ir as pritariu,jei vaikutis pats daro tai tikrai nieko blogo.
O musu vaikas spyruokliuoja kazkur nuo 4.5-5 menesiu, pakeli ji, o jis ir pradeda spiruokliuoti. O dabar, kai pasodinome i vaikstukus, tai taip sokineja atrodo issoks arba vaikstine sulauzs ir tik juokiasi, juokiasi, linksma jam
Atsimenu, gydytoja sake, kad gerai jei vaikas spyruokliuoja, neklausiau kodel, nes musu vaikas tai gerai dare
Atsimenu, gydytoja sake, kad gerai jei vaikas spyruokliuoja, neklausiau kodel, nes musu vaikas tai gerai dare
Mano 9 mėn mažylis nespyruokliuoja ir Vaiko raidos neurologė jau mato tame problemą. Galbūt dėl to, kad pas mano sūnelį yra sumažėjęs raumenų tonusas, nors iš kitos pusės, jis atsisėda ir sėdi kaip 10 mėn kūdikis (čia tos pačios neurologės pastebėjimas). Tai va, gavom masažiukų ir bandysim tas kojytes išjudinti
masaziukai turetu padeti.
Mano mažis jau nuo 5 mėn. pradėjo spyruokliuoti. Nors visada buvo jam padidintas tonusas ir lankėme mankšteles ir nesiskundžiame mažu svoriu, nes esame iš didesnių vaikų. Jam tai suteikia didelio džiaugsmo. Gali tai daryti per visą dieną. Tad manau , kad tai yra individualu.
QUOTE(Šiluma @ 2007 03 13, 15:14)
Mano 9 mėn mažylis nespyruokliuoja ir Vaiko raidos neurologė jau mato tame problemą. Galbūt dėl to, kad pas mano sūnelį yra sumažėjęs raumenų tonusas, nors iš kitos pusės, jis atsisėda ir sėdi kaip 10 mėn kūdikis (čia tos pačios neurologės pastebėjimas). Tai va, gavom masažiukų ir bandysim tas kojytes išjudinti
mes taip pat lankemes Vaiko raidos centre,bet niekas neatkreipe demesio i tai,kad vaikas nespyruokliuoja. Idomu butu suzinot,kokia neurologe jus priziurejo.
na mums jau puse metuku tuoj, bet irgi nespirokliuojam pati paprasiau neurologes manksteliu, tai ziuresim, ar jos pades vaikui ismokt tai daryt
Mum 6,5men ir mes taip pat nesipirokliuojam ir labai nenoriai remiames kojytemis, bet daktare nieko nesake, kad cia jau blogai
Bent jau kojytėm turėtų remti tokio amžiaus.Mums 4mėn. ir jau,dėl tų pačių bėdų,prirašė mankštų.Po dviejų mankštų pradėjo kojytes ant žemės statyti.O taip laikydavo pritraukusi prie užpakaliuko
Maniškiui 7 mėn ir jis nespyruokliuoja, neropoja ir dar pilnai pats nesėdi Jei pastatysi stovės, jei prilaikysi sėdės, bet pats niekam didelio noro nerodo
QUOTE(Dzolina @ 2010 03 17, 13:13)
Maniškiui 7 mėn ir jis nespyruokliuoja, neropoja ir dar pilnai pats nesėdi Jei pastatysi stovės, jei prilaikysi sėdės, bet pats niekam didelio noro nerodo
ir tikrai dar nėra reikalo rodyti ateis laikas... na, jei pasodintas sėdi ir pastatytas stovi, tai jau čia daug
QUOTE(Dzolina @ 2010 03 17, 12:13)
Mano vaikas riuvinedavo sededamas iki ismoko pasliauzti, o tai buvo 8 men su trupuciu. O dabar ropoja kuo puikiausiai, sedasi be problemu ir atsistoja isikibes.
Tiesa, masaziukai tikrai nepakenktu, ypac, jeiu vaikui patiks. Mes savajam dareme, bet realiai tada jau buvo veloa, nes reikejo masaistei gaudyti vaika