Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

o gal tom kojytėm geltonumo su photoshopu įmesk?
Atsakyti
Nu pridejau geltonos ax.gif
user posted image
Atsakyti
Labradoriuke, nu gal siek tiek geriau, bet man vistiek juodai balta siuo atveju labiau patinka, arba pabandyk sepia tone uzdeti ax.gif

Smelio delniukai
rezimas- manual
f2.8
ISO 200
islaikymas- 1/1250s
wb- auto
blicas nenaudotas
Fotoshopu apkarpyta ir uzdeti remeliai.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 24, 23:46)
Labradoriuke, nu gal siek tiek geriau, bet man vistiek juodai balta siuo atveju labiau patinka, arba pabandyk sepia tone uzdeti ax.gif

Kaip uzdet sepia?
Atsakyti
ciburaska, neblogos foto pradziai mirksiukas.gif noretusi galbut tiesiog siuzeto idomesnio ir apsvietimo gal kontrastingesnio g.gif

labradoriuke,

user posted image

nu as va kaip daryciau, jokiu budu, ne balta rema schmoll.gif

Letta
, man idomi foto 0074 pasirode, tik patarciau vengti tokiu "pop/siniu" remuku ax.gif
Atsakyti
Dekui she wink.gif O kodel ne balta? Tas kur padarei tikrai graziai atrodo smile.gif
va padariau sepia abi:
user posted image

user posted image

Dar klausimelis: kokiu formatu issaugot nuotraukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 25 vasario 2007 - 11:49
labradoriuke, tavo pakoreguotos gal siek tiek per geltonos g.gif
baltas remas cia nelabai tinka del kontrasto su juodu fonu ir neturejimo spalvinio rysio su "sepijuotom" pedutem, jo mastelis irgi, turetu but siauresnis, atrodytu solidziau.
apie koki formata sneki? dydi nuotraukos ar pletini (jgg, tiff)?
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 02 25, 12:02)
apie koki formata sneki? dydi nuotraukos ar pletini (jgg, tiff)?

taip: jpg, tif, pdf
Issaugojau pdf, tai isejo 37Mgb ohmy.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 25, 12:47)
taip: jpg, tif, pdf
Issaugojau pdf, tai isejo 37Mgb ohmy.gif

oj nene, pdf reikia tada jei nori uzsisaugoti su sluoksniais (tolimesniam darbui), galutini rezultata uzsaugok jpg
Atsakyti
QUOTE(she @ 2007 02 25, 11:31)
labradoriuke,

user posted image

nu as va kaip daryciau, jokiu budu, ne balta rema  schmoll.gif

She, gal gali pasidalinti kaip taip graziai remeli padarai? Man neiseina nors tu ka doh.gif
Atsakyti
Gal kas nusimanatys objektyvuose patars man vel ax.gif Nusiziurejus esu 2 objektyvus, noriu kad butu zoominis ir macro... rolleyes.gif Taigi, kuris is siu dvieju jusu nuomone geriau:
1. Sigma 24-70 f2.8 EX DG Macro DF
2. Sigma AF 17-70 f2.8-4.5 DC Macro

Turbut pirmas variantas g.gif
Atsakyti
fotolama, man patiko tavo "trise". Gal kliuna tik tas raudonas trejetas. As ji naikinciau arba nuotrauka apkirpciau, kad jo nesimatytu. Siaip labai linksma foto smile.gif

Gal kas nusimanatys objektyvuose patars man vel  Nusiziurejus esu 2 objektyvus, noriu kad butu zoominis ir macro...  Taigi, kuris is siu dvieju jusu nuomone geriau:
1. Sigma 24-70 f2.8 EX DG Macro DF
2. Sigma AF 17-70 f2.8-4.5 DC Macro

Turbut pirmas variantas

Nesu dar didelis specas ant objektyvu, bet is siu dvieju rinkciausi pirma. IMHO 17mm minimali objektyvo riba maziau svarbi nei objektyvo sviesumas (f4,5 schmoll.gif ). Ziurint ko tu tikiesi is sio objektyvo ir ka ruosies fotografuoti. Ar tau tikrai reikia tokio placiakampio? As tai is macro objektyvo greiciausiai rinkciausi fiksuoto zidinio ~100mm. Bet mano prioritetas visokie vabaliukai, o ne gelytes smile.gif
Tavo "smelio delniukai" man patiko. Bet.... Gal kiek per daug saulutes apsviesti pirstukai... Cia noretusi dar labiau "isplauto" veido, nes dabar nei siaip nei taip... kazko truksta. Kas ten per sviesus taskas ant plauku? Ir dar jei iseitu panaikinti atspindzius nuo akiniu, butu geriau smile.gif
Atsakyti