Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas - ar kas keliavote?

Ragauti vaisius, daržoves, tadžinas, man, asmeniškai - ne stebuklas. Skaniai gamina kuskusą. Taip pat - mėtų arbata. O šiaip labai faina kava su pienu tokiose stiklinėse - labai smagu ją gerti kokioje lauko kavinėje smile.gif

Iš daiktų tai nežinau, ar labai verta kažką vežtis per daug, nebent domina keraminės štampovkės. Fese daug metalo dirbinių, gaminamų rankomis. Taai nebent tokie vertesni dėmesio - ir tai, uos reikia atskirti nuo masinės gamybos. Man asmeniškai keramika labai štampofkinė, LT net gražesnių būna smile.gif Oda. Oda dažanti, nebent pirkti nedažytos odos gaminių (natūralios spalvos). Aišku, ne visur taip, kaip rašau, bet labai daug kur smile.gif

Dėl argano - pirkti yra labai daug kur ir LT, tik tiek, kad Marokietiškas pigesnis ir lb ten populiarus smile.gif

Sakau, geriausias įspūdis - šviežios, daug skanesnės daržovės ir vaisiai smile.gif
Atsakyti
o kaip reikia derėtis Maroke, blush2.gif ar įmanoma likti neapgautai? cool.gif
Atsakyti
Dėrėtis reikia visur ir visada. Bet. Bet anksčiau niekas neužakcentavo to, tačiau mano patirtis rodo, kadkartais yra geriau suvokti, kad permoki, bet imti (paslaugą, daiktą), negu atsisakyti. Taip mums buvo autobusų stoty Marakeše. Manėm, kad apgaudinėja (prisiskaitę buvom, kad bilietai pigesni turėtų būti), tačiau paskui išsiaiškinom, kad kitu būdu nebūtume įsėdę į reikiamą autobusą (o mums tuo metu labai buvo svarbu įsėsti, mat spaudė laikas). Taigi.

O dėrėjimasis vyksta paprastai (bent jau man) - reikia sakyti, kad kitur pasiūlė pigiau smile.gif Arba daugaiu už tą pačią kainą. Arba vanduo, tarkim. Paprašyt vandens reikia ir iškart duoti 5Dh, nes jie mėgsta sakyti, kad pvz 10 Dh kainuoja butelys, kas yra netiesa:)
Atsakyti
Oooi... Derėtis derėtis ir dar kartą derėtis! Jie tą meną puikiai išmano... Net jei atrodys, kad nusiderėjot labai gerą kainą, supraskit, jog už dyką niekas nieko neatiduoda. biggrin.gif O jau kaip sunku atsisakyti... Jau taip įtikinėja... Šiaip geriausia apsimesti, kad nereikia ir vaidinti, kad jau išeinant, tuomet pačią geriausią kainą pasiūlys. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2010 01 29, 18:18)
Nesuprantu, jaučiu aš ne ten ieškau... Pigesnio viešbučio, nei 36 eurai, nerandu...  verysad.gif

Nežinau nei datos nei jūsų poreikių, bet ar čia bandėt ieškot? ax.gif

http://www.hostelwor...Country=Morocco
Atsakyti
Norėjau paklausti, o ten tie suvenyrai - fosilijos - tikri? Ir dar tie spalvoti kristalai, tokie kaip perskelti akmenukai, kur atseit kalnuose iškasti?
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 02 11, 04:21)
Norėjau paklausti, o ten tie suvenyrai - fosilijos - tikri? Ir dar tie spalvoti kristalai, tokie kaip perskelti akmenukai, kur atseit kalnuose iškasti?

Fosilijos tikros. Du kartus buvau Maroke ir du kartus buvau dirbtuvės, kur tas fosilijas "gamina". Pjausto akmenį, šlifuoja, kalinėja. Jų net internetinis puslapis kažkur yra.
Jei kas būsit ErRachidijoj, užvažiuokit į tas dirbtuvėles. Paprašykit, kad parodytų antpirščius iš fosilijų - tai mano žmonos idėja, paprašiau, pagamino, sakė įtrauks į savo gaminius - pardavinės turistams kaip suvenyrus.

Tie spalvoti kristalai daugiausia padirbti, dažyti su vandens dažais - paseilinį pirštą, patrini ir lieka spalva.
Atsakyti
Aš irgi buvau kažkokiam fosilijų muziejuj-dirbtuvėj prie Merzougos, tai gal tam pačiam. wink.gif Už vieną fosiliją nemenkus pinigus suplojau, tai, sakau, būtų gaila jei būtų netikra. O su tais kristalais man įtarimas buvo, aš galvojau, kad jie ten purkšti su kokiais gėlių dažais, nes jau baisiai smirda. biggrin.gif Nežinau, ar apie tuos pačius kalbam. Va, kažkas panašaus:

user posted image

Matot, ten tas vidus blizga, bet pas mane tai jis ryškiai raudonas, o kitas kažkoks tamsus.

Dar tokias dykumų rožes pardavinėja, bet šitos nepirkau:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 02 11, 13:33)
Aš irgi buvau kažkokiam fosilijų muziejuj-dirbtuvėj prie Merzougos, tai gal tam pačiam. wink.gif Už vieną fosiliją nemenkus pinigus suplojau, tai, sakau, būtų gaila jei būtų netikra.

Jei buvote dirbtuvėse, tai turėjot matyti, kaip jas gamina. Nekiltų klausimas ar tikra ar ne.
O dėl "nemenkų pinigų"... Aš pirmą kartą ten derėjausi tris valandas. Kai atvažiavau po metų, tai jie mane prisiminė. Sako - čia tas pats, su kuriuo aš derėjausi, po to mano brolis derėjosi - "berberas".
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 11, 14:36)
Jei buvote dirbtuvėse, tai turėjot matyti, kaip jas gamina. Nekiltų klausimas ar tikra ar ne.
O dėl "nemenkų pinigų"... Aš pirmą kartą ten derėjausi tris valandas. Kai atvažiavau po metų, tai jie mane prisiminė. Sako - čia tas pats, su kuriuo aš derėjausi, po to mano brolis derėjosi - "berberas".

Tai, kad jie visi ten melagiai, ką aš žinau, gal ir man kokią padielkę įkišo. biggrin.gif Nors dėl fosilijų abejonių ne tiek kilo kiek dėl tų kristalų. Bet tai geras, negalvojau, kad ten derėtis galima, maniau, kad kaina fiksuota.
Atsakyti
QUOTE(micefee @ 2010 02 11, 13:47)
Bet tai geras, negalvojau, kad ten derėtis galima, maniau, kad kaina fiksuota.

Fiksuota kaina ten tik autobusuose.
Atsakyti
Sveiki,

Ar tiesa, kad ten anksti sutemsta? Apie kokią 18:30?
Vykstame kovo pabaigoj.
Atsakyti