Man reikia kontaktų dėl dykumos. Ir kiek įmanoma informacijos.
Dėkui.
QUOTE(Medinis @ 2008 03 24, 18:19)
Labas, Medini, mačiau, kad per Road.lt info apie dykumą ieškai, bandžiau atsakyti, bet nepamenu savo prisijungimo kodo
Mes tai susiveikėm iš dalies "pa blatu", nes Todra Gorges susipažinom su vienu žmogeliuku, kuris mus suvedė su vienu jaunuoliu. buvom pasitikti Erfoude, o iš ten nugabenti į Merzugą. Viešbučio nuorodėlė čia http://www.hotel-erg...i-merzouga.com/ Iš čia jie organizuoja ir kelių valandų ir savaitės iškylas. Galima derint pagal savo poreikius, nes tai nėra turizmo agentūra, turi jie ten vietojsavo kupranugarius, kelis varovus, o visa kita jau susitarimo reikalas. Šiaip vien viešbutis, tiksliau seniau buvusi tvirtovė, vertas dėmesio, nes yra dykumos pakrašty ir aplink nei gyvos dvasios, jokių kitų pastatų. Nerealiai gražu ir tikrai autentiška, jokio kičo europiniams turistams. Žmonės dirba fantastiški, tad jei leidžia laikas, galite nakteliai užsilikti ir ten
Va dar radau vieno iš tų bičų kontaktus:+21277644355, mailas saharaaventur@hotmail.com
Labai faina, kad nerenka didelių grupių, norit varyti dviese ir varot.
Esu tas žmogus, kuris niekada nneperka jokių ekskursijų per tipinius gidus, tai šitas mūsų pasirikimas buvo daugiau nei super Abu su vyru likom nerealiai patenkinti, labai susibičiuliavom su kolektyvu ir kada nors dar ten būtinai būtinai sugrįšim. Net nebūtinai su kupriais į dykumą, vien pabuvimas toj jų kasboj (tvirtovėj) labai gerai smegenis praplauna. Tikrai rekomenduoju.
Jei reikia dar kokios info apie Maroką, rašyk
Didelis dėkui. Bus matyt kaip man seksis (keliausiu vienas).
Dabar tik susimąsčiau - ar man autobusu iš Marakesh'o į Ouzarzate, o po to į Risanni trenktis, ar jungtis prie kokios nors grupės, kuri keliauja autobusiuku. antruoju atveju gal sustojimai būtų dažnesni, pakeliui dar ką nors aplankyčiau...
Bus matyt, spręsiu vietoje.
Dabar tik susimąsčiau - ar man autobusu iš Marakesh'o į Ouzarzate, o po to į Risanni trenktis, ar jungtis prie kokios nors grupės, kuri keliauja autobusiuku. antruoju atveju gal sustojimai būtų dažnesni, pakeliui dar ką nors aplankyčiau...
QUOTE(Medinis @ 2008 03 26, 09:43)
Didelis dėkui. Bus matyt kaip man seksis (keliausiu vienas).
Žinok nuo Marakešo iki Ourzazat yra gal 6val kelio ir kažkur pusvalandį stovi pusiaukelėj. Ten beveik visas kelias per sarpentinus, tad nors atstumas lyg ir nėra labai ilgas, bet patikėk, maža nepasirodys Dar nenustebk, kai kelionės pradžioj išdalins maišelius, jie tikrai skirti ne šiukšlėms. Ne vienas tą atstumą įveikia bevemdamas O po to iki Risani irgi geras gabalas, tad, manau, kažkur pakeliui stoti dar pasižvalgymams nelabai bus laiko, nebent jei liktum nakvot Ourzazate, bet šiaip nepatariu. Jau geriau dar pasikratyt kelias valanda autobuse iki Tinrir, o iš ten su grand taxi nuvažiuot iki Todra Gorges ir ten pernakvot viešbutuke. Pažadu, kad to nepamirštum Ten didžiulė kalnų perėje, per vidurį upelis ir tame tarpeklį viešbutukas. Naktį iš kalnų viršūnių briaunų susilieja vos ne akies formos erdvė, kurioje matai begales žvaigžių. Patikėk, tikrai įspūdinga
Ievuska, o kur tiksliai yra Todra Gorges? Niekaip nerandu zemelapyje. Ir koks tas viesbutukas? Ten koks miestelis yra ar ne? Aciu uz info.
Ir tikrai nu Marakeso iki Quarzazate 6 val kelio..? Nomadas road.lt raso, kad tik trys..
Ir tikrai nu Marakeso iki Quarzazate 6 val kelio..? Nomadas road.lt raso, kad tik trys..
QUOTE(Almera @ 2008 03 27, 08:31)
Ievuska, o kur tiksliai yra Todra Gorges? Niekaip nerandu zemelapyje. Ir koks tas viesbutukas? Ten koks miestelis yra ar ne? Aciu uz info.
įsikišiu
mums kelionė iš Marakešo į Ourzzazate apie 4 val. truko, pusiaukelėje 30 min. sustojimas buvo
O Todra Gorges yra vietovė, važiuojant nuo Ourzzate link Sacharos (na, net nežinau kaip teisingai įvardinti), tarp dviejų kalnų, kaip kanjone, ten keli viešbutukai yra, juose galima apsistoti. gali čia pasiskaitinėti http://www.todragorge.com/ ir čia http://pdf.world66.com/morocco.pdf
Nu va, viską už mane Trola atsakė Gal tuomet kažką ir supainiojau dėl kelionės trukmės nuo Marrakecho iki Ourzazate, bet šiaip tikrai gan ilgas kelias Dėl Todra Gorge,tai reikia išlipt miestuke Tinerhir, o nuo ten vos keli dirhamai su Grand taxi.
Merginos, toks klausimelis. Kaip matau, visi ima is Merzougos naktine kelione i dykuma kuprudariais (kaip sako mano dukryte O nesiulo i tas stovyklas dykumoj nuvykti kokiais dzipais ar keturraciais motociklais? Nes turint stuburo problemu, kiek supratau ant kupriaus 2 val nieko gero...
QUOTE(Almera @ 2008 03 31, 08:48)
Merginos, toks klausimelis. Kaip matau, visi ima is Merzougos naktine kelione i dykuma kuprudariais (kaip sako mano dukryte O nesiulo i tas stovyklas dykumoj nuvykti kokiais dzipais ar keturraciais motociklais? Nes turint stuburo problemu, kiek supratau ant kupriaus 2 val nieko gero...
Na bent jau keturačius tai tikrai mačiau dykumoj, tai manau, kad ir džipai būtų, bet čia jau gal geriau per gentūras pasiklausnėt vietoje.
QUOTE(Almera @ 2008 03 31, 07:48)
tikrai organizuoja bent jau tas mūsų marokietis pasakojo, kad jei tik noras būtų...
Ir dar vienas klausimas Kaip Maroke, tiksliau Fes'e, su I-netu, @ kavinem? Pirksiu Ryanair bilietus, nzn ar galima imti Internet Check-in and geriau Airport Check-in?