mūsų laiptinėje, todėl informacija gali būti reikalinga tik nebent ateity "kovojant" su piktybiniais šunų savininkais.

Tu jau nepyk, bet iš anksto ieškoti informacijos apie šunų laikymą, kai jų dar niekas name nelaiko, tai jau nenormalu. Panašu, kad Jums po kovinį, kaukiantį š***... šunį ir viršuj, ir apačioj ir už gretimų sienų laiko.
Atsakyti
matai kaip, zmiejau, tu vis tiek sustatai taisykles sau patogesniu rakursu. (p.s. pripazinsiu is karto - taip, dabar mane kazkiek valdo emocijos, nes taip, kaip tu is anksto susidarai nuomone apie veisle, dorai jos nezinodamas, taip as is anksto susidarau nuomone apie tave, nors taves nepazistu. ir ta mano susidaryta nuomone apie tave man nelabai patinka smile.gif )

kaip is tavo ankstesniu postu supratau, tu nori, kad visi didesni sunys butinai butu su antsnukiais, neatsizvelgiant i veisle, dresura ir pan. nesvarbu, kad tas suo i tave net neziures ir tikrai jokios gresmes nekels. is vienos puses, as sutinku, kad sunys turetu buti vedziojami su antsnukiais (deja kol kas dar labai daug neatsakingu sunu seimininku, kurie sunkiai valdo savo sunis. ypac tai aktualu didelems veislems), kita vertus besalygiskas antsnukiu reikalavimas yra neteisingas ir net kenksmingas (ne karta mineti uzsienio pavyzdziai, kur suo su antsnukiu - neregetas dalykas; be to, daug kas pripazins, kad net gerai besielgiantis suo su antsnukiu automatiskai sukelia pavojingo suns vaizdini).

kaimynu sutikimas/nepriestaravimas suns laikymui. pabandom isivaizduoti sazininga, pareiginga pilieti, besilaikanti siu taisykliu. sakykim, jis ketina isigyti suniuka ir is naksto surenka kaimynu sutikimus. viskas tvarkoje. o jei kazkurie kaimynai issikrausto? jau ir ju sutikimo reik prasyti? o jei taip aiskeistu daugiau nei 50 % kaimynu? ir jei tie naujieji nesutiktu? ka zmogui tokiu atveju daryti? atsikratyti sunelio? na taip, zmiejus sake, kad cia jau butu to zmogelio beda ....
o ka siulytum daryti zmogeliui, kuris gavo visu, isskyrus viena, kaimynu sutikima? o tas paskutinis vienas is tu, kurie nekencia sunu ir jam niekaip neitiksi (pavyzdziujau pripasakota)? atsisakyti savo svajones, gyvenimo draugo? vien del to, kad nenusizengtu taisyklem?

ir apskritai:
Man nerūpi visos šios Kauno miesto taisyklės ir aš neketinu prieštarauti nė vieno gyvūno laikymui savo daugiabutyje, kad ir koks jis būtų, JEI TIK jo buvimas manęs ir mano šeimos neerzins, liaudiškai tariant

tavo suvokimas apie netrukdyma yra vienoks, kito kaimyno - kitoks. visiems gali neitikti, deja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tati: 27 vasario 2007 - 22:29
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 27, 18:57)
3. Tai, kad neketinu apklausti kaimynų prieš įsigydamas katę niekaip neprieštarauja anksčiau mano išsakytai nuomonei, nes katės laikymas mano bute visiškai nelies mano kaimynų t.y. jų ramybės.

Nesiruosiu veltis i sia beprasmiska diskusija, bet sis teiginys bus teisingas tik tada jei kate sterilizuosite. Per "morciu" kates rekimas girdimas per kelis aukstus, tai tikrai sudaro nepatogumus kitiems ir tai vyksta gana daznai , kazkur kas menesi.
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2007 02 27, 23:29)
sakykim, jis ketina isigyti suniuka ir is naksto surenka kaimynu sutikimus. viskas tvarkoje. o jei kazkurie kaimynai issikrausto? jau ir ju sutikimo reik prasyti? o jei taip aiskeistu daugiau nei 50 % kaimynu? ir jei tie naujieji nesutiktu? ka zmogui tokiu atveju daryti? atsikratyti sunelio? na taip, zmiejus sake, kad cia jau butu to zmogelio beda ....

kažkodėl manau, kad tai jau ne to žmogelio, o naujai atsikrausčiusių kaimynų problema g.gif taisyklės su kaimynais derinti reikalauja pradedant laikyti šunį. jei kaimynai sutiko, šuo pradėtas laikyti, o tada į jų vietą atsikraustė šunofobai, tai pastarųjų simpatijos ir antipatijos mažiausiai turėtų rūpėti... nes šuo jau yra laikomas, o ne pradedamas laikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoJoo: 27 vasario 2007 - 22:41
matai, LoJoo, kad cia prasideda manymai, o kaip butu is tikruju - velnias zino. Interpretuoti taisykles galima ivairiai
Atsakyti
QUOTE(tati @ 2007 02 27, 22:29)
kaimynu sutikimas/nepriestaravimas suns laikymui. pabandom isivaizduoti sazininga, pareiginga pilieti, besilaikanti siu taisykliu. sakykim, jis ketina isigyti suniuka ir is naksto surenka kaimynu sutikimus. viskas tvarkoje. o jei kazkurie kaimynai issikrausto? jau ir ju sutikimo reik prasyti? o jei taip aiskeistu daugiau nei 50 % kaimynu? ir jei tie naujieji nesutiktu? ka zmogui tokiu atveju daryti? atsikratyti sunelio? na taip, zmiejus sake, kad cia jau butu to zmogelio beda ....
o ka siulytum daryti zmogeliui, kuris gavo visu, isskyrus viena, kaimynu sutikima? o tas paskutinis vienas is tu, kurie nekencia sunu ir jam niekaip neitiksi (pavyzdziujau pripasakota)? atsisakyti savo svajones, gyvenimo draugo? vien del to, kad nenusizengtu taisyklem?

QUOTE(LoJoo @ 2007 02 27, 22:40)
kažkodėl manau, kad tai jau ne to žmogelio, o naujai atsikrausčiusių kaimynų problema  g.gif  taisyklės su kaimynais derinti reikalauja pradedant laikyti šunį. jei  kaimynai sutiko, šuo pradėtas laikyti, o tada į jų vietą atsikraustė šunofobai, tai pastarųjų simpatijos ir antipatijos mažiausiai turėtų rūpėti... nes šuo jau yra laikomas, o ne pradedamas laikyti.

Pritariu LoJoo smile.gif man rodos senesnėse taisyklėse (ar kažkokio kito miesto) būtent taip ir buvo parašyta, kad naujai atsikrausčiusių sutikimo nereikia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rida_R: 27 vasario 2007 - 22:58
Interpretuoti galima įvairiai, bet skaityti taisykles taip pat reikia, o ten aiškiai apibrėžtas momentas, kada norint laikyti šunį turi būti suderinta su kaimynais. "Pradėti laikyti", "prieš pradedant laikyti" ir "laikant" yra visiškai skirtingi laiko momentai, atkreipkit į tai dėmesį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LoJoo: 27 vasario 2007 - 23:05
QUOTE(zmiejus @ 2007 02 21, 16:01)
Šiaip ar taip - bent jau nelos ir nestaugs pas kaimynus. ....

QUOTE(zmiejus @ 2007 02 27, 19:57)
1. Man nerūpi visos šios Kauno miesto taisyklės ir aš neketinu prieštarauti nė vieno gyvūno laikymui savo daugiabutyje, kad ir koks jis būtų...

Aš tik noriu pasidžiaugti, kad Zmiejus truputį sušvelnėjo ir tapo kažkiek tolerantiškesnis, taigi manau tema taip sakant "pataikė į taikinį" biggrin.gif
Geri kaimynai yra daug svarbiau nei geros giminės nes vistik su jais tenka bendrauti kiekvieną dieną, o ne tik per šventes, taigi linkiu visiems gerų kaimynų mirksiukas.gif
Atsakyti