Keli kulinariniai receptai Paršeliai smaguriams(Gaunasi 4 korpusai ragelių)
Filmukas čia:
http://www.youtube.c...u/0/lUglUBJS0mg 600 ml miltų
60 g kambario temperatūros sviesto
200 g grietinės
3 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus
1 šaukštas krakmolo
Žiupsnelis druskos
Iš sviesto, grietinės, kiaušinio trynių, miltų ir žiupsnelio druskos užminkome tešlą. Paliekame pusei valandos, kad subrinktų miltai.
Kiaušinio baltymus su žiupsneliu druskos Speedy Chefe suplakite iki standžių putų. Po truputį sudėkite cukrų, išplakite, sudėkite krakmolą išmaišykite.
Iškočiojame tešlą, klojame ant ragelių korpuso ant kiekvieno ragelio uždedame po šaukštą baltymų putų ir susukame ragelius.
Kepame ant silikoninio padėkliuko 25 min 180 °C.
Skanaus!
Rageliai 1-2-3Kapota tešla:
260 g miltų
100 g. sviesto
Žiupsnelis druskos
1 mažas kiaušinis
50 ml vandens
Įdaras:
250 g plonai supjaustyto kumpio,
200 g tarkuoto sūrio.
Aptepti (aš neaptepiau):
kiaušinio trynys,
šaukštas pieno.
Filmukas čia:
http://www.youtube.c...u/0/XZTa14YmzpM Quick Chefe pagaminame kapotą tešlą: dedame miltus, druską ir gabaliukais supjaustytą sviestą ir pasukame, kad sviestas susimaišytų su miltais, įmušame kiaušinį, supilame vandenį ir pasukame kol Quick Chefe užsiminko tešla. Tešlą palaikome bent pusę valandos šaldytuve.
Tešlą padaliname į 2-3 dalis. Ant Bake-to-Basics padėklo tešlos ruošimui iškočiokite kuo ploniau tešlą iki 32 cm skersmens, arba kad tešla padengtų ragelių formą. Dėkite tešlą ant ragelių formos.
Kai tešlą padėsite ant ragelių formos, nekočiokite iš karto su Bake-to-Basics kočėlu. Padėję tešlą ant formos, tiesiai ant jos uždėkite reikiamą kiekį kumpio ir sūrio gabalėlių, kad jo būtų ant kiekvieno trikampio. Su Bake-to-Basics kočėlu kočiodami tešlą su kumpio ir sūrio gabalėliais, supjaustykite trikampius.
Atsargiai pakelkite ilgąjį kiekvieno trikampio kraštą ir vyniokite vidurio link, taip suformuokite 8 arba 16 ragelius. (priklausomai ant kurios pusės ragelių korpuso formuojate ragelius)
Padėkite ragelius ant Silikono padėklo kepiniams. Suplakite kiaušinio trynį kartu su pienu ir Silikoniniu teptuku aptepkite plakiniu ragelius (aš netepiau, nors aptepus labiau blizgėtų).
Kepkite 190 ºC temperatūroje apie 20-25 min. (iš anksto įkaitintoje orkaitėje), kol rageliai pagels.
Skanaus .
Kokosiniai sausainukai (geriausia kepti 19 perliukų formoje)Reikės:
125gr sviesto,
125gr miltų,
100gr cukraus,
75gr krakmolo,
vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
trupučio druskos,
1-2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
100gr kokoso drožlių,
100gr šokolado (papuošimui).
Į Quick Shefą dedame kiaušinį, cukrų,druską, vanilinį cukrų ir gerai išsukame, po to palaipsniui sudedame sviestą, krakmolą, miltus, kepimo miltelius, kokosą ir viską išmaišome.
Kepam, kol pagels. Jei norime, papuošiame šokoladu.
Skanaus!
Geriausia gaminti silokinenese mazose formelese.Pvz.: perliukuose
Papildyta:Dar keleta ideju Obuolių pyragasReikės:
150 gr. margarino, 300ml cukraus, 3 kiaušinių
300ml miltų,1 šaukštelio kepimo miltelių, 4 didelių rūgštokų obuolių (jei tokių nebūna, tai į supjaustytus įpilkite šaukštą citrinų sulčių, bet su rūgščiais obuoliais skaniau), 100 gr. razinų, 50 gr. brendžio, šaukštelis cinamono, cukraus pudros (patariu negailėti)
Eiga:
Karštu vandeniu perplauti razinas, sudėti į microplus ąsotį, įpilti apie 50 gr. brendžio, įdėti mikrobangę 5 min.
Minkštą margariną (naudoju kokybišką, arba sviestą) dedame į Quick Chefą su peiliukais , supilame cukrų, išmaišome
Po vieną įmušame kiaušinius, ir išmaišome
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, supilame į dubenį, sudedame margarino masę ir su mentele gerai išmaišome, kad neliktu gumulėlių
Obuolius supjaustome skiltelėmis, (galima ir mažais kubiukais)sumaišome su brendyje virtomis razinomis, pabarstome cinamonu.
Į silikoninę formą pilame pusę tešlos, sudedame obuolių/razinų mišinį, užpilame antrą pusę tešlos.
Apibarstome cukraus pudra.
Kepame 50 min. 180 C orkaitėje.
Kol kepa patariame neatidaryti orkaitės
Varškės apkepas su obuoliais
Reikės: 4 obuolių, 125g minkšto sviesto, 100g rudojo cukraus (aš naudojau baltą), 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 4 kiaušinių, 500g varškės, 2 šaukštai manų kruopų, 75g razinų (kas nemėgsta, galima nedėti) 1 šaukštelis cinamono
Eiga:
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi Quick Chefe,
įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį cukrų, druską viską gerai išmaišykite.
Gautą masę sudėkite į dubenį,
Varškę sutrinkite grūstuve, kad nebūtų gumulėlių,
Sudėkite varškę, manų kruopas, razinas ir cinamoną į masę ir su mentele viską gerai išmaišykite,
Obuolius supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite į silikoninę formą. Tik patepkite sviestu formą.
Ant obuolių supilkite masę ir kepkite 45 min iš anksto įkaitintoje iki 200laipsnių orkaitėje
Karališkasis tinginių tinginys
3-4 pakeliai paprastų arbatinių sausainių
½ skardinės saldinto kondensuoto pieno
150-200 ml. pieno
100 g. sviesto
Džiovintų vaisių, riešutų, saulėgrąžų pagal skonį
50-100 g šokolado (gali būti juodas arba pieniškas, gali būti su priedais kokio turite, toks ir tiks)
Su Quick Chefu susmulkiname sausainius. Džiovintus vaisius ir riešutus užpilame karštu vandeniu ir paliekame pusvalandžiui, kad pabringtų. Po to susmulkiname tam puikiai tinka mūsų naujasis Mini Quick Chef J Saulėgrąžas galima dėti ir nesmulkintas. Viską sumaišome su jau paruoštais sausainiais.
Į mikrobangės indą supilame kondensuotą pieną, pieną, sudedame sviestą bei šokoladą. Dedame į mikrobangę 3-4 minutėms, kad išsilydytų sviestas ir šokoladas. Gautą vientisą masę pilame ant paruoštų sausainių su priedais . Viską išmaišome ir supilame i silikoninę formą (tam labai tinka silikoninė forma Gėlė, labai geras dydis ir laaaabai gražu!!!). Jeigu masė dar karšta, leidžiame jai atvėsti ir dedame į šaldymo kamerą. Po kelių valandų jau galite imti savo tinginuką iš kameros, jį nurengti ir ragauti!
Patarimas: tinginį iš formos išėminėkite iš karto, kai tik ištraukiate jį iš kameros, nes atsileidęs išsiima nebe taip gražiai. Valgyti galima iš karto. Labai patogu pasidarius tokį tinginuką turėti šaldymo kameroje tikrai nustebinsite netikėtai užgriuvusius svečius. 10 min darbo ir karališkas skonis, kuriam niekas negalės atsispirti
Skanaus!!!
Šventiškas migdolų pyragas Reikės:
200g migdolų
6 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus pudros
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Citrinos žievelės tarkių
1šaukštelis cinamono,cukraus pudros
Smulkiai sumalti migdolus jie atstos miltus(rupai malti migdolai netinka aš malu TW sūrio malūnėliu).
Išsukti kiaušinių trynius su cukrumi,suberti vanilinį cukrų,citrinos žievelę ir cinamoną.
Sudėti maltus migdolus ir išmaišyti.
Išplakti baltymus iki standžių putų,sudėti į tešlą ir išmaišyti.
Suversti tešlą į pateptą riebalais skardą (skersmuo 24-26cm) ir kepti 175C orkaitėje ~ 45min.
Iškepus ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!!!