QUOTE(rommce @ 2013 07 02, 18:25)
Kainos: Viesbuciu (pigiausiu) kainos: 50-70 Dh/zmogui, Tadzinas (priklausomai nuo dydzio) 40-80 Dh, Duona- 1 Dh, Sviezios apelsinu sultys 4Dh/stikline, Sraigiu sriuba 5Dh, Marokietiska sriuba 10-12 Dh, Arbuzai 3Dh, Melionai 5Gh, Tapkes 120Dh, Bilietas i Majorele soda 50Dh, kokia nors "paslauga"(pvz kelio parodymas), arba duokle elgetai - minimum 20Dh, jei duosit maziau, gali isizheisti, ar supykti
Nors jau per vėlu, bet ačiū!
Mes už kelio parodymą davėm 20Dh ir tai buvo labai įsižeidę. Padariau klaidą, kad nesusitariau iš anksto... Tai mane labai išgązdino kas vyko po to. Kas bus marakeše, visai šalia Džemos yra supermarketas, kuriame tikrai verkta apsipirkti, už nieką nepermokėsit ir dar kainas sužinosit. Mes visą kelionę mokėdavom po 10Dh už 1,5l vandens, o realiai kainuoja 5Dh.
Iš visos kelionės nerealiausia buvo kelionė po kalnus ir saharą. Mes samdėmės agentūrą, bet negaliu jos rekomenduoti, nes man nepatiko vairuotojas. Labai patiko Rabate, nes jis visiškai ne turistinis ir galima stebėti tą tikrąjį jų gyvenimą. Net ir turgūs yra vietiniai, kur nesutikome nei vieno turisto. Jei kam reikės, net labai rekomenduoju riadą Marhaba. Riadas ;abai jaukus, jo prižiūrėtojas Amine buvo super paslaugus. Vakarais visi gyventojai sėdėdavom ant stogo, valgydavom Aminės arbūzus, žiūrėjom youtube, taip pat Amine visus norinčius vaišindavo kaljanu.
Tiesa, į Maroką greičiausiai jei kada ir dar važiuočiau, tai tik dėl gamtos. Ta antisanitarija, kova dėl savo gyvybės einant per gatves ir nuolatinis turgus man ne prie širdies