Įkraunama...
Įkraunama...

mokomės fotografuoti (6 dalis)

QUOTE(Bilekas @ 2007 02 21, 01:32)
man asmeniskai tai sudarytu problemas, nes darbe as neturiu leidimo instaliuoti ka noriu. Negi sunku prirasyti keleta eiluciu prie nuotraukos? Ir kaip Ceburaska sake patys labiau ziuretume kokiais parametrais fotografuojame.

Instaliuoti nieko negalima, o internetiniuose forumuose laiką leisti galima? smile.gif Savotiškas darbas.
Šiaip yra daug lengviau vieną kartą susiinstaliuoti reikiamą programinę įrangą, nei kiekvieną kartą rašinėti EXIF informaciją smile.gif
Atsakyti
na idedu vaikiuka viena:)
man asmeniskai nepatinka fonas, bet patiko veido israiska
user posted image
dalis exif'o,
f/5.3
1/100s
su blykste TTL
iso 800
su fotoshopu iscropinta, nuimtas "fonaras" is po akytes (mat rogutes pervaziavo smile.gif ), daugiau lyg ir nieko...

p.s. is dalies sutinku su fotolama del exifo rasinejimo.
susiinstaliavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 20 vasario 2007 - 22:01
Baubazz, gaila kad viska gadina fonas. Gal galima su PS kazka padaryti g.gif O kad ji fanara turejo net neitarciau thumbup.gif Israiska mergaites tikrai thumbup.gif

Na ir as dar i vaiku ir israisku tema ax.gif Cia as paprasiau jo placiai nusisypsoti lotuliukas.gif
user posted image

f2.5
1/320s
ISO 400
be blico

Panaikintas ibrezimas ant nosies bigsmile.gif

Cia ramesne foto...
user posted image

f2.5
1/100s
ISO 400
be blico

Velgi panaikintas ibrezimas, ir nuimtas duonos trupinys nuo lupytes biggrin.gif Palikta akiu spalva ryskesneje akyje rolleyes.gif
Ir abi nuotraukos siek tiek pasarpintos...

Rimulka, papasakok kaip tu spalvas keliose vietose palieki? Man neisejo...norejau abiejose akyse spalva palikti, o isejo tik vienoje g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 20 vasario 2007 - 23:35
californiagirl,
Pirma foto patiko, antra kažkaip neveža ir kažkokia neryški ji...
Atsakyti
Sveiki! 3d sugaisau kol viska perskaiciau.Gal kas nors fotografuoja su Canon ixus 850is?Neseniai nusipirkom,tai nuotrauku dar nedesiu,man toli grazu iki jusu... ax.gif
Atsakyti
Pakritikuokite šitas mano, prašau. Tema gal nuvalkiota, bet pati nesumąstau ką kitaip reikėjo daryti.

"Gėlytė"

user posted image

Model = Canon PowerShot S3 IS
Exposure Time = 1/15"
F Number = F8
Metering Mode = Spot
Exposure Mode = Manual exposure
White Balance = Manual white balance
Ašvietimui - paprasta stalinė lempa
PS - levels, klonavimas (lempos laidas matėsi smile.gif), rėmelis.

Kinietišku stiliumi

user posted image

Exposure Time = 1/13"
F Number = F7.1
Exposure Bias Value = -1EV
Metering Mode = CenterWeightedAverage
White Balance = Auto white balance
Ašvietimui - ta pati stalinė lempa
PS - levels, rėmelis.

Valentino dienos rožė

user posted image

Exposure Time = 0,6"
F Number = F8
Metering Mode = Spot
White Balance = Manual white balance
Close up filtras
Ašvietimui - stalinė lempa
PS - levels, rėmelis

ir paskutinė antis iš fontano:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 02 21, 09:58)
Pakritikuokite šitas mano, prašau. Tema gal nuvalkiota, bet pati nesumąstau ką kitaip reikėjo daryti.

man labai labai grazios nuotraukytes 4u.gif 4u.gif 4u.gif ypac pirma ir kinietisku stilium idomi 4u.gif

Californiagirl, o tu abi akytes pasizymi iskart?
Atsakyti
Sveika prisijungus, Rasiote mirksiukas.gif

Dejavu, visos 4 fainos nuotraukos, wub.gif thumbup.gif kaip padarei juoda fona? ar chia toj "light tent" dezhej fotkintos pirmos 3 fotkes? bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Nendrytė @ 2007 02 21, 14:45)
Sveika prisijungus, Rasiote mirksiukas.gif

Dejavu,  visos 4 fainos nuotraukos,  wub.gif  thumbup.gif kaip padarei juoda fona? ar chia toj "light tent" dezhej fotkintos pirmos 3 fotkes? bigsmile.gif

Mano fototechnika labai kukli, neturiu jokių dėžių, tik fotografavau vakare tamsiam kambary, apšvietimui naudojau paprastą staline lempą. Tam tikru kampu fotografuojant pagal šviesą, fonas patamsėja. Papildomai dar pastumdau levels, todėl fonas juodas
Atsakyti
Baubaz, ir man nepatinka fonas, bet ji galima dar su photoshopu paplauti (neklausk kaip, nezinau) smile.gif Dar man nepatinka, kad blicas pilnai panaikino seselius ir veidas plokscias atrodo. ir dar man "bumbuliukai" plaukuose vaizda truputuka gadina smile.gif Fonara puikiai panaikinai, net nesimato thumbup.gif Siaip nuotraka tik eiline.

Californiagirl, man pirma tavo nuotrauka patiko- geras portretas. Ypac gerai pasirinkta ryskumo zona thumb_yello.gif Tik gal siek tiek tamsoka.
Antra foto truputi isplaukusi ir man nelabai g.gif

Gal kas nors fotografuoja su Canon ixus 850is?Neseniai nusipirkom,tai nuotrauku dar nedesiu,man toli grazu iki jusu...

Kiek zinau tokio aparato savininko daugiau cia nera. Visi cia tik mokosi kitu pagalba. Nesikuklink ir dek, kuri tavo nuomone geriausiai ziurisi. mirksiukas.gif

dejavu, gerai padirbeta thumb_yello.gif viskas rankiniu budu thumbup.gif
Pirma "Gelyte". Kaireje puseje lapelis paskendo tamsoje. Noretusi, kad ziedelis i ziurova butu atsuktas. Dar klausimelis: ar tu tikrai pries juoda fona fotografavai? ... nes man kliuna chromatines aberacijos (melsva spalva aplink ziedelio krastus), kurios paprastai atsiranda fotografuojant pries rysku fona.
Antra "kinietisku stiliumi" idomi kompozicija. Kas ten apacioj per kilimelis matosi? Sioje nuotraukoje man uzkliuvo tik neryskus useliai. Beje kai naudoji rankine (manual) programa ekspozicijos nereikia kompensuoti- paprasciausiai islaikyma tik pakeiti ir viskas.
"Rozyte". man labai graziai ziurisi, ypac keistai svelnus lapeliu konturai. Ka tas Close up filtras duoda?
"Antyte" labai grazi kompozicija, tik per tamsiai pati antis gavosi. Butent cia ir reikejo kompozicija kompensuoti.

Atsakyti
QUOTE(rimulka @ 2007 02 21, 12:41)
Californiagirl, o tu abi akytes pasizymi iskart?

Pasizymejau viena su magnetic lasso, kai pradejau zymetis antra, pazymejimas nuo pirmosios akies dingo g.gif Gal ka netycia nuspaudziau...reiks dar pabandyti.

Dejavu, ma visos nuotraukos labai patinka thumbup.gif Ipatingai rozyte thumbup.gif
Tikrai, kaip ta juoda fona gavai? Isduok paslapti ax.gif biggrin.gif

Fotolama ir Bilekas, dekui uz kritika ax.gif Sutinku, antroji nuotrauka nepavykus...bet va bandziau akiu spalva palikti tai ir idejau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 21 vasario 2007 - 17:07
Ačiū visiems už komentarus

QUOTE(californiagirl @ 2007 02 21, 17:06)

Tikrai, kaip ta juoda fona gavai? Isduok paslapti 

QUOTE(Bilekas @ 2007 02 21, 16:13)

.... Dar klausimelis: ar tu tikrai pries juoda fona fotografavai? ... nes man kliuna chromatines aberacijos (melsva spalva aplink ziedelio krastus), kurios paprastai atsiranda fotografuojant pries rysku fona.

Pasikartosiu, neturiu juodo fono. Fotografuoju tamsiam kambary, pasistatau paprastą stalinę lempą, apšviečiu reikiamą objektą ir fotografuoju šviesos kryptimi. Na nesigauna kokybiškai, bet tokia "foto studija" be jokių investicijų ir išankstinių pasiruošimų. kada gal įsigysiu juodą foną ar tą makro dežę išeis susikonstruoti.

Va primityvus variantas (ne kritikai, ryškumo nėra, rankos drebėjo, ant stovo nestačiau smile.gif):
orginalus variantas:

user posted image

pareguliuoti šešėliai(dar galima pastumdyti "saturation", kad raudona nebūtų tokia ryški)

user posted image

Va ir visa "technika"

Antra "kinietisku stiliumi" idomi kompozicija. Kas ten apacioj per kilimelis matosi? Sioje nuotraukoje man uzkliuvo tik neryskus useliai. Beje kai naudoji rankine (manual) programa ekspozicijos nereikia kompensuoti- paprasciausiai islaikyma tik pakeiti ir viskas.

Kai nustatatau rankinį M režimą, ekspozicijos reguliuoti neleidžia, nusistato pati.
Apačioj ten toks pats kilimelis ant kurio tas raudonas kvietys padėtas, tik kiek žemiau. Ūseliai neryškūs, neišėjo, kad viskas ryšku būtų, nemoku kitaip... Tarkim toks užmanymas buvo ax.gif

"Rozyte". man labai graziai ziurisi, ypac keistai svelnus lapeliu konturai. Ka tas Close up filtras duoda?

Close up filtras (arba linzė) toks padidinimo stikliukas
, toms pačioms funkcijoms kaip makro objektyvas atlikti, tik kokybė prastesnė, trūksta ryškumo ir aštrumo. Gal todėl ta rožė tokia minkštoka ir atrodo smile.gif

Dėl anties, tai ji man neatrodė per tamsi... Bet gal čia mano monitorius kaltas..
Atsakyti