QUOTE(vitcka @ 2006 07 19, 20:42)
O kitoje grupėje geriau, as noriu visai atsiimti vaiką iš šio darželio, nes
iš vienos grupės mus išprašė, nes judrus vaikas ir joms ja reikia prižiūrėti, laibai daug dėmesio skirti. Tai man susidarė toks įspūdis, kad ten visur dirbama atlaidžiai.
Nu geras. O aukletojos ten turi pedagogini issilavinima? Tu ne vaika atsiimk, o i teisma paduok tokias aukletojas. Kas cia per nasamones - uz vaiko judruma ismest ji is grupes? Jos - ka - nezino kaip su hiperaktyviais vaikais dirbt? Tai jau ju problemos, o ne vaiko ir tavo. Nei vaikas nei pati nepasirinkai aktyvumo lygio, o aukletojos toki darba pacios pasirinko.
kazkaip vis nuomone tik blogeja apie darzeli. O vedeja ka veikia? tik perkelineja vaikus is vienos i kita grupe? O ka ji masto apie savo darbuotojas? Ka - siais laikais mazai issilavinusiu, energingu, aktyvių ir galinciu visiems vaikams demesio skirti padagogių? Pasirodo, ne tik aukletojos aplaidziai dirba, bet jos ima tokio darbo pavyzdi is savo darbdavio - vedejos (ar direktores?). Matyt, tai ji visu pirma leidzia tokia netvarka darzelyje - aukletojos dirba kiek joms patogu, t. y. NIEKUR NERA OFICIALAUS GRUPIŲ DARBO LAIKO, savo darbo valandas aukletojos tik ISSEDI, o ne ka nors veikia, uzsiima su vaikais (kas ten rase, kad "dirba su mobiliaku, zurnalu" ir pan., - ir musiskeje grupeje tas pats, o gal tai - viena ir ta pati grupe?) ju neveiklumo patvirtinimui - aukletojos pasakymais, kai norejau atnesti savo vaikui pasibaigusias darbeliu priemones: "Jūs nebeneskit, juk vasara, mes nieko nebeveikiam, tik lauke bunam". Kazkokia nesamone. tai ar negalima ir lauke sugalvot kazkokiu uzsiemimu? Smelio zaidimus, tai zaidzia, zinau, o ka daugiau? Negalima lauke piesti? Aukletojoms rankos gal nudzius, jei issines daugiau priemonių i lauka, ne tik smelio zaislu rinkini, kamuoli? negali vaikai lauke piesti (ant popieriaus, ant asfalto, akmenu ir pan)? negali issinesti knygeliu? zaidimu? NUGI JOS YRA PEDAGOGES, O NE PRIZIURETOJOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ir dar sis tas patvirtinantis aukletoju nedaba darbo valandom: ieskojau pasikeitusio vaiko elgesio priezasciu ir klausinejau aukletojos ka vaikas veikia per diena, ar valgo, ar miega, ar bedrauja su kitais, ar skriaudzia kitus, ar kiti skriaudzia ir pan.... Aukletoja vis atsako "nera jokiu problemu, jokiu bedu, viskas gerai". kai uzadaviau lbai konkretu klausima, ji is pradziu atsake vel "jo, jo, viskas gerai", bet kai vel perklausiau nes atsakymas jau mane sunervino, ji sako:"O AS TA LAIKA NEBUVAU, BUVAU ISBEGUSI." isbegus matyt, netrumpam buvo, nes atsakymo i man rupimus klausimus taip ir negavau. o ir jėgu neberadau savvy, kad ieskot ta diena dirbanciu jos darba........................................