Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas - ar kas keliavote?

QUOTE(kriziukas @ 2007 09 11, 10:57)
na kad ne tik schmoll.gif yra, ir nemažas ekskursijų pasirinkimas, tik Novaturas kainas per daug užlenkęs, reikės su vietiniais bandyt važiuot. o į Marakešą tai būtinai reiks nudardėt ax.gif  ir į dykumą rolleyes.gif

Į Fesą tai tikrai neveža. O šis miestas man ir paliko didžiausią įspūdį.
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2007 09 11, 10:00)
Į Fesą tai tikrai neveža. O šis miestas man ir paliko didžiausią įspūdį.

taip, aš apie Fesą irgi girdėjau tokių atsiliepimų, tikiuosi, kad vietiniai veš ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 11, 14:26)
o kaip ten kainos suvenyrų ir pan.? ką verta atsivežti? kad babušus pirksiu, tai tikrai tongue.gif  o kas dar tokio įdomesnio?  Dabar galvoju, gal į Fesą neveža, nes per toli nuo Agadyro?? g.gif

Kainos siuvenyrų labai skiriasi. Mes apsipirkinėjome Feso ir Marakešo senamiestyje, o paskui Agadyro supermarkete radome tų pačių siuvenyrų žymiai pigiau. Be smulkių siuvenyrų lauktuvėms, pirko dar kilimėlius, šalius, skaras, papuošalus, iš odos gaminiu- rankinukus ir tašes, prieskonius.
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 11, 09:28)
aciuks.gif  tai manau reikia tikėti tais kurie buvo  smile.gif  bėda, tik kad mes skrendam į Agadyrą, tai natūralu, kad ten viskas brangiausia... na bet važinėsim į ekskursijas, tai tikiuosi vis tiek tikrąjį Maroką pamatyti ax.gif

P.S. o kada tu paskutinį kartą buvai Maroke?

paskutini karta buvau 2006 spali. tai agadyre maistas brangus- gi turistams pritaikytas miestas, ir cia ne marokas sad.gif tikrai pritariu ketinimams pasivazineti i ekskursijas. nuvaziuokite i essouira- labai romantiskas miestelis prie atlanto, virs agadyro, apie 170 km . ir nereikia pirkti jokiu ekskursiju i ji- is autobusu stoties isvaziuoja autobusas i essa, nusiperkate bilieta ir po 2 val jau ten. ramiai pavaiksciosite, o jei nespesite grizti, tai nakvyne susirasite uz 15 usd. jau ko ko, bet viesbuciu ant kiekvieno kampo maroke pilna smile.gif svarbu atsipalaiduoti ir nekvarsinti sau galvos, juk atostogos! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HellsBells @ 2007 09 11, 14:42)
paskutini karta buvau 2006 spali. tai agadyre maistas brangus- gi turistams pritaikytas miestas, ir cia ne marokas sad.gif tikrai pritariu ketinimams pasivazineti i ekskursijas.  nuvaziuokite i essouira- labai romantiskas miestelis prie atlanto, virs agadyro, apie 170 km . ir nereikia pirkti jokiu ekskursiju i ji- is autobusu stoties isvaziuoja autobusas i essa, nusiperkate bilieta ir po 2 val jau ten.  ramiai pavaiksciosite, o jei nespesite grizti, tai nakvyne susirasite uz 15 usd. jau ko ko, bet viesbuciu ant kiekvieno kampo maroke pilna smile.gif svarbu atsipalaiduoti ir nekvarsinti sau galvos, juk atostogos! smile.gif

o ką ten aplankyti, tame mieste? didelis jis? kaip ten tas vietinis transportas, punktualus? gal pameni bilietų kainą? ir pvz. jei ieškotis kokio viešbutuko, derėtis reikia? ar saugu taip maklinėt bus? nu gal ir kvaili klausimai, bet aš tokia atsargi pakankamai biggrin.gif kokia kalba susikalbėjai autobuse?
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 11, 15:52)
o ką ten aplankyti, tame mieste?  didelis jis?  kaip ten tas vietinis transportas, punktualus? gal pameni bilietų kainą? ir pvz. jei ieškotis kokio viešbutuko, derėtis reikia?  ar saugu taip maklinėt bus?  nu gal ir kvaili klausimai, bet aš tokia atsargi pakankamai biggrin.gif  kokia kalba susikalbėjai autobuse?

stai cia Essaouira

user posted image

1. pats miestas labai fotogeniskas- baltos sienos, melyni langai, prie vandenyno - piratu tvirtove, su siena ant kurios patrankos sustatytos. man vienas is romantiskiausiu miestu kur esu buvus gyvenime.
2.nedidelis zveju miestelis, bet gyventojai tai tokie atsipalaidave kaip niekur maroke, tokie hipiai - peace, love smile.gif daug burlenciu megeju privaziave buna- ten vejas geras pakranteje.
3. is agadyro punktualus, o grizti- du kartus grizinejom, du kartus autobusas i agadyra velavo smile.gif kainos nepamenu, gal kokie 2-3 doleriai
4. deretis galima, bet paprastai kainos nedideles buna, ir kainininkas ant sienos kabo
5.maklinet maroke saugu, kaip ir bet kur laikantis tam tikru savisaugos priemoniu - narkotiku nepirkti, su pasaliniais "draugais" uz kampo nakti paziuret geru prekiu neeit, neapsikabineti auksais smile.gif
6.visi ten supras kad tau reikia : Essaouira, 2 tikets (rodai pirstais kad aiskiau butu)

Atsakyti
Nu va amerikieciai sumirmino mane. lotuliukas.gif Sako Europos sajungos pilieciams reikia vizu doh.gif //Ar tikrai?Ir dar Idomu kelto kainos persikeliant is Gibraltaro.Kas neseniai buvot?Gal galite pakometuoti?Ir kaip supratu tai tik i viena puse ar ne? Nu ka dar vienas klausimelis blush2.gif Ka galima pamatyti per viena diena? Aisku apmetis mane cia dabar morkom supuvuisom kas nors lotuliukas.gif ir pasakys kas nors kad nieko neimanoma...Bet visgi gal galima pamatyti ka nors idomaus? g.gif O ir dar maciau kazkieno nuotraukas su Kupranugariais ir domintu, kur tai buvo? Ir kokios kainos? drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(melagele @ 2007 09 29, 05:13)
Nu va amerikieciai sumirmino mane. lotuliukas.gif Sako Europos sajungos pilieciams reikia vizu doh.gif //Ar tikrai?Ir dar Idomu kelto kainos persikeliant is Gibraltaro.Kas neseniai buvot?Gal galite pakometuoti?Ir kaip supratu tai tik i viena puse ar ne? Nu ka dar vienas klausimelis blush2.gif Ka galima pamatyti per viena diena? Aisku apmetis mane cia dabar morkom supuvuisom kas nors lotuliukas.gif  ir pasakys kas nors kad nieko neimanoma...Bet visgi gal galima pamatyti ka nors idomaus? g.gif O ir dar maciau kazkieno nuotraukas su Kupranugariais ir domintu, kur tai buvo? Ir kokios kainos? drinks_cheers.gif

Del vizu www.urm.lt
Atsakyti
QUOTE(melagele @ 2007 09 29, 05:13)
Nu va amerikieciai sumirmino mane. lotuliukas.gif Sako Europos sajungos pilieciams reikia vizu doh.gif //Ar tikrai?Ir dar Idomu kelto kainos persikeliant is Gibraltaro.Kas neseniai buvot?Gal galite pakometuoti?Ir kaip supratu tai tik i viena puse ar ne? Nu ka dar vienas klausimelis blush2.gif Ka galima pamatyti per viena diena? Aisku apmetis mane cia dabar morkom supuvuisom kas nors lotuliukas.gif  ir pasakys kas nors kad nieko neimanoma...Bet visgi gal galima pamatyti ka nors idomaus? g.gif O ir dar maciau kazkieno nuotraukas su Kupranugariais ir domintu, kur tai buvo? Ir kokios kainos? drinks_cheers.gif

viza gauni oro uoste automatiskai- ty ispaudzia antspauda ir keliazenkli skaiciu, kuri iveda i kompiuteri. visi is EU gauna ji. o be vizu tai kaip suprantu i pasa nededa net to spaudo - parodai ir eini toliau, jei tavo saliai vizu nereikia.
Atsakyti
Vizomis iš anksto rūpintis tikrai nereikia, tik vietoj uždeda anspauduką į pasą ir viskas biggrin.gif Šiaip visiems siūlau keliauti savarankiškai, nes tokią šalį lankyti su gidais yra kone nusikaltimas. Tame ir yra didžiausias kaifas, kad viską atrandi ir patiri pats. Tą šalį reikia pajusti, o ne tik pamatyti wub.gif
Atsakyti
Siaubas, kaip uzsidegiau keliauti i Maroka savarankiskai! bigsmile.gif O dar ka tik panagrinejau lektuvo bilietu kainas, tai isvis juokinga pasidare - iseina tik apie 300 lt i abi puses... yahoo.gif O gal zinote, kiek mazdaug reiktu isimest pinigeliu, pavyzdziui, desimciai dienu...? Juk Marokas nera ypatingai brangi salis, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(updike @ 2007 10 06, 01:49)
Siaubas, kaip uzsidegiau keliauti i Maroka savarankiskai! bigsmile.gif  O dar ka tik panagrinejau lektuvo bilietu kainas, tai isvis juokinga pasidare - iseina tik apie 300 lt i abi puses... yahoo.gif  O gal zinote, kiek mazdaug reiktu isimest pinigeliu, pavyzdziui, desimciai dienu...? Juk Marokas nera ypatingai brangi salis, ar ne?

priklauso nuo poreikiu- maisto, transporto, nakvynes. 500 USD uztektu, nebent kokiu dideliu pirkiniu noretum
Atsakyti