Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas - ar kas keliavote?

QUOTE(Medinis @ 2008 12 01, 02:45)
O aš labai  noriu ten grįžti.. Labai. Labai.

drinks_cheers.gif Aš irgi, taip noriu, kad nebegaliu jau. Noriu noriu noriu.
Labai daug aks priklauso nuo to kur ir kaip keliauji... Aš į chefshoeną ir į Esaverą labai noriu grįžti. Iš dar Marakeše vienoje kavinukėje TAgino pavalgyt. man ten skaniausias buvo wub.gif
Atsakyti
O aš noriu atsisėsti ant suolo dykumos pakrašty ir klausytis kaip mergina dainuoja Celin Dion dainą iš "Titaniko". Ir gerti arbatą.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 12 01, 11:52)
O aš noriu atsisėsti ant suolo dykumos pakrašty ir klausytis kaip mergina dainuoja Celin Dion dainą iš "Titaniko". Ir gerti arbatą.

Va į dykumą dar kartą nakčiai noriu nulėkti... Saulėtekis, mėtų arbata, dainos prie laužo ir t.t. Pasaka wub.gif
Vakar net Tadžiną gaminau ax.gif Ir net desertą (apelsinus su cianmonu). Ech ta nostalgija... wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Sveiki, su draugu į Maroką ruošiamės važiuoti vasarą (jeigu tai šilti kraštai, tai ir važiuojam šildytis biggrin.gif o ir šiaip - mokslai ir visa kita), birželį. Tiesa, keliausim kiek kitaip - ruošiamės praleisti kokį mėnesi, išsiuostinėti viską, žodžiu, keliauti su nuotykiais, pamatyti kuo daugiau miestų, žodžiu, išsiilsėti nuo Lietuvos. Šiaip info prisiskaitėm gana daug, pažįstami pasakojo apie Maroką, bet vienas klausimas, kurio neišsiaiškinom iki šiol - apranga. Kai ten žmonės rengiasi (turint omeny jų reliją ir pažiūras), kaip reaguoja į turistus ir kaip rengtis, kad kuo mažiau išsiskirtum iš jų?

Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2008 12 01, 21:43)
Sveiki, su draugu į Maroką ruošiamės važiuoti vasarą (jeigu tai šilti kraštai, tai ir važiuojam šildytis biggrin.gif o ir šiaip - mokslai ir visa kita), birželį. Tiesa, keliausim kiek kitaip - ruošiamės praleisti kokį mėnesi, išsiuostinėti viską, žodžiu, keliauti su nuotykiais, pamatyti kuo daugiau miestų, žodžiu, išsiilsėti nuo Lietuvos. Šiaip info prisiskaitėm gana daug, pažįstami pasakojo apie Maroką, bet vienas klausimas, kurio neišsiaiškinom iki šiol - apranga. Kai ten žmonės rengiasi (turint omeny jų reliją ir pažiūras), kaip reaguoja į turistus ir kaip rengtis, kad kuo mažiau išsiskirtum iš jų?

Tiesiog vengti daug atviro kūno. Gerai ir kelnės irs sijonai ilgi, kokie marškiniai ir pan. Ar rengiausi kelnes ir tunikas įvairias. Taip pat ir džinsus ir pan. Vasarą tikriasuia gerai būtų lininiai/ drobiniai rūbai ir šviesūs, nes turėtų karšta būti...

Nemanau, kad apsirengus ir atviresnsius rūbus jie ką nors sakytų, bet... manau,kad geriau pasiderinti prie jų.
O vietiniai tai usžsimūturiavę ten vaikšto....
Atsakyti
Vat aš irgi manau, kad reikia apsirūpinti lininiais rūbais visokiais. Beje, jei kas nors turėtumėte bent vieną foto kaip atrodo vietinės moterys, būčiau dėkinga. Esmė ta, kad mūsų tikslas kuo mažiau skirtis nuo vietinių (tas turi labai daug pliusų bet kokioje srityje). Kadangi mano gymis labai tamsus, tai reiškia, apsimuturiuosiu ir nebeišsišoksiu iš bendros minios... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2008 12 01, 23:53)
Vat aš irgi manau, kad reikia apsirūpinti lininiais rūbais visokiais. Beje, jei kas nors turėtumėte bent vieną foto kaip atrodo vietinės moterys, būčiau dėkinga. Esmė ta, kad mūsų tikslas kuo mažiau skirtis nuo vietinių (tas turi labai daug pliusų bet kokioje srityje). Kadangi mano gymis labai tamsus, tai reiškia, apsimuturiuosiu ir nebeišsišoksiu iš bendros minios... smile.gif

Prašau:
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Turistai, apsirengę kaip vietiniai, atrodo tikrai kvailokai. Geriau jau rengtis taip, kaip jums patogu, prisilaikant etikos taisyklių.
Beje jei norėsite, tai rūbus nusipirksite vietoje. Taigi nepergyvenkit dėl to.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 12 02, 10:05)
Turistai, apsirengę kaip vietiniai, atrodo tikrai kvailokai. Geriau jau rengtis taip, kaip jums patogu, prisilaikant etikos taisyklių.
Beje jei norėsite, tai rūbus nusipirksite vietoje. Taigi nepergyvenkit dėl to.

drinks_cheers.gif Tikrai pritarsiu. Man irgi juokingokai atrodė turistai apsirengę kaip vietiniai doh.gif:

Taigi, vasarai lininiai skudurėliai ilgaklešniai ir ilgarankoviai (nors aš vaikščiojau ir trumpom rankovėm) puikiai tiks. Aišku gilios iškirptės is maikutės ant petnešėlių ne itin gerai bus. O apsirengusi linines kelnes ir siuvinėtą tuniką plonytės medžiagos net nemažai komplimentų sulaukiau iš vietinių (net moteros gyrė). Tai spėju tinkams rūbas buvo ax.gif

P.S. svarbus atributas - rankinė kur laikysit dokumentus ir pinigus, nes ilgapirščių nemažai (ypač Marakeše).
Atsakyti
Tai ir nesiruošiam rėdytis gryn kaip vietiniai. Turėjau omenyje tai, kad neižeisti vietinių, ir neišsiskirti ta prasme, kad pirštais nebadytų ir akmenim neužmėtytu biggrin.gif Ačiū už info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2008 12 02, 12:32)
Tai ir nesiruošiam rėdytis gryn kaip vietiniai. Turėjau omenyje tai, kad neižeisti vietinių, ir neišsiskirti ta prasme, kad pirštais nebadytų ir akmenim neužmėtytu biggrin.gif Ačiū už info smile.gif

Nusipirksit skarelę, užsimesit ant pečių ir tiek. Nėra specialių taisyklių, nebent važiuosit toli nuo turistinių maršrutų, į kaimus. Bet ir ten žmonės geranoriški.

Kaip vyras galiu pasakyti, kad man visai patiko tai, kad nėra seksualumo kulto. Tuomet galima apie žmogų pagalvot, o ne apie auskarus bambose.
Atsakyti
ar atkreipet demesi kiek daug maz mazdaug galli kainuoti puodas tadzynui gaminti toks vidutinis 2-3 zmonems?
Atsakyti