Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas - ar kas keliavote?

QUOTE(tutele @ 2007 07 28, 14:31)
Sivakar isskrendam i pazintine kelione po Maroka:

user posted image

vizituosim dykuma, taip sakant.  bigsmile.gif Tikiuosi, neatsitiks taip, kaip Babel'io herojams... rolleyes.gif

Kelione uzsakeme uzvakar, todel dar nelabai realiai ji atrodo. ax.gif Ispudzius parasysiu veliau...

Sveiki, 4u.gif

grizome jau pries menesi, ispudziu daug, o pagaliau galiu pasidalinti ir nuotraukomis:

http://maroc2007.neuf.fr

Is to, ka mateme Maroke, jis man pasirode gana necivilizuotas, tarsi jie gyventu praejusio simtmecio pradzioje... Net ir tokiame mieste kaip Marakesas, gatvese pilna asiliuku ir vezimu su arkliais. Nera sviesoforu, nes niekas nesilaiko eismo taisykliu. Lankemes vasara, kai pavesyje buvo 48°C (sauleje iki 53-55°C! blink.gif ), todel gyvenimas pradeda "virti" i pavakare, kai siek tiek atvesta...
Zmoniu santykiuose budingas patriarchatas, moterys zino savo vieta ir dauguma iseidamos is namu nesioja skara (gatveje teko matyti moteri braukiancia asaras po vyro antausio, taciau nei vienas prasalaitis i tai nesureagavo, kaip ir teko matyti musu viesbutyje dirbancia ir netgi labai europietiskai vilkincia bei su klientais smaikstaujancia padaveja, sudalyvavusia su mumis vienoje ekskursijoje uzsidejusia kuo didziausia skara ir nuleidziancia akis besnekant su vietiniu gidu )...
Atlaso kalnuose grazus ir besikeiciantys gamtovaizdziai, kuriuos stebejome pro autobuso langus. Per kelias valandas prasilenkeme vos su keliolika automobiliu...
Megstu isijausti i tokias vietas, pasijusti ne siu laiku gyventoja, isivaizduoti kaip buciau gyvenusi pries kelis simtmecius, kai vienintele transporto priemone buvo kupranugaris, savimi pajusti tvoskiancius kvapus, alsia kaitra ir ... sustojusi laika. cool.gif

Kas be ko, nebuvau didziuosiuose miestuose - Rabat, Fes, Cassablanc'oj - todel negaliu teigti, jog tai, ka maciau, budinga visam Marokui.

Daugiau apie keliones i Maroka galite pasiskaityti ir cia:
http://savokampas.nu...topic.php?t=905
Atsakyti
bijau kad sausi ar gruodi ten silumos nerasite. vasari su striukem lengvom kaip tik buvo, tada dar medziai net zydeti nebuvo pradeje. o maudytis tikriausiai negalesite- Atlanto vanduo labai saltas tuo metu bus. nebent esate ruoniai smile.gif

vasari mes maudemes vieninteliai - vandens temp. buvo kokie 18 laipsniu ir stiprus vesus vejas, tai tik del "pauksciuko" ibegom 2 min. - maudemes Atlante smile.gif

Atsakyti
tikiuosi, kad spalį orai bus geri ax.gif

tai vis tik kokią valiutą ten geriau vežtis? eurus ar dolerius? kadangi dar pati Maroke nebuvusi, o vieni sako, kad ten labai brangu, kiti, kad ne, nežinau kuom tikėt g.gif Esu girdėjus, kad reikia imti eurus...

ar ten geri odos gaminiai?
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 10, 11:39)
tikiuosi, kad spalį orai bus geri  ax.gif

tai vis tik kokią valiutą ten geriau vežtis? eurus ar dolerius? kadangi dar pati Maroke nebuvusi, o vieni sako, kad ten labai brangu, kiti, kad ne, nežinau kuom tikėt g.gif  Esu girdėjus, kad reikia imti eurus...

ar ten geri odos gaminiai?

Aš eurus vežiausi.Dolerius ne visose keityklose keičia.O kas ten brangu?Maistas ar suvenyrai?
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2007 09 10, 10:57)
Aš eurus vežiausi.Dolerius ne visose keityklose keičia.O kas ten brangu?Maistas ar suvenyrai?

man sakė, kad maistas brangus g.gif atseit 1 asm. pavalgyt 30 Eurų blink.gif tai sakyčiau daugoka kaip 1 kartui... nors mes imam pusryčius ir vakarienę, kadangi planuojam nemažai ekskursijų imti...
ar per Novaturą skridai? ekskursijas iš vietinių ėmei ar ne?
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 10, 13:30)
man sakė, kad maistas brangus  g.gif  atseit 1 asm. pavalgyt 30 Eurų blink.gif  tai sakyčiau daugoka kaip 1 kartui...    nors mes imam pusryčius ir vakarienę, kadangi planuojam nemažai ekskursijų imti...

Per Novaturą.Bet aš buvau pažintinėje ir 3 dienas turėjom poilsio Agadyre.Vieną ekskursiją pirkom iš vietinių. Maistas ne ką brangesnis negu kitur.Pietavau restorane, bet nepamenu kainų.Matyt nebuvo labai brangu, jeigu neįsidėmėjau. Supermarkete maistas taip pat nėra brangus.
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2007 09 10, 12:47)
Per Novaturą.Bet aš buvau pažintinėje ir 3 dienas turėjom poilsio Agadyre.Vieną ekskursiją pirkom iš vietinių. Maistas ne ką brangesnis negu kitur.Pietavau restorane, bet nepamenu kainų.Matyt nebuvo labai brangu, jeigu neįsidėmėjau. Supermarkete maistas taip pat nėra brangus.

na ir kaip vietinių ekskursijų kokybė? bigsmile.gif nes neturiu jokio noro permokėti Novaturui... schmoll.gif kur važiavot su jais? ekskursija buvo anglų k.?
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 10, 14:05)
na ir kaip vietinių ekskursijų kokybė?  bigsmile.gif  nes neturiu jokio noro permokėti Novaturui... schmoll.gif  kur važiavot su jais? ekskursija buvo anglų k.?

Mūsų gidas jokia kalba nekalbėjo lotuliukas.gif Bet pagrinde anglų. Aš pirkau tik pasijodinėjimą kupranugariais. Bet iš grupės pirko ir ekskursiją į dykumą.Dauguma miestų mes pravažiavome per pažintinę, tai kaip ir neprireikė tokių ekskursijų.

QUOTE(kriziukas @ 2007 09 10, 14:25)
ačiū už informaciją 4u.gif

aiškiausia bus, kai pati pamatysiu tongue.gif  tik vis dar dėl valiutos mėtausi, nežinau į ką keisti doh.gif
tiesa, iš odos nieko nepirkai?
ir dar domina tos jų šlepetės, kokia normali kaina?

Dėl valiutos tai mums aiškino, kad dolerius keičia tik didesniuose miestuose.Aš turėjau ir dolerių, tai viešbučio keitykloje be problemų pasikeičiau.
Mūsų grupė odos gaminius pirko Fese.Buvau balandį, tai net nepamenu kainų(bet lyg apie 50 litų turetų kainuoti).Aš pati nieko nepirkau, nes man tai kokybė nekėlė pasitikėjimo.Gidas ir aiškino, kad kokybiški babušai ir kainuoja daug.
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 10, 13:30)
man sakė, kad maistas brangus  g.gif  atseit 1 asm. pavalgyt 30 Eurų blink.gif  tai sakyčiau daugoka kaip 1 kartui...    nors mes imam pusryčius ir vakarienę, kadangi planuojam nemažai ekskursijų imti...

jeeezau, cia kur toks brangus maistas???? du kartus po maroka savarankiskai keliavau, bet tokiu kainu net isivaizduoti negali. na 10 eur dar galiu suprasti, galima toki branguma rast kokiam agadyre ar marakeshe, bet siaip... zmones, marokas labai pigi salis! viesbutelis 10 doleriu uz dvivieti, maistas - pavalgai tadzina (troskini su mesa), sriubos ar salotu, arbatos uz 12-15 litu. siulau tiketi tais kurie sake kad ten pigu, nes valge brangiai panasu kad buvo isdurti turizmo industrijos darbuotoju smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 10, 14:25)
ačiū už informaciją 4u.gif

aiškiausia bus, kai pati pamatysiu tongue.gif  tik vis dar dėl valiutos mėtausi, nežinau į ką keisti doh.gif
tiesa, iš odos nieko nepirkai?
ir dar domina tos jų šlepetės, kokia normali kaina?

su oda atsargiai, ypac dazyta graziom spalvom- tepa. babusai kainuoja ir 20 ir 50 lt. jei pavaiksciosi soninem turgaus gatvelem, rasi puikiu, rankomis siutu babusu uz puse kainos tu, kuriuos siulo centrineje, turistineje dalyje prekiaujantys pardavejai.

doleris irgi gerai, keityklu visur pilna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HellsBells: 10 rugsėjo 2007 - 17:44
QUOTE(HellsBells @ 2007 09 10, 17:43)
jeeezau, cia kur toks brangus maistas???? du kartus po maroka savarankiskai keliavau, bet tokiu kainu net isivaizduoti negali. na 10 eur dar galiu suprasti, galima toki branguma rast kokiam agadyre ar marakeshe, bet siaip... zmones, marokas labai pigi salis! viesbutelis 10 doleriu uz dvivieti, maistas - pavalgai tadzina (troskini su mesa), sriubos ar salotu,  arbatos uz 12-15 litu. siulau tiketi tais kurie sake kad ten pigu, nes valge brangiai panasu kad buvo isdurti turizmo industrijos darbuotoju smile.gif
Papildyta:
su oda atsargiai, ypac dazyta graziom spalvom- tepa. babusai kainuoja ir 20 ir 50 lt. jei pavaiksciosi soninem turgaus gatvelem, rasi puikiu, rankomis siutu babusu uz puse kainos tu, kuriuos siulo centrineje, turistineje dalyje prekiaujantys pardavejai.

doleris irgi gerai, keityklu visur pilna.

aciuks.gif tai manau reikia tikėti tais kurie buvo smile.gif bėda, tik kad mes skrendam į Agadyrą, tai natūralu, kad ten viskas brangiausia... na bet važinėsim į ekskursijas, tai tikiuosi vis tiek tikrąjį Maroką pamatyti ax.gif

P.S. o kada tu paskutinį kartą buvai Maroke?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kriziukas: 11 rugsėjo 2007 - 08:29
QUOTE(kriziukas @ 2007 09 11, 09:28)
aciuks.gif  tai manau reikia tikėti tais kurie buvo  smile.gif  bėda, tik kad mes skrendam į Agadyrą, tai natūralu, kad ten viskas brangiausia... na bet važinėsim į ekskursijas, tai tikiuosi vis tiek tikrąjį Maroką pamatyti ax.gif

Ne daug to Maroko ir pamatysite.Man atrodo veža tik į Marakešą iš Agadyro. Galite į dykumą važiuoti.Su Novaturu apie 700 litų.Kai mes buvome, tai smėlio audra dykumoje buvo ir nevežė.Bet sako verta ten nuvykti.
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2007 09 11, 09:50)
Ne daug to Maroko ir pamatysite.Man atrodo veža tik į Marakešą iš Agadyro. Galite į dykumą važiuoti.Su Novaturu apie 700 litų.Kai mes buvome, tai smėlio audra dykumoje buvo ir nevežė.Bet sako verta ten nuvykti.

na kad ne tik schmoll.gif yra, ir nemažas ekskursijų pasirinkimas, tik Novaturas kainas per daug užlenkęs, reikės su vietiniais bandyt važiuot. o į Marakešą tai būtinai reiks nudardėt ax.gif ir į dykumą rolleyes.gif
Atsakyti