Įkraunama...
Įkraunama...

Windows Vista

Gerai, kad pati persiinstaliuoju Windowsus biggrin.gif Tai ir nebūna problemų su visokiais meistrais ir panašiai biggrin.gif

O geriausia (bent man) - skeltas hardas: viename diske windowsai, kitame - reikalingi dokumentai, failai, nuotraukos ir t.t., kurie nedingsta perinstaliuojant windowsus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2007 07 04, 19:47)
Gerai, kad pati persiinstaliuoju Windowsus biggrin.gif Tai ir nebūna problemų su visokiais meistrais ir panašiai biggrin.gif

O geriausia (bent man) - skeltas hardas: viename diske windowsai, kitame - reikalingi dokumentai, failai, nuotraukos ir t.t., kurie nedingsta perinstaliuojant windowsus wink.gif

Nu taip, tas tai tiesa.
Atsakyti
QUOTE(Palemonas @ 2007 07 04, 19:52)
Nu taip, tas tai tiesa.

Jei dokumentų nėra daug, o tik nuotraukos ir keli dokumentai, kurie užima nedaug (nekopijuojant filmų, muzikos ar "installų") galima naudoti kokį nors boot cd, atsisiųsti, pavyzdžiui knoppix arba lietuvišką baltix http://baltix.akl.lt/

užsikrauti kompiuterį iš įsirašyto CD ir kokį nors USB diską arba per tinklą išsisaugoti dokumentus.

Jei dokumentų daug, tada tikrai prireiks tą patį meistrą kviestis, arba neštis kompiuterio HDD pas draugus.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2007 07 04, 19:47)

labai smagu kai viską pati sugebate pasidaryti. Dėl atckiros particijos dokumentams buvo rašyta nevieną kartą.
Nežinau kai su vista, bet xp perkelti duomenis nesukelia daug problemų.
Atsakyti
QUOTE(Taktas @ 2007 07 04, 20:56)
labai smagu kai viską pati sugebate pasidaryti. Dėl atckiros particijos dokumentams buvo rašyta nevieną kartą.
Nežinau kai su vista, bet xp perkelti duomenis nesukelia daug problemų.

Baikit, tik nereikia JŪS smile.gif Nesu tokia jau didelė, kad reikėtų taip į mane kreiptis smile.gif

Vistos ir XP particijos skiriasi, tai šitas netrukdytų prisijungti hardą prie kito kompo? T.y. ar kompas su XP skaitytų hardą su Vista dėl skirtingų particijų?
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2007 07 04, 22:48)
Baikit, tik nereikia JŪS smile.gif Nesu tokia jau didelė, kad reikėtų taip į mane kreiptis smile.gif

Vistos ir XP particijos skiriasi, tai šitas netrukdytų prisijungti hardą prie kito kompo? T.y. ar kompas su XP skaitytų hardą su Vista dėl skirtingų particijų?

Hm, aš apie tai visai nepagalvojau. Kažkodėl maniau, kad Vista kol kas dar neįdėjo savo naujos failų sistemos. Matyt reikės paskaityti Vsta release notes..
Atsakyti
Yra yra kitokia smile.gif Pvz Vistai netinka particijos, sukurtos su Partition Magic. (ta programa juk XP particijas kuria).
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2007 07 04, 23:31)
Yra yra kitokia smile.gif Pvz Vistai netinka particijos, sukurtos su Partition Magic. (ta programa juk XP particijas kuria).

O kam particijas kurti su PM, tam puikiai tinka ir kiti įrankiai.
Papildyta:
QUOTE(Calaquendi @ 2007 07 04, 22:48)

Į žmogu su kurio nebendravęs visgi nemandagu iš karto kreiptis tu. Nors ir man visko pasitaiko.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2007 07 04, 19:39)
Tai jei jau višta įrašyta, tipo XP neveiks ant kompo?

Veikti veiks. Tik teks draiveriu pasieškoti jau internete.
Atsakyti
QUOTE(Taktas @ 2007 07 04, 23:59)
Veikti veiks. Tik teks draiveriu pasieškoti jau internete.

Veiks, tik klausimas, ar tai bus legalu...
Iš jokių Vista HOME versijų downgrade'as negalimas. O vietoje Vista Business ir Vista Ultimate galima instaliuoti XP PRO ir tai bus legalu. Tik dėl serijinio numerio ir aktyvacijos tektų pasiskambinti į Microsoft Lietuva.
Atsakyti
QUOTE(Calaquendi @ 2007 07 04, 18:26)
2008 metų? Kad dabar 2007 metai smile.gif

Na taip. Tačiau Autodesk išleido 2007 versiją, tačiau ji dar neveikė ant Vista. Tuomet greitai susuko 2008 metų produktų versijas ir jas išleido maždaug kovo mėnesį, jos jau yra pilnai suderinamos su Vista.

O dėl draiverių, tai štai, pirko mano pažįstami HP kompiuterį su Vista maždaug vasario mėn. Žinoma prireikė ArchiCAD, tačiau 2008 versija dar nebuvo išleista. Sugalvojau XP įdiegti. Atsidarau HP puslapį, ieškau tvarkyklių, o ten XP tvarkyklės vos kelios. Kitos nepateikiamos. Tuomet kreipiausi į HP "support" forumą, ten yra tema kur galima prašyti draiverių konkretiems modeliams. Tai man jie surašė nuorodas į tvarkykles, tačiau tikrai ne visas. Teko daryti dvi sistemas tame kompiutery, Vista ir XP atskirose particijose. XP - darbui su Archicad ir Vista laisvalaikiui, kad veiktų visi įrenginiai.

Dabar nebeatsimenu tiksliai modelio, tada negaliu patikrinti ar dabar, po kelių mėnesių, yra visos XP tvarkyklės. Tai buvo kažkoks iš DV serijos nešiojamų HP.

Tad pasitikrinkite ar rasite visas tvarkykles prieš diegdami XP, jei pirkot naują kompiuterį su Vista.
Atsakyti
O ant vistos tikrai žaidimai neveikia? blush2.gif Dar girdėjau, kad ir nero pykstasi su ja...
Atsakyti