Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(Stebukle @ 2007 03 10, 21:47)
be statyvo, nes mano lempa virsuj, virtuvej, tai dejau ant tokio juodo ir laikiau pakelus su viena ranka, o su kita fotkinau doh.gif: fokusavau i stikla, ten kur israuzytas unsure.gif

nu matai, tai tu statyva pasistatyk normaliai, islaikyma uzsidek ilgesni ir jei nori dar lempa sugebet palaikyt, tai fotika uzprogramuok ant taimerio, paspausi sau mygtuka ir gali eit lempos laikyt rami mirksiukas.gif
o kad i stikla sufokusavai, tai jis blizga ir nieko nesimato, o va dezute uztatai neryski i akis krenta, kad ryskumo gylis didesnis butu - ir tas ir tas fokuse, tai tu pridaryk diafragma labiau (islaikymas automatiskai didesnis tures but)
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 03 10, 23:01)
nu matai, tai tu statyva pasistatyk normaliai, islaikyma uzsidek ilgesni ir jei nori dar lempa sugebet palaikyt, tai fotika uzprogramuok ant taimerio, paspausi sau mygtuka ir gali eit lempos laikyt rami  mirksiukas.gif
o kad i stikla sufokusavai, tai jis blizga ir nieko nesimato, o va dezute uztatai neryski i akis krenta, kad ryskumo gylis didesnis butu - ir tas ir tas fokuse, tai tu pridaryk diafragma labiau (islaikymas automatiskai didesnis tures but)

4u.gif bandysiu pioneer.gif
Atsakyti
Laba. Prisijungsiu prie fotografuojančių. Anksčiau fotografavau juosteliniu veidrodiniu ir atrodė, kad viską žinau, netgi pačios nuotraukos gamybą ant popieriaus buvau pusėtinai įsisavinusi. Bet įsigijau skaitmeninį ir vėl pasijutau fotografijos naujaginiu. Visi įgūdžiai su senovine fototechnika tapo nebenaudingi. Ateinu mokintis iš naujo. blush2.gif
Vakar pabandžiau savo naująjį aparatą: čia ir čia

Tiesiog pašarpinau, nes mano nuostabai automatinis ryškio nustatymas davė gana išplaukusį vaizdą, o žaisti su rankiniu atstumo nustatymu tiesiog nedrįsau. Ar ryškumo problema yra mano įgūdžiai ar aparato galimybės?

kitas dalykas ko nepatyriau su sena optika- tai linijų iškraipymas. Arti nuotraukos ribos linijos išsikreivina, tarsi žiūrėtum pro trilitrinio stiklainio šoną. Ar tai pigios optikos ar aparato galimybių pasekmė? Kol kas geresni vaizdai gaunasi su juosteliniu aparatu, bet norisi išmokti ir šiuolaikiško fotografavimo. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enija: 11 kovo 2007 - 15:23
QUOTE(Enija @ 2007 03 11, 15:22)
Vakar pabandžiau savo naująjį aparatą: čia ir čia

Nematau nei vienos nuotraukos.
Pas mus idejus nuotrauka reikia parasyt pagrindinius nuotr. parametrus, ka naudojai fotografuodama, ka keitei su PS programa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 11 kovo 2007 - 16:48
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 11, 17:47)
Nematau nei vienos nuotraukos.
Pas mus idejus nuotrauka reikia parasyt pagrindinius nuotr. parametrus, ka naudojai fotografuodama, ka keitei su PS programa.

blush2.gif Mokinuosi elgtis su Sony. Režimą pasirinkau P. Ten viskas ėjo automatiškai. Mažai dar orientuojuosi fotiko funkcijose. Tai elgiausi kaip su automatine muiline.

user posted image

user posted image

jei ir dabar nieko nesimatys, tai... dėsiu į SM albumą. unsure.gif
Atsakyti
Jungiuosi prie jusu gretu 4u.gif
mano istorija prasidejo kai nusipirkau neva pusiau profesionalu kodak easyshare P880, beda ant savo galvos. iki siol nemoku zmoniskai fotkint, o apie kadro momento grazuma maziausiai galvoju fotografuodama, nes techniniai fotografavimo dalykeliai iki siol man ne visi aiskus doh.gif sunkiausia iki siol- nuotraukos macro rezimu, nors butent macro nuotraukos mane labiausiai zavi
data galetu buti ir mazesne doh.gif kur nors kampuke
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pramones prospektas: 11 kovo 2007 - 17:57
Pakeičiau tik formatą į maženį ir po tokio veiksmo pašarpinau. Viskas. Jokiomis programomis nemoku naudotis ir nieko neturiu. Kol kas įsigijau knygelę apie fotošopą ir tiek.
Atsakyti
Enija galima butu paryskinti dangu su PS, pirmoje foto. Antra tikriausiai yra kadruota is pirmosios? Kokie buvo nustatymai automatiskai galima pasiziuret, kad ir su AsDc perziuros programa, tiesiog nurasyt ir tiek.

pramones prospektas pirma nuotr. noretusi pasukt virsune medzio i virsu.
Kiaule patinka, bet noretusi veiduko kiaulytes. Del Makro, turi nejudet tavo rankos ir nejudet objektas, iseis ryski. O jau kampas nuo kurio trauksi vaizda - priklauso nuo tavo meno gysleles fotografijai.
Meninese nuotraukose datos negali but. Nebent tavo parasas ar vandenzenklis. Pasiziurek nustatymuose, turetu but imanoma nuimt data. Kai fotkinsi gimines susiburimus, uzsidek vel data mirksiukas.gif

Papildyta:
As taip daryciau:
user posted image
PS: patamsinau su Levels, nuemiau siek tiek spalvingumo, uzdejau uncharp, remeli uzdejau. Graziau atrodo, kai naudoji 2/3 taisykle. Juk nebutinai turi matytis visas objektas, kartais uztenka ir dalies jo, kad nuotrauka pasakytu, tai ka tu nori pasakyt. Na sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 11 kovo 2007 - 18:47
"Šokoladinis labrikas", programa S, w/b auto, su blykste. ISO 500 ( neturejau laiko sumazint); islaikymas 1/160; f/5.6. PS leveliai pastumdyti, kadruota, uzdetas remelis.
user posted image
Atsakyti
nedarau as meniniu nuotrauku, tik iamzinu idomesnius momentus
man aktualesnis tinkamas funkciju parinkimas, kad gautusi kuo maziau nevykusiu nuotrauku.
o tu koreguoji su fotosopu? as nei vienos nuotraukos netaisau, nebent apkarpau.
kiaulyte nutraukta zool sode, kur nepasirinksi vietos, is kur fotkint biggrin.gif
gal pasufleruokit ar kalbejot apie nuotrauku parametrus ir kur ju ieskot
Atsakyti
Enija, truksta sviesumo nuotraukose, truputi nelabai gerai kompozicija mano manymu, horizonto linija.. tos tamsios sniego pusnys... manau reiktu ta foto daryt pailga- panoramine, nes apatinis desinys kampas niurus labai.
Antra foto nei taip nei anaip g.gif nezinau, man ji apie nieka, nors ir grazus atspindys, vistiek tokia tuscia kazkokia... g.gif

Del fotografavimo skaitmeniniu, tai teisybe. Neskaitmeniniu fotoaparatu ir ne su automatiniu fokusavimu man irgi anksciau daug geriau gaudavosi. Bandei ant skaitmeninio fokusuoti rankiniu budu? man geriau gaunas nei automatiniu, aisku jei yra laiko tam ir objektas nepabegs tongue.gif

Pramones prspektas, man kiaulaite patiko, ir visai nieko, kad ji nusisukus, uztat kita nuotaika, mazdaug lyg kalbetu: " ...papuskit man i uodega" lotuliukas.gif
kitos foto... nu neuztenka paimt ir paspaust mygtuka... reik matyt kazkaip kitaip ir pateikt idomiai, Labradoriuke graziai pakoregavo kompozicija. Bandyk isgaut kazka idomesnio, lauksim rezultatu mirksiukas.gif
PS. ir be datos lotuliukas.gif

Atsakyti
uzveze mane jusu komentarai, uzsimaniai fotosopu ismokt koreguoti, busiu pati sau fotografe thumbup.gif
datos nuemimas uzdejimas mane baisingai nervuoja, nes kol prisiruosiu fotkint kokia buitine nuotrauka (nustatineju fotika), kadras/ivykis buna jau pabeges doh.gif
dabar eisiu ieskot puoduku kitai savaitei
aciu uz komentarus
Atsakyti