Cia mano zuvys
Programa A; ISO 500 pirmoje , kitose ISO 320. visose 1/200, f/5,6. Naudota blykste, WB auto. PS pastumdyti leveliai, uzdetas remelis, taip pat saturation pastumdytas vos vos. 3 - je nuotraukoje istrinta gelsva demele ant akmens.
jau vyshnia pasake ka as norejau pasakyti, ir is siu pozymiu 17-70 geresni. bet fixuota diafragma vistik didelis privalumas,
darant macro foto tikriausiai naudoti 70mm, prie kurio pirmasis objektyvas uzdarys diafragma iki 4.5, o antrasis ir laiks 2.8.
taigi net nezinau ka patarti. manyciau jeigu yra galimybe isbandyti abu objektyvus...
na sita gal grazesne nuotrauka bus:))
darant macro foto tikriausiai naudoti 70mm, prie kurio pirmasis objektyvas uzdarys diafragma iki 4.5, o antrasis ir laiks 2.8.
taigi net nezinau ka patarti. manyciau jeigu yra galimybe isbandyti abu objektyvus...
na sita gal grazesne nuotrauka bus:))
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 07, 19:41)
va del blykstes nuotraukos gana tamsios. nors pries kelis metus su muiline tai tik su blykste esu fotografaves ir tikrai neblogu nuotrauku yra pavyke padaryti...
QUOTE(Baubazz @ 2007 03 07, 21:30)
va del blykstes nuotraukos gana tamsios. nors pries kelis metus su muiline tai tik su blykste esu fotografaves ir tikrai neblogu nuotrauku yra pavyke padaryti...
Taip, o be blykstes niekaip man neiseina. Apsvietimas prastas, o ir nuo tos blykstes zuvys pradejo begiot ir sokinet, matau, kad labai reaguoja
Kita vertus juk po vandeniu ir nebuna labai sviesu Sviesa reikalinga tik augalam ir mum kad butu graziau ziuret.
Gal cia padetu papildoma blykste, nukreipta i lubas
Man paciai tos nuotraukos nera labai grazios, bet kazkuo mielos, gal del to, kad ten mano zuvys
Zinai man nestuke patinka. Gal kazkiek trugdo maikeles blizgantys paveiksleliai
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 07, 22:01)
Zinai man nestuke patinka. Gal kazkiek trugdo maikeles blizgantys paveiksleliai
Man irgi As cia ne prie foto prisikabinciau, o prie nelabai tinkanciu tokiai nuotraukai nestukes drabuziu Kazko paprastesnio reikejo, o ne paaugliskos maikutes su drugeliais...
Labradoriuke is tavo zuvyciu nuotrauku man labiausiai patinka antra ir priespaskutine
Wysnia, Baubazz dekui uz nuomone, as panasiai ir supratau, bet galva lauzau kuria blogybe is dvieju pasirinkti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 07, 22:01)
Gal cia padetu papildoma blykste, nukreipta i lubas
nepadetu, isbandytas reikalas, gaunasi kaip per ruka....
As jau baigiu galva pamesti besirinkdama sau objektyva Kaip rasiau anksciau- noriu zoominio su macro...Tai dar viena radau28-200mm f3.5-5.6 DG Compact Aspherical Macro tamsokas jis Kaina nedidele, tai gal absoliutus sh... O ka reiskia tas Aspherical
Ir kiti mano pasirinkimai
Sigma 24-70mm f2.8 macro Sio labai sunku rasti atsiliepimus ir radus ne kokie atiliepimai apie ji
Sigma 17-70mm f2.8-4.5 macro Apie si labai gerai zmones atsiliepia...
Jau noriu pirkti ka nors, nes viskas pradeda zydeti, tai man sikna dega Gal kas apie ta pirmaji 28-200mm ka gali pasakyti...itariu, kad negeras
Ir kiti mano pasirinkimai
Sigma 24-70mm f2.8 macro Sio labai sunku rasti atsiliepimus ir radus ne kokie atiliepimai apie ji
Sigma 17-70mm f2.8-4.5 macro Apie si labai gerai zmones atsiliepia...
Jau noriu pirkti ka nors, nes viskas pradeda zydeti, tai man sikna dega Gal kas apie ta pirmaji 28-200mm ka gali pasakyti...itariu, kad negeras
Esat visiškai neteisūs dėl diafragmos makro fotografijoj.
Makro fotografijoje šviesaus objektyvo nereikia
Fotografuojant makro, objektyvai paprastai pakankamai smarkiai uždaromi, įprasta naudoti F13-22. Taip yra daroma dėl ryškumo zonos.
Iš 20cm fotografuojant prie 4,5 diafragmos gausi 1mm ryškumo zoną. Prie f16 bus 3,2mm. Prie F22 - 4,6mm.
70mm ir f 2,8 40cm atstumu duos 2,9mm ryškumo zoną
Taigi, kaip matote, objektyvo šviesumas makrofotografijoj visiškai nereikalingas, nebent norite fotografuoti vabzdžio portretus, kur tik akys ryškios.
Ir dar niuansas: mano galva, iš 20cm nelabai pafotografuosi visokių vabzdžių ir pan. Pernelyg arti, išsigąs ir nuskris. tokiems fotografuoti reiktų minimum 100mm makroobjektyvo, dar geriau būtų artėjantis prie 200mm. Bet su jais jau reiktų ir štatyvo.
Makro fotografijoje šviesaus objektyvo nereikia
Fotografuojant makro, objektyvai paprastai pakankamai smarkiai uždaromi, įprasta naudoti F13-22. Taip yra daroma dėl ryškumo zonos.
Iš 20cm fotografuojant prie 4,5 diafragmos gausi 1mm ryškumo zoną. Prie f16 bus 3,2mm. Prie F22 - 4,6mm.
70mm ir f 2,8 40cm atstumu duos 2,9mm ryškumo zoną
Taigi, kaip matote, objektyvo šviesumas makrofotografijoj visiškai nereikalingas, nebent norite fotografuoti vabzdžio portretus, kur tik akys ryškios.
Ir dar niuansas: mano galva, iš 20cm nelabai pafotografuosi visokių vabzdžių ir pan. Pernelyg arti, išsigąs ir nuskris. tokiems fotografuoti reiktų minimum 100mm makroobjektyvo, dar geriau būtų artėjantis prie 200mm. Bet su jais jau reiktų ir štatyvo.
QUOTE(fotolama @ 2007 03 08, 00:28)
Oi ne, vabzdziu portetu tikrai nefotografuosiu Visgi labiausiai bus fotografuojami vaikai, ju portretai, viena kita grazi gelyte ar lapelis prasiskleides pavasari Zoominio labai labai pasigendu eidama i lauka.
Dekui tau, fotolama, labai issamiai paaiskini Kuri patartum man rinktis is tu dvieju 17-70mm f2.8-4.5 ar 24-70mm f2.8??? Kuri pats rinktumeis jei reiketu zoominio ir noretum macro(negaledamas macro atskirai pirkti)?
QUOTE(californiagirl @ 2007 03 08, 09:16)
As jau baigiu galva pamesti besirinkdama sau objektyva Kaip rasiau anksciau- noriu zoominio su macro...Tai dar viena radau28-200mm f3.5-5.6 DG Compact Aspherical Macro tamsokas jis Kaina nedidele, tai gal absoliutus sh... O ka reiskia tas Aspherical
28-200mm, $215... turėtų būti absoliutus muilas, su dideliais iškraipymais bei gausiu vinjetavimu ties plačiuoju galu. Tikrai nežiūrėčiau į šitą. Jei neturėtum samo 50mm fikso, tai gal šitas ir sueitų, bet dabar kai esi mačiusi kokios ryškios gali būti nuotraukos, spėju, kad tuo sigma 28-200 nebūsi patenkinta.
Tavo vietoj imčiau Sigma 17-70mm daug negalvodamas. f4,5 ilgajame gale yra mažesnė blogybė, nei 24mm plačiajame gale
Jei žadi fotografuoti gėlytes, tai ar f2,8 ar f4,5 išvis nelabai turi reikšmės. Nes visviena reiks diafragmą uždarinėti labai smarkiai ir naudoti blykstę (arba fotografuoti saulėje), nes kitu atveju gausi ryškią tik labai mažą gėlės dalį, kas visiškai nesižiūri.
Aišku, aš čia rašau iš savo asmeninių pozicijų, man gana dažnai ir 16mm (x1,5=24mm) pritrūksta, norisi platesnio kampo, tai su 24mm (x1,6=38mm) nežinau kaip galėčiau išsisukti. Matyt tektų pirkti dar ir plačiakampį 10-22mm
QUOTE(fotolama @ 2007 03 08, 00:54)
Tavo vietoj imčiau Sigma 17-70mm daug negalvodamas. f4,5 ilgajame gale yra mažesnė blogybė, nei 24mm plačiajame gale
nežinau kaip galėčiau išsisukti. Matyt tektų pirkti dar ir plačiakampį 10-22mm
nežinau kaip galėčiau išsisukti. Matyt tektų pirkti dar ir plačiakampį 10-22mm
Labai aciu Man ir paciai sirdis labiau pradejo linkti pries sio, nei prie 24-70mm, ipatingai pasiskaicius atsiliepimus apie siuos objektyvus. Apie 17-70mm ne vieno blogo zodzio niekas nepasake, o apie 24-70 daug negeru atsiliepimu- lyg turi problemu su kokybe pastarasis.
Dar karta dekui
QUOTE(Baubazz @ 2007 03 07, 23:02)
nepadetu, isbandytas reikalas, gaunasi kaip per ruka....
siandien bandziau saules sviesoje pafotografuoti akva be blykstes - nieko gero
Dar zinai, as pagalvojau, kad maikele nestukes pilvuka dalina pusiau, gal butu graziau, jei maikele butu pakelta?
O geriausia nestukei su audiniu prisidengt Man graziausia
O ka tu pats manai?
As kazkada dariau savo tokiu nuotrauku. Galiu paieskot ka nors