Įkraunama...
Įkraunama...

tupperware

QUOTE(glorija25 @ 2009 09 12, 21:54)
Sveikutes, gal galetumet pasakyti kaip reikia gaminti ryzius tam specialiame ryziu virimo inde? kiek vandenuko pilti, kiek virti? Labai aciu smile.gif

300 ml ryžių, 500-600 ml vandens. Neviršyti nurodytos normos. Prie puodo turėjo būti naudojimo instrukcija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2009 09 13, 19:35)
300 ml ryžių, 500-600  ml vandens. Neviršyti nurodytos normos. Prie puodo turėjo būti naudojimo instrukcija  mirksiukas.gif


Aciu! smile.gif
Atsakyti
Mamytės, gal pakonsultuosit? 4u.gif
Ar TW "Bake-to-Basics" mažajį dubenį tešlai (650 ml) galima įstatyti kildinti tešlai į dubenį tešlai 5 l arba į didįjį dubenį 7,5 l (beje, ar pastarasis turi dangtyje tą skylutę?). Noriu įsigyti dubenį tešlai, labiausiai man kaip ir patiko tas "Bake-to-Basics" visas rinkinys, bet man nereikalingas tas kiaurasamtis ir mažokas dubuo tešlai (3,5 l)? Kokius dubenius patartumėt pirkti tešlai kildinti?

Ir galit pasidalinti mielinės tešlos receptu, kokią gaminate šiuose induose? g.gif

Ir gal kuri turite matavimo indą-sietelį? Kokie atsiliepimai? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jucy @ 2009 10 19, 18:15)
Ar TW "Bake-to-Basics" mažajį dubenį tešlai (650 ml) galima įstatyti kildinti tešlai į dubenį tešlai 5 l arba į didįjį dubenį 7,5 l (beje, ar pastarasis turi dangtyje tą skylutę?). Noriu įsigyti dubenį tešlai, labiausiai man kaip ir patiko tas "Bake-to-Basics" visas rinkinys, bet man nereikalingas tas kiaurasamtis ir mažokas dubuo tešlai (3,5 l)? Kokius dubenius patartumėt pirkti tešlai kildinti?

Jau kelintą kartą girdžiu tokį išmislą, su mažuoju dubenėliu. doh.gif Mielinės tešlos kildinimui reikia ne tik šilumos, bet ir sandarumo. Tiesiog, visą dubenėlį statote į šiltą vandenį arba į šiltą vietą, tai rinkitės dubenį pagal tinkamą litražą. Jokio mažojo dubenėlio nereikia statyti į vidų, kad tešla pakiltų. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 10 19, 19:05)
Jau kelintą kartą girdžiu tokį išmislą, su mažuoju dubenėliu.  doh.gif  Mielinės tešlos kildinimui reikia ne tik šilumos, bet ir sandarumo. Tiesiog, visą dubenėlį statote į šiltą vandenį arba į šiltą vietą, tai rinkitės dubenį pagal tinkamą litražą. Jokio mažojo dubenėlio nereikia statyti į vidų, kad tešla pakiltų.  mirksiukas.gif


blink.gif O man būtent taip TW demonstruotoja aiškino g.gif Kad tam taip ir padaryta specialiai g.gif Va ir suprask kad nori doh.gif Ačiū 4u.gif
O gal tada dar pasakysit, kam tas toks dangtis su skylute? Man aiškino, kad ta skylutė tam mažam dubenėliui padaryta blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jucy @ 2009 10 19, 21:56)
blink.gif O man būtent taip TW demonstruotoja aiškino  g.gif  Kad tam taip ir padaryta specialiai  g.gif Va ir suprask kad nori  doh.gif  Ačiū  4u.gif
O gal tada dar pasakysit, kam tas toks dangtis su skylute? Man aiškino, kad ta skylutė tam mažam dubenėliui padaryta  blush2.gif  4u.gif

Ta skylutė ne tai kad specialiai dėl dubenėlio padaryta, bet tam, kad būtų patogu plakti mikseriu ir per šonus nesitaškytų, o ir 650 ml, ir 1 l dubenėliai telpa įdėti, jei reikia karštame vandenyje ištirpinti šokoladą ar sviestą. Į tą skylę taip pat telpa sulčiaspaudė, pjaustyklės ašmenys.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 10 19, 21:00)
Ta skylutė ne tai kad specialiai dėl dubenėlio padaryta, bet tam, kad būtų patogu plakti mikseriu ir per šonus nesitaškytų, o ir 650 ml, ir 1 l dubenėliai telpa įdėti, jei reikia karštame vandenyje ištirpinti šokoladą ar sviestą. Į tą skylę taip pat telpa sulčiaspaudė, pjaustyklės ašmenys.


Aišku, ačiū 4u.gif
Atsakyti
[quote=Jucy,2009 10 19, 18:15]
Ir galit pasidalinti mielinės tešlos receptu, kokią gaminate šiuose induose? g.gif

Aš tai darau paprastą mielinę tešlą (picai, krokodilui);
200ml pieno pašildyto supilu į greitkratį, į jį sumetu 3 šaukštus cukraus, arbatinį nubrauktą šaukštelį druskos, kiaušinį, tuomet įtrupinu 40 g mielių, 3 šaukštus aliejaus ir kratau iki kol nelieka mielių gumulėlių (ko gero žinot, kad po pirmo greitkračio apvertimo reikia pradayt mažąjį dangtelį-išleist slėgį ir paskui dar kelis kartus pakračius pakartot, nes kitaip nušaus mielės ir stovėsit baisiai gražios doh.gif ). Ir tą visą turinį supilu i 500g miltų. Uždengi dangtį viską išpurtai iki vieno tešlos gumulo. Jei atidengus dubenį matai, kad tešla lipni-dar dedi šaukštą miltų ir toliau purtai iki tešlos gumulo. O tada pasiraitoji rankoves ir raitai ką tik sugalvoji smile.gif
Atsakyti
[quote=+777+,2009 10 20, 14:43]
[quote=Jucy,2009 10 19, 18:15]
Ir galit pasidalinti mielinės tešlos receptu, kokią gaminate šiuose induose? g.gif

Aš tai darau paprastą mielinę tešlą (picai, krokodilui);
200ml pieno pašildyto supilu į greitkratį, į jį sumetu 3 šaukštus cukraus, arbatinį nubrauktą šaukštelį druskos, kiaušinį, tuomet įtrupinu 40 g mielių, 3 šaukštus aliejaus ir kratau iki kol nelieka mielių gumulėlių (ko gero žinot, kad po pirmo greitkračio apvertimo reikia pradayt mažąjį dangtelį-išleist slėgį ir paskui dar kelis kartus pakračius pakartot, nes kitaip nušaus mielės ir stovėsit baisiai gražios doh.gif ). Ir tą visą turinį supilu i 500g miltų. Uždengi dangtį viską išpurtai iki vieno tešlos gumulo. Jei atidengus dubenį matai, kad tešla lipni-dar dedi šaukštą miltų ir toliau purtai iki tešlos gumulo. O tada pasiraitoji rankoves ir raitai ką tik sugalvoji smile.gif
[/quote]

O tą mišinį iš greitkračio reikia išpilti į atskirą dubenį su miltais? Ir tada jau tą dubenį uždengtą kratyt?
Papildyta:
QUOTE(Jurgitak @ 2009 10 19, 19:05)
Jau kelintą kartą girdžiu tokį išmislą, su mažuoju dubenėliu.  doh.gif  Mielinės tešlos kildinimui reikia ne tik šilumos, bet ir sandarumo. Tiesiog, visą dubenėlį statote į šiltą vandenį arba į šiltą vietą, tai rinkitės dubenį pagal tinkamą litražą. Jokio mažojo dubenėlio nereikia statyti į vidų, kad tešla pakiltų.  mirksiukas.gif


Dar kvailas klausimas blush2.gif Kai statot dubenį su tešla į šiltą vandenį, tai dubenį kažkuo prispaudžiat? Ar leidžiat jam plaukiot? (nepaslėgtas jis paviršiuj vandens laikosi). Nes aš kol maniau, kad į tą skylutę reikia mažą dubenėlį su karštu vandeniu statyt, tai galvojau, kaip šaunu, kad nereikia to puodo niekuo slėgt g.gif Ar ir čia gal kokią gudrybę žinot? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jucy @ 2009 10 20, 16:10)
O tą mišinį iš greitkračio reikia išpilti į atskirą dubenį su miltais? Ir tada jau tą dubenį uždengtą kratyt?
Papildyta:
Dar kvailas klausimas  blush2.gif  Kai statot dubenį su tešla į šiltą vandenį, tai dubenį kažkuo prispaudžiat? Ar leidžiat jam plaukiot? (nepaslėgtas jis paviršiuj vandens laikosi). Nes aš kol maniau, kad į tą skylutę reikia mažą dubenėlį su karštu vandeniu statyt, tai galvojau, kaip šaunu, kad nereikia to puodo niekuo slėgt  g.gif Ar ir čia gal kokią gudrybę žinot?  smile.gif

Iš greitkračio supilam į tą dubenį kuriame maišysim tešlą. Visa esmė tame, kad užspaudus dubenį tešla kyla po spaudimu ir iškyla labai vienodai, gaunasi vienodos pūslytės. Kildinam tol, kol dangtis nušauna - čia visa dubens esmė ir gėris smile.gif. O dėti į šiltą vandenį visiškai nebūtina, jei kambarys šiltas iškyla kuo puikiausiai.
Papildyta:
QUOTE(Jucy @ 2009 10 20, 16:10)
Dar kvailas klausimas  blush2.gif  Kai statot dubenį su tešla į šiltą vandenį, tai dubenį kažkuo prispaudžiat? Ar leidžiat jam plaukiot? (nepaslėgtas jis paviršiuj vandens laikosi). Nes aš kol maniau, kad į tą skylutę reikia mažą dubenėlį su karštu vandeniu statyt, tai galvojau, kaip šaunu, kad nereikia to puodo niekuo slėgt  g.gif Ar ir čia gal kokią gudrybę žinot?  smile.gif

Nereikia dubens slėgti - tiesiog įstatai ir viskas. Kadangi jis netuščias - jis ir neplaukia ant viršaus.
Atsakyti
Jucy, o čia vaizdinė medžiaga mirksiukas.gif

http://www.saule-tw....i...t&Itemid=58

http://www.tvarkosli...nt01returnid=62

http://www.kitaforma..._id=388&lang=lt

Būtinai parašyk kaip sekės mirksiukas.gif

ir prašom apsilankyt šioj temoj:


http://www.supermama...?...7637&st=432

Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 10 24, 10:54)
Jucy, o čia vaizdinė medžiaga mirksiukas.gif


Ačiū labai 4u.gif
O kaip suprasti tą mielinės tešlos gaminime pasakymą "uždarome dangtį,išleidžiame orą ir purtome 3-4min. arba išmaišome silikonine mentele". Kaip tą orą išleisti? blush2.gif
Atsakyti