Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas - ar kas keliavote?

QUOTE(sleepy hat @ 2013 10 21, 13:05)
Sveiki, mes keliaujame į Maroką lapkričio 5-12 d. Gal kas tuo metu irgi planuojate būti? Ieškom draugijos kelionei į dykumą 3 d.

Gal kas galėtų parekomenduoti kąnors kas ten veža? radau kelis variantus, bet norėtųsi pigiau, bet gerai smile.gif

ir dar klausimas. galvoju važiuot su lagaminu. nelabai galiu tašių/kuprinių nešiot dėl nugaros. bet suabejojau ar aš su juo neužsikankinsiu? Ar galima jį saugiai pasidėt kurnors traukiniuose/autobusuose? gatvėse prasivešiu? nedidukas

gatveje pilna turizmo agenturu zmogui 3/2n. apie 90euru vaziuojant amikroautobusu
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2013 10 21, 13:05)
galvoju važiuot su lagaminu. nelabai galiu tašių/kuprinių nešiot dėl nugaros. bet suabejojau ar aš su juo neužsikankinsiu? Ar galima jį saugiai pasidėt kurnors traukiniuose/autobusuose? gatvėse prasivešiu? nedidukas

Nuoširdžiai patariu neimti lagamino, na nebent jūs nesiruošiate daug keliauti, o didesniąją laiko dalį leisite viešbučiuose ar riadose. Gatvės nėra švarios, daug kur apkrautos, jie gi didieji "verslininkai" biggrin.gif , atrodo ką turi, tą neša į gatvę parduoti. Žmonių daug, neįsivaizduoju kaip reikėtų stumtis lagaminą kur nors per turgų..

Galvokite kokį kitą variantą. Gal kuprinę ant priekio dėkitės, ne ant pečių. Mes taip kartais darėme kai nugaros paskausdavo arba saugumo sumetimais.

Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Mes su vyru dideli kiaulininkai blush2.gif Si karta - Marokas 4u.gif Planuojame aplankyti ir Kasablanka, gal kas buvote? ax.gif
Atsakyti
selė, skaičiau daug forumų, kalbėjau su daug žmonių po maroką keliavusių, tai apie kasablanką labai nekokie atsiliepimai. aišku, pati nebuvau. bet jei dauguma turi neigiamą ir labai neigiamą nuomonę, tai jūsų vietoj nenorėčiau važiuot patikrinti ar nemelavo biggrin.gif yra daug vietų, kurias giria dauguma

dar klausimas. daug kur rašo, kad reikia sukirsti rankom derantis dėl taksi ir pan. BEt mes važiuojam dvi panos, ar jie kerta rankomis su moterom? nelabai dar perprantu moterų padėties ten...
Atsakyti
Apie Kasablanką jau buvo rašyta šioje temoje smile.gif

Papildyta:
QUOTE(yellowlady @ 2012 06 13, 18:11)
Man taip pat teko pernai ganėtinai ilgai pabuvoti Maroke. Tai kaip ir daugumai patiko Essauira, taip pat nuostabus miesteles netoli Fes buvo Moulay Idriss, ten palaidotas marokiečių šventasis, kuris atnešė islama į maroka. Taip pat jei jau keliausite lik Fes, arba Rabat, tai butinai!!! aplankykit Casablancos HassanV mečetę, ja projektavo prancūzų architektas, tai tiesiog nuostabus statinys, nes teko lankytis ir kitose svarbiose musulmonams bei didelėse mečetėse, bet šita paliko nepalyginamai didesnį įspūdį už pvz Egipto Aleksandrijos arba Tuniso, man netgi medinos mečete ne taip patiko (nors Mekoje pabuvoti dar neteko ax.gif ) ...
*

Pritariu, Hasano II mečetė yra nuostabi (http://en.wikipedia.org/wiki/Hassan_II_Mosque) vien dėl jos verta užsukti į Casa (žinoma jei pakeliui
Neveltui ją vadina aštuntu pasaulio stebuklu.
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2013 10 24, 11:00)
selė, skaičiau daug forumų, kalbėjau su daug žmonių po maroką keliavusių, tai apie kasablanką labai nekokie atsiliepimai. aišku, pati nebuvau. bet jei dauguma turi neigiamą ir labai neigiamą nuomonę, tai jūsų vietoj nenorėčiau važiuot patikrinti ar nemelavo biggrin.gif yra daug vietų, kurias giria dauguma

dar klausimas. daug kur rašo, kad reikia sukirsti rankom derantis dėl taksi ir pan. BEt mes važiuojam dvi panos, ar jie kerta rankomis su moterom? nelabai dar perprantu moterų padėties ten...

Daugomoje atvejų kadangi keliavau su vyru, tai į mane dėmesio visi kreipdavo žymiai mažiau nei į vyrą. Kadangi keliaujat tik merginos, manau jie vietoj jūsų matys dolerio ženkliukus ir puikiausiai su jais viską suderėsit mirksiukas.gif Ir ar jūs turite galvoje tiesioginį rankų kirtimą? Nes mes derėjomės paprastai, tiesiog prieš įlipimą susitari ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
na, tai matyt tiesioginį smile.gif bloguose, forumuose rašė (deja, tą rašė vien vyrai, ar su vyrais keliavusios kompanijos), kad patartina su jais sukirsti rankom ir taip užtvirtinti kainą. nes jei nesukerti dažnai poto stebuklingai kainos pakyla ir t.t. tai va man ir įdomu pasidarė ar mums verta bandyt? biggrin.gif

aš labai kantrybės neturiu visokiem jų abrakadabrom, žinau, kad ten be to neapsieisim, bet noriu kažkaip viską daryt kuo įmanoma paprasčiau. nes bartis su jais turbūt ne pati geriausia mintis

gal bandėt kas chna ten darytis? visai gražiai atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2013 10 27, 16:31)
na, tai matyt tiesioginį smile.gif  bloguose, forumuose rašė (deja, tą rašė vien vyrai, ar su vyrais keliavusios kompanijos), kad patartina su jais sukirsti rankom ir taip užtvirtinti kainą. nes jei nesukerti dažnai poto stebuklingai kainos pakyla ir t.t. tai va man ir įdomu pasidarė ar mums verta bandyt? biggrin.gif

aš labai kantrybės neturiu visokiem jų abrakadabrom, žinau, kad ten be to neapsieisim, bet noriu kažkaip viską daryt kuo įmanoma paprasčiau. nes bartis su jais turbūt ne pati geriausia mintis

gal bandėt kas chna ten darytis? visai gražiai atrodo smile.gif

Bartis niekada nera geriausia iseitis. Bet jei susitari, tai jie zodzio kaip ir nekeicia (bent jau nepastebejau). Siaip nemegstu deretis visai, bet Marakesho turgus uzkabino smile.gif Ir pastebejau, kad jei pradedi nervintis, tai jie ramina - tipo ko nervuojiesi, viskas gi cia gerai. Derejimasis jiems gyvenimo budas. Bet Essouiros turguje jau viskas kitaip - ten mazdaug realias kainas sako ir nuleidzia labai mazai.
Chna drauge daresi Marakesho turguje - grazu ir laikesi ilgai - gal 2 sav., bet jai dare su kazkokiais dazais - juoda. Veliau daremes kalnu kaimelyje, tai dare visiskai naturalia chna. Graziai, bet buvo labai neryskus rastai ir neilgai laikesi.
O bendrai tai Marokas suzavejo smile.gif
Atsakyti
O tikrai, yra ten keliavusiu gruodzio men.? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(selė @ 2013 10 28, 08:11)
O tikrai, yra ten keliavusiu gruodzio men.?  4u.gif

Taip mes keliavom per Naujus metus. Siaip Maroke buvo salta. Su zieminem striukem vaiksciojau. Dykumoje ypatingai.
Atsakyti
QUOTE(sleepy hat @ 2013 10 24, 10:00)

Niekur Maroke neteko tokiu budu sutvirtinti derybu pabaiga - nei vyrui, nei juo labiau man. Nepaisant to, kokias kainas sutardavom, tokios ir likdavo, nepasitaike, kad norejo paskui daugiau. O siaip jau tradiciskai aukletas musulmonas is principo niekada nepaduos rankos moteriai, nes ju tikejimas tai draudzia. Savo reportaze rasiau, kaip man buvo, kai spontaniskai istiesiau ranka atsisveikinti ir padekoti amatininkui, is kurio nusipirkom medine inkrustuota dezute. Atsoko jis nuo manes kaip nuplikytas, taip toli, kaip tik leido ankstos parduotuveles patalpos doh.gif biggrin.gif Tiesa, iskart atsiprase ir paaiskino, kodel negali man rankos paduoti - nes moteri galintis paliesti tik jos teisetas vyras, brolis arba tevas. Nors kitose vietose buvo situaciju, kai teko rankas paspaust vyrams, bet jie pirmieji ranka istiesdavo. As tik ta viena karta pameginau, ir pasimokiau ilgam smile.gif
Atsakyti
patarkit kokius pinigus vezates ir kur keisites valiuta?
Atsakyti