QUOTE(laizanika @ 2010 10 19, 13:27)
Likucius picos galiu nufotkinti. Pietums dariau, o vyra suryzes visad tik ant greicio, net batu nenusimoves pavalgo ir islekia, but galva nukandes jeigu dar buciau fotkinus. O gavosi skanios, dvieju rusiu dariau, pirmaja Havaju su daktariska desra ir ananasais kol iskepe antroji suvalgem abu Antroji kurios likucius demonstruoju su daktariska desra, rukytos desros gabaliukais ir pievagrybiais irgi ne ka prastesne, ale jau nedaug tetilpo
Nu bet klausykit irgi geros tetos, as valia ugzdau, pirkti kuo maziau o jos ka daro Kas del grikiu, nesugundysit, nemegsta mano seimyna ju, teisingiau MBv didziausias ju nemegejas
Nu bet klausykit irgi geros tetos, as valia ugzdau, pirkti kuo maziau o jos ka daro Kas del grikiu, nesugundysit, nemegsta mano seimyna ju, teisingiau MBv didziausias ju nemegejas
del grikiu as virtu ir nevalgau, man visai neskanu, o tam puode pasaka, o ir vaikams duodu, virti puode turi kvapa ir ne tokie, o cia gaunas superiniai, jei as nuo vaikystes nemegdama grikius pradejau valgyt, tai patikeke skonis skirias
QUOTE(lupipita @ 2010 10 21, 10:45)
del grikiu as virtu ir nevalgau, man visai neskanu, o tam puode pasaka, o ir vaikams duodu, virti puode turi kvapa ir ne tokie, o cia gaunas superiniai, jei as nuo vaikystes nemegdama grikius pradejau valgyt, tai patikeke skonis skirias
Nu ziuresim, taupysim. Vaikai kaip vaikai, dribsnius jiems verdu,o as ir pati labai megstu grikius, man jie ir puode virti labai skanus, padarau toky padaziuka su grietinele arba grietine, desrele pakepinu, man niam niam. O MB nu valgo is bedos, bet kaip jis sako, kad nera tos bedos kam save kankinti ir valgyti
QUOTE(Pomona33 @ 2010 10 20, 22:24)
O gal koki pagrinda be mieliu darot?
Picos padas man labai patinka is malsenos miltu misinio
QUOTE(Pomona33 @ 2010 10 20, 23:24)
O gal koki pagrinda be mieliu darot?
labai skanus picos padas su varške:
1pok. varškės, 1 kiaušinis, 3v.š aliejaus, 6v.š. be kaupo miltų, žiupsnelis druskos, 0,5 a.š gesintos sodos.
Viską gerai išminkyti ir iškočioti. Pabandykit, tikrai vertas dėmesio ir pagaminamas per 10min.
QUOTE(Pomona33 @ 2010 10 20, 23:24)
O gal koki pagrinda be mieliu darot?
Aš ir kartais su varške darau, tiksliau seniau vien tokias darydavau kol nesinaudojau TW įranga ir nemokėjau pasidaryt mielines tešlos
Bet aš dėdavau gabaliuką varškės ir 3-4 kiaušinius, druskos ir aliejaus pora šaukštų (sodos nedėdavau).....
QUOTE(Pomona33 @ 2010 10 20, 19:30)
ir as isplaunu, nes buna,kad tiesiog net limpa buteliukas nuo seno aliejaus o beto, poto kaip jau uzsines nesvarumais neplaunant ,tai senu riebalu neatgramdysit
na as apie vidu aliejines klausiau, apie virsu net kalbos ner kad neplaut, juk viskas apsinesa
beto space maker irgi neplaudavau, ant virsaus supildavau naujas kruopas, kol neatsirado "gyventoju"...
QUOTE(mildama @ 2010 10 22, 14:29)
na as apie vidu aliejines klausiau, apie virsu net kalbos ner kad neplaut, juk viskas apsinesa
beto space maker irgi neplaudavau, ant virsaus supildavau naujas kruopas, kol neatsirado "gyventoju"...
beto space maker irgi neplaudavau, ant virsaus supildavau naujas kruopas, kol neatsirado "gyventoju"...
O vidus irgi taip pat genda
Su gyventojais visko buna, as paskutiniu metu irgi ju aptikau. Kai kurios kruopos buvo uzsistovejusios, bet kukuruzai tai visai sviezus buvo, o parazitai jau is parduotuves buvo
QUOTE(laurindre @ 2010 10 22, 13:59)
O vidus irgi taip pat genda
Su gyventojais visko buna, as paskutiniu metu irgi ju aptikau. Kai kurios kruopos buvo uzsistovejusios, bet kukuruzai tai visai sviezus buvo, o parazitai jau is parduotuves buvo
Su gyventojais visko buna, as paskutiniu metu irgi ju aptikau. Kai kurios kruopos buvo uzsistovejusios, bet kukuruzai tai visai sviezus buvo, o parazitai jau is parduotuves buvo
man tas pats...as dabar pries dedant virt, apziuriu gerai sieneles
QUOTE(mildama @ 2010 10 22, 13:29)
na as apie vidu aliejines klausiau, apie virsu net kalbos ner kad neplaut, juk viskas apsinesa
As apie vidu Jums ir atsakiau, viduj, t.y. dugne taip pat aplink dugna susikaupe aliejus ir jis uzsinesa tokiom nuosedom, kurias poto sunku isplaut nuo dugno ir kurios gadina nauja alieju.
Papildyta:
QUOTE(RomenaL @ 2010 10 22, 10:44)
labai skanus picos padas su varške:
1pok. varškės, 1 kiaušinis, 3v.š aliejaus, 6v.š. be kaupo miltų, žiupsnelis druskos, 0,5 a.š gesintos sodos.
Viską gerai išminkyti ir iškočioti. Pabandykit, tikrai vertas dėmesio ir pagaminamas per 10min.
Aciu! bandysiu viska det tik be sodos, nekenciu jos kvapo ir skonio jauciu ja ir "nugesinta"..
1pok. varškės, 1 kiaušinis, 3v.š aliejaus, 6v.š. be kaupo miltų, žiupsnelis druskos, 0,5 a.š gesintos sodos.
Viską gerai išminkyti ir iškočioti. Pabandykit, tikrai vertas dėmesio ir pagaminamas per 10min.
Čia pyragas šiandienos vakarienei. Keptas pagal seną gerą Špokų receptą Keptas UltraPro
Tešlą aš darau pagal savo receptą, imu dvigubą normą:
Tešlai reikės:
25 g mielių,
50 g. sviesto,
100 ml cukraus (aš matuoju greitkratyje),
200 ml pieno,
2 kiaušiniai,
0,5 kg miltų
ir dar aliejaus gabaliukų mirkymui
Tešlą aš darau pagal savo receptą, imu dvigubą normą:
Tešlai reikės:
25 g mielių,
50 g. sviesto,
100 ml cukraus (aš matuoju greitkratyje),
200 ml pieno,
2 kiaušiniai,
0,5 kg miltų
ir dar aliejaus gabaliukų mirkymui
QUOTE(Asese @ 2010 10 23, 17:11)
gardžiai atrodo serviruoji ant dangčio?