Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

Bilekai, mano kranus galetum pamineti

Originalus variantas ber blankus buvo. Apkarpytas ir paryskintas variantas geresnis, nors gal siek tiek daugiau vandens reikejo palikti. Man nelabai ziurisi puse laivo kaireje puseje. Geriau jo is viso ten nebutu smile.gif
Pabandyk dar baltai-juoda varianta padaryti, gal neblogai ziuresis mastau.gif
Atsakyti
Bilekai, gal kartais turi kokia galerija internetine su savo darbais g.gif . Idomu pasiziuret ir pasimokint butu .
Atsakyti
ar esate bande kasnors fotografuoti akvariuma???
taigi, apsvietimo nelabai pridesi, jei sviesi is sono atsispindes nuo stiklo, su blykste isvis tragedija, butu galima bandyti is akvariumo virsaus statyti koki halogena ir tada bandyti, bet idomu kas gausis, gali gautis daug nereikalingu atspindziu, bei isdegusiu vietu. zuvys ne vaikai, juda kurkas greiciau. taigi min islaikymas 1/60 ir tai buna pasilieje. jeigu diafragma bus ~4 ir 1/60s ir dar iso nenori uzkelti, tai gausi tik juoda fona....
vat antra nuotrauka daryta su piverta diafragma. todel tamsu.
vien del akvariumo reiktu kokio gero sviesaus macro objektyvo...
tai va tiek pamastymu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(roolys @ 2007 03 07, 15:36)
Bilekai, gal kartais turi kokia galerija internetine su savo darbais  g.gif . Idomu pasiziuret ir pasimokint butu .

Ne neturiu smile.gif Norint tureti galerija, reikia tureti ka i ja deti lotuliukas.gif Pakolkas man dar labai toli iki galerijos... patvarkius nuotraukas gal pora tokiu ir atsirastu, bet tik pora smile.gif
Jei rimtai, tai noreciau kazka tokio tureti. Dabar skaitau apie fotografija viska kas papuola: knygas, zurnalus, internete... tipo mokausi smile.gif Ka tik gavau photoshopa... dar ir juo reikia ismokti dirbti, o tai visos mano nuotraukos netvarkytos.
Dar reikia pasikeisti aparata, nes dabar su "muiline" fotografuoju. Planuoju DSLR'a (greiciausiai Canon 40D arba 30D). Na o tada matysime ax.gif

QUOTE(Baubazz @ 2007 03 07, 15:42)
taigi, apsvietimo nelabai pridesi, jei sviesi is sono atsispindes nuo stiklo, su blykste isvis tragedija, butu galima bandyti is akvariumo virsaus statyti koki halogena ir tada bandyti, bet idomu kas gausis, gali gautis daug nereikalingu atspindziu, bei isdegusiu vietu. zuvys ne vaikai, juda kurkas greiciau. taigi min islaikymas 1/60 ir tai buna pasilieje. jeigu diafragma bus ~4 ir 1/60s ir dar iso nenori uzkelti, tai gausi tik juoda fona....
vat antra nuotrauka daryta su piverta diafragma. todel tamsu.

Nebandes jo fotografuoti, nes neturiu kur smile.gif
Na cia su apsvietimu tik is virsaus ir/arba is sonu. Gal deciau is virsaus lempa, o is sonu kokia aliuminio folija g.gif Jeigu akvariumas didelis, gal geriau is sono fotografuoti, objektyva prie stiklo priglaudus, tik cia reikia mazo fokusavimo atstumo. Na ir poliarizacinis filtras butu ne pro sali.
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 03 07, 14:42)

thumbup.gif Super pastebejimas drinks_cheers.gif dar kartais padeda ir poliarizacinis filtras.
Del apsvietimo, nepastatysi 500w lempos prie akvos, nes zuvys turi akis. O jei yra samukai - ypac reaguoja.

Pas mus auga 2 auksines ir 3 "valytuvai" , maza akva. Zinau, nes kazkiek domiuosi akvom mirksiukas.gif Reikejo apsiprest - skaliarai arba auksines, bet kiek issiaiskinus, auksines paprasciau augint, na ir apsistojom ties auksinem. Bet ėdrios, kaip labrikai doh.gif

Man tos juodos demeles patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 07 kovo 2007 - 15:30
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 07, 15:27)
thumbup.gif  Super pastebejimas  drinks_cheers.gif  dar kartais padeda ir poliarizacinis filtras.
Del apsvietimo, nepastatysi 500w lempos prie akvos, nes zuvys turi akis. O jei yra samukai - ypac reaguoja.

Pas mus auga 2 auksines ir 3 "valytuvai" , maza akva. Zinau, nes kazkiek domiuosi akvom  mirksiukas.gif  Reikejo apsiprest - skaliarai arba auksines, bet kiek issiaiskinus, auksines paprasciau augint, na ir apsistojom ties auksinem. Bet ėdrios, kaip labrikai  doh.gif

Man tos juodos demeles patinka.

kiek litru akvariumas?
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 03 07, 14:42)
taigi, apsvietimo nelabai pridesi, jei sviesi is sono atsispindes nuo stiklo, su blykste isvis tragedija

aha, as bandzius...

mano tragedija tongue.gif :

user posted image
Papildyta:
Baubazz, tikrai, kazkaip su tavo stipriom techninem ziniom noretusi ispudingesniu foto ax.gif
pats sakai kokie variantai butu neblogai pabandyti ir gerai atrodytu, bet deti cia zuvu foto, nu kurios truputi doh.gif
nustebink, tikrai is taves tikiuosi kazko ispudingesnio mirksiukas.gif
ta mano zuve tai tik pvz, kaip fotkinau su blykste, man ta foto nera nieko gero..
Atsakyti
Sveikuciai 4u.gif
Ziuriu zuvu tema pradejom bigsmile.gif Baubazz, man antroji labiau patinka, tik gaila kad visa zuvis netilpo.
She, kodel savo zuvi tragedija pavadinai? Ar cia jos toks vardas? biggrin.gif Mano akimis tavo nuotrauka vykusi thumbup.gif
Pabandysiu ir as gal nufotkinti savo betta zuvi, tik nezinau ar iseis nes perkelem i maziuka apvalu akvariuma... g.gif

Ir vel as su savo objektyvais blush2.gif Nu kol kas apsistojusi esu ties Sigma 24-70mm f2.8 macro... rolleyes.gif Kaip manote ar verta kartu pirkti garantija 7-iems metams uz $25? Jauciu paimsiu ir busiu rami net 7 metus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 03 07, 15:30)
kiek litru akvariumas?

27 litru. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 03 07, 16:11)
aha, as bandzius...

mano tragedija  tongue.gif  :

user posted image
Papildyta:
Baubazz, tikrai, kazkaip su tavo stipriom techninem ziniom noretusi ispudingesniu foto  ax.gif
pats sakai kokie variantai butu neblogai pabandyti ir gerai atrodytu, bet deti cia zuvu foto, nu kurios truputi  doh.gif
nustebink, tikrai is taves tikiuosi kazko ispudingesnio  mirksiukas.gif
ta mano zuve tai tik pvz, kaip fotkinau su blykste, man ta foto nera nieko gero..

tavo teisybe. nesigauna man normalaus kadro pagauti:))ka padarysi...

tavo zuvyte jei neklystu zebrazuve vadinasi. ir matai kai su blicu tai jis priekis apsviestas, o galas ne kiek... na nufotografuoti akvariuma reikia sugebejimu....
Atsakyti
Kas gali pasakyti apie magnification ratio...? Koks geriau? Ir dar min. focus distace... Ar labai svarbu sie dalykai ir kuris atvejis cia geriau???
Vis kankinuosi besirinkdama....
Tai vienas is mano pasirinktu turi
magnification ratio 1:2.3 ir min. focus distance 20cm
sito f2.8-4.5 gal da reiketu pridurti... 17-70mm macro

kitas
magnification ratio 1:3.8 ir min. focus dictance 40cm
f2.8, 24-70mm macro

Prasau kas nusimanot pasakykit nuomone ax.gif Labai dekinga is anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 07 kovo 2007 - 18:50
QUOTE(californiagirl @ 2007 03 07, 18:45)
Kas gali pasakyti apie magnification ratio...? Koks geriau? Ir dar min. focus distace... Ar labai svarbu sie dalykai ir kuris atvejis cia geriau???
Vis kankinuosi besirinkdama....
Tai vienas is mano pasirinktu turi
magnification ratio 1:2.3 ir min. focus distance 20cm
sito f2.8-4.5

kitas
magnification ratio 1:3.8 ir min. focus dictance 40cm
f2.8

Prasau kas nusimanot pasakykit nuomone ax.gif  Labai dekinga is anksto 4u.gif

moksliskai tikrai nepaaiskinsiu, bet pabandysiu, kaip pati suprantu. magnification ratio - tai kiek sumazina. pvz. jei vabaliuko originalus dydis 5mm, objektyvas, kuris yra 1:1 (tokie geriausia) perduos juostelei tokio pat dydzio vabaliuka - negaltyve jis bus 5mm. kai MR 1:2 - vabaliukas bus 2.5mm ir t.t., todel, kuo antras skaicius artimesnis prie 1 tuo geriau.
focus distance, na tai jau turbut supranti, kad tai minimalus atstumas, kai objektyvas fokusuos - prisitraukus arciau nieko nesigaus.
sprendziant pagal tai pirmasis objektyvas geresnis, bet vel gi jis bus tamsesnis g.gif o macro fotografijoj labai reikia kuo sviesesnio... g.gif

reikia paziureti, ka labiau nusimanantys pasakys g.gif
Atsakyti