QUOTE(vario @ 2007 05 04, 12:53)
Sveikos, mergaitės
Dažnai užsuku pas jus paskaitau, pasidžiaugiu jūsų laimėjimais ir pasiekimais. O pas mus visaip
kartais geriau, kartais blogiau.... Bet į priekį. Išsprendėm problemą su mokslais - liko bendravimo bėdos. Ir vėl mergaitės
Ir melas...
Kažkaip, kol žiogas buvo mažesnis, aš sugebėdavau suprasti kada jis man meluoja. O be to psichologė (dabar manau, kad ji šiek tiek klydo), liepė leisti jam fantazuoti (taip ji vadino jo melavimą, tiesos pagražinimą) tai aš labai ir nepergyvenau... O dabar
Jis nemeluoja kažkokių baisių dalykų, tiesiog jis labai labai viska perdeda ką nors pasakodamas. Jei jau gerai, tai taip gerai, kad net mes ir kanaruose buvom, ir asmeninį vairuotoją turim, ir namie sienos iš šokolado.... O jei jau blogai, tai pačiom juodžiausiom spalvom viską nupiešia....
Ir svarbiausia, žmonės juo tiki
Tai va.
O kaipgi, aišku įdomu, juk net pasaka berods D. Rodari yra apie šokoladinį kelią
pasiilgstam mes čia tavęs, vario, brukštelk kada
aš naujienų neturiu, mano riteris kaip ir kiti vaikai: visko būna, bet šiaip, kaip ir sakiau, iš esmės geryn, tik va vakar su vyresniu draugės sūnum (maniškis jį laiko aišku visišku autoritetu
) taip išsilydė (nu nebeliko vaiko
), kad pradėjau su nerimu laukti vasaros, kai atvažiuos dar vienas autoritetas
-pusbrolis mėnesiui
, na ta menka savivertė ....
, o šiandien tai mano draugei (autoriteto mamai
) piešė piešinį, tai dukra protino, reikia, sako savo mamai piešti, bet jam mat ten svarbiau
. Po to pyko ant manęs ir taip įdomiai apie savo jausmus kalbėjo, kad sėdėjau ir klausiausi, sakau, tu pats nieko negali daryti (va kaip nereflektuoju, ką sakau, nors tuo metu baudžiau), o jis atsako, aš viską galiu daryti, aš galiu pykti, galiu atsiprašyti, galiu paliūdėti, galiu pasėdėti pagalvoti (ir lenkia pirštus vardindamas
), nu
, ane?
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2007 05 04, 11:09)
juk mūsų vaikiukai labai jautrūs, o ypač jų odelės, maniškiui, kas nors netaip ir gal aš perlenkiu lazda, kad jis taip dažnai meluoja, na bet negaliu pakesti melo ir man tiap atrodo, kad negalima meluoti.
Roga, tu tik nepyk
, bet man atrodo, kad tikrai norėtųsi tave sulaikyti, kad neperlenktum lazdos , net ne su savo sūnum, pati sau viduj, taigi pasakei, kas dora, dera, garbinga, bet tai pakankamai normalu, kad jei vaiką pagyrė, jis nori laurus pasiimti sau, aš nežinau, kodėl tu tai vadini Melu, gal tai kiti jausmai, noras būti pagirtu, pastebėtu, reikšmingu, sąmoningo Melo aš čia nematau (bandau tave trupuri nuramint ir pristabdyt, nesakau, kad nieko nereikia daryt, galvot ir numot ranka tereikia, ne, bet tiesiog taip nehiperbolizuok, man regis mes dažnai savo vaikus "skalpuojam" dėl savo baimių, na tarsi per savo jausmus, nusivilymus, priorotetus jį vertinam per daug, na kaip čia pasakyti
, na maždaug apsireng, nes MAN šalta
Ei, ir su MAMOS diena visas MAMAS (ir net mamas
) sveikinu
Papildyta:
apsirenk