Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

Bugi pirmoj nuotraukoj suni uzstoja zole, kuri ir padaro savo bloga darba. Nesimato suns veido, jei jau nesimato veido arba profilio, norisi bent gerai matomu ausu pastatytu (kad kazkur ziuri), bet ir to nera. Ir dar minusas, nesimato ka jis ten daro ax.gif Lyg ir ziuri kazkur, neaisku kur. Ziuri susidomejes, bet neaisku kas ji domina. Ankaklis trugdo, dalina suni. Jei butum atsistojes siek tiek kairiau, kad zoles butu neuzstoje, matytusi ir ausys stacios ir snukutis visame grazume, tuomet maziau butu idomu kur jis ziuri.
Man si nuotrauka nekalba.
Labiausiai patiko Traku nuotrauka.
Truksta 1/3 dalybos kaikuriose nuotraukose. Ypac kai kalba eina apie horizonta, kuris dalina nuotrauka.
Dar siek tiek praktikos ir bus thumbup.gif Sekmes mirksiukas.gif
As cia pergrieztai g.gif
Bugi, nors cia mazai kas apie tai raso, bet nuotrauka turi kalbeti, jinai negali buti savaime grazi, nuotrauka turi sakyti tai ka tu nori parodyt, ka tu nori pasakyt kitiem.

Dodel mazai kometuoju kitu nuotraukas 4u.gif Bet kai pamaciau auksiuka, nesusilaikiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 02 kovo 2007 - 09:51
rooly,
va prisegu pvz, kaip mano manymu, galetum pateikti savo foto, jos butu kur kas labiau "kabinancios" smile.gif
user posted image

Bugi,
sveikas prisijunges 4u.gif
gerai susigaudai kompozicijoje smile.gif tik man tavo nuotraukose truksta sviesumo... (o parasparnis persviestas gerokai)
Pilis isvis tamsi ir man rodos horizontas siek tiek kreivokas,
nakties vaizduose noretusi daugiau skaidrumo ax.gif
Papildyta:
Labradoriuke, mars vandens fotografuoti tongue.gif , laukiam rezultatu
Atsakyti
Nu kaip gražu čia pas jus

Cia visos nuotraukos su klaidom, grazu yra "musu paciu darytos nuotraukos" skyrelyje lotuliukas.gif Nieko asmenisko 4u.gif

Californiagirl, grazi foto. Veido israiska superine smile.gif Bet man kliuna seseliai apatineje veido dalyje. Tu cia Photoshopu kazka darei ar apsvietimas klaidingas?

Bugis, suo ir skraidykle manes neuzkabino. Naktines fotografijos idejos geros, bet WB balansas blogas. Man kazkaip nepatinka jau "isdegusios" lempos. Su islaikymais labiau pazaisti reikia. Patiko Traku pilies kompozicija, bet apie kokybe is mazos foto nieko negaliu pasakyti.

She, man grazi 3 foto kompozicija. Gal tik pirma nuotrauka bendros tematikos neatitinka smile.gif

Ir as turiu klasuimeli... Kai siandien pamaciau Canon 30D kaina, puoliau i gilia depresija, nes jau lyg ir buvau apsisprendes del Nikon D80 smile.gif
Gal kas galit duoti kokiu svariu argumentu kuri is siu dvieju aparatu pasirinkti. 30D brangesnis ~800Lt, bet kadangi Canon priedai pigesni uz Nikon, tai manau jau po antro objektyvo kaina susilygintu.
As matau tokius skirtumus:
Canon 30D kokybiskesnis, geresne kokybe prie didesnio jautrumo (maziau triuksmu), greitesnis (fps), pigesni priedai ir tai jau consumer klases aparatas
D80 "prikimstas" naujovisku "pribumbasu", naujesnis modelis, daugiau tasku (nors tai man ne itin svarbu), prosumer klases.
Busiu dekingas uz bet koki argumenta ax.gif

Ir dar vienas klausimelis... Tie kurie turi fiksuota 50mm 1.4 objektyva, kiek kartu panaudojot F1.4 diafragma? As galvoju ar verta moketi daugiau uz 1.4 vien del galimos platesnes diafragmos, kai girdejau, kad 50mm 1.8 "paiso" geriau (konkreciai Nikkor atveju).

Atsakyti
She, kaip tu taip padarai tas nuotraukas? Čia su PS taip? Įtariu, kad norint padaryti gražią nuotrauką užtenka išmokti dirbti su PS, nes tada iš nelabai į akis krintančios galima padaryti kažką gražaus. wub.gif O dar ir menininko gyslelės reikia, turbūt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Bilekas, Nikonui ilgesnis garantinis laikas lotuliukas.gif
ir keliais menesiais jaunesnis smile.gif
as tai jau pradejau su Nikonu, taip kad esu jo salininke ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Letta @ 2007 03 02, 12:44)
She, kaip tu taip padarai tas nuotraukas? Čia su PS taip? Įtariu, kad norint padaryti gražią nuotrauką užtenka išmokti dirbti su PS, nes tada iš nelabai į akis krintančios galima padaryti kažką gražaus.  wub.gif O dar ir menininko gyslelės reikia, turbūt doh.gif  biggrin.gif

nu ne, neuztenka, fotografuoju tai su fotiku gi, ne su PS tongue.gif
tik pakoreguoju, jei kas negerai gaunas, arba jei susigalvoju koki spec efekta
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 03 02, 11:14)
Labradoriuke, mars vandens fotografuoti  tongue.gif , laukiam rezultatu

Vakar prisizaidziau blush2.gif Bijau cia ir rodytis blush2.gif Nu galiu idet keleta savo nevykeliu nuotrauku. Bet labai nekritikuokit, nes man jos nepatinka, nes jos man nieko nesako doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Letta @ 2007 03 02, 12:44)
Įtariu, kad norint padaryti gražią nuotrauką užtenka išmokti dirbti su PS, nes tada iš nelabai į akis krintančios galima padaryti kažką gražaus.  wub.gif O dar ir menininko gyslelės reikia, turbūt doh.gif  biggrin.gif

Fotoparatas pats fotkina tikriausiai g.gif Isleidi pasivaiksciot ir ateina prisifotkines pilnas nuotraukeliu, o tu tik padirbi su PS ir vsio, gatva bigsmile.gif
PS padeda pasiekti geresniu rezultatu ir parodyti, tai ka tu nori ir patobulinti nuotrauka. O tam ir gi reikia turet gislele, kad pamatyt ir parodyt, tai ka nori.
Sorry, kad taip sureagavau... Man temperatura vel kyla... doh.gif
Papildyta:
Nu va mano Š...
ISO 320; 1/200; f/4,5; w/b auto; su blykste; Ps su Levels zaidziau, saturation ir hue. Su visom tas pats. Ten kivis skrenda.
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 02 kovo 2007 - 14:06
[quote=Labradoriukė,2007 03 02, 14:02]
Nu galiu idet keleta savo nevykeliu nuotrauku. Bet labai nekritikuokit, nes man jos nepatinka, nes jos man nieko nesako doh.gif

Kelk, gal mums ka nors pasakys?

Fotoparatas pats fotkina tikriausiai g.gif Isleidi pasivaiksciot ir ateina prisifotkines pilnas nuotraukeliu, o tu tik padirbi su PS ir vsio, gatva bigsmile.gif

Nu tu duodi
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Visai fainos tos tavo nuotraukytes. mirksiukas.gif tik man atrodo, kad reikejo ne kivi mesti, o ka nors ryshkesnio, spalvingesnio, kad kontrastas butu g.gif ai, dar galejai 1 ir 3 apkirpti, kad nesimatytu kriaukles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Nendria*: 02 kovo 2007 - 14:06
QUOTE(*Nendria* @ 2007 03 02, 14:05)
tik man atrodo, kad reikejo ne kivi mesti, o ka nors ryshkesnio, spalvingesnio, kad kontrastas butu g.gif ai, dar galejai 1 ir 3 apkirpti, kad nesimatytu kriaukles.

Nieko neturejau po ranka. vynoges sukirtau nesenai, obuolius taip pat. Pagalvojau, desreles gi nemetysiu...Tai kivi pagriebiau blink.gif kuris jau ir gi suvalgytas bigsmile.gif
Pamirsau pasakyt, kad jos visos apkarpytos ir pasuktos. As stengiausi kazkaip padaryt, kad matytusi kuo maziau kriaukles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 02 kovo 2007 - 14:10
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 02, 13:02)
Fotoparatas pats fotkina tikriausiai g.gif  Isleidi pasivaiksciot ir ateina prisifotkines pilnas nuotraukeliu, o tu tik padirbi su PS ir vsio, gatva  bigsmile.gif
PS padeda pasiekti geresniu rezultatu ir parodyti, tai ka tu nori ir patobulinti nuotrauka. O tam ir gi reikia turet gislele, kad pamatyt ir parodyt, tai ka nori.

Žinai Labradoriuke, niekas čia pyktis neateina, ateina pasisemti idėjų, pasidalinti patirtimi, pasimokyti... Jei tave kas nors labai erzina, tai geriau jau visai nereaguok į naujai prisijungusių į temą žinutes...
Niekas nenorėjo pasakyti, kad gislelės nereikia turėti. Reikia. Ankstesniame poste tiesiog norėjau pagirti žmones už sugebėjimą iš niekuo neišsiskiriančios nuotraukos padaryti kažką įdomaus PS pagalba. Manau, tai irgi reikia sugebėti ne mažiau, nei parinkti gražų kadrą fotografuojant...
Jei jau kyla temperatūra, tai sėdėk sau apsiklojusi kaldromis ir nesiputok ant niekuo tau nenusikaltusių žmonių... Kažkaip tavo žinutės labai priešiškai naujai prisijungusiu žmonių atžvilgių skamba... Gal tu šio skyrelio savininkė, kuri nusprendžia kam lankytis, o kam ne? Ar ateinant naujam žmogui būtina pradėti nuo pagyrimų tavo nuotraukoms, kad gautų palaiminimą iš tavęs lankytis čia?
Yra čia labai malonių žmonių, su kuriais buvo malonu bendrauti ir kurių nuomonę buvo gera išgirsti, bet tavo užgauliojimai labai nemalonūs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nendria* @ 2007 03 02, 14:05)
reikejo ne kivi mesti, o ka nors ryshkesnio, spalvingesnio, kad kontrastas butu g.gif ai, dar galejai 1 ir 3 apkirpti, kad nesimatytu kriaukles.

citrina.
man gal kiek tamsokos. speju del trumpo islaikymo. pamegink kompensacija panaudoti.
Papildyta:
QUOTE(Bilekas @ 2007 03 02, 11:52)
Ir as turiu klasuimeli...

Nikonas prilips prie rankos, nenoresi paleisti...
nors canon 30d irgi gana nemazas ir neblogai turetu i ranka tilpt...
o siaip kas naudoja nikonus turbut ant canonu nepereina, ir atvirksciai...

Papildyta:
QUOTE(she @ 2007 03 02, 11:14)
rooly,
va prisegu pvz, kaip mano manymu, galetum pateikti savo foto

man tai roze patinka. daugiau kazkaip nekabina niekas...
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 03 02, 08:05)
Idedu dar viana...
"Shelmis", programa- Tv(shuter priority), f1.4, 1/250s, ISO 100(mano klaida buvo doh.gif ), w/b- auto, be blico...Fotoshopu psharpinta, pastumdyti "leveliai" ir uzdetas remelis.

user posted image

californiagirl, reikia pripažinti, kad tu labai sparčiai progresuoji. Kuo toliau tuo nuotraukos geresnės. Ypač apšvietimas. Šitoj tai net sunku prie jo ir kabinėtis.

QUOTE(Bilekas @ 2007 03 02, 20:52)
As matau tokius skirtumus:
Canon 30D kokybiskesnis, geresne kokybe prie didesnio jautrumo (maziau triuksmu), greitesnis (fps), pigesni priedai ir tai jau consumer klases aparatas
D80 "prikimstas" naujovisku "pribumbasu", naujesnis modelis, daugiau tasku (nors tai man ne itin svarbu), prosumer klases.
Busiu dekingas uz bet koki argumenta ax.gif

Jei nežiūrėti į kainą, tai aišku, kad 30D yra geresnis. Beje, man atrodo tu truputį „consumer“ ir „prosumer“ neteisingai supranti smile.gif

QUOTE(Bilekas @ 2007 03 02, 20:52)
Ir dar vienas klausimelis... Tie kurie turi fiksuota 50mm 1.4 objektyva, kiek kartu panaudojot F1.4 diafragma? As galvoju ar verta moketi daugiau uz 1.4 vien del galimos  platesnes diafragmos, kai girdejau, kad 50mm 1.8 "paiso" geriau (konkreciai Nikkor atveju).

Realiai nei f1.4, nei f1.8 nelabai panaudosi. Pernelyg siaura ryškumo juosta.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 03 01, 23:05)
Skaityk, fotografuok ir prisijunk su darbeliais mirksiukas.gif  Tuoj ta japonu kalba pavirs i lietuviu biggrin.gif

Idedu dar viana...
"Shelmis", programa- Tv(shuter priority), f1.4, 1/250s, ISO 100(mano klaida buvo doh.gif ), w/b- auto, be blico...Fotoshopu psharpinta, pastumdyti "leveliai" ir uzdetas remelis.

user posted image

viskas ok, viskas fainiai, bet arba pas mane akiu suvedimas blogas arba nzn...bet man ji neryski...o gal fokusas i obuoli?
jau pamaniau kad monitorius neryskiai rodo, bet slapio kivio nuotraukos ryskios....
Atsakyti