Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas - ar kas keliavote?

Kelionė buvo - Žirona- barselona- Žirona- Fesas- chefchouanas- Marakešasa-Essoiura- marakešas- Roma- Vilnius. Na mes tokie tikriausiai pižonai esam smile.gif gamta ten tikrai graži. Na mes ėmėme ekonomišką variantą, brangiausiia už viežbutį mokėjome 250dh t.y 25 eurai už kambarį.
Labiausiai patiko maži miesteliai, ten kažkaip žmonės normalesni, nesikabinėja ir šiaip pamesti kelia jokios galimybės. Fese ir Marakeše pabandyk nutaisyti pasimetusio turisto veidą smile.gif). Marakešo Medina tai tobulas košmaras., ir siūlau jį pasilikti paskutinei dienai. kad negautumėte didelio šoko smile.gif kas ištiko MB vidurį atostogų. Aš kultūrinį šoką gavau tik įžengus į Feso Mediną.
Patarimas toks būtų, jei pasiklysit geriausiai kelio klausti pas užseniečius. Jie atsipūtę Jums parodys kur eit. Ir nereikalaus atlygio smile.gif
visuose kambariuose, kuriuose teko gyventi, labai drėgna ir su spec. kvapu smile.gif
Essoiuroj radom viešbutį už 300dh - 30euru už parą. kadangi gyvenome ilgai tai nusiderejome pakankamai daug. Viesbutis nedidukas vaizdas į vandenyną. šalia maža savitarnos parduotuvė ir visai šalia šnapso parduotuvė. nuo senamieščio ~1-1,5. rami vieta.
vadinasi chateau magador, kam aktualu. vieta- išejus iš medinos pro portą, suki į kairę ir keliauji iki degalinės oillybia. ir po kaire stovi viešbutis.
Marakeše gyvenom Riadoj. kuri buvo su stambiomis ir smulkiomis afrikinėmis skruzzdelėmis. Su pusryčiais nuo kurių organizmas prasivalė puikiai.
Marakeše galima pasiimti City tour bus. kainuoja 190dh dviem dienoms. spakainai apveža.
Maistas man pasirodė, kad jo visai ten nėra:) gal jie nenaudoja e621, kurio akivaizdžiai trūko. iR ŠIAIp geriau nematyt kai maistas yra gaminamas.
Fese nakvojom prie pagrindinių BATHA vartų, už kambarį 180 mokėjom. Ramybės naktį 0. pradedant žaliuzių nuleidimais, besipešančiomis katėmis ir maldomis nuo 4 ryto, paskui 5ryto gieda 30min. patarimas, jei ieškotės nakvynės svarbu atkreipti dėmesį į mečetės garsiakalbius, geriausiai kad jų visai nesimatytų smile.gif)
Chefchouane gyvenome soiuka hotel. mokejome 120dh. gavome hasisininku kambariuka, be lango drėgna ir su kvapu specifiniu, labai specifiniu smile.gif šį viežbutuką užskaitau. labai gera publika gyveno. ir internetas nemokamas.
jei kam reik norisi gido, tai galima viešbutį užklausti ir atsiųs kokį bernioką, pavarinės Jus ten smile.gif
tai kol kas tiek. nežinau, gal tame ir yra kiek žavesio smile.gif)

Atsakyti
Nu va, kaip keista smile.gif Tikrai, kiek žmonių, tiek nuomonių, poreikių ir vertybių smile.gif
Kadangi, mums priešingai - maistas, ypač pusryčiai labai patiko, tik įvairovės trūksta, tad būnant ten dvi savaites ir ilgiau - atsibosta valgyti tą patį tajiną ar kuskusą smile.gif Kava neišpasakyto skonio.. Maistas patiko savo šviežumu, pavalgai sočiai, bet niekada nepersivalgai...

Mečečių garsai - vienas gražiausių atsiminimų.. kai sėdi terasoje, garsas dar malonesnis, galingesnis, net šiurpuliukai nubėgdavo wub.gif

Pabuvojusi 17 dienų Maroke, į vienintelį miestą nenorėčiau grįžti - Marrakeshą, vien todėl, kad ten yra begalė turistų ir viskas labai sukomercinta.. Žinoma, jei vyksite su vaikais - ten jiems patiktų, tik tėveliams rūpesčių būtų smile.gif nes miestas didelis, žmonių daug - nespėsite gaudyti savo mažųjų biggrin.gif

O dėl kabinėjimosi ir įvairiai siūlomos pagalbos - taip, ten to neišvengsite, bet vykstant į šalį, manau, reikia pasidomėti jų kultūra, įpročiais, ekonomika.. Marokas gyvena iš turistų, tad jie įvairiausiais būdais stengsis nupešti pinigo smile.gif Tad pasidomėjus, galima įvertinti, ar jus tas erzins, ar priešingai, džiaugsitės, kad pamatėte ir patyrėte tą gyveną, kurį gyvena marokiečiai.. Kitas dalykas, jei esi malonus ir besišypsantis, noriai bendraujantis, jie nesikabinėja prie tavęs, tik bendrauja, klausinėja iš kurios šalies esate, kokius miestus jau aplankėte ir pan.. Iš tokių žmonių, dar galima pasiimti daug informacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurate4 @ 2011 04 26, 17:15)
Marakešo Medina tai tobulas košmaras., ir siūlau jį pasilikti paskutinei dienai.  kad negautumėte didelio šoko smile.gif  kas ištiko MB vidurį atostogų. Aš kultūrinį šoką gavau tik įžengus į Feso Mediną. 

o kas nepatiko medinose? elgetos, purvas, kabinejimasis ar dar yra kokie man nezinomi niunsai?

QUOTE(Stefis @ 2011 04 27, 08:38)
Pabuvojusi 17 dienų Maroke, į vienintelį miestą nenorėčiau grįžti - Marrakeshą, vien todėl, kad ten yra begalė turistų ir viskas labai sukomercinta.. Žinoma, jei vyksite su vaikais - ten jiems patiktų, tik tėveliams rūpesčių būtų smile.gif nes miestas didelis, žmonių daug - nespėsite gaudyti savo mažųjų  biggrin.gif 

viskas lyg ir aisku, tik su vaikais nelabai supratau, kas jiems miestuose idomu butu... unsure.gif as galvoju vaziuoti su 10-mete mergaite i pazintine kelione
Atsakyti
QUOTE(sim2002simas @ 2011 04 27, 10:12)
o kas nepatiko medinose? elgetos, purvas, kabinejimasis ar dar yra kokie man nezinomi niunsai?
viskas lyg ir aisku, tik su vaikais nelabai supratau, kas jiems miestuose idomu butu...  unsure.gif as galvoju vaziuoti su 10-mete mergaite i pazintine kelione

Toj djema el fna aikštėje patiktų, kadangi įvairiausių keistuolių galima pamatyti ir dėmesys vaikams ten itin didelis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sim2002simas @ 2011 04 27, 10:12)
viskas lyg ir aisku, tik su vaikais nelabai supratau, kas jiems miestuose idomu butu...  unsure.gif as galvoju vaziuoti su 10-mete mergaite i pazintine kelione

Marrakešo medina būtų labai liuks vieta apsipirkti, bet masė žmonių, labai daug su motociklais joje tiesiog nardo tarp žmonių, medina uždengta vietomis, tai buvo vietų kur trūko oro. Reikia žiūrėt kad kas neužvažiuotų smile.gif žodžiu, pasišopint įmanoma, bet extramaliomis sąlygomis.
Elgetų visame pasaulyje yr daugiau mažiau, tai prie jų papratę. Purvo kaip ir nemačiau, tik netvarkos pilna, na bet ten afrika ir turiu pastebėt, kad Marokas dar viena ištvarkingesnių šalių.

Kiek bendarvom su vietiniais gyvenančiais ne Marokeše - tai Marakešas nei vienam nepatiko smile.gif

O beje, tajinas, taip svaigau apie jį kol LT buvau, nuvažiavau ir nusivyliau smile.gif
tajinas su vištiena - sluoksnis svogūnų, dvigubas sluoksnis riebalų ir ant viršaus šlaunis vištos. Labai riebu. smile.gif

Su 10metų vaiku važiuoti į Maroką galima, gal turėjo omenyje mažesnius vaikus.

dar prisiminiau smile.gif
reikėtų prancūziškai pasimokinti skaičius.
Ir taksi, na šitie tai lupa kaip turi būt, neapsigaukit. Ypač Marakeše. Nuo stoties iki Medinos prašo 150-120 dh. Ir kai taksistas puls su jumis sukirsti rankom, jei jums kaina pasirodys per didelė, nekirskite. smile.gif čia jų triukas. kilometro kaina pagal taksometra kažkur apie 2 dh.
Iki oro uosto taip pat prašė 100 dh. pasakėm kad duodam 30dh ir viskas. nesutiko pradžioj vežt, apsisukom ir nuėjom, tai pypsėdamas privažiavo sako 40 ir nuvežu, sakom 30 ir viskas smile.gif. nu ir ką ir nuvežė už 30dh. smile.gif
Feso taksistai linksmesni ir sukalbamesni. Ir jei per daug deriesi, tai jungia taksometrą.
Atsakyti
QUOTE(jurate4 @ 2011 04 28, 09:13)
dar prisiminiau smile.gif
reikėtų prancūziškai pasimokinti skaičius.
  Ir taksi, na šitie tai lupa kaip turi būt, neapsigaukit.  Ypač Marakeše. Nuo stoties iki Medinos prašo 150-120 dh.  Ir kai taksistas puls su jumis sukirsti rankom, jei jums kaina pasirodys per didelė, nekirskite. smile.gif čia jų triukas. kilometro kaina pagal taksometra  kažkur apie 2 dh. 
  Iki oro uosto taip pat prašė 100 dh. pasakėm kad duodam 30dh ir viskas. nesutiko pradžioj vežt, apsisukom ir nuėjom, tai pypsėdamas privažiavo sako 40 ir nuvežu, sakom 30 ir viskas smile.gif.  nu ir ką ir nuvežė už 30dh. smile.gif
Feso taksistai linksmesni ir sukalbamesni. Ir jei per daug deriesi, tai jungia taksometrą.

Dėl taksi: patarčiau visada sėsti į tą taksi, kuris turi taksometrą ir važiuoti tik tada, kai jį įjungs. Nes yra buvę, kad iš pradžių pasako vieną kainą, jau susitari, o atvežęs į vietą sako visai kitą - atseit ne taip supratai. Įjungus taksometrą ir kainą dažnai būna mažesnė nei tartumeisi, ir galvos nebeskauda, kad nulups nepelnytai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina Les: 28 balandžio 2011 - 09:39
Matyt neteisingą tadžiną valgėt smile.gif Man labiausiai patiko su jautiena ir daržovėmis. Marakeše yra vienas kabokelis toks super. tik ninau kaip nupasakoti kelią. Bet šiaip tai geriausia valgyti ten kur valgo vietiniai. Aišku ragavom ir be ryšio tadžinų, tai jei paprastai buvo labai jau turistams skirtose vietose.
Dar skani mėsytė keprta ant iešmų.
Atsakyti
Marokiečiai naudoja kažkokį man nepriimtiną prieskonį. Tai aš pusantros savaitės Maroke buvau gyva jų duona su coca cola.
Atsakyti
QUOTE(Storm @ 2011 05 02, 16:46)
Marokiečiai naudoja kažkokį man nepriimtiną prieskonį. Tai aš pusantros savaitės Maroke buvau gyva jų duona su coca cola.

Man nepatiko pas juos tik kalendros lapai. Juos deda į salotas tas tipines marokietiškas. Tai tų salotų kurė laika nevalgiau...
Atsakyti
Kas galit parekomenduot nebrangu viesbutuka Marakese? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanncy @ 2011 05 08, 22:24)
Kas galit parekomenduot nebrangu viesbutuka Marakese? 4u.gif

Rekomenduoju Hotel Central Palace - visiškai šalia Djema el fna aikštės, kaina ne didelė, pusryčiai skanūs. Prašėme su dušu kambaryje, bet gavome bendrą dušą, nesiginčijome, viskas mums tiko - reikėjo išbandyti viską smile.gif Viešbutyje yra didelė terasa, vietoje galima išsikeisti valiutą, yra internetas už 10 DH valandai (kompiuteriai ten tragiški, jeigu nėra didelio poreikio prisijungti - geriau nei nemėginti doh.gif reikalauja laaabai daug kantrybės biggrin.gif ). Radau, man rodos, jų tinklapį Hotel Central Palace
Visada galite jiems rašyti e-mailą, jei kas ne aišku. Apie viešbutį ir jų kainas, gavau štai tokį atsakymą:

Hôtel central palace :

The hôtel is located at the heart of the Medina, about 50 m away from the famous square « Jamaa Lafna » and the nearby souks.
Our hotel is characterized, in the first place, by a warm Moroccan hospitality and high level of service. Besides, it is characterized by its fascinating charm of a guest house offering reasonable prices. it offers you a unique and panoramic view of the center of Marrakech. The rooms are equipped with an A.C, and you’ll have a chance for a Moroccan tea in our attractive lounge. From the hotel, you will have an easy access to visit the souks and the monuments of Marrakech on foot.
Prices: (the price is per room)

v Double room with shared bathroom 15€
v Triple room with shared bathroom 20€
v Double room with shower only 20€
v Double room with bathroom 25€
v Triple room with bathroom 30€
v quadruple room with bathroom 40€
v Double room with bathroom and Air Conditioner 35€
v Air conditioned Suite 40€

v Breakfast 2,5€

v Half board 10€
v Full board 15€

v Internet 1 heure 1€
v Internet ½ heure 0.5€
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2011 05 02, 16:40)
Matyt neteisingą tadžiną valgėt smile.gif Man labiausiai patiko su jautiena ir daržovėmis. Marakeše yra vienas kabokelis toks super. tik ninau kaip nupasakoti kelią. Bet šiaip tai geriausia valgyti ten kur valgo vietiniai. Aišku ragavom ir be ryšio tadžinų, tai jei paprastai buvo labai jau turistams skirtose vietose.
Dar skani mėsytė keprta ant iešmų.

Na ka, tikra teisybe, tadzinai teisingi tik ten kur valgo vietiniai:0 valgytu tadzinu kaina svyravo nuo 25 DH iki 120 Dh, tai brangiausias beje neskaniausias buvo:)) isragavom visus imanomus, Essaoeiroj yra ir zuvies tadzinu, tai nebandem tik tu kazkodel. Labiausiai isvargina Marakesas (ikyrios bobos ir visi kiti kaulytojai) bei Fesas (labirintas, grizdami kone kaskarta duodavom pinigeliu namo parvedusiam kokiam palydovui), tai Essaoeira ir Rabatas galima sakyti kurortai ir poilsio taskai nuo ikyruoliu visokiu:)
Atsakyti