Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(Letta @ 2007 03 02, 14:12)
Jei tave kas nors labai erzina, tai geriau jau visai nereaguok į naujai prisijungusių į temą žinutes...

Niekas nenorėjo pasakyti, kad gislelės nereikia turėti. Reikia.

Jei jau kyla temperatūra, tai sėdėk sau apsiklojusi kaldromis ir nesiputok ant niekuo tau nenusikaltusių žmonių...

Sorry jei izeidziau 4u.gif Neturiu galimybes gulet po antklode ir sirgti. Turiu paskui 2 vaikus lakstyt su temperatura.

Tiesiog man atrodo, kad tokie elementarus klausimai netureti kilti, net gi pradedanciam, juo labiau kad nuo to pradedam visi, kai atrandam savyje "gislele".

Taip, vienas is svarbiausiu nuotraukos tobulinimo budu - tai darbas su foto koreagavimo programom. Siuolaikiniam zmogui nebeuztenga tiesiog paprastai nufotografuotos nuotraukos. Pasiulymas: padandyk nufotografuoti ka nors taip, kad mes suprastume ka tu norejai parodyt ir pasakyt. Jei nufotografuoji ir tau tas gaunasi minimaliai, efekta galima sustiprint arba pagerinti nuotraukos kokybe naudojant pvz. PS. . Sekmes.
Atsakyti
Letta, labai smarkiai reaguoji smile.gif
ci nieks su niekuom neturi poreikio pyktis, todel kazkokie pastebejimai tavo posto atzvilgiu tikrai nera piktybiniai mirksiukas.gif

labradoriuke, as ta kivi isvis ismesciau ir daryciau pvz sitaip:
user posted image
Atsakyti
Aš tenorėjau pagirti žmones, sugebančius programų pagalba padaryti kažką gražaus, o gavosi toks burbulas doh.gif biggrin.gif
Šiaip ar taip, kai pamatysiu kažką gražaus ir pavyks tai įamžinti taip, kad nebus gėda dėt čia- parodysiu ir lauksiu kritikos smile.gif O kol kas džiaugsiuos jūsų darbais ir mokysiuos dirbti su PS biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 03 02, 14:58)
Letta, labai smarkiai reaguoji  smile.gif
ci nieks su niekuom neturi poreikio pyktis, todel kazkokie pastebejimai tavo posto atzvilgiu tikrai nera piktybiniai  mirksiukas.gif

labradoriuke, as ta kivi isvis ismesciau ir daryciau pvz sitaip:
user posted image

nea. man tai taip nepatinka, ner akcento, nieko nesako. nzn, man tai ne tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2007 03 02, 15:04)
kad nebus gėda dėt čia- parodysiu ir lauksiu kritikos smile.gif O kol kas džiaugsiuos jūsų darbais ir mokysiuos dirbti su PS biggrin.gif

Idek ka turi. Padesim surast - ir +, tuomet bus zymiai lengviau tobulet.
As tik cia budama pramokau dirbt su PS. Dar nusipirkau knyga apie PS.

She nu tikrai geriau drinks_cheers.gif O klausyk, kaip tu pakeiti fona? Iskirpineji?
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 03 02, 15:19)
nea. man tai taip nepatinka, ner akcento, nieko nesako. nzn, man tai ne tongue.gif

man tai sako : banga formuojanti "urva", jis ir yra akcentas smile.gif
gal tik daugiau jo galetus matytis g.gif

Labradoriuke, kur pakeistas fonas? as nekeitineju fonu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 03 02, 11:52)
As matau tokius skirtumus:
Canon 30D kokybiskesnis, geresne kokybe prie didesnio jautrumo (maziau triuksmu), greitesnis (fps), pigesni priedai ir tai jau consumer klases aparatas
D80 "prikimstas" naujovisku "pribumbasu", naujesnis modelis, daugiau tasku (nors tai man ne itin svarbu), prosumer klases.
Busiu dekingas uz bet koki argumenta ax.gif

Paprasciausiai nueik, pafotkink ir paprasyk, kad irasytu nuotraukas, tada pamatysi, kas tau tinka. Mes taip ir darem. Bet man didziausia prioriteta turejo ergonomika ir isdestymas funkciju.
Su Nikonu iki iso800 patalpoj laisvai, nera jokiu triuksmu, juk pats matai.
Dar, tiesa, as kai pirkau konsultavausi su profesionalais. Vis gi jie sako, kad geras objektyvas daro itaka nuotraukai, o ne fotoparatas, kuris gali but pats paprasciausias veidrodinis. Mes rinkomes is Canon, Pentax ir Nikon. Vis gi virsu paeme Nikon. Kol dar tik praktikuojuosi, man 1 objektyvo (oroginalaus) per akis.
Tiesa, cia kazkas norejo Sigma, jie sako, kad firma svarbu...Sigma - viena is prasciausiu, daug buna broko. Na cia ju nuomone, ne mano smile.gif
Jei reikia Vilbroj Vilniuje nuolaida iki 10% galiu suveikt

QUOTE(she @ 2007 03 02, 15:28)
Labradoriuke, kur pakeistas fonas? as nekeitineju fonu  g.gif

Ten anksciau savo nuotraukytej, rasei, kad pakeitei fona is rusvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 02 kovo 2007 - 15:38
O kaip toks variantas?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 02, 15:30)

Ten anksciau savo nuotraukytej, rasei, kad pakeitei fona is rusvo.

tai as tik atspalvi keiciau ne fona, su color balance

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 02, 16:23)
O kaip toks variantas?
user posted image

vandens aureole:) tik per tamsu ir virsus per daug nukirptas
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 03 02, 14:20)
californiagirl, reikia pripažinti, kad tu labai sparčiai progresuoji. Kuo toliau tuo nuotraukos geresnės. Ypač apšvietimas. Šitoj tai net sunku prie jo ir kabinėtis.

Jatus kaip faina, dekui 4u.gif Tikrai nesitikejau po paskutines foto tai isgirsti bigsmile.gif Idejau ir masciau, kad negera, tik vaiko israiska patiko rolleyes.gif

QUOTE(Baubazz @ 2007 03 02, 14:30)
viskas ok, viskas fainiai, bet arba pas mane akiu suvedimas blogas arba nzn...bet man ji neryski...o gal fokusas i obuoli?
jau pamaniau kad monitorius neryskiai rodo, bet slapio kivio nuotraukos ryskios....

Gerai matai, tavo akiu suvedimas neblogas bigsmile.gif Diafragma atidaryta net iki 1.4 blush2.gif Tai ryskiausias obuolys... doh.gif

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 02, 15:30)
Tiesa, cia kazkas norejo Sigma, jie sako, kad firma svarbu...Sigma - viena is prasciausiu, daug buna broko. Na cia ju nuomone, ne mano smile.gif

Gerai, kad pasakei smile.gif Bet as tada susibalamutinau doh.gif Noriu objektyvo, bet jei Sigma prasti tada nezinau....Canonai kandziojasi tuos kur nuziurejau...o kaip Tamron kokybe jusu manymu? Gal gas turi Sigmas, Tamron'us????
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 03 02, 17:17)
Gerai, kad pasakei smile.gif  Bet as tada susibalamutinau doh.gif  Noriu objektyvo, bet jei Sigma prasti tada nezinau....Canonai kandziojasi tuos kur nuziurejau...o kaip Tamron kokybe jusu manymu? Gal gas turi Sigmas, Tamron'us????

Jei nepasake, kad blogi, bet pakomentavo, kad pvz daznai zoominiuose neatitinka fokusas. Buna daznai brokuoti, nuotraukos kokybe nukencia. As asmeniskai nezinau, nepirkau tokiu. sako, kad jei gamina labai platu asortimenta ivairiu firmu fotikam tinkamus objektyvus, o ne specializuojasi tam tikros grupea arba tam tikros firmos fotikam. Nzn, as nebandziau, bet po to nusprendziau pirkti tik firminius. Kad ir panaudotus arba tikrai geru firmu.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 03 02, 15:20)
Beje, man atrodo tu truputį „consumer“ ir „prosumer“ neteisingai supranti smile.gif
Realiai nei f1.4, nei f1.8 nelabai panaudosi. Pernelyg siaura ryškumo juosta.

Aciu uz pataisyma, aparatus priskyriau skirtingoms klasems smile.gif
O jei teisingai supratau, californiagirl butent F1.4 diafragma panaudojo paskutineje "selmis" nuotraukoje.

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 02, 16:30)
Paprasciausiai nueik, pafotkink ir paprasyk, kad irasytu nuotraukas, tada pamatysi, kas tau tinka. Mes taip ir darem. Bet man didziausia prioriteta turejo ergonomika ir isdestymas funkciju.
Jei reikia Vilbroj Vilniuje nuolaida iki 10% galiu suveikt

Jau issiaiskinau, Canon 30D puse galvos auksciau uz Nikon D80. Vien ka reiskia magnio korpusas, deklaruojamas 100tukst. uzuolaideliu resursas, 5fps. Siandien spejau ir rankoje palaikyti- labai patogus, zymiai patogesnis nei EOS350 ar EOS400. Siandien viskas apsiverte kojom, pareinu i Canon stovykla biggrin.gif Nu ka issinagrinejau dauguma Nikkor objektyvu, dabar pradesiu nagrineti Canonus smile.gif
Dekui, uz nora padeti. As irgi turiu savu "blatu", bet jeigu reikes, turesiu omeny mirksiukas.gif
Atsakyti