QUOTE(Pomona33 @ 2010 11 03, 18:52)
[size=1][/size]I kita musu temute kur receptukai, parasykit, kokia koldunams tesla darote
aciu
Plikyta koldūnu tesla
3 stiklines miltu,
3 tryniai,
druskos,
1 stikline karsto, vandens tiesiai is virdulio.
Į miltus įdėti druską, pamaišyti, tada dėti trynius, truputį pamaišyti. Pilame karštą vandenį ir maišome šluotele ar šaukštu, kol tešla truputį pravėsta. Tada tešlą minkome rankomis, kol gauname minkštą vienalytę tešlą. Tešla gaunasi panaši į makaronų tešlą. Išsikočioja labai plonai.
Koldūnų tešla
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
Kočioti kuo ploniau, ir dėti mėgstamą įdarą.
Kuo šis receptas geras:
1. Tešla nelimpa prie rankų minkoma.
2. Tešla labai lengvai kočiojasi, "negrįžta" kočiojama.
3. Koldūnai niekada neišsileidžia
Išbandžiau pati abi tešlas. Tikrai viskas kuo puikiausiai gaunasi, tik reikia iškočioti kiek įmanoma ploniau.
Pirmoji tešla ,gavusi riebalu,gali sunkiau sulipti, tai aš kraštelius patepiau vandeniu. Antrosios tepti nebutina.