Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

ciburaska kaip pasidarei juoda fona? Ten uzuolaida? Koki apsvietima naudojai?
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 22, 21:45)
ciburaska kaip pasidarei juoda fona? Ten uzuolaida? Koki apsvietima naudojai?

Pirkau juodos medziagos gabala (2.20x5m), pritvirtinau prie plastmasinio PVC 2 m vamzdzio ir pakabinau ant sienos. Apsvietimas - halogenas 2 lempu is Senuku ax.gif
Atsakyti
ciburaska, man "Meiles laiskas" labiausiai patiko - ir kompozicija, ir spalvos, ir visa kita smile.gif , gal tik per stipriai nusviesintas veidas g.gif
"Geles" - tai labai kojos kliuna, visai ten man jos nesiziuri rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 02 22, 21:59)
Pirkau juodos medziagos gabala (2.20x5m), pritvirtinau prie plastmasinio PVC 2 m vamzdzio ir pakabinau ant sienos. Apsvietimas - halogenas 2 lempu is Senuku ax.gif

kiek mokejai uz medziaga?

man labiausiai kliuna ryskumo trukumas. siaip jauciu reiks vasara ir man studijele pasidaryt:)
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2007 02 22, 11:50)
pazymi viena objekta. tada spaudi SHIFT ir zymi kita objekta. (shift laikai)
taip pasizymes, jei nori atzymeti (nuzimyeti) tada spaudi alt ir zymi ta vieta kurios nenori kad butu pazymeta. tikiuosi supratai, ir tikiusiuosi nesumaisiau pats konors smile.gif)

kai pasakiau, kad geliu tema nuvalkiota tai ir pasipyle tikrai graziu geliu. califonijos mergaites grazi lb. smile.gif
tos juodam fone irgi patiko, gal reiktu si bei ta pataisyti bet patiko...
taip ir toliau ir padarysi super darbeliu.

Dekui uz paaiskinima thumbup.gif Jau iseina thumbup.gif
Faina, kad mano roze patiko ax.gif ....man irgi visai nieko biggrin.gif

Chiburaska, man labiausiai pirmoji, meiles laiskas patinka ax.gif Kaip ten padaryta, kad atrodo jog vejelis plaukus kedena thumbup.gif
Kitose galetu koju nesimatyti...labiausiai kliuna antra ir paskutine su gelem, kur matosi pedkelniu siules. Gal geriau tada nuogom kojom ziuretusi, nei su kojinem mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2007 02 22, 22:12)
ciburaska,  man "Meiles laiskas" labiausiai patiko - ir kompozicija, ir spalvos, ir visa kita  smile.gif , gal tik per stipriai nusviesintas veidas  g.gif
"Geles" - tai labai kojos kliuna, visai ten man jos nesiziuri  rolleyes.gif

man ir taip atrodo drinks_cheers.gif pirmoji nuotrauka labai čiki. o tos kojos tai tikrai nelabai. jei jas panaikinus su photoshopu... ax.gif
Atsakyti
"Meiles laiskas" ir "nerandu zodziu" - man labiausiai patinka. Ir kompozica patinka. Pedkelnes kazkaip man netrugdo, o net sakyciau, man grazu 4u.gif

Radau protingo zmogaus mintis, ka manot?
"...fotografui reikalingas matymas, kaip muzikantui klausa. Tam, kad nuotrauka butu ne aklas tikroves kopijavimas (tai sugeba bet kuris aparatas), o joje atsispindetu ideja, fotografo pozicija ir pan. - butinas matymas. Sito joks fotoaparatas nedaro pats."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 vasario 2007 - 13:20
QUOTE(ajas @ 2007 02 22, 22:12)
"Geles" - tai labai kojos kliuna, visai ten man jos nesiziuri  rolleyes.gif

QUOTE(Baubazz @ 2007 02 22, 22:43)
man labiausiai kliuna ryskumo trukumas.

QUOTE(californiagirl @ 2007 02 22, 23:22)
Chiburaska, man labiausiai pirmoji, meiles laiskas patinka ax.gif  Kaip ten padaryta, kad atrodo jog vejelis plaukus kedena thumbup.gif
Kitose galetu koju nesimatyti

Fenas tongue.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 02 23, 11:27)
o tos kojos tai tikrai nelabai. jei jas panaikinus su photoshopu...  ax.gif

Aciu uz pastabeles notworthy.gif notworthy.gif Reiks kojytes tada patrinti PS-u tongue.gif
QUOTE(Baubazz @ 2007 02 22, 22:43)
kiek mokejai uz medziaga?

9 lt uz metra "Audiniu imperijoje" Prie Kalvarijų turgaus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 02 23, 13:14)
9 lt uz metra  "Audiniu imperijoje" Prie Kalvarijų turgaus. mirksiukas.gif

Kokio tipo medziaga?

Galiu pakomentuoti is patirties: 100% poliesteris biggrin.gif sintetika ax.gif Ir turetu elektrintis, na dar turetu but nestora.
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2007 02 22, 19:56)
unsure.gif Keista, kodėl dingo unsure.gif
Bet galima pamatyti čia jei kam įdomu 4u.gif

Pirma nuotraukyte truputuka daugiau apkarpyciau, kad kudikio pedutes daugiau kadro uzimtu.
Berniuko portretai labai abu faini, bet pirma man fainesne (gal del tos jo surauktos "firmines sypsenos" tongue.gif ). Kliuna tie daiktai ir zirkles ant stalo fone. Galetu ju nebuti.Cia gal padetu nustatyta didesne diafragma, tada fonas graziai pasilietu, o Berniuko veidas liktu ryskus rolleyes.gif
Ketvirtojoje nuotraukoje labiausiai patinka naturali vyro israiska, vaikiukas matosi pozuoja. Man noretusi, kad si nuotrauka butu vertikali, t.y. Daugiau erdves i virsu, vyro zvilgsnio link, o maziau i sonus (sita erdve nieko nesako).
Penktojoje labai demesys blaskosi po nuotrauka: dangus, stulpas, ivairiausiu ziedu pilna pieva... Vaikas tarsi pasimeta detaliu daugybeje. Kadruociau taip, kad tik vaikas su geltonomis gelemis i kadra tilptu. Mazdaug taip:
user posted image
Sestoje, vyro portreto nuotraukoje man kliuna tai, kad rankos, o ne veidas pirmame plane. Noretusi, kad jos kitaip butu padetos ir fokusas butu ne i jas, o i akis mirksiukas.gif
Septinta man labiausiai patinka. Tokia gyva, su nuotaika thumb_yello.gif ploja.gif
Astuna, paskutine... nelabai... Nekabina g.gif Galvoju kode? Gal del to, kad per akinius nesimato vaiko israiskos, pilnai nesijaucia jo nuotaika... Pakausis nukirptas...
Ziuriu dauguma nuotrauku Sepia (senovines nuotraukos) stiliumi. Noretusi daugiau spalvu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 23, 13:23)
Kokio tipo medziaga?

Galiu pakomentuoti is patirties: 100% poliesteris  biggrin.gif sintetika  ax.gif  Ir turetu elektrintis, na dar turetu but nestora.

Sutinku, kad sintetika gal ir geriau, nes as pirkau drobele, tai uzknisa, kad labai lamdosi triniti.gif gun_rifle.gif
Kodel turetu elektrintis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 02 23, 13:14)
Aciu uz pastabeles notworthy.gif  notworthy.gif Reiks kojytes tada patrinti PS-u tongue.gif 

Na o taip geriau?
Pataisytos "Geles". Istrynus kojytes, norejosi kitaip pasukti nuotrauka. Ar geriau mergina vidury kadro paguldyti? g.gif Man tai taip graziau ziurisi ax.gif
user posted image
"Nerandu zodziu"
user posted image
"Laiskelyje" kojas palikau. Jos man ten tinka rolleyes.gif ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 23 vasario 2007 - 14:30
QUOTE(ciburaska @ 2007 02 23, 12:43)
Ziuriu dauguma nuotrauku Sepia (senovines nuotraukos) stiliumi. Noretusi daugiau spalvu mirksiukas.gif

Ačiū labai už pastabas ir patarimus wub.gif Tikrai labai malonu buvo išgirsti nuomonę žmogaus, išmanančio apie fotografiją 4u.gif
Visos tos nuotraukytės fotografuotos automatiniu rėžimu ir nelabai ten ką muilinytėj nustatinėt mokėjau ir supratau. Dabar įsigijom naują fotoaparatą, tai bandysiu vadovautis patarimais, mokysiuos nustatinėti ir ieškosiu kadrų tongue.gif
O sepia- man gražiausiai žiūrisi kažkaip blush2.gif Nors dabar žinau, kad geriau originalią daryt spalvotą, o po to žaisti spalvomis PS (ar kitų programų) pagalba, o tada, tik įsigyjus skaitmeninį fotoaparatą- žaidžiau lotuliukas.gif
Atsakyti