QUOTE(fenddi @ 2008 09 16, 18:21)
Ar yra Marakese raugyklos?
Tik Fese maciau.
Yra. Nemažai ir gana didelės. Be to kai kurios yra neaptvertos, taigi galima žiūrėti kaip vyrai darbuojasi tiesiog iš gatvės. Turistų ten beveik nėra - net nežinau kodėl.
QUOTE(Almera @ 2008 09 17, 11:44)
Medini, o kur tiksliau Marakeshe jos yra?
Geras jūsų klausimas
Pati medina ir turgus yra prie Djemaa el Fna aikštės. Iš oro uosto važiuodami autobusu sustosite pačioje aikštėje, ten lipa dauguma.
O toliau.... na tikrai nesugebėsiu paaiškinti
JEi turite laiko - tai tiesiog lyskite į Mediną ir pasiklyskit. Anksčiau ar vėliau vis tiek prieisit. Jei laiko mažiau, tai tiesiog karts nuo karto paklauskit labiausiai užsiėmusio prekiautojo rodydama ranka į bet kurią pusę - "ar raugyklos ten?". Ir parodys. Priartėjus pajusite pagal kvapą, plius ten jau kas antras sutiktas siūlys užeiti pas jį į namus, nes tik iš ten geriausias vaizdas. Aš į namus nėjau, pažiūrėjau nuo gatvės. Beje kvapas man pasirodė "aštresnis" nei Fez'e. O gal tiesiog buvau neįpratęs, nes tai buvo pirmoji mano buvimo Maroke diena.
QUOTE(Almera @ 2008 09 17, 13:21)
Uzsiminei apie autobusa is aerouosto. Gal gali smulkiau paaiskinti kuris, is kur isvaziuoja ir ar daznai vaziuoja. Aciu.
Autobusas (numerio man atrodo nebuvo, tiesiog pamačiau, kad kiti į jį lipa ir paklausiau ar važiuoja į miestą. Gal buvo koks numeris, nemeluosiu.) važiuoja nuo oro uosto, per miestą (sustodamas keliose stotelėse) iki Jemaa El Fna aikštės. Surasti jį nesunku - vos tik išeisite iš oro uosto ir pasieksite laiptus prieš jus atsivers didelė aikštelė (tikriausiai mašinoms, bet jų ten nedaug). Autobuso stotelė truputi dešiniau išėjimo už kokių 100-150 metrų. Toliau už jo jau stovi taksi automobiliai (petit ir grand). Taksistai gaudo turistus prieigose prie autobuso stotelės (gal nuo laiptų juos vaiko - nežinau). Kaina autobuso jei gerai pamenu - 20DH. Vienam ar dviem žmonėms autobusas - geras sprendimas.
O ar dažnai važiuoja tai negaliu pasakyt. Kai aš išejau iš oro uosto (atvykimas tai atskira istorija, jei ką - klauskit, mažiau streso bus), parūkiau, tai jis jau stovėjo. Nusipirkau bilietą pas vairuotoją, įlipau, parašiau žinutes namiškiams ir autobusas pajudėjo. Apypilnis buvo. Tai gal dažnai važiuoja...
PS. Klausimai manęs nenervina. Prieš kelionę desperatiškai ieškojau informacijos pats.