Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

aciu visiems, kas pasisaket del nuotraukos 4u.gif
Atsakyti
hmmmm, ko jiem trukti....
spejai kanors nufotografuoti???

Nieko nespejau nufotografuoti verysad.gif Tik palygines tris stiklu variantus supratau kokio noriu, nes tu matiniu pasirinkimas nemazas. Tai va man labiausiai patiko toks slifuotas (berods slifuotas smeliasrove vadinasi). Jis labai neblogai issklaido sviesa ir su juo ne taip stipriai i akis "kala". Is bedos net gali tiesiai i veida sviesti. Tik dabar reikia toki surasti, kuris atsparus karsciui butu.

Labradoriuke, automatinis w/b balansas sugrybavo. Man sioje foto snukucio ryskumo truksta ir akys tik juodos demes. Iskistas liezuvis thumbup.gif

Pasiulymas kad butu paprasciau komentuoti nuotraukas ir nereiketu kiekvienos jos saugoti kompe, kad exif paziureti, prirasom prie idedamos nuotraukos sekancius punktus?
1. nuotraukos pavadinimas
2. Kokia aparato programa daryta nuotrauka (M, P, A, S ar koks scenarijus)
3. Diafragma
4. Islaikymas
5. Jautrumas
6. Jei naudota EV kompensacija
7. Kitos aparato korekcijos (ryskumo, spalvingumo, W/B balanso korekcija ir panasiai)
8. Readaguota ar ne redagavimo programomis

Kaip pvz.:
"Vaiko portretas"; A programa; F/2.8; 1/100s; ISO100; EV +1/3; Photoshopu tik apkarpyta.
Ka manote?

Atsakyti
Na idedu nuotraukyte jusu kritikai wink.gif

Kad kas del grudo nesikabinetu tai iskart pasakau fotografuota su Zenit ET, juosta Kodak tri-x c41 BW smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 20, 12:51)

Pasiulymas kad butu paprasciau komentuoti nuotraukas ir nereiketu kiekvienos jos saugoti kompe, kad exif paziureti, prirasom prie idedamos nuotraukos sekancius punktus?
3. Diafragma
4. Islaikymas
5. Jautrumas
7. Kitos aparato korekcijos (ryskumo, spalvingumo, W/B balanso korekcija ir panasiai)

sutinku, visiems bus lengviau pakomentuoti 4u.gif

QUOTE(rasiote @ 2007 02 20, 12:56)

Kad kas del grudo nesikabinetu tai iskart pasakau fotografuota su Zenit ET, juosta Kodak tri-x c41 BW smile.gif

man grazu, tokia svelni nuotrauka 4u.gif
Atsakyti
rasiote man patinka kompozicija, bet tas seselis viska gadina.

3. Diafragma
4. Islaikymas
5. Jautrumas

Kaip pvz.:
"Vaiko portretas"; A programa; F/2.8; 1/100s; ISO100; EV +1/3; Photoshopu tik apkarpyta. 
Ka manote?

Manau gera ideja thumbup.gif
Tik keli klausimukai:
Kas yra ta EV kompensacija ir ka jinai duoda?
w/b balanso korekcija kur galima padaryt APS?
O 7. reiskia, kad su fotiku redaguota nuotrauka?

Gal sakau man reikia kazkaip ta W/B pasireguliuot. Neisivaizduoju koks jis ten yra g.gif Bijau blogai nureguliuot rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 20 vasario 2007 - 14:26
Sveiki, fotomanai drinks_cheers.gif
Kaip sekasi fotkinti?

Grazi, jauki nuotrauka thumbup.gif , bet man gal rakursas is apacios nepatinka g.gif Del jo seselis ant smakriuko metasi. Bet cia tik man taip atrodo ax.gif

Kad nuotraukyte butu ideali as vis del to nepatingeciau ja PS pakarpyti, kad to daikto ar judancios rankytes desineje nuotraukos puseje nesimatytu ir vis del to panaikinciau triuksma (gruda) Ot ir prisikabinau tongue.gif
user posted image
Papildyta:
3. Diafragma
4. Islaikymas
5. Jautrumas

Kaip pvz.:
Ka manote?

Tikrai saunus pasiulymas thumbup.gif drinks_cheers.gif
Taip ir patys labiau kreipsime demesi kokiais parametrais fotkiname ir kas is to gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 20 vasario 2007 - 14:29
QUOTE(ciburaska @ 2007 02 20, 15:31)
ir vis del to panaikinciau triuksma (gruda)

vis del to man asmeniskai su grudu geriau atrodo.. nepatinka man ta "plastmase"
Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 02 19, 13:28)
dabar palyginimui idesiu abi nuotraukas, kuri jums graziau ziuris

man tai antroji grazesne. Galetu ir cia gelytes spalvotos buti. Man jos pagyvina nuotrauka bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 17, 23:57)
Cia i geliu tema ax.gif

Patinka thumbup.gif Grazus tas efektas - spalvota nespalvotam fone thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 02 17, 23:56)
ilgai skaičiau šitą temą ir galiausiai išdrįsau prisijungt prie jūsų  ax.gif

Paprasta, grazu wub.gif Man patinka, kad matosi sniego blizgesys
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 17, 22:31)
Dekui uz komentarus.
Dar idesiu viena kadriuka  ax.gif

Sunio akiu nematyti g.gif Per daug sesely, o gal fokusas ne i akis? Jei sauleta diena fotografuoji pavesy, pabandyk naudoti blica seseliams pasviesti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 20 vasario 2007 - 14:49
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 20, 21:51)
3. Diafragma
4. Islaikymas
5. Jautrumas

Kaip pvz.:
Ka manote?

Manau, kad yra geresnis variantas dėl EXIF informacijos.

Tie, kurie naudojasi Firefox, eikit į http://ted.mielczare...e/mozilla/fxif/ ir susiinstaliuokit FxIF papildinį. Tada pasižiūrėjus nuotraukos savybes tiesiai iš Firefox, rodys ir EXIF informaciją.

Tie, kas naudojasi Internet Explorer, eikit į http://www.opanda.co...if/download.htm ir instaliuokitės Opanda EXIF viewer. Galėsit EXIF informaciją žiūrėti tiesiai iš IE.
Atsakyti
Dziaugiuosi, kad pritarete mano idejai. Dabar komentuosime tik tas nuotraukas, kurios bus su aprasymais smile.gif

Kas yra ta EV kompensacija ir ka jinai duoda?

Apie ekspozicijos kompensavima jau nemazai kalbejome. Jis naudojamas, kai zinai, kad pats aparatas skaiciuodamas ekspozicija apsiriks. Tada pasinaudojus EV kompensansavima tu priverti aparata naudoti kitoki islaikyma nei "jam atrodo".
Geras pvz. zmogus stovi pries langa. Jei bandysi pasikliauti tik aparato siuloma ekspozicija, tai zmogaus veida vargu ar iziuresi, nes jis bus per tamsus.
Esme tame, kad aparatai nustatyti taip, kad jie scena matytu taip lyg tai butu 18% pilkos spalvos. Tokia spalva yra viso ka mes matome vidurkis. Visos problemos kyla tada, kai nuo to vidurkio nukrypstama (kontrastingi objektai, sniegas, dangus, labai daug kazkokios spalvos ir pan.) Tada ir naudojame EV kompensavima. Nezinau ar aiskiai cia paaiskinau, bet placiau apie tai galima pasiskaityti cia Siaip sunku trumpai apie tai paaiskinti, nes istisos knygos sia tema isleistos.

w/b balanso korekcija kur galima padaryt APS?
Kas tas APS?
Siuo atveju turejau omeny, kai W/B balansas nustatinejamas aparate. Jei fotografuota ant auto tada nereikia pamineti.

O 7. reiskia, kad su fotiku redaguota nuotrauka?

7. punktas viskas, ka tu darei papildomai nei automatiniai aparato nustatymai (pakeitei saturation, contrast, W/B balansa ir pan.)

Gal sakau man reikia kazkaip ta W/B pasireguliuot. Neisivaizduoju koks jis ten yra  Bijau blogai nureguliuot

Nieko tu ten nenureguliuosi. Visada gali vel grazinti ant AUTO. Blogiausia, kad jeigu nori geru rezultatu vos ne su kiekviena nuotrauka ji reikia sekti ir keitalioti smile.gif

Prie viso saraso dar sugalvojau pora punktu:
Fotoaparatas ir naudotas objektyvas
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2007 02 20, 16:31)
Manau, kad yra geresnis variantas dėl EXIF informacijos.

Tie, kurie naudojasi Firefox, eikit į http://ted.mielczare...e/mozilla/fxif/ ir susiinstaliuokit FxIF papildinį. Tada pasižiūrėjus nuotraukos savybes tiesiai iš Firefox, rodys ir EXIF informaciją.

Tie, kas naudojasi Internet Explorer, eikit į http://www.opanda.co...if/download.htm ir instaliuokitės Opanda EXIF viewer. Galėsit EXIF informaciją žiūrėti tiesiai iš IE.

man asmeniskai tai sudarytu problemas, nes darbe as neturiu leidimo instaliuoti ka noriu. Negi sunku prirasyti keleta eiluciu prie nuotraukos? Ir kaip Ceburaska sake patys labiau ziuretume kokiais parametrais fotografuojame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 20 vasario 2007 - 16:34
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 20, 16:32)
Kas tas APS?

Adobe Photoshop blush2.gif
Bet dabar supratau ka turejai omeny.
Atsakyti

na man grazu tas juostos grudas. tik va tas seselis ar kas ten toks juodas ties vaikiuko kaklu...
Atsakyti