Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 18:59)
"Šokoladinis labrikas", programa S, w/b auto, su blykste. ISO 500 ( neturejau laiko sumazint); islaikymas 1/160; f/5.6. PS leveliai pastumdyti, kadruota, uzdetas remelis.
user posted image

ojoj, reiko privert diafragma labiau! tadu butu buves ir nosiukas ryskus!

QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 03 11, 19:04)
nedarau as meniniu nuotrauku, tik iamzinu idomesnius momentus
man aktualesnis tinkamas funkciju parinkimas, kad gautusi kuo maziau nevykusiu nuotrauku.
o tu koreguoji su fotosopu? as nei vienos nuotraukos netaisau, nebent apkarpau.
kiaulyte nutraukta zool sode, kur nepasirinksi vietos, is kur fotkint  biggrin.gif
gal pasufleruokit ar kalbejot apie nuotrauku parametrus ir kur ju ieskot

fotografuojant nieks nedraudzia apgalvoti ne tik funkcijas bet ir kompozicija, parinkt idomesni rakursa,
ir ismanantis techninius parametrus bei nustatymus kartais turi pataisyti foto.
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 03 11, 16:55)

Stai sitos man thumbup.gif . Aisku nesakau kad dar negalima butu ju ten grazint su programom , bet jos man patinka tokios naturalios mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 19:41)
Enija galima butu paryskinti dangu su PS, pirmoje foto. Antra tikriausiai yra kadruota is pirmosios? Kokie buvo nustatymai automatiskai galima pasiziuret

Kas tas PS? blush2.gif

Antra nekadruota. Priėjau kitu kampu ir nufotikinau. Kaip pažiūrėt tas automatikas dar neturiu supratimo, nes tiek pagalbos knygelėje, tiek pačiame fotoaparato languose man nesuprantami terminai. unsure.gif Kol kas perpratau du mygtukus. O visi kiti dar mįslė. Blondinė, nu.... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2007 03 11, 20:15)
Kas tas PS? blush2.gif

Adobe Photoshop mirksiukas.gif - trumpinam PS thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(she @ 2007 03 11, 19:19)
ojoj, reiko privert diafragma labiau! tadu butu buves ir nosiukas ryskus!

Koki 3,5 statyt? Labai aki kabina neryskus nosiukas? Nes jis auto diafragma paeme (tokia buvo nustatyta programa). O be to kai suo juda, labai sunku momenta pagaut ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Enija @ 2007 03 11, 20:15)
Kol kas perpratau du mygtukus. O visi kiti dar mįslė. Blondinė, nu.... bigsmile.gif

Su laiku ir dideliu noru taps viskas aiskiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 03 11, 19:04)
nedarau as meniniu nuotrauku, tik iamzinu idomesnius momentus
man aktualesnis tinkamas funkciju parinkimas, kad gautusi kuo maziau nevykusiu nuotrauku.

o tu koreguoji su fotosopu?

Kad gautum vykusia nuotrauka turi uz fotoparato stovet zmogus, kuris matytu ta kadra idomiai. Jei nematysi - tuomet ir vykusio kadro nebus.
Fotografuok auto, fotoparatas pakankamai tiksliai parenka parametrus. O tada stebke ka jis parinko ir pati bandyk nustatinet.
Turiu super geru nuotrauku fotografuotu auto rezimu, paprasta muilinyte. Todel cia ne nustatymuose esme, o tavo "gisleleje". Taip kad gribk "gislele uz ragu" mirksiukas.gif

Taip, Photoshopu. Akciau bijojau as jo, nes perdaug man zalias miskas buvo, dabar negaliu atsidziaugt galimybem drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 11 kovo 2007 - 21:01
QUOTE(Stebukle @ 2007 03 10, 17:16)
sukustu ir atvarau vasara pas tave blush2.gif

dabar kritikai smile.gif kompozicija... Baubazzz? ax.gif ar dabar gerai?
user posted image
ir visa kita blush2.gif Parodziau destytuvui sita puslapi, tai sake reikia pavadint tongue.gif "kritikuojam nuotraukas" smile.gif

nu nice nice. tik gal siek tiek truksta erdves is virsaus ir apacios. ir nzn ar to ziedo ten reikia:)) bet jau fainiai

Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 20:58)
Adobe Photoshop  mirksiukas.gif  - trumpinam PS  thumbup.gif
Papildyta:
Koki 3,5 statyt?
Taip, Photoshopu. Akciau bijojau as jo, nes perdaug man zalias miskas buvo, dabar negaliu atsidziaugt galimybem  drinks_cheers.gif

nejuokauk, kaip min f/~7-10, tada jau bus ryskumo zona didele ir bus pakankamai rysku viskas.

p.s. cia Baubazz
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _agnute_: 11 kovo 2007 - 21:15
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 19:58)

Turiu super geru nuotrauku fotografuotu auto rezimu, paprasta muilinyte. Todel cia ne nustatymuose esme, o tavo "gisleleje". Taip kad gribk "gislele uz ragu"  mirksiukas.gif

nu as kalbu ne apie meniskos nuotraukos gavima, bet apie ryskios, naturaliu spalvu aiskaus neisplaukusio vaizdo ir pan
o tie uzdedami remeliai mane nervina, kam jie reikalingi?
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2007 03 11, 21:20)
nu as kalbu ne apie meniskos nuotraukos gavima, bet apie ryskios, naturaliu spalvu aiskaus neisplaukusio vaizdo ir pan

o tie uzdedami remeliai mane nervina, kam jie reikalingi?

Statyk auto, nejudink ranku (arba naudok stova) ir bus thumbup.gif - neisplaukusi nuotr. Fokusuok reikalinga objekta, nejudink ranku ir gausi rysku vaizda. Kas, tavo manymu, yra naturalios spalvos?
Musu visu monitoriai skirtingas nuotraukas rodo skirtingai, atspausdinus, spalvos dar kazkiek skiriasi.

Publikuojama nuotrauka viesai visada turi remelius, kad ir kokie jie butu. Tai duoda nuotraukos apiforminima ir uzbaigtuma. Juk paveikslai ir gi ireminami? Jei tave jie nervina, tiesiog ju nedek. Tavo pacios pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 18:59)
"Šokoladinis labrikas", programa S, w/b auto, su blykste. ISO 500 ( neturejau laiko sumazint); islaikymas 1/160; f/5.6. PS leveliai pastumdyti, kadruota, uzdetas remelis.

Kompozicija patinka, suns "veido israiska" thumbup.gif . Va blicas tik zalias akis padare...
Atsakyti
QUOTE(_agnute_ @ 2007 03 11, 21:13)
nejuokauk, kaip min f/~7-10, tada jau bus ryskumo zona didele ir bus pakankamai rysku viskas.

p.s. cia Baubazz

Nu taip, as susimaisiau doh.gif Tik nesuprantu, kodel pas mane ant objektyvo raso f:3,5-5,6, bet realiai iki kokiu 22 galiu nustatyt fotoparate g.gif Pasitikslinsiu: skyle dideja kai skaiciukas dideja ir ryskumo zona dideja ? Nebesusigaudau doh.gif Taip gerai zinojau, susimakalavau doh.gif
O labai trugdo, tas neryskus nosiukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 11 kovo 2007 - 21:52
QUOTE(ciburaska @ 2007 03 11, 21:47)
Va blicas tik zalias akis padare...

Zinai, pabandziau rudas padaryt, kaip isdurtos atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 21:48)
Nu taip, as susimaisiau  doh.gif  Tik nesuprantu, kodel pas mane ant objektyvo raso f:3,5-5,6, bet realiai iki kokiu 22 galiu nustatyt fotoparate  g.gif Pasitikslinsiu: skyle dideja kai skaiciukas dideja ir ryskumo zona dideja ? Nebesusigaudau  doh.gif  Taip gerai zinojau, susimakalavau  doh.gif
O labai trugdo, tas neryskus nosiukas?

neryskus nosiukas isduoda fotografavimo technines klaidas blush2.gif
Nea, kai diafragma pridarai tai skaiciukai dideja, kai atidarai jie mazeja 4u.gif

Kaip pvz, sauleta diena plieskia ryski sviesa, tai kad jos per daug nebutu, reik diafragma pridaryt, kad maziau sviesos pagautu, tai tuomet skaiciukai bus pvz: f/12, kai tamsu ir neturi gero apsvietimo atidarai diafragma, kad kuo daugiau sviesos gautu, tuomet darai mazus skaiciukus pagal galimybes, tarkim f/1.8
kuo skaiciukai mazesni, tuo neryskiau bus sufokusuotos vietos aplinkoj
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 22:15)
Zinai, pabandziau rudas padaryt, kaip isdurtos atrodo  ax.gif

tai jose turi atspindziai matytis, jos negali buti vientisai rudos ax.gif todel taip ir atrodo... o su blicu atsispindejusi sviesa ir vyzdi ir rainele pavercia truputi kitokiais, naturalioj sviesoj akys ne taip atrodytu, todel nors ir kaip vyzdi koreguotum, rainele visai kitaip atrodo, sunku isgaut naturalu vaizda
Atsakyti
Pramones prospektas, man tavo kiauliukas labai patinka thumbup.gif

Enija, tavo nuotrauku man nerodo kazkodel g.gif

She, kaip idomiai sugalvojai del puodeliu fotografavimo thumbup.gif
Atsakyti