Įkraunama...
Įkraunama...

Marokas - ar kas keliavote?

QUOTE(Almera @ 2008 08 22, 08:31)
Ar ten kas nors super super butent Merzougoj... Kazkokios kopos M'Hamid irgi yra... Ar girdejo ka nors apie tai buve Maroke? Aciu

Iki Merzougos yra puikus kelias. Kopos didelės, taigi nakvojimui užtenka apie valandą keliauti, kad nebesimatytų civilizacijos.
Pačioje Merzougoje praleidau 4 dienas. Miesteliukas, viena mokykla, paštas, policijos būstinė, viena aikštė (neasfaltuota), 2 interneto patalpos (geresnis ryšys ne toje, kuri prie pat kelio, o truputi toliau). Kelios vietos, kur pavalgyti, beje nepigios. Parduotuvė. Miestelio prieigose yra parduotuvėlė, kurioje prekiaujama fosilijomis (prekiauja ir kitur, bet ten "specializuota"). Labai fainas pardavėjas, ramus toks, gudrus. Kainos su juo taip ir nesuderėjom, aš vėliau fosilijas pirkau tiesiai iš fabriko, bet jei kam reikės - derėkitės.
Jei kas nori Merzougoje apsistoti - tai buvau įdėjęs nuorodą - labai rekomenduoju.
Atsakyti
Medini, viskas aisku, su Merzoug'a viskas OK. Bet klausimas buvo ne tas. Man idumu, ar galima nuvykti nakciai i dykuma is zemiau Zagoros esancio M'HAMID. Norisi kuo daugiau autentikos ir kuo maziau turistiniu vieteliu, o Merzoug'a - labai gerai zinoma ir turistu ten daug.
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2008 08 22, 09:42)
Man idumu, ar galima nuvykti nakciai i dykuma is zemiau Zagoros esancio M'HAMID.

Nesunku juk pagooglinti

QUOTE(Almera @ 2008 08 28, 10:26)
Visgi, kaip cia yra su tu LP..? Pvz. keliautoju pasakojimuose randu zymiai mazesnes viesbuciu kainas nei duoda LP...

Kiek aš susidūriau, tai kainos arba tokios pat kaip LP arba didesnės.
Gal jie tiesiog apsigyvena ne tuose viešbučiuose, kurie minimi LP?
Atsakyti
Tai taip, as ir neturejau omenyje tu paciu viesbuciu, o bendra kainu lygi. Kokia tavo patirtis?
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2008 08 28, 14:04)
Tai taip, as ir neturejau omenyje tu paciu viesbuciu, o bendra kainu lygi. Kokia tavo patirtis?

Pigiausiai gyvenau už 70Dh Feze, kambaryje. Brangiausiai irgi Fez'e už 500Dh.
Viešbučiuose ieškojau, kad būtų tualetas ir dušas. Vidutinė kaina būdavo apie 200Dh. Jei miegoti bendruose kambariuose, ant stogo ar dar kaip nors, tai būtų daug pigiau. Viešbučiai su bendru tualetu ir dušu - iki 100Dh. Marakeše sakė labai geri jaunimo nakvynės namai, pats nebuvau, bet kalbėjau su kitais keliautojais - patys geriausi atsiliepimai.
Žodžiu kaip kelionės vadove parašyta, taip panašiai ir yra.
Atsakyti
Dar toks, gal ir kvailas, klausimas del keliones nakciai i dykuma. Visi sako, kad tie kupriai supa (ir tikrai supa) ir nepatartina jais 2 valandas keliauti, jei yra problemu su nugara. O negalima tiesiog peskom kartu eiti..?
Atsakyti
QUOTE(Almera @ 2008 09 15, 11:41)
Dar toks, gal ir kvailas, klausimas del keliones nakciai i dykuma. Visi sako, kad tie kupriai supa (ir tikrai supa) ir nepatartina jais 2 valandas keliauti, jei yra problemu su nugara. O negalima tiesiog peskom kartu eiti..?

Galima, be problemų. Bet perdaug nepergyvenkit, nes keliaujant su tais kupriais bus sustojimas - pasiūlys užsilipti ant aukščiausios kopos pasigrožėti saulėlydžiu, taigi nugarą gerokai pramankštinsit.
Bet kokiu atveju geriau linguoti, nei klampoti per smėlį. Nieko ten baisaus.
Atsakyti
As Maroke buvau kovo menesi, poilsiavome agadyre, man nelabai patiko si salis, gal del to kad vyrai priekabus... unsure.gif gal del to, kad pasiklydom Marakeso turguje ir patekom i baisias vietas kazkokias.... Vaizdu pamatem... oj... smile.gif Patiko kelione per kalnus... Tiznite nieko gero.. uztat Esouira nerealus miestelis, jame visa laika galeciau buti...
Atsakyti
QUOTE(Mangute69 @ 2008 09 16, 17:26)
...pasiklydom Marakeso turguje ir patekom i baisias vietas kazkokias.... Vaizdu pamatem... oj... smile.gif

Čia gal į raugyklas užklydot? Marakeše turgus nėra labai didelis, ir centrinių gatvių iš tiesų ten tik keletas. Nors pirmą kartą - tikrai klaidu, klaidžiojau gal kelias valandas, kol išmokau nebebijoti pasinaudoti vietinių patarimais. O jie mato, kad blaškausi ir geranoriškai rodo kur eiti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 16 rugsėjo 2008 - 16:44
QUOTE(fenddi @ 2008 09 16, 17:21)
Ar yra Marakese raugyklos? g.gif Tik Fese maciau.

marakeso raugyklose nebuvau, bet atrodo ,kad yra ir ten..
o kad vyrai priekabus tai man nepasirode schmoll.gif prie manes labai nesikabino, na neskaitant pardaveju turguje, na bet turgus yra turgus......
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2008 09 16, 18:21)
Ar yra Marakese raugyklos? g.gif Tik Fese maciau.

Yra. Nemažai ir gana didelės. Be to kai kurios yra neaptvertos, taigi galima žiūrėti kaip vyrai darbuojasi tiesiog iš gatvės. Turistų ten beveik nėra - net nežinau kodėl.

QUOTE(Almera @ 2008 09 17, 11:44)
Medini, o kur tiksliau Marakeshe jos yra?

biggrin.gif Geras jūsų klausimas biggrin.gif Pati medina ir turgus yra prie Djemaa el Fna aikštės. Iš oro uosto važiuodami autobusu sustosite pačioje aikštėje, ten lipa dauguma.
O toliau.... na tikrai nesugebėsiu paaiškinti biggrin.gif JEi turite laiko - tai tiesiog lyskite į Mediną ir pasiklyskit. Anksčiau ar vėliau vis tiek prieisit. Jei laiko mažiau, tai tiesiog karts nuo karto paklauskit labiausiai užsiėmusio prekiautojo rodydama ranka į bet kurią pusę - "ar raugyklos ten?". Ir parodys. Priartėjus pajusite pagal kvapą, plius ten jau kas antras sutiktas siūlys užeiti pas jį į namus, nes tik iš ten geriausias vaizdas. Aš į namus nėjau, pažiūrėjau nuo gatvės. Beje kvapas man pasirodė "aštresnis" nei Fez'e. O gal tiesiog buvau neįpratęs, nes tai buvo pirmoji mano buvimo Maroke diena.

QUOTE(Almera @ 2008 09 17, 13:21)
Uzsiminei apie autobusa is aerouosto. Gal gali smulkiau paaiskinti kuris, is kur isvaziuoja ir ar daznai vaziuoja. Aciu.

Autobusas (numerio man atrodo nebuvo, tiesiog pamačiau, kad kiti į jį lipa ir paklausiau ar važiuoja į miestą. Gal buvo koks numeris, nemeluosiu.) važiuoja nuo oro uosto, per miestą (sustodamas keliose stotelėse) iki Jemaa El Fna aikštės. Surasti jį nesunku - vos tik išeisite iš oro uosto ir pasieksite laiptus prieš jus atsivers didelė aikštelė (tikriausiai mašinoms, bet jų ten nedaug). Autobuso stotelė truputi dešiniau išėjimo už kokių 100-150 metrų. Toliau už jo jau stovi taksi automobiliai (petit ir grand). Taksistai gaudo turistus prieigose prie autobuso stotelės (gal nuo laiptų juos vaiko - nežinau). Kaina autobuso jei gerai pamenu - 20DH. Vienam ar dviem žmonėms autobusas - geras sprendimas.
O ar dažnai važiuoja tai negaliu pasakyt. Kai aš išejau iš oro uosto (atvykimas tai atskira istorija, jei ką - klauskit, mažiau streso bus), parūkiau, tai jis jau stovėjo. Nusipirkau bilietą pas vairuotoją, įlipau, parašiau žinutes namiškiams ir autobusas pajudėjo. Apypilnis buvo. Tai gal dažnai važiuoja...

PS. Klausimai manęs nenervina. Prieš kelionę desperatiškai ieškojau informacijos pats.
Atsakyti
QUOTE(fanda @ 2008 09 16, 18:38)
marakeso raugyklose nebuvau, bet atrodo ,kad yra ir ten..
o kad vyrai priekabus tai man nepasirode schmoll.gif prie manes labai nesikabino, na neskaitant pardaveju turguje, na bet turgus yra turgus......

drinks_cheers.gif Man kaip tik MAroke labai draugiški pasirodė žmonės (nekalbant apie veltėdžius "gidus" ir prekiautojus. Policininkai išvis labai paslaugūs. Va jų daugiausia ir stengiausi klausti jei ko reikėjo.
Ką jau ką, bet tuos "palydėtojus" tai pirmoje eilėje reikia siųsti toli... ir grubiai (ypač vaikus ir paauglius). Nes įkyrybės baisios. O paprasti žmonės tai faini...
Atsakyti