Įkraunama...
Įkraunama...

tupperware

QUOTE(Baisa @ 2007 02 19, 00:34)
Nu jau uz plastmases gabala tiek pinigu moketi  blink.gif  nu jau ne! Galima tokiu pat geru ir pigesniu rast. Bent jau tokia mano nuomone  rolleyes.gif  Gal koks skustukas ir vertas pinigu, bet uz dubeneli 70lt moket, nu ne... aciu  lotuliukas.gif

Na tai padaryk isbandyma.Paimk sviezia varske ir idek i Tupperware sandaru indeliuka ir ta pacia varske i parduotuvini plastikini indeli ir uzdaryk.Zinoma idek i saldytuva.Indeliu nepradyk tris paras ir po tiek laiko atidark.Ir paziurek is kokio indelio teiksies ta varske valgyti. g.gif
Papildyta:
Na ir zinoma atsiranda tokiu,kur uz medzio gabala tiek nemokes,issirinks pliauska,arba uz kokybisko metalo gabala ,nes gali gi isigyt emaliuotus puodus.Kam sampunai muilai,jei pakanka ukisko muilo lotuliukas.gif
Kaip nemegstu tokios zmoniu logikos schmoll.gif
Papildyta:
Na nesuprantu as sios temeles.Parasyta Kulinarines idejos ,bet kai pradejau is eiles skaityt,tai tik susiduriau su nuomone apie Tupperwary. Kas giria,kas peikia,o kas isvis nezino ir kalba doh.gif

Papildyta:
QUOTE(guziukas @ 2010 08 11, 22:36)
GAl cia ir ne ta tema,bet niekur nerandu kur butu receptukas mieliniam blynam Tuperware inde,kazkada kai pirkau ji,turejau recepta ir kuo puikiausiai sekdavosi,dabar po ilgo laiko nekepant pamirsau doh.gif Bet zinau kad sudedi ismaisai,dangti uzdedi ir kai jis nusauna gali kept thumbup.gif ale koks tas receptas g.gif

Tiksliai nezinau,bet tesla turetu bu siek tiek tirstesne nei miltiniu blynu ir paprasciausiai mieliu imaisyti.Tada jos dauginasi,kyla ir taip tas dangtis issoksta mirksiukas.gif
Atsakyti
Keli kulinariniai receptai

Paršeliai – smaguriams
(Gaunasi 4 korpusai ragelių)
Filmukas čia: http://www.youtube.c...u/0/lUglUBJS0mg

600 ml miltų
60 g kambario temperatūros sviesto
200 g grietinės
3 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus
1 šaukštas krakmolo
Žiupsnelis druskos


Iš sviesto, grietinės, kiaušinio trynių, miltų ir žiupsnelio druskos užminkome tešlą. Paliekame pusei valandos, kad subrinktų miltai.
Kiaušinio baltymus su žiupsneliu druskos Speedy Chefe suplakite iki standžių putų. Po truputį sudėkite cukrų, išplakite, sudėkite krakmolą išmaišykite.
Iškočiojame tešlą, klojame ant ragelių korpuso ant kiekvieno ragelio uždedame po šaukštą baltymų putų ir susukame ragelius.
Kepame ant silikoninio padėkliuko 25 min 180 °C.
Skanaus!


Rageliai 1-2-3

Kapota tešla:
260 g miltų
100 g. sviesto
Žiupsnelis druskos
1 mažas kiaušinis
50 ml vandens
Įdaras:
250 g plonai supjaustyto kumpio,
200 g tarkuoto sūrio.
Aptepti (aš neaptepiau):
kiaušinio trynys,
šaukštas pieno.


Filmukas čia: http://www.youtube.c...u/0/XZTa14YmzpM

Quick Chefe pagaminame kapotą tešlą: dedame miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą ir pasukame, kad sviestas susimaišytų su miltais, įmušame kiaušinį, supilame vandenį ir pasukame kol Quick Chefe užsiminko tešla. Tešlą palaikome bent pusę valandos šaldytuve.
Tešlą padaliname į 2-3 dalis. Ant „Bake-to-Basics“ padėklo tešlos ruošimui iškočiokite kuo ploniau tešlą iki 32 cm skersmens, arba kad tešla padengtų ragelių formą. Dėkite tešlą ant ragelių formos.
Kai tešlą padėsite ant ragelių formos, nekočiokite iš karto su „Bake-to-Basics“ kočėlu. Padėję tešlą ant formos, tiesiai ant jos uždėkite reikiamą kiekį kumpio ir sūrio gabalėlių, kad jo būtų ant kiekvieno trikampio. Su „Bake-to-Basics“ kočėlu kočiodami tešlą su kumpio ir sūrio gabalėliais, supjaustykite trikampius.
Atsargiai pakelkite ilgąjį kiekvieno trikampio kraštą ir vyniokite vidurio link, taip suformuokite 8 arba 16 ragelius. (priklausomai ant kurios pusės ragelių korpuso formuojate ragelius)
Padėkite ragelius ant Silikono padėklo kepiniams. Suplakite kiaušinio trynį kartu su pienu ir Silikoniniu teptuku aptepkite plakiniu ragelius (aš netepiau, nors aptepus labiau blizgėtų).
Kepkite 190 ºC temperatūroje apie 20-25 min. (iš anksto įkaitintoje orkaitėje), kol rageliai pagels.
Skanaus .

Kokosiniai sausainukai (geriausia kepti 19 perliukų formoje)

Reikės:
125gr sviesto,
125gr miltų,
100gr cukraus,
75gr krakmolo,
vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
trupučio druskos,
1-2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
100gr kokoso drožlių,
100gr šokolado (papuošimui).


Į Quick Shefą dedame kiaušinį, cukrų,druską, vanilinį cukrų ir gerai išsukame, po to palaipsniui sudedame sviestą, krakmolą, miltus, kepimo miltelius, kokosą ir viską išmaišome.
Kepam, kol pagels. Jei norime, papuošiame šokoladu.
Skanaus!

Geriausia gaminti silokinenese mazose formelese.Pvz.: perliukuose smile.gif



Papildyta:
Dar keleta ideju 4u.gif

Obuolių pyragas
Reikės:
150 gr. margarino, 300ml cukraus, 3 kiaušinių
300ml miltų,1 šaukštelio kepimo miltelių, 4 didelių rūgštokų obuolių (jei tokių nebūna, tai į supjaustytus įpilkite šaukštą citrinų sulčių, bet su rūgščiais obuoliais skaniau), 100 gr. razinų, 50 gr. brendžio, šaukštelis cinamono, cukraus pudros (patariu negailėti)

Eiga:
Karštu vandeniu perplauti razinas, sudėti į microplus ąsotį, įpilti apie 50 gr. brendžio, įdėti mikrobangę 5 min.
Minkštą margariną (naudoju kokybišką, arba sviestą) dedame į Quick Chefą su peiliukais , supilame cukrų, išmaišome
Po vieną įmušame kiaušinius, ir išmaišome
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame į dubenį, sudedame margarino masę ir su mentele gerai išmaišome, kad neliktu gumulėlių
Obuolius supjaustome skiltelėmis, (galima ir mažais kubiukais)sumaišome su brendyje virtomis razinomis, pabarstome cinamonu.
Į silikoninę formą pilame pusę tešlos, sudedame obuolių/razinų mišinį, užpilame antrą pusę tešlos.
Apibarstome cukraus pudra.
Kepame 50 min. 180 C orkaitėje.
Kol kepa patariame neatidaryti orkaitės


Varškės apkepas su obuoliais


Reikės: 4 obuolių, 125g minkšto sviesto, 100g rudojo cukraus (aš naudojau baltą), 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 4 kiaušinių, 500g varškės, 2 šaukštai manų kruopų, 75g razinų (kas nemėgsta, galima nedėti) 1 šaukštelis cinamono

Eiga:
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi Quick Chefe,
įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį cukrų, druską viską gerai išmaišykite.
Gautą masę sudėkite į dubenį,
Varškę sutrinkite grūstuve, kad nebūtų gumulėlių,
Sudėkite varškę, manų kruopas, razinas ir cinamoną į masę ir su mentele viską gerai išmaišykite,
Obuolius supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite į silikoninę formą. Tik patepkite sviestu formą.
Ant obuolių supilkite masę ir kepkite 45 min iš anksto įkaitintoje iki 200laipsnių orkaitėje


Karališkasis tinginių tinginys

3-4 pakeliai paprastų arbatinių sausainių
½ skardinės saldinto kondensuoto pieno
150-200 ml. pieno
100 g. sviesto
Džiovintų vaisių, riešutų, saulėgrąžų – pagal skonį
50-100 g šokolado (gali būti juodas arba pieniškas, gali būti su priedais – kokio turite, toks ir tiks)


Su Quick Chef’u susmulkiname sausainius. Džiovintus vaisius ir riešutus užpilame karštu vandeniu ir paliekame pusvalandžiui, kad pabringtų. Po to susmulkiname – tam puikiai tinka mūsų naujasis Mini Quick Chef J Saulėgrąžas galima dėti ir nesmulkintas. Viską sumaišome su jau paruoštais sausainiais.
Į mikrobangės indą supilame kondensuotą pieną, pieną, sudedame sviestą bei šokoladą. Dedame į mikrobangę 3-4 minutėms, kad išsilydytų sviestas ir šokoladas. Gautą vientisą masę pilame ant paruoštų sausainių su priedais . Viską išmaišome ir supilame i silikoninę formą (tam labai tinka silikoninė forma „Gėlė“, labai geras dydis ir laaaabai gražu!!!). Jeigu masė dar karšta, leidžiame jai atvėsti ir dedame į šaldymo kamerą. Po kelių valandų jau galite imti savo tinginuką iš kameros, jį „nurengti“ ir ragauti!
Patarimas: tinginį iš formos išėminėkite iš karto, kai tik ištraukiate jį iš kameros, nes atsileidęs išsiima nebe taip gražiai. Valgyti galima iš karto. Labai patogu pasidarius tokį tinginuką turėti šaldymo kameroje – tikrai nustebinsite netikėtai užgriuvusius svečius. 10 min darbo ir karališkas skonis, kuriam niekas negalės atsispirti
Skanaus!!!

Šventiškas migdolų pyragas

Reikės:
200g migdolų
6 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus pudros
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Citrinos žievelės tarkių
1šaukštelis cinamono,cukraus pudros





Smulkiai sumalti migdolus – jie atstos miltus(rupai malti migdolai netinka –aš malu TW sūrio malūnėliu).
Išsukti kiaušinių trynius su cukrumi,suberti vanilinį cukrų,citrinos žievelę ir cinamoną.
Sudėti maltus migdolus ir išmaišyti.
Išplakti baltymus iki standžių putų,sudėti į tešlą ir išmaišyti.
Suversti tešlą į pateptą riebalais skardą (skersmuo 24-26cm) ir kepti 175C orkaitėje ~ 45min.
Iškepus ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!!!



bis.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2010 08 11, 22:36)
GAl cia ir ne ta tema,bet niekur nerandu kur butu receptukas mieliniam blynam Tuperware inde,kazkada kai pirkau ji,turejau recepta ir kuo puikiausiai sekdavosi,dabar po ilgo laiko nekepant pamirsau doh.gif Bet zinau kad sudedi ismaisai,dangti uzdedi ir kai jis nusauna gali kept thumbup.gif ale koks tas receptas g.gif

Buciau dekinga jei kas imestu ir mieliniu blynu teslos recepta,kuris daromas butent tame inde ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusetelle @ 2010 08 15, 11:36)
Keli kulinariniai receptai




...papykai papykai....ir pavarei.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Va taip turėtų atrodyti tema.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2010 08 15, 13:47)
...papykai papykai....ir pavarei.... thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Va taip turėtų atrodyti tema.... thumbup.gif

Reik sakau tvarka padaryt biggrin.gif
Atsakyti
Liepa 79

Turiu klausimuka, kur laikot skysta medu kur ilgiausiai issilaiko nesukietejes?

Esu girdejus,tik nezianau,ar nukencia medaus sudetis,kad pirma medu reik palaikyt trumpam saldikly,o tada jis nesutirsteja smile.gif

Na,o as supratau,kad ne visi medus Tw nesukieteja .Kaip drauge aiskino,kad priklauso nuo medaus is kur bites ji nesa.Mat jos pacios tevai bites laiko,tai ji ziema dar nesustingusi kabina. Na,o as medu irgi i sandaru Tw isidejau.Pirkau ir net nepaklausiau is kur medus.Na,bet koks skirtumas,svarbu,kad jo dar turim ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusetelle @ 2010 08 16, 22:32)
Liepa 79

Turiu klausimuka, kur laikot skysta medu kur ilgiausiai issilaiko nesukietejes?

Esu girdejus,tik nezianau,ar nukencia medaus sudetis,kad pirma medu reik palaikyt trumpam saldikly,o tada jis nesutirsteja  smile.gif 

Na,o as supratau,kad ne visi medus Tw nesukieteja .Kaip drauge aiskino,kad priklauso nuo medaus is kur bites ji nesa.Mat jos pacios tevai bites laiko,tai ji ziema dar nesustingusi kabina. Na,o as medu irgi i sandaru Tw isidejau.Pirkau ir net nepaklausiau is kur medus.Na,bet koks skirtumas,svarbu,kad jo dar turim  ax.gif  mirksiukas.gif

oi aciukas uz atsakyma, reiks ir man ismeginti koki nedideli kieki kaip sakai ir bus aisku ar saldiklis macija biggrin.gif , o va optimuka tada isbandysiu ir bus aisku kiek jis laikys, nes man skystas medus pasaka thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusetelle @ 2010 08 16, 22:32)

dar prasom cia apie sviestuka papasakot kaip gaminat blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa79 @ 2010 08 16, 22:43)
oi aciukas uz atsakyma, reiks ir man ismeginti koki nedideli kieki kaip sakai ir bus aisku ar saldiklis macija  biggrin.gif , o va optimuka tada isbandysiu ir bus aisku kiek jis laikys, nes man skystas medus pasaka  thumbup.gif
Papildyta:

dar prasom cia apie sviestuka papasakot kaip gaminat  blush2.gif

Paprasciausiai i mini maluneli triju peiliuku su virvute ideti grietineles 35% riebumo ir pasukineti mirksiukas.gif .Turesit gryna sviesta smile.gif
Atsakyti
Sveikos.O sakykit quick shefukas su dviem peiliukais irgi geras? g.gif
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2010 08 18, 09:06)
Sveikos.O sakykit quick shefukas su dviem peiliukais irgi geras?  g.gif

Man asmeniskai jis nepatinka schmoll.gif Su naujuoju net neverta lyginti. Geriau truputi daugiau sumoketi ir nusipirkti su virvele. Smulkina geriau ir greiciau, o svarbiausia rankos nepavargsta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 08 18, 09:20)
Man asmeniskai jis nepatinka schmoll.gif Su naujuoju net neverta lyginti. Geriau truputi daugiau sumoketi ir nusipirkti su virvele. Smulkina geriau ir greiciau, o svarbiausia rankos nepavargsta thumbup.gif

Su virvele g.gif O as kaip tik galvojau, kad tas sukamas geriau doh.gif
Atsakyti
Visu pirma, sukamas turi tik 2 peiliukus, antra - ilgokai reikia sukineti, kad susmulkintum svoguna pakankamai smulkiai. Daugiau nelabai ka jis gali susmulkinti. g.gif
Tas su virvele smulkina ir zoleles, uogas nedideliais kiekiais, kartais smulkinu riesutus, tik nelabai kietus biggrin.gif
Atsakyti