TAigi pripratę tie marokiečiai prie turistų. Viską padarys, kad tik ilgiau pabūtum, kad tik ką nors nupirktum.... Aš tai vis prisidengus vaikščiojau, bet po 20 dienų įsidrąsinau - turėjau sijoną tokį po keliais ilgio, ėmiau nešiot ir nieko, ir basutes turėjau ir jas taipogi nešiojau. Ale. MAčiau aš tam Agadire tooookių turisčių, kad olialia, tų "dirty looks" tai net Mb ant prikolo mėtė - jei šortai, tai sulindę į užpakalį, sijono nesimato iš po diržo ir t.t. Tai tokiu atveju, manau, ne vienam žvilgsnis atsikreipia. Aišku, ne paie Pelytę čia kalbėjau, gink die, tiesiog, mačiau aš ten tokių dalykų. Kitas dalykas. Reikia apsiskaityt kur keliaujama. Žinot, ką palaidi plaukai reiškia, atidengtos pėdos ir t.t. Aš ir iki išvažiuodama, ir dabar, esu už tai, kad net tolerantiškų žmonių reikėtų neprovokuoti. Sutikau ten moterį (ar merginą, nežinau, kaip pavadint - mano amžiaus, jauna), juodai nuo galvos iki kojų apsirengus, galvos apdangalas pėdas dengia. Su broliu buvo, pakalbėjom truputį. Brolis baiginėja aukštąjį mokslą, sesei neleidžia. Sakytum, ir šiuolaikiški žmonės (berberai tai ir skaityt nemoka, iš dykumos atėję), ir kartu labai aiškias tradicijas ir įsitikinimus ginantys. Taip ir apie aprangą ir turistus.
Žodžiu, mes su MB sakėm, kad būtinai ten grįšime. Bet su vaikais or ne liepos mėnesį
kadangi marokas arabu salis, turbut ir ten yra kaljanui tabako tai va norejau paklausti ar yra kazkokie apribojimai kiek jo galima isskraidinti is ten? galvojam vaziuot i turkija,egipta arba maroka tai noretume biski uzsipirkt jei kas pirkot gal kainas atsimenat?
ar maroke sudetinga susikalbeti angliskai? ir ar imanoma issinuomot auto?
QUOTE(skyler @ 2010 09 06, 13:47)
1. Nesudetinga.
2. Imanoma.
Siaip tai dar tam paciam psl kalbama apie automobilio nuoma... Keista, kai zmones nepaskaite nei vienos zinutes is karto klausia...
Mes po pažintinės kelionės po Maroką, po to savaitę poilsiavom Agadire. Ir tikrai turėjom puikias pležines atostogas. Todėl labai keista, kai paskaičiau, kad būtent Agadire jų nepavyko turėt. Na , gal mums buvo kiek kitaip, nes mūsų viešbutis buvo visai miesto pakrašty, ant vandenyno kranto, ir mūsų pleže vietinių nebuvo. Bet eidavom į ilgus pasivaikščiojimus pakrante iki pat miesto. Mane sužavėjo būtent vandenynas, jo nerealus bangavimas, puikus pležas, pasivaikščiojimai palei vandenyną.
QUOTE(Bjjanka @ 2010 09 07, 13:53)
Mes po pažintinės kelionės po Maroką, po to savaitę poilsiavom Agadire. Ir tikrai turėjom puikias pležines atostogas. Todėl labai keista, kai paskaičiau, kad būtent Agadire jų nepavyko turėt. Na , gal mums buvo kiek kitaip, nes mūsų viešbutis buvo visai miesto pakrašty, ant vandenyno kranto, ir mūsų pleže vietinių nebuvo. Bet eidavom į ilgus pasivaikščiojimus pakrante iki pat miesto. Mane sužavėjo būtent vandenynas, jo nerealus bangavimas, puikus pležas, pasivaikščiojimai palei vandenyną.
O kaip pazintine kelione? kaip pats Marokas? ka galima parsivezti lauktuviu???
QUOTE(Naguciu_feja @ 2010 07 16, 07:45)
kadangi marokas arabu salis, turbut ir ten yra kaljanui tabako tai va norejau paklausti ar yra kazkokie apribojimai kiek jo galima isskraidinti is ten? galvojam vaziuot i turkija,egipta arba maroka tai noretume biski uzsipirkt jei kas pirkot gal kainas atsimenat?
Nu kas dėl kaljano, tai galiu nuvilti, ten jo reikia ypatingai ieškoti. Na patį kaljaną nusipirkti dar dar bet jei ten vietoj nori parūkyt, tai reikia ieškot jau labai labai Mes kiek klausėm tai vis bandė nurodyt vietas, bet kiek nueidavom, sakė kad nerūko pas juos, tai realiai per dvi savaites sugebėjom tik vienoj vietoj rast
QUOTE(HellsBells @ 2007 03 14, 11:58)
kainos mazos, "nostars" tvarkingas viesbutelis pernakvojimui - apie 10 $ uz double, ju ten pilna visur, 3*- apie 30$. pietus - 2-3 $, alkoholio kavinese nera. sviezios apelsinu sultys -apie 2 lt. tik neprisikraukite masina maisto ar geriamo vandens- maroke visko yra, o kainos kaip lietuvoje
idomu ar galima siais laikais pernakvot uz tokia kaina? 10$ uz nakti dviems
QUOTE(Naguciu_feja @ 2010 11 11, 12:17)
idomu ar galima siais laikais pernakvot uz tokia kaina? 10$ uz nakti dviems
Rugsėjo pabaigoje keliavome po Maroką, tai pigiausi viešbučiai buvo už Atlaso aukštųjų kalnų, pvz. Ourzazate už kambarį su dušu mokėjom po 50 MAD/žmogui, t.y. apie 17 Lt žmogui. Labiau turistiniuose miestuose kainos didesnė ir už kambarį su privačiu dušu tikrai reikės mokėti daugiau . Žinoma, labai taupantiems galima rinktis kambarius su bendru dušu, tačiau patarčiau visuomet iš anksto kambarius, dušus, tualetus apžiūrėti, patikrinti, ar tikrai yra karštas vanduo
QUOTE(Tina Les @ 2010 11 11, 12:29)
Rugsėjo pabaigoje keliavome po Maroką, tai pigiausi viešbučiai buvo už Atlaso aukštųjų kalnų, pvz. Ourzazate už kambarį su dušu mokėjom po 50 MAD/žmogui, t.y. apie 17 Lt žmogui. Labiau turistiniuose miestuose kainos didesnė ir už kambarį su privačiu dušu tikrai reikės mokėti daugiau . Žinoma, labai taupantiems galima rinktis kambarius su bendru dušu, tačiau patarčiau visuomet iš anksto kambarius, dušus, tualetus apžiūrėti, patikrinti, ar tikrai yra karštas vanduo
na tai nera tada baisiai daug nes turistiniuose miestuose nebent tik pasizvalgysim o kazin kokie orai buna balandzio menesi?
QUOTE(Naguciu_feja @ 2010 11 11, 13:12)
kad nesusalsim tai tikiu, tik va kad nedegtume kaip pragare
tikrai nesudegsit.
Mes buvom birzelio pradzioj. kalnuose buvo tikrai salta ir supomes i pledus Bet mes buvom aukstai uzsikele.
O prie vandenyno ... na vakarais irgi nelabai pasimaudysi. Man buvo vesoka, nors buvo ir apie 40C karcio Merzugoje ir Zagoroje. Kaip kur ir kaip kuriais metais.