Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(Bilekas @ 2007 02 15, 10:05)
Baubazzz, pirmiausia nepatinka man kompozicijos nei pirmoje nei antroje nuotraukoje  mirksiukas.gif Reikejo stengtis kad viskas i kadra tilptu: visas tu ir TV su kede antroje. Antroje nuotraukoje viskas pasvire, be to cia man juodas fonas netinka, nes mergina jame paskesta...
Atspindziai (ypac ant akiniu)  doh.gif Antra nuotrauka truputi per tamsi arba taip atrodo del per tamsaus fono. Pabandyk tas nuotraukas apkarpyti, nes dabar per daug tuscio ploto. Sorry uz kritika- nera blogos foto, tik buvo kur man pasireiksti  biggrin.gif
Siaip studija turi daug galimybiu, bet itariu nera paprasta nemokant tvarkingai jomis pasinaudoti  g.gif

Berods viskas.

su viskuo sutinku, bandziau tuos atspindziu naikint, bet pritrukau kantrybes...
del merginos apsirengimo supratau kai jau nuejom i studija, nepagalvojau kad juodai rengtis nereik.
del pilno kadro tiap pat sutinku.
cia buvo pirmas kartas studijoje, gal veliau pavyks geriau.

idesiu dar viena sioki toki kazkoki kadra:)))
"karas"
user posted image
o sitoje truksta mano koju ir siek tiek apacios....
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2007 02 15, 10:19)
Spalvota, po to su dell picture pajuodinau tongue.gif Blicas naudotas blush2.gif
aciu uz komentara 4u.gif

Dar pas baubazz iziuriu pirmoj nuotraukytej seseli, kurio neturetu but ane ax.gif

tai su kuo tu tenfotkini? taip ir neatsakiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 15 vasario 2007 - 10:57
Baubazz, antroje foto ryškios kojos, o veidas pasiliejęs ir šešėlyje. Gal kojos ir buvo pagrindinis akcentas smile.gif
Ciburaska, man labai patiko foto su balandžiais, su fotošopu galima gražiai paryškinti
Rimulka, tas vaiko portretukas man visai gražiai žiūrėjosi, nors kiti ir sukritikavo, tik tas pirmesnis variantas, ne nubalintas su PS. Be reikalo išėmei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 02 15, 11:02)
Baubazz, antroje foto ryškios kojos, o veidas pasiliejęs ir šešėlyje. Gal kojos ir buvo pagrindinis akcentas smile.gif

cia nuo stovo per pulteli fotkinau. tiap ir buna kai nori pats nusifotkinti ir nematai per akute ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
labai laukchiau paaishkinimo, kaip ishsirinkti poliariz filtra? g.gif
Atsakyti
fotkinu su dsc 828 4u.gif
Atsakyti
Geras momentas  Man ne vienspalvio fono noretusi, bet ta bite pagauti siek tiek is sono  Tada ir gelytes visai i tema

Man ir taip ta bite kaip aklai vistai grudas biggrin.gif O jei butu is sono, tada neatrodytu, kad tuoj bus BUM smile.gif

As esu dariusi balandziu patinu kovos nuotrauka. Man noretusi ryskiau kita syki pagauti  , nes tiesiog nespejau fotiko perreguliuoti - taip greit jie susipese ir viska issiaiskino 

Super nuotrauka thumbup.gif Del ryskumo negaliu nieko pasakyti, nes labai maza foto. Gal kazkiek nespejo aparatas iki galo sufokusuoti.
Gerai pesasi, kad net nesuprasi kiek ten kuris sparnu turi... O kaip tu balta fona gavai? i softboxa juos ikisai? smile.gif
Ir is ko tu nusprendei, kad cia patinai? Zinok ir moteriskes pesasi lotuliukas.gif

Labradoriuke, pirma tavo foto tamsi ir per silpnai pritraukta kaip makro fotografijai g.gif Be to kompozicija nepatinka, reikejo pagal 1/3 taisykle bite ikomponuoti. Antroje nuotraukoje ryskus fonas viska sugadina- gavosi kazkokia ryski kose.

Baubazz ir Labradoriuke jusu nuotraukos pastoviai per tamsios atrodo. Ar jus kazka nustatinejate aparate, kompu koreaguojate ar cia NIKON'u problema? Tuoj pradesiu abejoti ar Nikono benoriu smile.gif

labai laukchiau paaishkinimo, kaip ishsirinkti poliariz filtra?

Pirmiausia reikia rinktis pagal aparato objektyva, nes ju buna skirtingu diametru. Tie filtrai buna dvieju tipu: cirkuliariniai (circular) ir linijiniai (linear). Cirkuliariniai geresni ir patogesni. kai reikia efekto, uztenka ji tik pasukti, o linijini reikia uzdeti. Be to kiek teko girdeti linear siek tiek trukdo aparato autofokusui, todel nuosirdziai siulau rinkti cirkuliarini. Jei tik leidzia kisene netaupyk ant sio filtro.

Atsakyti
Bendruomeninis susirinkimas biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 15, 13:01)
todel nuosirdziai siulau rinkti cirkuliarini. Jei tik leidzia kisene netaupyk ant sio filtro.

dekui aciuks.gif bandysiu zhiurinetis kainas.
Atsakyti
Bilekas, o kaip nustatyti, kokio diametro man reiktu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nendrytė @ 2007 02 15, 14:20)

Tiesa pasakius dar nesu pirkes filtro. Gal geriausia butu su aparatu i parduotuve nueiti ir ten tau pritaikis.
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 15, 13:47)
Tiesa pasakius dar nesu pirkes filtro. Gal geriausia butu su aparatu i parduotuve nueiti ir ten tau pritaikis.

dekui dar kart wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 15, 13:01)
Baubazz ir Labradoriuke jusu nuotraukos pastoviai per tamsios atrodo. Ar jus kazka nustatinejate aparate, kompu koreaguojate ar cia  NIKON'u problema? Tuoj pradesiu abejoti ar Nikono benoriu smile.gif

Cia gi ne su Nikonu. Rasiau, kad su Pentax kompaktine skaitmena dariau. Ir absoliuciai neredaguotos.
As tikriausiai cia idejus esu pacias savo tamsiausias nuotraukas doh.gif
Nu va vyras kazkodel sako, kad pas ji darbe kompe ir gi atrodo tamsokos, jam taip pradejo atrodyt.
Nzn...kur cia tiesa. Man jos neatrodo tamsios, mano kompe. O kitu idetos, netarodo sviesios, tik va tie laseliai tai buvo tikrai gerokai per ryskus, vos ziuret galejau bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 15, 13:47)

Turiu UV filtra. Man atrodo, kad geresne nuotrauku kokybe. Nzn kokios firmos, Vilbroj apie 100Lt kainavo. Aplink toks metalinis juodas. Man keista buvo, kad metalinis, o ne plastikas. Vis gi kiekviena smulkmena fotikui prideda gramus.
Papildyta:
Nu Bilekas paziurek naturalias foto, be korekciju. Su Nikonu.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nendrytė @ 2007 02 15, 22:20)

Ant visų be išimties objektyvų yra aiškiai parašyta kokio diametro filtrų jiems reikia. Pvz. ø52mm, ø67mm ir pan.

Kadangi poliarizaciniai filtrai brangūs, nepripirksi jų visiems turimiems objektyvams, todėl reikia pirkti pačio didžiausio tau reikalingo diametro, o paskui naudoti perėjimo žiedus.

Kaip bilekas jau rašė, reikia pirkti circular polaricer (CPL), nes su linijiniu neveiks autofokusas.

Ir iškart perspėju, kad geri poliarizaciniai filtrai kainuoja ne vieną šimtą litų...

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 15, 23:40)
Turiu UV filtra. Man atrodo, kad geresne nuotrauku kokybe. Nzn kokios firmos, Vilbroj apie 100Lt kainavo. Aplink toks metalinis juodas. Man keista buvo, kad metalinis, o ne plastikas. Vis gi kiekviena smulkmena fotikui prideda gramus.

Iš tikrųjų tau tik atrodo. UV filtrai įtakoja vaizdo kokybę fotografuojant į juostelę. O skaitmena UV spinduliams nejautri ir maksimum ką UV filtras gali padaryti -- nebloginti vaizdo kokybės. Jei UV filtras pigus ir prastos kokybės, tai visai tikėtina, kad su juo vaizdo kokybė bus prastesnė, gaudysit daug saulės zuikučių ir t.t.

Ant skaitmenos UV filtro vienintelė (abejotina) paskirtis yra objektyvo priekinio stiklo apsauga.
Atsakyti