Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

Man taip pat yra demesio sutrikimas. Kai ruosdavausi egzaminui, tai kartais neidomia medziaga tiesiog perrasydavau, o paskui ja jau skaitydavau. Jei matot, kad vaikas nesukaupia demesio, duokit perrasyti. Tikrai padeda.
Na dar visokios puzle, mozaiku deliojimas taip padeda ar kompiuteriniai zaidimai, kur atidarai du vienodus paveikslelius ir tik tada jie isnyksta... Is vis,koybiski, gerai parinkti kompiuteriniai zaidimai, tai be galo didele pagalba hiperiukui, kuris sunkiai sukaupia demesi.
Mokantis (skaitant) butinai turi buti muzikos fonas, taip jis atsimena muzika, kurios klausesi ir atsakinejant ne taip jaudinasi, nes prisimena muzikos garsus.
Ivairus zaidimai "taip ir ne" (ar prisimenat Valinsko laida?) ar pvz. sudedi 6 zaisliukus, leidi pasiziureti 30 sekundziu, o nusisukus paemi viena zaisla ir vaikas turi atsiminti kuri paemei. Ir t. t.
Tiesiog demesi ir atminti lavinantys zaidimai, ju yra pilnos parduotuves.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2007 12 17, 23:51)

Tiesiog demesi ir atminti lavinantys zaidimai, ju yra pilnos parduotuves.

Zinai, bandem visokius memory games, bet kai vaikui yra demesio sutrikimas +hyperaktyvumas, tai dzin jam tos visos puzles ir korteles, jam pabegiot reikia:)). Kompiuteriniai zaidimai vieninteliai, kurie pritraukia jo demesi, taip mokemes raideles, spellinga ir pan.

Del muzikos, tai gera ideja! As pastebejau, kad jam patinka kad fonas namie istisai butu, nemoka but tyloje... lotuliukas.gif .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rockwa: 17 gruodžio 2007 - 23:20
Maniskiui taip pat, daznai sukuria kokius tai garsus, niuniuoja. O siap, manasis (mazasis) jau namie labai ramus.
Atsakyti
QUOTE(Rockwa @ 2007 12 12, 20:53)
1) Vario, ar esi bandzius kitus vaistus? Gydytoja minejo, kad tai labai individualu, reik ilgai ieskot kol atrandi tinkama vaista ir jo doze.

2) Ar jusiskiai turi problemu su mokymusi ar tik su elgesiu?

Sveika, Rockwa 4u.gif
1. taip, metus laiko gėrėm Ritaliną.
2. maniškis turi bėdų ir su mokymusi ir su elgesiu.

QUOTE(Roga @ 2007 12 13, 21:22)
Man jau stoga rauna, nebegaliu daugiau, mane vaikas visai pritrenkė, kieviena diena viskas kas nors doh.gif ginčai rėkimas (benas net balsą jau pakelia unsure.gif )

manau, kad paauglystė beldžiasi. Savojo AŠ ieškojimas lotuliukas.gif Ką patart - nežinau, aš pati esu ieškojimų, bandymų stadijoj.

QUOTE(Rockwa @ 2007 12 17, 01:15)
Siaubas, kai paskaitau apie LT mokyklas. Spejom laiku pabegt nuo tos sistemos.

Mes irgi tongue.gif negaliu atsidžiaugti dar vis thumbup.gif Atsikvėpiau pilna krūtine, nes 3 metai LT mokykloje, man atėmė pusę gyvenimo verysad.gif

QUOTE(aukseklaipeda @ 2007 12 18, 21:53)
Maniskiui taip pat, daznai sukuria kokius tai garsus, niuniuoja. O siap, manasis (mazasis) jau namie labai ramus.

Aukse, o kaip su dičkiu? Tavo mažasais biškiuką jaunesnis už mano žiogą, ar paauglystė jam jau reiškiasi?
Mano vaikis namie VISADA buvo pakankamai geras ir ramus vaikas (na žinoma, kiek tas įmanoma hiperiukui, bet mes visada susitvarkom). Pradėjus gerti vaistukus, per šitus 1,5 metų Švedijoje pasivijo visus klasės draugus su mokslais (Lietuvoj visiškai nesugebėjo mokytis, po 3 metų mokykloje vos vos skaitė). Išmoko ir švedų kalbą ir anglų. Skaito visom kalbom puikiai, rašo irgi. Bet va draugauti neišmoko verysad.gif Visiškai nesugeba būti kolektyve, kažkas užeina jam verysad.gif O dabar dar ir paauglystė (ūsai jau dygsta blink.gif ), visada piktas, nepatenkintas viskuo. Su tėčiu bendrauja puikiai, o manęs neprisileidžia visai. neleidžia, kad apkabinčiau, pabučiuočiau verysad.gif Žodžiu labai suaugęs ir savarankiškas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 19 gruodžio 2007 - 18:41

Aukse, o kaip su dičkiu? Tavo mažasais biškiuką jaunesnis už mano žiogą, ar paauglystė jam jau reiškiasi?
Mano vaikis namie VISADA buvo pakankamai geras ir ramus vaikas (na žinoma, kiek tas įmanoma hiperiukui, bet mes visada susitvarkom). Pradėjus gerti vaistukus, per šitus 1,5 metų Švedijoje pasivijo visus klasės draugus su mokslais (Lietuvoj visiškai nesugebėjo mokytis, po 3 metų mokykloje vos vos skaitė). Išmoko ir švedų kalbą ir anglų. Skaito visom kalbom puikiai, rašo irgi. Bet va draugauti neišmoko verysad.gif Visiškai nesugeba būti kolektyve, kažkas užeina jam verysad.gif O dabar dar ir paauglystė (ūsai jau dygsta blink.gif ), visada piktas, nepatenkintas viskuo. Su tėčiu bendrauja puikiai, o manęs neprisileidžia visai. neleidžia, kad apkabinčiau, pabučiuočiau verysad.gif Žodžiu labai suaugęs ir savarankiškas.
[/quote]

Su dickiu...
Kad jis verslininkas pas mane (kaip ir tetis), tai jau aisku nuo seno. Bet kai pradejo perpirkineti ir perdavineti masinas ir ...jas vairuoti (jam 17 su puse). Tada pasitare su tecio broliu, kuris dirba Anlijoj issiuntem ten dirbti. Nuo rugsejo menesio jis ten dirba, o as uz ji "mokausi" vakarineje. Vyras kalbejo su seimininku(jis lietuvis),kad jis pasiutes vaikas. Kai jis pradejo dirbti, seiminikas be galo ji gyre, kalbejo broliui, kad tevas "erodas", kuris nesupranta savo vaiko. Vyro draugas pasake, kad jis nenustebs, kad po kokiu metu mano sunus tures pats tokia masinu plovimo firma... rolleyes.gif Ana savaite mano vaikinas paskirtas menedzeriu, jam padidinta alga ir sumazintas nuomos uz gyvenama plota mokestis. Vienu zodziu, mano vaikinas vadovauja. doh.gif As dar netikiu pati. Dovanu Kaledom gavau pedikiurui skirta vonele su visais masaziukais, nes "mama pavargsta darbe ir nusivaiksto su vaikais". Ka as zinau, gal po kiek laiko bus kitaip ir verysad.gif verksiu. Bet siandien as dziaugiuosi taip, kaip dziaugdavausi anais metais matydama savo mazaji baznycioje patarnaujant. Sededavau priekyje kaip davatka ir su drebuliuku didziudavausi savo kinderiu.
Mazasis yra antras vaikas ir jis lepunis...
Be galo didelis tinginys ir ismokes buti maziuku. O as noriu ji kuo ilgiau toki ir matyti. Dabar lanko imtynes, ka tik grizom is ligonines, nes po darbo parejusi pamaciau, kad problemos su koja, patempe raisti. Su aukletoja bendraujam daznai, bet ji labai sauni. O vaikis pasiutes. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2007 12 19, 19:40)

manau, kad paauglystė beldžiasi. Savojo AŠ ieškojimas  lotuliukas.gif Ką patart - nežinau, aš pati esu ieškojimų, bandymų stadijoj.

Sveikutės,
atrodo tu teisi doh.gif man tapatį ir psichologė sako, kad ankstyvoji paauglystė prasidėjo blink.gif bet jam juk nei 9 metų nėra blink.gif

va nueinu į mokykla ir mokytoaj laikosi ir sako viskas nėra blogai, būna ir gerai ir blogai blink.gif pasirodo mano vaikas nesiklausė pamokos ir mėgdžiojo mokytoja, maivėsi, paskui kai mokytoja paklausia ar supratai sako ne, kai jam asmeniška paaiškino klausia ar aišku, sako niekas neaišku blink.gif o namie visus namų darbus padarė blink.gif na žo va taip ir sukamės, namie sienomis, mokykloje irgi panašei lotuliukas.gif

vakar vat buvo įdomus klasėje pas Beną Kalėdinis vakarėlis bigsmile.gif viskas labai gražu buvo, nors viena kartą jau buvo nevaldomas, bet nieko abu susiėme ir viskas buvo labai gerai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rockwa @ 2007 12 12, 21:53)
Sveikutes  4u.gif

Priimkit nauja Hyperiuko mama.  Kad auginu hyperiuka zinojau seniai, dabar mums greit bus 8eri  wub.gif . Jau trys metai gyvename USA. Siandien buvau pas gydytoja, diagnozavo ADHD, prirase vaistus: pleistruka-Daytana.
Turiu keleta klausimu:
1) kaip buvo diagnoze nustatyta? Kokie testai naudoti?

2) Vario, ar esi bandzius kitus vaistus? Gydytoja minejo, kad tai labai individualu, reik ilgai ieskot kol atrandi tinkama vaista ir jo doze.

3) Ar jusiskiai turi problemu su mokymusi ar tik su elgesiu?

Dekui  4u.gif  Pasistengsiu aktyviau isiliet i jusu grupele. Dabar nagus griauziu, kad neprisijungiau anksciau, vasara praleidom LT, butume visos susitike.. drinks_cheers.gif .

mamytes, pries duodamos vaikams ritalino issiaiskinkint ar kartais ne indigo vaika auginat: tokiems vaikams budingas hiperaltyvumas, demesio stoka ir kt mokytoju "baubai", kadangi joms niekas nesake , kad ateina kitokia nauja zmoniu karta vadinama indigo ir niekas ju nemoke kad tradiciniai auklejimo, metodai kaip mustras tokiu vaiku neveikia. Labai gaila, bet Lietuvoje 95 proc mokytoju tokio reiskinio net nera girdejusios. pati turiu toki hiperaktyvu, judru, demesio nesukaupianti bet labai geros sirdies ir labai gabu vaika, kad palengvinciam jam gyvenima sitoj istatytoj i remus visuomenej duodu jam labai geru vitaminu is Neurorecovery serijos skirtos vaikams. Vadinasi Be'calm'ed. Pagrindas amino rugstys, teikiancios smegenims neurotranmitoriu, deja, jie labai brangus, idedu linka pasiskaitymui, tikiuosi pades ir jums. http://www.supplemen...rainrelief.com/
Atsakyti
Sveikos biggrin.gif

Apsnigtais takeliais rieda
Išsipusčiusios Kalėdos
Rankose – snieguolė, žiedas,
Pamary įmintos pėdos.
Nosys prie langų prišalo
Jums, belaukiantiems senelio
Su meškute ir zuikiu
Jis atneš daug dovanų!
Atsakyti
Saulute 77, ne visi indigo hiperiukai ir ne visi hiperiukai indigo. Vienas antram netrukdo. Taip, ir hiperiukams ir ne hiperiukams, reikia kitokio priejimo ir auklejimo budo, tiesiog kitaip jie "nesiaukleja" atmeta senus sablonus ir nera besalygisko paklusimo, bet hiperiukams ir ne tik reikia pagalbos, o tuo labiau ju tevams, nes visuomene dar koki 10 metu smerks tevus, kad jie nemoka aukleti vaiku ir augina nusikaltelius.
Atsakyti
Su artėjančiais naujaisiais Žiurkės metais biggrin.gif
Tegul kasdien tau saulė auksą pilsto.
Kasdien, kasdien - visus metus.
Lai džiaugsmą, laimę ir sveikatą
Naujieji metai neša į namus.
Atsakyti
mielos mamytes, smile.gif
studijuoju psichologija ir siuo metu rasau baigiamaji darba apie hiperaktyvius vaikus, todel man labai reikalinga jusu pagalba. noreciau suzinoti jusu nuomone sia tema tam tikrais klausimais. vienintelis reikalavimas, kad vaikas turetu broliu/seseru.
jei galite man padeti ir pasidalinti savo patirtimi: astuxxx@gmail.com
buciau labai dekinga ax.gif Asta.
Atsakyti
astuxx, siulau paskaityti temas "kas augina hiperaktyvu vaika" prie vaikai 3-7 metu ir prie psichologo pagalbos"mano vaikas hiperaktyvus". Konkreciai cia manau yra tik keletas vaiku, su tikrai nustatytu hiperaktyvumu, ir tik viena Aukse klaipeda man atrodo turi du, dauguma, turi po viena vaika ir jo uztenka jau visam laisvalaikiui uzpildyti.
apsilankyk puslapyje.www.hiperaktyvumaslietuvoje.lt, ten renkasi daugiau tevu su tokiais vaikais, gal tuo atveju bus ir daugiau broliu ar seseru. Cia kol kas kalbasi mamos su vaikais, kurie judrus, turintys vienu ar kitu problemu, bet vos keletas yra tikrai hiperiukai.
Atsakyti