[quote=+777+,2009 10 20, 14:43]
[quote=Jucy,2009 10 19, 18:15]
Ir galit pasidalinti mielinės tešlos receptu, kokią gaminate šiuose induose?
Aš tai darau paprastą mielinę tešlą (picai, krokodilui);
200ml pieno pašildyto supilu į greitkratį, į jį sumetu 3 šaukštus cukraus, arbatinį nubrauktą šaukštelį druskos, kiaušinį, tuomet įtrupinu 40 g mielių, 3 šaukštus aliejaus ir kratau iki kol nelieka mielių gumulėlių (ko gero žinot, kad po pirmo greitkračio apvertimo reikia pradayt mažąjį dangtelį-išleist slėgį ir paskui dar kelis kartus pakračius pakartot, nes kitaip nušaus mielės ir stovėsit baisiai gražios
). Ir tą visą turinį supilu i 500g miltų. Uždengi dangtį viską išpurtai iki vieno tešlos gumulo. Jei atidengus dubenį matai, kad tešla lipni-dar dedi šaukštą miltų ir toliau purtai iki tešlos gumulo. O tada pasiraitoji rankoves ir raitai ką tik sugalvoji
[/quote]
O tą mišinį iš greitkračio reikia išpilti į atskirą dubenį su miltais? Ir tada jau tą dubenį uždengtą kratyt?
Papildyta:
QUOTE(Jurgitak @ 2009 10 19, 19:05)
Jau kelintą kartą girdžiu tokį išmislą, su mažuoju dubenėliu.
Mielinės tešlos kildinimui reikia ne tik šilumos, bet ir sandarumo. Tiesiog, visą dubenėlį statote į šiltą vandenį arba į šiltą vietą, tai rinkitės dubenį pagal tinkamą litražą. Jokio mažojo dubenėlio nereikia statyti į vidų, kad tešla pakiltų.
Dar kvailas klausimas
Kai statot dubenį su tešla į šiltą vandenį, tai dubenį kažkuo prispaudžiat? Ar leidžiat jam plaukiot? (nepaslėgtas jis paviršiuj vandens laikosi). Nes aš kol maniau, kad į tą skylutę reikia mažą dubenėlį su karštu vandeniu statyt, tai galvojau, kaip šaunu, kad nereikia to puodo niekuo slėgt
Ar ir čia gal kokią gudrybę žinot?