Įkraunama...
Įkraunama...

Ji pati pasirinko gimimo datą

Mudu su tėveliu Tave suplanavom. Vieną dieną nusprendėm, kad gana gyventi vien tik sau, pats laikas įprasminti mūsų ateitį. Tačiau Tu turėjai savus planus. Laukėm Tavęs 4 mėnesius ir, kai jau nebesitikėjom, kad pavyks, vieną rytą nėštumo teste išryškėjo 2 juostelės.

Ilgai nesijaučiau nėščia. Atrodė, kad tiesiog pučia pilvą ir tiek. Jokio pykinimo, jokio irzulio, jokio noro valgyti raugintus agurkėlius ar dar ką. Tikras džiaugsmas atėjo, kai pirmą kartą bakstelėjai kojyte mamytei pilvelį. Man patiko būti nėščiai, stebėti keistai besikeičiančius savo kūno kontūrus, o išėjus ilgųjų atostogų būti vienumoje pačiai su savimi ir bendrauti su mažyle.

Tu nusprendei ateiti į šį pasaulį vasario 5 d., pirmadienį, per šv.Agotą...
Vidurnaktį pradėjai smarkiai šokti mamytės pilvelyje. Staiga pajutau lengvą trūktelėjimą pilve. Nuėjau į WC ir nesupratau, ar šlapinuosi, ar visgi bėga vandenys. Bet nuojauta neapgavo, vanduo bėgo iš visur. Susiruošėm į Trakus. Baimės nebuvo, buvo netgi džiugesys, kad pagaliau susitiksiu su savo vaikučiu. Dar buvo juokinga, kad vis bėgo vandenys, nes jaučiausi tarsi kokia senutė, nelaikanti šlapimo (laimei, sauskelnės atlaikė, kelnių neperšlapau ir nesušlapinau naujos mašinos sėdynės). Sąrėmiai kartojosi apytikriai kas 5 min.

Ligoninėje patvirtino, kad mažylė pati prasikrapštė vandenis. Apžiūrėjo ir pasakė, kad dar tik gimdymo pradžia, kad pagimdysiu tik po pietų ar net vakare. Trakų gimdykla lyg tyčia buvo visa perpildyta, nė vienos palatos tuščios. Tad mane paguldė pačioje gimdykloje ir sakė dar pamėginti pamiegoti, kad būtų jėgų. Vyrą teko paleisti į darbą, nes jam liko netvarkytų darbų, mažylis pasibeldė ir tikintis, ir nesitikint. Miegoti nesisekė, apie 4 val. sąrėmiai pradėjo stiprėti, ir jau nekantravau, kada jis grįš. Kai grįžo, užsiėmėm visais nuskausminimo būdais – nugaros masažu, dušo terapija, kamuoliu. Geriausiai visgi veikė paprastas nugaros apačios trynimas. Apie 10 val. užėjo silpnumo akimirka, išseko kantrybė. Man suleido lašelinę (nes visą naktį nieko negėriau) ir dar kažkokių lengvų nuskausminamųjų (nors vyrui kilo įtarimas, kad tai nebuvo vaistai, man tik taikė Placebo efektą).

Sąrėmiai nepalengvėjo, tik tarp jų lengvai svaigo galva. Atėjus paskutiniam etapui buvo sunku susilaikyti dar nestūmus, pradėjau net šūkalioti. Galiausiai, susiėmiau, kai gydytojas pasakė – tu, aišku, gali rėkti, mes čia dar ne to matę, tik žinok, kad iš to - jokios naudos. Tie jo ramūs žodžiai mane gerai paveikė, susiėmiau ir sugebėjau ramiai lekuoti. O, kai jau prireikė stumti, kažkaip visai nesuvokiau, kaip tai daryti. Akušerės sakė – na gi, negi tau viduriai niekada nebuvo užkietėję? O aš atsakiau, prajuokindama visą personalą, kad man viduriai visad palaidi.

Ta akimirka, kai gimė mažylė, buvo stulbinančiai trumpa. Virkštelė buvo taip pat greitai nukirpta, nes vijosi jai aplink kaklą. Vasario 5 d. 11:10 val. po 9 val. gimdymo mano dukrytė gulėjo man ant pilvo. Visi komentavo, kad bus gražuolė garbanė, tikra tėčio dukrelė. Ji buvo tokia rami, kiek riktelėjo tik nukirpus virkštelę, o po to gulėjo tylutė, užtat aš žliumbiau balsu, nes skaudėjo siuvamą tarpvietę, regis, skaudžiau už patį gimdymą.

Keisčiausia, kad tą dieną Trakų gimdykla buvo perpildyta, nors paprastai ji būna pustuštė. Be to, kai aš gimdžiau vienoje gimdykloje, kitoje gimdė kita moteris, o operacinėje buvo atliekama Cezario operacija. Nuo 9 iki 12 val. ligoninėje gimė net 3 vaikučiai – visos mergytės. Akušerės juokavo, kad šiandien mergyčių išpardavimas.
Atsakyti
grazi istorija, aukit sveiki bukit laimingi 4u.gif
Atsakyti
wub.gif kaip gražu, tik gaila tavęs, kad skaudėjo kai dugną siuvo verysad.gif kažkuo panašu į mano gimdymą. Tą dieną irgi buvo gimdyvių antplūdis, kai išgirdau kaip kitoj gimdykloj stena kita gimdyvė ir aš užsinorėjau blink.gif , bet teko palaukti, nes daktarės buvo ten. mažiukė irgi gimė po 9 valandų, tik buvo labai nepatenkinta ir labai spiegė, labai juokingu balsiuku, kaip žaisliukas biggrin.gif tą dieną taip pat gimė daug vaikučių biggrin.gif
Aukit didučiai, būkit sveikučiai, mamytei linkiu būti ir toliau tokiai šaunuolei wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
As apskritai pastebejau, kad siemet gimsta daugiau mergyciu nei berniuku g.gif Man toks susidare ispudis smile.gif Bet gal ir gerai - sakoma, jei gimsta daugiau mergyciu, o ne berniuku, tai karo greitu laiku nebus (tfu, tfu, tfu)...
O mamytei ir jos dukruzei linkiu sveikatos, ramiu naktu, kad dukryte augtu grazi bei guvi mergaite, na, ir linku laimes jusu padidejusiai seimai 4u.gif
Atsakyti
Sveikinu mamyte, saunuole, aukit didutes sekmes mazylei 4u.gif
Atsakyti
Graziai aprasei savo ir dukrytes istorija wub.gif sekmes jusu seimynai 4u.gif
Atsakyti
graži istorija ir avataras 4u.gif ....aukit sveikos ir laimingos su Agata wub.gif
Atsakyti
Gražu wub.gif Man tai tik kilo klausimas - o ką nenuskausmino, kai siuvo? blink.gif
Atsakyti
labai grazi istorija,sekmes 4u.gif
Atsakyti
Kaip nuostabu wub.gif
Dar vienas stebuklas ivyko...........
Sveikiname Jūsų šeimą 4u.gif
Man taip pat baisiai skaudėjo, kai siuvo blush2.gif
Atsakyti
Nuskausmino, bet nesuprantu kodėl visai nesuveikė tas nuskausminimas.

QUOTE(Jusma @ 2007 02 17, 19:27)
Gražu wub.gif Man tai tik kilo klausimas - o ką nenuskausmino, kai siuvo? blink.gif

Atsakyti
4u.gif aukit sveikos ir stiprios wub.gif
Atsakyti