Ačiū visiems už komentarus
QUOTE(californiagirl @ 2007 02 21, 17:06)
Tikrai, kaip ta juoda fona gavai? Isduok paslapti
QUOTE(Bilekas @ 2007 02 21, 16:13)
.... Dar klausimelis: ar tu tikrai pries juoda fona fotografavai? ... nes man kliuna chromatines aberacijos (melsva spalva aplink ziedelio krastus), kurios paprastai atsiranda fotografuojant pries rysku fona.
Pasikartosiu, neturiu juodo fono. Fotografuoju tamsiam kambary, pasistatau paprastą stalinę lempą, apšviečiu reikiamą objektą ir fotografuoju šviesos kryptimi. Na nesigauna kokybiškai, bet tokia "foto studija" be jokių investicijų ir išankstinių pasiruošimų. kada gal įsigysiu juodą foną ar tą makro dežę išeis susikonstruoti.
Va primityvus variantas (ne kritikai, ryškumo nėra, rankos drebėjo, ant stovo nestačiau
):
orginalus variantas:
pareguliuoti šešėliai(dar galima pastumdyti "saturation", kad raudona nebūtų tokia ryški)
Va ir visa "technika"
Antra "kinietisku stiliumi" idomi kompozicija. Kas ten apacioj per kilimelis matosi? Sioje nuotraukoje man uzkliuvo tik neryskus useliai. Beje kai naudoji rankine (manual) programa ekspozicijos nereikia kompensuoti- paprasciausiai islaikyma tik pakeiti ir viskas.
Kai nustatatau rankinį M režimą, ekspozicijos reguliuoti neleidžia, nusistato pati.
Apačioj ten toks pats kilimelis ant kurio tas raudonas kvietys padėtas, tik kiek žemiau. Ūseliai neryškūs, neišėjo, kad viskas ryšku būtų, nemoku kitaip... Tarkim toks užmanymas buvo
"Rozyte". man labai graziai ziurisi, ypac keistai svelnus lapeliu konturai. Ka tas Close up filtras duoda?
Close up filtras (arba linzė) toks padidinimo
stikliukas, toms pačioms funkcijoms kaip makro objektyvas atlikti, tik kokybė prastesnė, trūksta ryškumo ir aštrumo. Gal todėl ta rožė tokia minkštoka ir atrodo
Dėl anties, tai ji man neatrodė per tamsi... Bet gal čia mano monitorius kaltas..