Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(Baubazz @ 2007 02 28, 17:22)
na man tai labai grazu... jega butu toki 30x40cm ir ireminti su pasportu... interiero detale puiki.

QUOTE(californiagirl @ 2007 02 28, 17:26)
Kam parodei cia....reikejo i konkursa siusti mirksiukas.gif  Nebent dalyvauji jau su kita g.gif
PASAKISKAI GRAZU wub.gif

P.S. uzmirsai info surasyti...Man butu baisiai idomu ax.gif

QUOTE(Letta @ 2007 02 28, 17:28)
Aš ne profesionalė, tai galiu pasakyti tik  user posted image  bigsmile.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif Nerealu bigsmile.gif

QUOTE(*Nendria* @ 2007 02 28, 17:37)
clap_1.gif W-O-W bigsmile.gif  wub.gif  thumbup.gif

bis.gif
aciu
nu nepatikesit, bet man sirdziai atgaiva siandien ir nuotaika pakilus, nes kazkaip smagiai turiningai pafotkinau ir dar komplimentu tiek blush2.gif
ech
dziaugiuos siandieniniais rezultatais... net neskaudu kad kambariai nesutvarkyti paliko doh.gif
as i konkursa kita idejau, sita koreguota su PS - tai nedejau del taisykliu ax.gif
o seip nieko blatno:
blicas fotiko, (naujame batarkes baiges doh.gif )
islaikymas 1/360
diafragma f/5.6
su PS uzdetas violetinis tonas (originale pilkai ruda), siek tiek pasarpinta...
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 02 28, 18:29)
o seip nieko blatno:
blicas fotiko, (naujame batarkes baiges  doh.gif  )
islaikymas 1/360
diafragma f/5.6
su PS uzdetas violetinis tonas (originale pilkai ruda), siek tiek pasarpinta...

O koks ISO? Ir koks W/B?
Is kokio atstumo tu fotografuoji? Ar naudoji stova?
Koks pas tave objektyvas?

Man Š... gaunasi su lasais. Aisku as be blykstes bandziau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 28 vasario 2007 - 21:12
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 28, 20:59)
O koks ISO? Ir koks W/B?

ISO 200, WB auto, as prie WB isvis nekisu pirstu, jei man ko reik, as su PS pakoreguoju, fotografavau per puse metro gal g.gif be stovo
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 28, 20:59)
O koks ISO? Ir koks W/B?
Koks pas tave objektyvas?

Man Š... gaunasi su lasais. Aisku as be blykstes bandziau...

tai va, blykste neisvengiamai reikalinga mirksiukas.gif
Papildyta:
objektyvas 50-tukas
Atsakyti
dekui She, bandysiu blush2.gif
Atsakyti
Sveiki , as cia naujas dalyvis ir tikiuos padiskutuot kartais apie fotografavima
jei priimsit ax.gif

Jei kas megsta kritikuot tai galetumet parasyt savo nuomone apie mano
pirmuosius '' blynus'' . O jei dar kas ir patartu ka, tai butu is vis gerai.

mano albumo linkas : http://public.fotki.com/roolys/menas/
Atsakyti

she
,tikrai fantastika thumbup.gif wub.gif
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 28, 14:37)
Kadangi as namie neturiu gero apsvietimo, tik pacias paprasciausias staline lempas, kurios yra tik geriausiu atveju skaitymui skirtos, tai visada su blykste fotkinu. stengiuosi is toliau ir vaizda zoomu pritraukti, ne taip stipriai blykste nuplokstina veida.
w/b galima nustatyt ant kaitriniu lempu skirto rezimo. Bet jei nebus pakankamo apsvietimo - mazai ka pades.

dekui uz patarimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 01 kovo 2007 - 08:59
niu as ikvepta forumo konkurso apie vandeni siandien pazaidziau 
prasom jusu teismui:

She, puiki nuotrauka thumb_yello.gif
Tik jeigu ziureti priekabiai, per daug atspindziu (labiausiai kliuna ant taures krasto). Reikia kazka gudriau naudoti nei vien imontuota blykste mastau.gif Labai puikia sioje situacijoje butu savo darba padares poliarizacinis filtras. Atsiprasau jeigu ka uz kritika, bet fotografijoje atspindziai nera pageidaujami ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 03 01, 10:32)
She, puiki nuotrauka  thumb_yello.gif
Tik jeigu ziureti priekabiai, per daug atspindziu (labiausiai kliuna ant taures krasto). Reikia kazka gudriau naudoti nei vien imontuota blykste mastau.gif Labai puikia sioje situacijoje butu savo darba padares poliarizacinis filtras.  Atsiprasau jeigu ka uz kritika, bet fotografijoje atspindziai nera pageidaujami  ax.gif

teisybe g.gif ... zinoma gerai ta kritika, kaip kitaip eitume i prieki tongue.gif
vat apie ta filtra sudominai g.gif
tai va kad ta blykste buvo man bedu beda doh.gif bet bandziau su ja nors koki sh ispaust smile.gif

Atsakyti
Sveiki, fotomanai smile.gif

Bilekai, man reikia tavo patarimo... nesusitvarkau su savo fotiku blush2.gif doh.gif
buvau isjungus ta keliu nuotrauku rezima ir kazkas prilindo ir ijunge, nu velnias ir niekaip neina jo isjungti doh.gif daryk ka nori, ne velnio neleidzia, nors ir bandau visus variantus... dar vienas dalykas, kaip geriau fotografuoti kambaryje ar mazai apsviestoje aplinkoje be blitso, nes bet koki rezima pasirinkus gaunasi isplaukusios nuotraukos, ir atrodo stengiuosi nei as nejudeti, nei fotografuojami objektai... tuo metu statyvo neturejau po ranka... O gal ir didesni iso paimti? g.gif vis bandau ir ta rankini fokusavima, tik tada visi pradeda bambeti, kad as laaaaaabai jau ilgai ruosiuosi ir fotografuoju... blush2.gif doh.gif

beja, dar vienas prasymas, bet cia jau visu... nenaudokit tos geltonos spalvos, kai rasot komentarus, nes nieko neina iskaityti, net nesimato, tik pazymejus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergina_: 01 kovo 2007 - 12:41
QUOTE(Mergina_ @ 2007 03 01, 13:37)
Sveiki, fotomanai smile.gif

Bilekai, man reikia tavo patarimo... nesusitvarkau su savo fotiku blush2.gif  doh.gif 
buvau isjungus ta keliu nuotrauku rezima ir kazkas prilindo ir ijunge, nu velnias ir niekaip neina jo isjungti doh.gif  daryk ka nori, ne velnio neleidzia, nors ir bandau visus variantus... dar vienas dalykas, kaip geriau fotografuoti kambaryje ar mazai apsviestoje aplinkoje be blitso, nes bet koki rezima pasirinkus gaunasi isplaukusios nuotraukos, ir atrodo stengiuosi nei as nejudeti, nei fotografuojami objektai... tuo metu statyvo neturejau po ranka... O gal ir didesni iso paimti? g.gif  vis bandau ir ta rankini fokusavima, tik tada visi pradeda bambeti, kad as laaaaaabai jau ilgai ruosiuosi ir fotografuoju... blush2.gif  doh.gif

beja, dar vienas prasymas, bet cia jau visu... nenaudokit tos geltonos spalvos, kai rasot komentarus, nes nieko neina iskaityti, net nesimato, tik pazymejus ax.gif

Serija issijungia su mygtuku, kuris yra virs ijungimo/isjungimo mygtuko (nupiesta keletas langeliu vienas ant kito). Jis turi tokius rezimus: H, L, begalybe, isjungtas. Ziuredama i ekrana surasi kada isjungta. Na dar gali buti pas tave ijungta "flip anim." Nesu jo naudojes, todel nezinau kas ir kaip, bet ji surasi meniu. Daugiau nezinau kas ten gali buti g.gif Parasyk kaip sekesi.

Nuotraukos isplaukusios, nes per ilgas islaikymas. Reikia didesnio papildomo apsvietimo (papildomos lempos, sek WB ! ), stenkis kuo placiau atverti diafragma (maziau zoomo naudok, tada leis F2,8). Jautruma daugiau kaip ISO 200 as retai naudoju, nes su FZ-30 triuksmais tragedija doh.gif Bet grudetos nuotraukos geriau nei isplaukusios, todel eksperimentuok smile.gif Jei jau naudosi blica, neuzmirsk WB nustatyti ant "blykstes" (toks zaibas nupiestas). Dar vienas "fintas": naudok akute o ne LCD- tokiu budu dazniausiai aparatas maziau sujuda. Statyvas tokiose situacijose nepamainomas.

Del rankinio fokusavimo, tai reikia priprasti. Kai pripranti, tada super thumbup.gif Bandei fokusavimo taskus pasirinkti kaip aiskinau?

O del geltonos spalvos rasant, tai manau tuo tikslu specialiai ja ir pasirenka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 03 01, 13:51)
Serija issijungia su mygtuku, kuris yra virs ijungimo/isjungimo mygtuko (nupiesta keletas langeliu vienas ant kito). Jis turi tokius rezimus: H, L, begalybe, isjungtas. Ziuredama i ekrana surasi kada isjungta. Na dar gali buti pas tave ijungta "flip anim." Nesu jo naudojes, todel nezinau kas ir kaip, bet ji surasi meniu. Daugiau nezinau kas ten gali buti  g.gif Parasyk kaip sekesi.

Nuotraukos isplaukusios, nes per ilgas islaikymas. Reikia didesnio papildomo apsvietimo (papildomos lempos, sek WB ! ), stenkis kuo placiau atverti diafragma (maziau zoomo naudok, tada leis F2,8). Jautruma daugiau kaip ISO 200 as retai naudoju, nes su FZ-30 triuksmais tragedija  doh.gif  Bet grudetos nuotraukos geriau nei isplaukusios, todel eksperimentuok smile.gif Jei jau naudosi blica, neuzmirsk WB nustatyti ant "blykstes" (toks zaibas nupiestas). Dar vienas "fintas": naudok akute o ne LCD- tokiu budu dazniausiai aparatas maziau sujuda. Statyvas tokiose situacijose nepamainomas.

Del rankinio fokusavimo, tai reikia priprasti. Kai pripranti, tada super  thumbup.gif Bandei fokusavimo taskus pasirinkti kaip aiskinau?

O del geltonos spalvos rasant, tai manau tuo tikslu specialiai ja ir pasirenka smile.gif

tai va, kad jau senai nebenaudoju ekrano, tiesiog atpratau nuo jo, ir rankas laikau normaliai, nu, bet isplaukusios ir tiek... doh.gif Nu ziuresiu, kaip cia kitaip man reikes zaisti... O su tuo serijiniu isjungimu, jau bandziau, bet leidzia tik auto kai pasirenki, atrodo isjungiau viska ir t.t. Nu bet kai pasirenku koki M ar S ir vel tas pats doh.gif Bandziau kazka, tik nelabai kas gaunas, dar nelabai perprantu... Isvis mano muza kazkur pabego, tai retai kada fotika i rankas bepaimu verysad.gif blush2.gif
Na ziuresiu ryt, gal rimtai ka nors meniu prijungus esu.. g.gif aciu smile.gif
Atsakyti
Ai, jeigu ka i gamyklinius nustatymus reset padaryk smile.gif
Atsakyti