Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(Baubazz @ 2007 03 09, 00:04)
pritariu...

isiziurejau tai visai nieko tie nespalvoti kranai, gal kiek kontrasto reiktu prideti, bet jie turbut geriausi is tos serijos...

gal kiek geriau taip?
user posted image

nors manau jau gal siek tiek perlenkiau...

O man taviskis variantas labiau tinka, siek tiek ryskesnis ir ne toks blankus kaip mano... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2007 03 09, 10:52)
O jūs kažkurioj temoj kalbėjot kaip su PS tą paprastą rėmelį uždėt? na nes pati su PS moku tik uždėt nuotrauką ant didesnio vienspalvio fono ir apkirpt  hihihi.gif

Istraukiau is 5 temos 1 puslapio mirksiukas.gif

[quote=rsaulyte,2006 10 17, 21:28]
jauciu, yra daug budu remeliams uzdet, bet as naudoju viena labai paprasta.

1. atsidarai nuotrauka
2. spaudi Select - All (arba Ctrl+A). aplink nuotrauka atsiranda punktyrine linija.
3. eini i Edit - Stroke
4. ten kur Width - irasai ploti juosteles, kuri bus aplink nuotrauka. jei irasai 1 - bus labai labai plonyte.
5. paspaudus ten, kur Color - galima issirinkti kokia tik nori spalva.
6. o Location reiskia, ar viduj to punktyro remelis atsiras, ar per centra, ar isorej.
7. OK

o jei nori, kad aplink nuotrauka, pvz, pirmiausiai butu plonyte juoda linija, po to storesnis baltas remelis, ir vel plona juoda linija - is viso tris kartus reikes tai daryt. tik paspaudus Select - All, automatiskai apveda krastus nuotraukos, o jei nori, kad tas punktyras butu ne paciuose krastuose, o labiau i nuotraukos viduri, tai tada reikia paciai ranka ji nupiesti su Rectangular Marquee Tool (irankiu lentelej kairej virsutinis).
Atsakyti
Ačiū, aš ten su "border" bandžiau kažką daryt, tai gaunas nesakysiu kaip.... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbynė @ 2007 03 09, 11:54)
Ačiū, aš ten su "border" bandžiau kažką daryt, tai gaunas nesakysiu kaip.... hihihi.gif

Siaip reik bandyti, nes as ir kai pirma karta dariau nieko nesigavo, o po kazkaip viskas normaliai smile.gif
Atsakyti
Sveiki, fotomanai mirksiukas.gif

Uzsiverciau mokslais, tai tenka fotika padeti i sali, nors taip nagai niesti tongue.gif Taiiip pasiilgau sio skyrelioooooo, o jus cia jau tokiu grozybiu prideje bigsmile.gif

Lekiu apziureti nauju foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 09 kovo 2007 - 14:09
QUOTE(ciburaska @ 2007 03 09, 14:08)
Sveiki, fotomanai mirksiukas.gif

Uzsiverciau mokslais, tai tenka fotika padeti i sali, nors taip nagai niesti  tongue.gif Taiiip pasiilgau sio skyrelioooooo, o jus cia jau tokiu grozybiu prideje bigsmile.gif

Lekiu apziureti nauju foto

bye1.gif

jei mokslai trukdo fotografavimui, reiskia reikia mesti mokslus lotuliukas.gif
juokauju zinoma
Atsakyti
sveiki..
dabar užduosiu klausimą..laikykitės ir neišgriūkit nuo juoko...gal jums atrodo, kad labai kvailai paklausiu, bet esu visai žalia žalia...stupid.gif

mano fotikas Canon Powershot S2 IS ...tai ar galima su juo kažkaip fokusuot, nes man tai tik pats fotikas, jeigu suveda tai suveda..jeigu ne..tai s... doh.gif

labai nusišnekėjau? doh.gif blush2.gif

Atsakyti
gal kas turit fotoaparata CANON EOS 300D bigsmile.gif ...atsiliepkit.... ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cameja: 09 kovo 2007 - 15:33
Asmeniskai man su "stroke" deda tik ant nuotraukos, isoreje nededa.
Remeli galima ir taip uzdet.: Image > Canvas size
Ten matosi tikras dydis ir reikia irasyt + norima remelio dydi. Pvz.: 15.20, noriu remelio 0.5cm, tai rasau 15.70. Apacioje pasirinkti spalva.
Uzdeda aplink nuotrauka.

QUOTE(innguta @ 2007 03 09, 14:46)
mano fotikas Canon Powershot S2 IS ...tai ar galima su juo kažkaip fokusuot, nes man tai tik pats fotikas, jeigu suveda tai suveda..jeigu ne..tai s... doh.gif

Fokusuoja objektyvas. Ant objektyvo (uzdedamo) turi but rankinis valdymas, perjungi mygtuka ir fokusuoji pati.
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 09, 15:00)
Fokusuoja objektyvas. Ant objektyvo (uzdedamo) turi but rankinis valdymas, perjungi mygtuka ir fokusuoji pati.

ačiū... 4u.gif aisku supratau..vadinasi mano tik auto... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo innguta: 09 kovo 2007 - 15:29
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 09, 15:00)
Asmeniskai man su "stroke" deda tik ant nuotraukos, isoreje nededa.
Remeli galima ir taip uzdet.: Image > Canvas size
Ten matosi tikras dydis ir reikia irasyt + norima remelio dydi. Pvz.: 15.20, noriu remelio 0.5cm, tai rasau 15.70. Apacioje pasirinkti spalva.
Uzdeda aplink nuotrauka.

Oi ačiū, kaip smagu, kad net keli patarimai. Pabandžiau su stroke (su juo ir yra šita nuotrauka apačioj) - tikrai nedėjo išorėj (nors rašo g.gif ), na bet šitai nuotraukai tas nebuvo labai gal aktualu...
Čia dar ne su maniškiu daryta (su Canon PowerShot S2 IS)
user posted image

Žinokit nusipirkom pieno ir vyras išėjo topsecret.gif
Atsakyti
QUOTE(innguta @ 2007 03 09, 15:28)
ačiū... 4u.gif aisku supratau..vadinasi mano tik auto... doh.gif

mano fotoaparatas beveik toks pat. Yra ten ir rankinė fokusavimo funkcija. Mygtukas MF virš makro gėlytės. (norš aš jo stengiuosi nenaudoti, kol nėra "mirtino reikalo" - labai jau nekaip veikia, arba aš kažko nemoku)
Atsakyti