sveikos mamytes.Kaip matau mano gerai pazistamas "Sermuksnelis" visai nusivaziavo.norejau i ji leisti savo maziuka bet apsigalvojau ta pacia minute kai atejus parasyt prasyma direktores pavaduotoja pradejo rekt ant verkencio mano vaikucio. apie sio darzelio virtuves darbuotojas is vis patyliu- geria darbo metu.
P.S. geram darzeliui vaiku netruktu ir vieta butu sunkoka gaut.
QUOTE(Valiona @ 2008 02 01, 20:09)
O kokį daržiuką jūs dabar lankot?
Mes lankom l.d. "Varpelis" kitoje gatvės pusėje.
Mano broliukas ejo i Girinuku grupe.labai sunkiai priprato prie darzelio gal pusmeti ar daugiau verkdavo vos tik pazadintas,is namu iseidavo verkiantis ir darzelyje palikdavo verkianti.bet su laiku apsiprato.po kurio laiko jis mums vis sakydavo kad aukletoja Vida musa viena mergaite uz tai kad ji sisioja i kelnytes. Vaikai juk nesumeluos tokiu dalyku. Aukletoja Jurgita,ar ir jus savo vaikucius musat jei jie prisidaro i kelnes?
Is tiesu labai nemalonu skaityti liudnus atsiliepimus apie si darzeli. Juolab, kai cia dirba tau artimas zmogus. Ir as tvirtai zinau, kad dirba profesionaliai, su meila. Nes vaiku istaigose privaloma dirbti su meile vaikams. Mes, mamos visada norime savo vaikams pacio geriausio ir tik mes pacios galime tai duoti. Taciau, kai neturime kitos iseities, turime pasitiketi profesionalais. As pati maciau, kai ne karta, mama islydedama i mokykla aukletinius, braukdavo nuo skruosto asara. Tik jos patyrusi, skvarbi akis galejo pastebeti isgasti ir siauba vaiku zvilgsnyje, matant degancia "More" per Uzgavenes. Taigi nusprende pakeisti scenariju ir surenge linksma ziemos palydos svente be "Mores" deginimo. Pati auginu beveik dvieju metuku suneli ir, kai reikia gero patarimo del iskilusiu problemu (kaprizai, kaip sudominti vaikuti zaidimu ir pan.), visada skambinu mamai. Ji ne tik turi daug patirties, ismano vaiku psichologija, ir toliau nenustoja semtis ziniu. As, kaip medike, teigiu, kad sekminga pasveikima lemia glaudus mediko ir paciento bendradarbiavimas. Mes patys, turime sau padeti. Vaiku auklejimo sistemoje taip pat. Musu vaikuciai bus laimingesni, jei mes bendradarbiausime su ju aukletojais. Mamytes neskubekite pabegti pasieme vaikus, pasikalbekite su aukletojom apie tai, kas jus neramina.
Vaiku slapinimosi i kelnes problema yra labai aktuali. As patyriau tai su vysesneliu. Tai psichologinio pobudzio liga. Ir netgi neprofesionalai zino, kad "Rykste" sio "Reikalo" neisspresi. Man, is tiesu, labai sunku patiketi, kad mano mama galejo pakelti ranka siuo atveju, nes pati maciau, kaip ji elgesi su mano vyresniuoju sunumi tokiose situacijose. Ji niekada jo nemuse. Kartais sunku suprasti vaiku elgesi, ar zodzius
Tikrai nemanau, kad sis darzelis yra jau toks blogas, nemanau, kad kitur viskas einasi sklandziai. Kaip sakoma: "Gerai tem, kur musu nera". Svarbu spresti problemas, o ne begti nuo ju. Mamos, nebijokite pasiskelbti savo vardu. Visos problemos yra issprendziamos.
Andreja - aukletojos Vidos (Girinuku grupe) dukra.
Vaiku slapinimosi i kelnes problema yra labai aktuali. As patyriau tai su vysesneliu. Tai psichologinio pobudzio liga. Ir netgi neprofesionalai zino, kad "Rykste" sio "Reikalo" neisspresi. Man, is tiesu, labai sunku patiketi, kad mano mama galejo pakelti ranka siuo atveju, nes pati maciau, kaip ji elgesi su mano vyresniuoju sunumi tokiose situacijose. Ji niekada jo nemuse. Kartais sunku suprasti vaiku elgesi, ar zodzius
Tikrai nemanau, kad sis darzelis yra jau toks blogas, nemanau, kad kitur viskas einasi sklandziai. Kaip sakoma: "Gerai tem, kur musu nera". Svarbu spresti problemas, o ne begti nuo ju. Mamos, nebijokite pasiskelbti savo vardu. Visos problemos yra issprendziamos.
QUOTE(keanuignas @ 2008 02 25, 15:15)
Is tiesu labai nemalonu skaityti liudnus atsiliepimus apie si darzeli. Juolab, kai cia dirba tau artimas zmogus. Ir as tvirtai zinau, kad dirba profesionaliai, su meila. Nes vaiku istaigose privaloma dirbti su meile vaikams. Mes, mamos visada norime savo vaikams pacio geriausio ir tik mes pacios galime tai duoti. Taciau, kai neturime kitos iseities, turime pasitiketi profesionalais. As pati maciau, kai ne karta, mama islydedama i mokykla aukletinius, braukdavo nuo skruosto asara. Tik jos patyrusi, skvarbi akis galejo pastebeti isgasti ir siauba vaiku zvilgsnyje, matant degancia "More" per Uzgavenes. Taigi nusprende pakeisti scenariju ir surenge linksma ziemos palydos svente be "Mores" deginimo. Pati auginu beveik dvieju metuku suneli ir, kai reikia gero patarimo del iskilusiu problemu (kaprizai, kaip sudominti vaikuti zaidimu ir pan.), visada skambinu mamai. Ji ne tik turi daug patirties, ismano vaiku psichologija, ir toliau nenustoja semtis ziniu. As, kaip medike, teigiu, kad sekminga pasveikima lemia glaudus mediko ir paciento bendradarbiavimas. Mes patys, turime sau padeti. Vaiku auklejimo sistemoje taip pat. Musu vaikuciai bus laimingesni, jei mes bendradarbiausime su ju aukletojais. Mamytes neskubekite pabegti pasieme vaikus, pasikalbekite su aukletojom apie tai, kas jus neramina.
sutinku savo anukus mociutes myli.ir nera skirtumo kur jos dirba ir ar yra profesionales.bet pripazinkim viena dalyka vaikai nemeluoja. jie visada sako tiesa i akis,nesvarbu ar ji iskaudins kita ar ne.
ir jei darzeliui taip truksta vaiku kodel mums labai "svelniai" buvo pasakyta "atveskite savo vaika kai jam bus 3metai,nes jei jis taip reks kai ji pradesite palikti darzelyje,mes su juo nesusitvarkysime". ir ar turi teise direktores pavaduotoja rekt ant vaiko jei jis issigando pamates virtuves darbuotoja baltu chalatu,pamane kad gydytoja,ir pradejo verkt? ar tai vadinat profesionalais?
sakot esat medike. ir medikas turi moket prieit prie vaiko ji uzkalbint.po ligonines mano vaikas gal metus bijodavo gydytoju.netgi pediatres kuri turetu puikiai moket elgtis su mazais vaikais kad jie neverktu apsilankymo metu,nes jos amzius rodo nemaza darbo patirti toje srityje.bet kai pakeitem gydytoja(dabartine panasaus amziaus kaip ankstesnioji)vaikas net per pirma apsilankyma,matydamas visiskai nepazystama zmogu.sedejo ramus ir ne kiek neverke.is tikruju vaikas jaucia kur geras zmogus ir kur blogas. taip nemanot?..
QUOTE(eugute... @ 2008 02 26, 21:03)
.is tikruju vaikas jaucia kur geras zmogus ir kur blogas. taip nemanot?..
Sutinku su jumis ,kad vaikai labai jaučia žmones,jų neapgausi.... bet juk ne visiems vaikam reikia tų pačių dalykų
Mano vaikas,pas auklėtoją Vidą eina,kaip pas močiutę...ir nekart girdėjau,kaip kiti vaikučiai ją taip pavadina. mačiau,kaip jau paruošiamosios grupės vaikučiai atbėga pasisveikinti su ja ir apsikabinę šnibžda,kad pasiilgo ... Manau tai daug pasako,tik ne visi tai pamatyt sugeba. Man užteko kelis kartus iš šalies pastebėti kaip auklėtojos bendrauja su vaikais ir kaip jie į jas reaguoja ir man ramu
Nesmerkiu auklėtojų,jei jos kartais griežtą žodį pasako,nes patikėkit ,-pati mačiau ne kartą,kaip vaikai prisigalvoja toookių dalykėlių.
Mano vaikas ir parėjęs pasakojo,kad jį subarė... ir priedo neteisingai ,kai pradėjau klausinėti,jisai pasakoti,visai kas kita paaiškėjo..na nesakau,kad visais atvejais taip būna. Bet visiems tėveliams patarčiau bent valandą pabūti grupėje su vaikais,pamatyti,kaip 16 kinderiukų dūksta,žaidžia,ir įsivaizduoti ką jūs darytumėte auklėtojų vietoj,kaip nuramintumėte triukšmą,padėtumėte pasidalinti žaislais,paguostumėte užsigavusius ir t.t ir tikrai pakeistumėte nuomonę apie daug ką
"Kaciuku' grupej mums visai gerai ir eina jau noriai,vat dabar sergam tai labai nori i darzeli visada pasiklausus aukletoju papasakoja kaip sekasi.buna,kad net paskambinu aukletojai is darbo,paklausti kaip mano vaikas,jei is ryto sukosejo-papasakoja,pataria,nepasiuncia niekur ir savarankiskesnis vaikas vis labiau darosi deka darzelio-kelnes bent uzsimaut ir nusiimt po puodo ar pries sugeba.noriai su juo draugauja jei kokia avarija ivyksta i kelnias,tai slapias nevaiksto kol kas mums ten neblogai,tik kas ryta su troleibusu nervina blaskytis iki ten,bet vis vien
Manau,kad kiekvienai motinai uzklius kazkokie minusai kalbant apie jos vaiko auklejima ar pan. Taciau as net ir pastebedama smulkmenas ,tik pliusu dauguma vis vien ivertinu. Saves tokia super motina nelaikau,kad 100 % susitvarkyciau su savo vaiku ar kad jo nesubarciau, oziu privalgiusi-i kampa nepastatyciau ir pan. Taip ir aukletojom su 16 ir daugiau vaiku elgtis kaip su pukeliais,princais ir princesem nera lengva,tuo labiau,kad kiekvienas vaikas su savo charakteriu buna ir skirtingu auklejimu
Manau,kad kiekvienai motinai uzklius kazkokie minusai kalbant apie jos vaiko auklejima ar pan. Taciau as net ir pastebedama smulkmenas ,tik pliusu dauguma vis vien ivertinu. Saves tokia super motina nelaikau,kad 100 % susitvarkyciau su savo vaiku ar kad jo nesubarciau, oziu privalgiusi-i kampa nepastatyciau ir pan. Taip ir aukletojom su 16 ir daugiau vaiku elgtis kaip su pukeliais,princais ir princesem nera lengva,tuo labiau,kad kiekvienas vaikas su savo charakteriu buna ir skirtingu auklejimu
QUOTE(eugute... @ 2008 02 26, 23:03)
sutinku savo anukus mociutes myli.ir nera skirtumo kur jos dirba ir ar yra profesionales.bet pripazinkim viena dalyka vaikai nemeluoja. jie visada sako tiesa i akis,nesvarbu ar ji iskaudins kita ar ne.
ir jei darzeliui taip truksta vaiku kodel mums labai "svelniai" buvo pasakyta "atveskite savo vaika kai jam bus 3metai,nes jei jis taip reks kai ji pradesite palikti darzelyje,mes su juo nesusitvarkysime". ir ar turi teise direktores pavaduotoja rekt ant vaiko jei jis issigando pamates virtuves darbuotoja baltu chalatu,pamane kad gydytoja,ir pradejo verkt? ar tai vadinat profesionalais?
sakot esat medike. ir medikas turi moket prieit prie vaiko ji uzkalbint.po ligonines mano vaikas gal metus bijodavo gydytoju.netgi pediatres kuri turetu puikiai moket elgtis su mazais vaikais kad jie neverktu apsilankymo metu,nes jos amzius rodo nemaza darbo patirti toje srityje.bet kai pakeitem gydytoja(dabartine panasaus amziaus kaip ankstesnioji)vaikas net per pirma apsilankyma,matydamas visiskai nepazystama zmogu.sedejo ramus ir ne kiek neverke.is tikruju vaikas jaucia kur geras zmogus ir kur blogas. taip nemanot?..
Eugute,
aukletoja Vida nori paklausti,ar Jusu replika-tai padeka uz Jusu broliuko Ernesto lavinima nuo dvieju iki seseriu metu,,Girinuko,,gr.Rupesciu kele ne adaptacija,o vaiko lavinimas.Naturalu,kad anksti ryta,pries septynias vedamas paskubom vaikutis verkslena.Visai ne del to,kad ten laukia,,vaikus musanti aukletoja,,.Reikejo daugiau dometis sia tema gausiai isleidziamose zurnaluose,nevengti bendravimo,pokalbiu su aukletoja.Vaiko baimes ir verksmai baigiasi,vos tik mama uzveria duris,o vaikutis prisiglaudzia prie aukletojos .O Jusu broliukui meiles ypac reikejo,kaip ir kalbos,zodyno,atminties,mastymo,demesio ir kitu gebejimu,butinu mokytis mokykloje,lavinimo.Nei Jusu mama,nei Jus neteikete darzelio veiklai jokio demesio;nesilankete tevu susirinkimuose,nesidomejote vaiko veikla ir gebejimais.Tai ar Jus galite diskutuoti,ka gero duoda vaikams musu darzelio darbuotojai .Manome,kad cia kalba Jusu izeistos ambicijos,gal intrigos,gal neaiskios kilmes pyktis darzelio virejai-Jusu kaimynei.Tikimes,kad nugales sveikas protas,kad Jusu broliuka mokykloje lydes sekme,o Jusu sunelis gerai adaptuosis kt.darzelyje.Beje,kodel kaip tik aukletojos Vidos prasete,kad ji i savo grupe priimtu Jusu Svajuna.Ji neatsisake.
Dekojame Rigerto mamai uz palaikyma musu nelengvame darbe.Jei visi vaikai butu tokie,kaip Rigertelis,malonu butu dirbti.Jo tikrai niekada nereikia nei barti,nei bausti.O,jei mamos butu tokios geranoriskos,pozityvios,aktyvios kaip mama Rita,visi mazyliai augtu be problemu.Pagalvokit,mamos,gal pacios tas problemas padarote.,,Reikia sypsotis gyvenimui,tai gyvenimas sypsosis ir Jums,,. Neieskokit blogio,stenkites pamatyti geri.Paskautykite aukl.Vidos uzrasytas,,snekuciu,,kalbeles zurnaluose,,Tavo vaikas,,2002rugsejo,2003spalio,2007lapkricio men.Pasijuokite ir pamastykite,gyvenimas bus grazesnis.
Nesu iš tų iškalbiųjų, bet noriu taip pat pakomentuoti...
Tiek mano berniukas, tiek ir mergina, kuri į "Girinukų" grupę atėjo dar neturėdama 2 metukų (Norėjo eiti su broliuku) jaučiasi labai puikiai darželyje... Apie kitas grupes nieko negaliu pasakyti, nes domiuosi tik apie savo vaikelius ir kaip būtent jiems sekasi kasdien būti grupėje. Nesuprantu tų mamyčių, kurios galbūt nori, kad visą darbuką... įskaitant ne tik auklėjimą... bet ir bendravimą su juo, pasakų sekimą, dainelių dainavimą, sportavimą, patalpų priežiūrą (puošybą, piešimą, lipdymą) ir pan. turi atlikti tik darželyje esni auklėtoja. Manau mamos turi pačios labai daug bendrauti su vaikais tuomet ir jie daugiau atsivers, daugiau papasakos. Maniškiai tai kiekvieną diena pasakoja ką jie veikė... per beveik dvejus metus nieko blogo negirdėjau... (tas liečia ir ikimokyklinę "saulučių" grupę)Maza to, panelytė net graudžias ašaras liejo kai sirgo ir negalėjo eiti i darzeli, brolis tai ėjo
Tiesa, del vasaros... tai tada mūsų auklėtojų nebūna, nes jos atostogauja... tai kuriozų visokių pasitaiko su svetimomis...
Tiek mano berniukas, tiek ir mergina, kuri į "Girinukų" grupę atėjo dar neturėdama 2 metukų (Norėjo eiti su broliuku) jaučiasi labai puikiai darželyje... Apie kitas grupes nieko negaliu pasakyti, nes domiuosi tik apie savo vaikelius ir kaip būtent jiems sekasi kasdien būti grupėje. Nesuprantu tų mamyčių, kurios galbūt nori, kad visą darbuką... įskaitant ne tik auklėjimą... bet ir bendravimą su juo, pasakų sekimą, dainelių dainavimą, sportavimą, patalpų priežiūrą (puošybą, piešimą, lipdymą) ir pan. turi atlikti tik darželyje esni auklėtoja. Manau mamos turi pačios labai daug bendrauti su vaikais tuomet ir jie daugiau atsivers, daugiau papasakos. Maniškiai tai kiekvieną diena pasakoja ką jie veikė... per beveik dvejus metus nieko blogo negirdėjau... (tas liečia ir ikimokyklinę "saulučių" grupę)Maza to, panelytė net graudžias ašaras liejo kai sirgo ir negalėjo eiti i darzeli, brolis tai ėjo
Tiesa, del vasaros... tai tada mūsų auklėtojų nebūna, nes jos atostogauja... tai kuriozų visokių pasitaiko su svetimomis...
QUOTE(astu @ 2008 03 02, 17:28)
Nesu iš tų iškalbiųjų, bet noriu taip pat pakomentuoti...
Labas sesute
O kas liecia aukletojas, tai mano vaikinukas niekada, nieko blogo apie jas nera pasakes. Net dabar skaitydama paklausau jo ar jam patinka, zinoma, kad jis atsake, jog patinka . O tai ir yra svarbiausia, kad mano vaikutis gerai jaustusi aplinkoje, kurioje buna 5 dienas per savaite
Ar veikia šis darželis (tiksliau, lopšelio grupės) vasaros metu??
Darzelis veikia vasara. Lopselio grupes taip pat. Tik aukletojos buna atejusios is kitu darzeliu, arba mokyklu.