QUOTE(Santuri2 @ 2008 01 27, 21:05)
Gal kas gali parasyti koki receptuka mielinei teslai (turiu TW teslos dubeni)
Mielinė tešla
550 g miltų, 250ml pieno arba vandens, 1 kiaušinis, 30 g mielių, 3 šaukštai aliejaus, šaukštelis druskos, šaukštas cukraus (jei norite saldžios tešlos galima dėti 4-5 šaukštus cukraus)
PARUOŠIMAS
Pieną pašildyti iki 400 C temperatūros ir supilti į greitkratį arba ipilti 150ml salto pieno ir 100ml verdančio vandens. Į tą patį greitkratį įdėti mieles, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, druską. Visą turinį suplakti tokiu būdu: sandariai uždaryti greitkračio dangtelį(pirma dydyji, paskui mazaji). Kelis kartus (2-3) papurtyti, išleisti orą per mažąjį dangtelį, ir vėl paplakti. Viską taip kartoti 4-8 kartus, t.y. kol ištirps mielės.
Į dubenį tešlai suberti miltusir alieju, bei viską supilti iš greitkračio. Uždaryti dubenį ir gerai viską sukratyti. Peiliu tešlai viską maišyti tol, kol tešla nelips nei prie dubens, nei prie peilio. Kai tešla gerai išmaišyta, uždengiame dubenį (labai svarbu, kad dangtelis, bei dubens kraštai būtų sausi). Priklausomai nuo oro esančio lauke tešla kyla 12-20 minučių, t.y. tol kol dangtis nušoka nuo dubens. Kad tešla būtų minkštesnė ją pakildiname dar kartą.
Priklausomai nuo to, ką gaminsime, tešlą dalijame į dalis, dedame ant padėklo tešlai ir kočiojame. Pagaminus patiekalus prieš dedant į orkaitę rekomenduojama aptepti išplaktu kiaušiniu.
Iš šios porcijos tešlos gaunasi 3 kepimo akmens dydžio picos arba 2 krokodilai.
Pyragėlių su kopūstais įdaras: pusę vidutinio kopūsto supjaustyti stambesniais gabalais ir apie 10 minučių pavirti. Nukošti, smulkiai supjaustyti ir apkepinti svieste. Kietai išvirti du kiaušinius, juos smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepintus kopūstus. Viską sumaišyti, įdėti vegetos ar kitų prieskonių.
Dešrelių-sūrio įdaras: supjaustyti ratukais dešreles, fermentinį sūrį sutarkuoti arba supjaustyti kubeliais, viska sumaišyti.
Obuolių įdaras: supjaustyti obuolius, sumaišyti dubenėlyje su cukrumi ir cinamonu (galima įdėti razinų).
Karamelinio pyrago idaras: (pusei normos teslos) 80g sviesto (išlydyti), 150ml cukraus, 150ml aguonu
AŠTRI MIELINĖ TEŠLA
500 g miltų
130 ml vandens
130 ml kečupo
1 kiaušinis
40 g mielių
3 šaukštai aliejaus
arbatinis šaukštelis cukraus, arbatinis šaukštelis druskos
RUOŠTI kaip ir anksčiau aprašytą tešlą.
SPURGOS
500 g miltų
30 g mielių
100 ml pieno
100 ml vandens
1 kiaušinis
2-jų kiaušinių tryniai
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas spirito
5 šaukštai cukraus
gali būti citrinos žievelės
Tešlą ruošti įprastu būdu, iškočioti 1,5 - 2 cm storio lakštą ir su greitkračiu ar kitu indeliu formuoti spurgas, paskui leisti šiek tiek pakilti dėti į karštą aliejų ir virti. Iš šios tešlos išeina apie 40 nedidelių spurgų.
PYRAGAS - ŠIMTALAPIO GIMINAITIS
500 g miltų, 30 g mielių, 100 g cukraus, 2 tryniai, 250 ml pieno, 100 g lydyto sviesto, ½ citrinos sulčių.
Paruošti tešlą žinomu būdu, ją padalinti į 6 dalis. Imame po vieną gabalėlį ir plonai kočiojam stačiakampio forma, tepame 1 ir 2 įdarus, ir suvyniojame į volelį, dedame į Romo bobos formą puslankiu (užima pusę apskritimo), po to kočiojame kitą gabalėlį, dedame 1 ir 2 įdarus, vyniojame ir dedame į formą, užpildant laisvą puslankį, galus sujungiame, suspaudžiant tešlos galus. Kočiojame 3-čią gabalėlį, dedame 3 įdarą, vyniojame į volelį ir dedame į formą virš jau įdėtų volelių sujungimo vietos, kočiojame 4-tą gabalėlį, dedame 3 įdarą ir dedame virš kito sujungimo. Kočiojame 5-tą gabalėlį, dedame 1 ir 2 įdarus, suvyniojame ir dedame ant prieš tai sudėtų volelių sujungimų, 6-tą gabalėlį ruošiame kaip 5-tą. Dedame į 2000C karštumo orkaitę ir kepame apie 50 min. Po to tiek pat laiko 1800C temperatūroje. Iškeptą pyragą pjaustyti tik atvėsusį.
I įdaras
125 g varškės, 1 šaukštas cukraus, 200 g grietinės (45 proc. riebumo), 1 pakelis vanilinio cukraus
II įdaras
1 pakelis aguonų, 2 šaukštai medaus (ištirpinto)
III įdaras
6 šaukštai rūgštoko džemo (slyvos, spanguolės) jei džemas per skystas, tai reikia įdėti 1 šaukštą krakmolo ir išmaišyti.
Papildyta:
Eglės picos
Reikės:
Mielinė tešla 550 g miltų, 150 ml šalto pieno, 100 ml verdančio vandens, 1 kiaušinis, 1 v. šaukštas cukraus, Druskos, 30 g mielių
Picos įdaras: 150 ml kečupo, 200 g tarkuoto fermentinio sūrio, 200 g kumpio supjaustyto šiaudeliais, 100 g pievagrybių supjaustytų riekelėmis, 1 svogūno supjaustyto riekelėmis, 1 paprikos supjaustytos žiedais, 2 šaukštų alyvuogių supjaustytų riekelėmis,Šiek tiek žalumynų: smulkintų svogūnų laiškų arba petražolių
Svogūnų įdaras: (pikantiškai picai, svogūnų pyragui ar tartai) 1 kg svogūnų, 400 ml grietinės, 4 kiaušiniai, Druskos, pipirų, Prieskonių: baziliko, mairūno, raudonėlio
Kimbame į darbą
Į greitkratį supilame: pieną, vandenį, kiaušinį, cukrų, mieles, druską. Suplakame. Plakdami, kas 6-8 supurtymą, atidarome mažąjį dangtelį, kad išeitų dujų perteklius. Miltus supilame į dubenį, o pl akinį supilame ant miltų. Uždarę dangtį, dubenį papurtome, kad neliktų sausų miltų. Tešlą baigiame maišyti silikonine mentele. Uždengę dangčiu, įstatome dubenį į indą su karštu vandeniu. Dangčiui nušovus, tešlą mentele šiek tiek perminkome ir uždengę dangtį, pakildiname antrą kartą. Pastaba: Kepant picą ant akmens, reikia 1/3 tešlos normos. Iš likusios tešlos išeis kita pica ir svogūnų pyragas silikoninėje formoje (a la tarta) arba vienas karamelinis pyragas.
Svogūnus nulupame, supjaustome į ketvirčius ir susmulkiname Quick Chef smulkintuvu. Grietinę, kiaušinius ir prieskonius suplakame Quick Chefe tam naudojame plakimui skirtą šluotelę. Plakinį supilame ant svogūnų ir išmaišome. Gautą svogūnų mišinį dedame ant picos pagrindo (picai reikės pusės šio kiekio mišinio) ir ant silikono formoje išformuoto pyrago pagrindo. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Picą po 30 minučių kepimo pabarstome fermentiniu sūriu ir dar kepame 10 minučių. Pastaba: šio įdaro pakanka ant akmens kepamai picai ir svogūnų pyragui, kepamam apvalioje silikono formoje. Svogūnų pyragui į svogūnų mišinį glite įmaišyti smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės, smulkintų svogūnų laiškų ar kitų žalumynų.
Krokodilas su mėsos įdaru (čia vienos forumietės perkopinau)
Mielinis krokodilas su įdaru
250 ml šilto pieno, 40 g mielių, 2 šaukštai aliejaus arba ištirpinto sviesto, kiaušinis, druskos, 1 - 3 šaukštai cukraus
Įdarui:
6 vidutinio dydžio obuoliai, cukraus, cinamono
Sutrupinkite mieles į pieną, suberkite cukrų, druską, išleiskite kiaušinį, supilkite aliejų. Plakite, kol ištirps mielės. Supilkite plakinį ant mielių ir labai gerai išmaišykite. Minkykite tešlą ir pastatykite šaltai, kad iškiltų. Kai iškils, dar kartą išmaišykite. Kuo ilgiau minkysite, tuo minkštesnis bus pyragas. Palikite dar pakilti ir per tą laiką paruoškite įdarą. Tešlą įdėkite į specialų sandariai uždaromą plastiko dubenį ir įstatykite į karštą, apie 70 laipsnių temperatūros vandenį. Kol tešla kils (10 15 min. ), nulupkite ir supjaustykite obuolius, pagardinkite juos cinamonu bei cukrumi.
Iškočiokite stačiakampį, lygiai apipjaustykite jo kraštines. Tešlos likučius pasilikite: iš jų padarysite krokodilo akis, kojas, antakius. Sukrėskite įdarą išilgai per patį lakšto vidurį. Galus menamą krokodilo snukutį ir uodegą šiek tiek nuleiskite žemyn. Likusius neužpildytos tešlos plotus, kurių nedengia įdaras, iš abiejų pusių sukarpykite 3 4 cm pločio juostelėmis. Ties krokodilo snukučiu juostelės turi būti 6 7 cm pločio. Sukryžiuokite juosteles, lyg varstytumėte batų raikštelius. Suformuokite krokodilo snukutį. Suvoliokite 2 rutuliukus akis, įspauskite po raziną ir prilipinkite prie galvos. Apgaubkite akis stora antakių linija. Likusį tešlos gabalą padalinkite į 4 dalis ir suformuokite kojytes (reikiamose vietose įkirpkite žirklėmis). Galvos šonuose ir apačioje dviem