Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(dejavu @ 2007 02 21, 21:58)
Close up filtras (arba linzė) toks padidinimo stikliukas
, toms pačioms funkcijoms kaip makro objektyvas atlikti, tik kokybė prastesnė, trūksta ryškumo ir aštrumo. Gal todėl ta rožė tokia minkštoka ir atrodo smile.gif

Butent del to minkstumo man ta roze labai patinka wub.gif

Rimulka, kaip tu pasirenki vietas, kurias nori palikti spalvotas???
As dar karta bandziau su magnetic lasso tool, tai pasirinkus viena vieta, jau paspaudus pasirinkti kita ir dingsta pirmasis pasirinkimas... doh.gif Zho...neiseina schmoll.gif
Ar tu kazkaipo kitais pasizymi tas vietas???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 21 vasario 2007 - 23:37
dejavu, labai grazios nuotraukytes thumbup.gif
bilekas, ar gavai grudinta stikla?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 21 vasario 2007 - 23:47
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 21, 23:22)
Butent del to minkstumo man ta roze labai patinka wub.gif

Rimulka, kaip tu pasirenki vietas, kurias nori palikti spalvotas???
As dar karta bandziau su magnetic lasso tool, tai pasirinkus viena vieta, jau paspaudus pasirinkti kita ir dingsta pirmasis pasirinkimas... doh.gif  Zho...neiseina schmoll.gif
Ar tu kazkaipo kitais pasizymi tas vietas???

pazymi viena objekta. tada spaudi SHIFT ir zymi kita objekta. (shift laikai)
taip pasizymes, jei nori atzymeti (nuzimyeti) tada spaudi alt ir zymi ta vieta kurios nenori kad butu pazymeta. tikiuosi supratai, ir tikiusiuosi nesumaisiau pats konors smile.gif)

kai pasakiau, kad geliu tema nuvalkiota tai ir pasipyle tikrai graziu geliu. califonijos mergaites grazi lb. smile.gif
tos juodam fone irgi patiko, gal reiktu si bei ta pataisyti bet patiko...
taip ir toliau ir padarysi super darbeliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 22 vasario 2007 - 12:01
QUOTE(Stebukle @ 2007 02 22, 00:45)
bilekas, ar gavai grudinta stikla?

Dar ne. Internete radau vienus Kauniecius, kurie gali tokiu tureti, bet Kaunas man nelabai paranku, todel vis dar ieskau kas Vilniuje galetu man tokio stiklo pasiulyti. Greiciausiai teks susirasti skaidru karsciui atsparu stikla ir paprasyti, kad ji nusmeliuotu (padarytu matini) ir supjaustytu.
Gal yra daugiau norinciu pasikeisti stikliukus prozektoriams? Galetume kooperuotis drinks_cheers.gif biggrin.gif

Close up filtras (arba linzė) toks padidinimo stikliukas
, toms pačioms funkcijoms kaip makro objektyvas atlikti, tik kokybė prastesnė, trūksta ryškumo ir aštrumo.

Dabar supratau apie kokius "filtrus" tu snekejai smile.gif Tiksliai lietuviskai berods "makro lesiai" vadinami. O tau jie nors kiek itakoja minimalu fokusavimo atstuma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bilekas: 22 vasario 2007 - 15:07
Kaip įdomu žiūrėti kitų darytas nuotraukas, o dar kai kas nors pakomentuoja (nesvarbu ar teigiamai, ar neigiamai), tada ir pats stengiesi labaiu kreipti dėmesį į tai, kaip fotografuoji smile.gif
Nesu profesionalė, net ne fotografijos ligonė, bet kartais papleškinu ax.gif
Čia mano darytos nuotraukos, kai tik įsigyjom pirmą skaitmeninį fotoaparatą (žaidžiau, taip sakant biggrin.gif ).
Įdomu būtų išgirsti kitų nuomonę ax.gif
Fotoaparato modelis Konica Minolta DiMAGE X21
Nuotraukos neapdirbtos jokiomis kompiuterinėmis programomis, tik pažaista su fotoaparato siūlomais efektais.
Taigi:
1.
Focal Length: 66304.0mm
F-Number: F/3.7
Exposure Time: 0.0025 sec. 1/400
Exposure Program: Auto bracket
Compensation: 19195.7
ISO Speed: 50
user posted image
2.
F-Number: F/6.7
Exposure Time: 0.005 sec. 1/200
user posted image
3.
Exposure Time: 0.002 sec. 1/500
user posted image
4.
Focal Length: 0.0mm
Exposure Time: 0.008 sec. 1/125
Compensation: -2.0
Flash Mode: Auto, Fired, Red-eye reduction
user posted image
5.
Exposure Time: 0.02 sec. 1/50
ISO Speed: 200
Flash Mode: Auto, Fired, Red-eye reduction
user posted image
6.
Exposure Time: 0.01 sec. 1/100
ISO Speed: 80
Flash Mode: Auto, Did not fire
user posted image
7.
Exposure Time: 0.01 sec. 1/100
ISO Speed: 100
Flash Mode: Auto, Did not fire
user posted image

Už dveijų paskutinių foną, jaučiu, gausiu pylos blush2.gif Bet tai buvo taip ekspromtu fotografuota, kad nelabai mačiau kažką aplink rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letta: 22 vasario 2007 - 15:40
Letta parasyk parametrus
Atsakyti
Baubazz, ką ir kaip pataisyti?

QUOTE(Bilekas @ 2007 02 22, 15:02)
...Dabar supratau apie kokius "filtrus" tu snekejai smile.gif Tiksliai lietuviskai berods "makro lesiai" vadinami. O tau jie nors kiek itakoja minimalu fokusavimo atstuma?

Minimalus atstumas su mano fotoaparatu (supermacro funkcija) ir taip 0 cm. Tik tie vadinami makro lęšiai labai išdidina, kaip kad žiūrėtum pro mikroskopą. Bet jiems reikalingas tam tikras atstumas, jei prikiši per arti nesusifokusuos. Aš kai juos užsidedu paprastai nenusistatau macro funkcijos, ir pritraukiu su zoomu jei dar labiau išdidinti reikia. Turėtų būti patogu vasarą drugeliams fotografuoti, per arti prie jų neprieinant smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 02 22, 14:27)
Letta parasyk parametrus

Pataisiau žinutę. Įdėjau tai, ką rodė fotki Exif detalėse ax.gif
Nelabai suprantu, kas ką reiškia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 22, 16:02)
Dar ne. Internete radau vienus Kauniecius, kurie gali tokiu tureti, bet Kaunas man nelabai paranku, todel vis dar ieskau kas Vilniuje galetu man tokio stiklo pasiulyti. Greiciausiai teks susirasti skaidru karsciui atsparu stikla ir paprasyti, kad ji nusmeliuotu (padarytu matini) ir supjaustytu.
Gal yra daugiau norinciu pasikeisti stikliukus prozektoriams? Galetume kooperuotis  drinks_cheers.gif  biggrin.gif

O seniuose neradai g.gif nes man is ten pirko g.gif
o idomu kaunieciai gal turi ir spalvotu bigsmile.gif tada galeciau as is Kauno parvest, nes kita savaite zadu i Kauna vaziuot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2007 02 22, 15:42)
Pataisiau žinutę. Įdėjau tai, ką rodė fotki Exif detalėse ax.gif
Nelabai suprantu, kas ką reiškia blush2.gif

Mes cia susitareme, kad komentuosim tik tas nuotraukas, kurios bus su tokiais nurodytais parametrais. na kad labiau atkreiptumem demesi i tai ka fotografuojam ir ka nustatinejam.

1. nuotraukos pavadinimas
2. Kokia aparato programa daryta nuotrauka (M, P, A, S ar koks scenarijus)
3. Diafragma
4. Islaikymas
5. Jautrumas
6. Jei naudota EV kompensacija
7. Kitos aparato korekcijos (ryskumo, spalvingumo, W/B balanso korekcija ir panasiai)
8. Readaguota ar ne redagavimo programomis

Kaip pvz.:
"Vaiko portretas"; A programa; F/2.8; 1/100s; ISO100; EV +1/3; Photoshopu tik apkarpyta.
Atsakyti
S v e i k u c i a i mirksiukas.gif

Baubazz, man demesi blasko fonas, siaip tai faina israiskele pagauta, blykste faina - visai nesijaucia (kreipei i lubas?) Gal WB nesureguliuotas, man melynoka veido oda g.gif PS-e galima butu "susildyti" spalvas ax.gif
[b]dejavu, labai, LABAI patiko tavo nuotraukytes thumbup.gif Grazu ziureti smile.gif[/B]
californiagirl, pirmas portretas tvarkingas, grazus, man patinka, gal kiek tamsoka , o antros foto man nerodo ax.gif
Lettos foto nematau g.gif verysad.gif

O cia mano eksperimentai ax.gif

"Meiles laiskas", A programa, F/3.5, 1/160s, ISO 800, EV 0.0, PS patvarkytas RAW sviesumas, patvarkytas veidas (spuogai)
user posted image

Nerandu zodziu...", A programa, F/4, 1/60s, ISO 400, EV 0.0, PS patvarki leveliai, patvarkytas veidas (spuogai)
user posted image

"Laiskelis", A programa, F/4, 1/80s, ISO 400, EV 0.0, PS patvarki leveliai, patvarkytas veidas (spuogai)
user posted image

"Geles", A programa, F/4, 1/60s, ISO 400, EV 0.0, PS patvarki leveliai, patvarkytas veidas (spuogai)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 22 vasario 2007 - 19:50
QUOTE(ciburaska @ 2007 02 22, 18:42)
Lettos foto nematau g.gif  verysad.gif

unsure.gif Keista, kodėl dingo unsure.gif
Bet galima pamatyti čia jei kam įdomu 4u.gif
Atsakyti