Įkraunama...
Įkraunama...

Kalbėkim lietuviškai

Prisikikenau, man tas vardo "uždėjimas" labai panašu į frazę "dėjau skersą" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tai va taip ir Jonuką "uždeda" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif o gal čia nori žmonės apibūdint patį gamybos procesą "uždėjau Jonuką"= "pradėjom Jonuką" lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš dar girdėjau, kad vaikus "užvadina" blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lira @ 2007 02 20, 13:14)
Ne visos supermamos (shiame forume)yra lietuves, o ypac superlietuves,manau tai nekorektishka kitu tautybiu  atzvilgiu. Cia laisvas internetinis bendravimas,o ne nacionalinis diktantas. Svarbiausia malonej bendraut,o netaisyti   klaidas. Malonaus bendravimo!  smile.gif

Sutinku biggrin.gif Manau,kad taisiklingai kalbėti lietuviškai,o šiam forume rašyti paviksta ne visoms,todel,kad rašo ne tik superlietuves,tokios kaip ir aš.Žinoma reikia stengtis ir tobulinti kalbą.Bet manau,kad tikrai čia ne lietuvių kalbos egzamenas.Galiu tikrai pasakyti,kad ir pačios lietuvaites daro laaabai daug gramatinių klaidų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 07 balandžio 2008 - 12:53
QUOTE(Ksėna @ 2008 04 07, 13:52)
Sutinku biggrin.gif Manau,kad taisiklingai kalbėti lietuviškai,o šiam forume rašyti paviksta ne visoms,todel,kad rašo ne tik superlietuves,tokios kaip ir aš.Žinoma reikia stengtis ir tobulinti kalbą.Bet manau,kad tikrai čia ne lietuvių kalbos egzamenas.Galiu tikrai pasakyti,kad ir pačios lietuvaites daro laaabai daug gramatinių klaidų doh.gif

Būtent, bet tų klaidų pvz galima pridaryt ir per skubėjimą, o paskui jos tiesiog paliekamos ir niekas jų nebepataiso mirksiukas.gif mirksiukas.gif o jei esi ne lietuvė ir stengiesi lietuviškai rašyt tai išvis yra sveikintina thumbup.gif thumbup.gif Šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Kiek visko perskaičiau...
taip ir neaišku kaip iš tikrųjų taisyklingai pasakyt. Gal kokia lituanistė pasakytų kaip ?
Čia neužtenka pasakyti "AŠ MANAU.......... MAN ATRODO"
Atsakyti
na, kad vardas neuždedamas, tai jau tikrai
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2008 04 07, 15:34)
Būtent, bet tų klaidų pvz galima pridaryt ir per skubėjimą, 

drinks_cheers.gif.
Ir dar kartais tyčia norisi parašyti ar pasakyti ką nors nelietuviškai tongue.gif .
Vardą uždėti ant ko? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiwija: 03 rugpjūčio 2008 - 14:00
Tiesiog logiškai pagalvot reikia smile.gif Uždedame tik kokius nors daiktus, o vardu pavadiname. 4u.gif
Atsakyti
Jei jau mums taip nepatinka laikytis kalbos kultūros taisyklių, tai bent jau vadovaukimės logika:))
Atsakyti
Nesipykit merginos, drinks_cheers.gif kas kaip nori tas taip tegu kalba,svarbu,kad nevartotų keiksmažodžiu,nes spėju daug kam tai nepatinka...
Atsakyti
QUOTE(davinci @ 2008 07 31, 10:31)
Kiek visko perskaičiau...
taip ir neaišku kaip iš tikrųjų taisyklingai pasakyt. Gal kokia lituanistė pasakytų kaip ?
Čia neužtenka pasakyti "AŠ MANAU.......... MAN ATRODO"

Remiantis dabartinės lietuvių kalbos žodynu vardas - žmogaus asmens pavadinimas (ppr. duodamas gimus) (čia citata).
Taigi teisingiausia ir yra sakyti "duoti vardą", bet galima naudoti ir sinonimus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(pelele @ 2008 03 30, 02:05)
O matėt filmuką apie Mikę Pūkuotuką, kuris gyveno po Juozėno pavarde?  lotuliukas.gif
Į viską reikia žiūrėti ,,filosofiškai"  tongue.gif

Taip matėm, jis gyveno po iškaba, ant kurios buvo parašyta Juozėno pavardė, todėl ir pasakymas "gyveno po Juozėno pavarde" ten yra pavartotas teisingai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievutea @ 2008 10 22, 21:45)
Nesipykit merginos, drinks_cheers.gif kas kaip nori tas taip tegu kalba,svarbu,kad nevartotų keiksmažodžiu,nes spėju daug kam tai nepatinka...

Neturėtų kalbėti kas kaip nori. Kalba yra tam, kad vieni kitus geriau suprastume, jei kalbėsime kas kaip norime, ilgainiui galime visai nebesusikalbėti. g.gif
Atsakyti
Vis delto gi be klaidu gyvenimas neidomus biggrin.gif
Superlietuves bukime ant popieriaus, diktantuose, laiskuose ir t.t., bet chat'uose manau vistik norisi greiciau parasyti, kad ir ne lietuviskomis raidemis biggrin.gif
Galbut mano pasakymas nelabai geras, bet mano nuomone tokia smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Saidutė @ 2009 01 02, 13:23)
Vis delto gi be klaidu gyvenimas neidomus  biggrin.gif
Superlietuves bukime ant popieriaus, diktantuose, laiskuose ir t.t., bet chat'uose manau vistik norisi greiciau parasyti, kad ir ne lietuviskomis raidemis  biggrin.gif
Galbut mano pasakymas nelabai geras, bet mano nuomone tokia  smile.gif

tai tik įpročio klausimas. koks skirtumas, ar spausti s ar š, arba c ar č - tik vienas paspaudimas abiem atvejais. 4u.gif
Atsakyti