Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

Sveikos, mergaitės 4u.gif
Dažnai užsuku pas jus paskaitau, pasidžiaugiu jūsų laimėjimais ir pasiekimais. O pas mus visaip cool.gif kartais geriau, kartais blogiau.... Bet į priekį. Išsprendėm problemą su mokslais - liko bendravimo bėdos. Ir vėl mergaitės doh.gif Ir melas...

QUOTE(Roga @ 2007 05 04, 10:09)
tik gaila, kad mano vaikis ir vėl mokykloje tiek prisimelavo doh.gif kad net žado netekau unsure.gif
gal aš perlenkiu lazda, kad jis taip dažnai meluoja, na bet negaliu pakesti melo ir man tiap atrodo, kad negalima meluoti.

Kažkaip, kol žiogas buvo mažesnis, aš sugebėdavau suprasti kada jis man meluoja. O be to psichologė (dabar manau, kad ji šiek tiek klydo), liepė leisti jam fantazuoti (taip ji vadino jo melavimą, tiesos pagražinimą) tai aš labai ir nepergyvenau... O dabar doh.gif Jis nemeluoja kažkokių baisių dalykų, tiesiog jis labai labai viska perdeda ką nors pasakodamas. Jei jau gerai, tai taip gerai, kad net mes ir kanaruose buvom, ir asmeninį vairuotoją turim, ir namie sienos iš šokolado.... O jei jau blogai, tai pačiom juodžiausiom spalvom viską nupiešia....
Ir svarbiausia, žmonės juo tiki blink.gif
Tai va.
Atsakyti
Vario..taigi viduriukas neidomu..ekspresija sulaikyti dar sunkiau, nei savo judruma. O zmonems gi idomu ir patiketi, kad va kazkas idomiai gyvena..su sokoladinem sienom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2007 05 04, 12:53)
Sveikos, mergaitės 4u.gif
Dažnai užsuku pas jus paskaitau, pasidžiaugiu jūsų laimėjimais ir pasiekimais. O pas mus visaip  cool.gif kartais geriau, kartais blogiau.... Bet į priekį. Išsprendėm problemą su mokslais - liko bendravimo bėdos. Ir vėl mergaitės  doh.gif  Ir melas...

Kažkaip, kol žiogas buvo mažesnis, aš sugebėdavau suprasti kada jis man meluoja. O be to psichologė (dabar manau, kad ji šiek tiek klydo), liepė leisti jam fantazuoti (taip ji vadino jo melavimą, tiesos pagražinimą) tai aš labai ir nepergyvenau... O dabar  doh.gif  Jis nemeluoja kažkokių baisių dalykų, tiesiog jis labai labai viska perdeda ką nors pasakodamas. Jei jau gerai, tai taip gerai, kad net mes ir kanaruose buvom, ir asmeninį vairuotoją turim, ir namie sienos iš šokolado.... O jei jau blogai, tai pačiom juodžiausiom spalvom viską nupiešia....
Ir svarbiausia, žmonės juo tiki blink.gif
Tai va.

O kaipgi, aišku įdomu, juk net pasaka berods D. Rodari yra apie šokoladinį kelią biggrin.gif
pasiilgstam mes čia tavęs, vario, brukštelk kada wub.gif
aš naujienų neturiu, mano riteris kaip ir kiti vaikai: visko būna, bet šiaip, kaip ir sakiau, iš esmės geryn, tik va vakar su vyresniu draugės sūnum (maniškis jį laiko aišku visišku autoritetu doh.gif ) taip išsilydė (nu nebeliko vaiko unsure.gif ), kad pradėjau su nerimu laukti vasaros, kai atvažiuos dar vienas autoritetas doh.gif -pusbrolis mėnesiui unsure.gif , na ta menka savivertė .... verysad.gif , o šiandien tai mano draugei (autoriteto mamai biggrin.gif ) piešė piešinį, tai dukra protino, reikia, sako savo mamai piešti, bet jam mat ten svarbiau doh.gif biggrin.gif . Po to pyko ant manęs ir taip įdomiai apie savo jausmus kalbėjo, kad sėdėjau ir klausiausi, sakau, tu pats nieko negali daryti (va kaip nereflektuoju, ką sakau, nors tuo metu baudžiau), o jis atsako, aš viską galiu daryti, aš galiu pykti, galiu atsiprašyti, galiu paliūdėti, galiu pasėdėti pagalvoti (ir lenkia pirštus vardindamas bigsmile.gif ), nu doh.gif , ane?
Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2007 05 04, 11:09)
juk mūsų vaikiukai labai jautrūs, o ypač jų odelės, maniškiui, kas nors netaip ir gal aš perlenkiu lazda, kad jis taip dažnai meluoja, na bet negaliu pakesti melo ir man tiap atrodo, kad negalima meluoti.

Roga, tu tik nepyk 4u.gif , bet man atrodo, kad tikrai norėtųsi tave sulaikyti, kad neperlenktum lazdos , net ne su savo sūnum, pati sau viduj, taigi pasakei, kas dora, dera, garbinga, bet tai pakankamai normalu, kad jei vaiką pagyrė, jis nori laurus pasiimti sau, aš nežinau, kodėl tu tai vadini Melu, gal tai kiti jausmai, noras būti pagirtu, pastebėtu, reikšmingu, sąmoningo Melo aš čia nematau (bandau tave trupuri nuramint ir pristabdyt, nesakau, kad nieko nereikia daryt, galvot ir numot ranka tereikia, ne, bet tiesiog taip nehiperbolizuok, man regis mes dažnai savo vaikus "skalpuojam" dėl savo baimių, na tarsi per savo jausmus, nusivilymus, priorotetus jį vertinam per daug, na kaip čia pasakyti g.gif , na maždaug apsireng, nes MAN šalta unsure.gif
Ei, ir su MAMOS diena visas MAMAS (ir net mamas biggrin.gif ) sveikinu wub.gif
Papildyta:
apsirenk doh.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 05 06, 16:20)
O kaipgi, aišku įdomu, juk net pasaka berods D. Rodari yra apie šokoladinį kelią  biggrin.gif
pasiilgstam mes čia tavęs, vario, brukštelk kada  wub.gif
aš naujienų neturiu, mano riteris kaip ir kiti vaikai: visko būna, bet šiaip, kaip ir sakiau, iš esmės geryn, tik va vakar su vyresniu draugės sūnum (maniškis jį laiko aišku visišku autoritetu  doh.gif  ) taip išsilydė (nu nebeliko vaiko  unsure.gif  ), kad pradėjau su nerimu laukti vasaros, kai atvažiuos dar vienas autoritetas  doh.gif -pusbrolis mėnesiui  unsure.gif , na ta menka savivertė ....  verysad.gif  , o šiandien tai mano draugei (autoriteto mamai  biggrin.gif  ) piešė piešinį, tai dukra protino, reikia, sako savo mamai piešti, bet jam mat ten svarbiau  doh.gif  biggrin.gif . Po to pyko ant manęs ir taip įdomiai apie savo jausmus kalbėjo, kad sėdėjau ir klausiausi, sakau, tu pats nieko negali daryti (va kaip nereflektuoju, ką sakau, nors tuo metu baudžiau), o jis atsako, aš viską galiu daryti, aš galiu pykti, galiu atsiprašyti, galiu paliūdėti, galiu pasėdėti pagalvoti (ir lenkia pirštus vardindamas  bigsmile.gif ), nu  doh.gif  , ane?
Papildyta:

Roga, tu tik nepyk  4u.gif  , bet man atrodo, kad tikrai norėtųsi tave sulaikyti, kad neperlenktum lazdos , net ne su savo sūnum, pati sau viduj, taigi pasakei, kas dora, dera, garbinga, bet tai pakankamai normalu, kad jei vaiką pagyrė, jis nori laurus pasiimti sau, aš nežinau, kodėl tu tai vadini Melu, gal tai kiti jausmai, noras būti pagirtu, pastebėtu, reikšmingu, sąmoningo Melo aš čia nematau (bandau tave trupuri nuramint ir pristabdyt, nesakau, kad nieko nereikia daryt, galvot ir numot ranka tereikia, ne, bet tiesiog taip nehiperbolizuok, man regis mes dažnai savo vaikus "skalpuojam" dėl savo baimių, na tarsi per savo jausmus, nusivilymus, priorotetus jį vertinam per daug, na kaip čia pasakyti  g.gif  , na maždaug apsireng, nes MAN šalta  unsure.gif
Ei, ir su MAMOS diena visas MAMAS (ir net mamas  biggrin.gif  ) sveikinu  wub.gif
Papildyta:
apsirenk  doh.gif

Vaikas fantazuoja. Kodel? todel. kad jis saves nerealizoja, Todel,kad jis yra atstumtas.
Labai patinka gyventi, kai esi atstumtas?......................................
As esu buvus atstumta........................
tik tada, kai savop vaika vedziau i darzeli, po menesio. Daugiau klaidu nesu dariusi. be galo stengiuosi elgtis teisingai. betmano vaikai visda mane padaro ...................Todel, kad auginu doagnozuotus hieperaktyvius vaikus.
Tai va, kai esi atstumtas,tada pradedi fantazuoti. Ir tiek. Kodel taip sKAU? TODEL, KAD RYJU PSICHIOLOGINES KNYGAS TAM, KAD SUVOKCIAU, KA AS NE TAIP PADARIAU, KAD ESU BLOGA MAMA. NES MOKYTOJOSMANE SKAITO BLOGA MAMA. NES AS IR MANO VAIKAI NETINKA MOKYKLAI.
Papildyta:
SORRRY,NE SU SAVO KOMPU RASAU, LABAI DAU PADARIAU KLAIDU.NES JIS TRUPUTI SUGEDES.
Atsakyti
QUOTE(aukseklaipeda @ 2007 05 06, 22:32)
Vaikas fantazuoja. Kodel? todel. kad jis saves nerealizoja, Todel,kad jis yra atstumtas.

Sveika, Aukse, as jau buvau pasigedusi kur tu dingai. Kaip matau, ne viskas gerai? Nenukabink nosies, zinok , kad ne tu viena "blogiete". As lygiai tokia pati cool.gif kartais nusisauti norisi, bet negi tai pades vaikui? Tai vat, issilieji, paverki ir slenki tolyn.... Laikykis wub.gif
O del fantazijos(melo), su tavim sutinku tik IS DALIES. Normaliam vaikui tai gali taikyti beveik visais 100% bet ne visada hiperiukui. Maniškis meluoti pradejo anksciau nei kalbeti, i darzeli dar nejo, dar nebuvo kas ji atstumia. Zinoma, tada galima ieskoti mano kaltes ( ka pastoviai Lietuvoje man bande irodyti aukletojos ir mokytojos), bet DABAR jau as nebesutinku. Anksciau, gal taip ir galvojau, bet ne dabar. As savo vaikui daviau viska kas geriausia ir dar daugiau. Jis gavo zymiai daugiau, nei bet kuris kitas vaikas. Kalbu cia ne apie materialius dalykus. Ir ka? Vistiek fantazijos daugiau negu reikia (nors pagalvvojus, tai as jau suaugusi, bet mano drauges juokiasi, kad kai as ka pasakoju, tai galima drasiai 1/3 mano pasakojimo atmesti, nes visda biskiuka perdedu blush2.gif )
Kazkada, pries kokius 7m, gulint su ziogu vaiko raidos centre, viena mamyte man dave rusiska knyga apie hiperiukus (gaila, pavadinimo nebepamenu), kur buvo aiskiai parasyta, kad melavimas, vagystes, padidintas seksualumas yra BUTENT hiperaktyvumo pozymiai.
Labai gaila, bet.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vario @ 2007 05 07, 08:51)
kur buvo aiskiai parasyta, kad melavimas, vagystes, padidintas seksualumas yra BUTENT hiperaktyvumo pozymiai.
Labai gaila, bet.... unsure.gif

Tai ir aš skaičiau kažkur, bet va kad ten toks akcentas: visa tai: melas, vagystės, seksualumas ( doh.gif ) ir eina iš nepilnavertiškumo komplekso (gal jo šaknys ir yra vienatvėje, kai niekas tavęs nesupranta ir jautiesi, kaip niekas kitas po velnių, niekam nereikalingas ir atstumtas), va tada ir prasideda šitas "blogas elgesys" - tada tave mato (pofig, kad "blogą" ir tu jėga verysad.gif )...... Beje ten buvo parašyta, kad fantazijas reikia STABDYTI.
va mano riteris nu dėmesių demėsy (o kaipgi, juk jo visur pilna), bet jau savivertė, nu doh.gif , galvą galėtų sau nusikasti, kad tik pusbrolį prajuokintų verysad.gif , dingsta vaikas, nulis lieka, ot tada ir isterikos sugrįžta, nes jam na tarsi koks emocinis šokas nuo tokio bendravimo būna, žodžiu su jaunesniais ir su suaugusiais, liuks, bet va pora metų vyresni ........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norako: 07 gegužės 2007 - 14:10
sveikutes 4u.gif

žinau, kad aš per jautriai ir per smarkiai reguoju. tik neparodau to savo vaikui, kai nurimstu tada einu pasiklabėti ax.gif ir viska ką parašėte tą aš žinau ir suvokiu. nežinau atrodo to dėmesio, žaidimų, pasiklabėjimų bendravimo yra. va dabar planuojame išvyka į kauno ZOO, vyks su visa klase. tai šiandiena nuėjome visi kartu aš Benas ir mokytoja darėme tokia sutartį, kad benas stengsis klausyti mokytojos, kad ir pasistenks rašyti gražiau. ilgai visi trys kalbėjomės, tai visi sutarėme, kad pasistengsime visi kartu. na pamatysime, kaip čia mums sekasis g.gif paskui po išvykos dar reikia suplanuoti ir vasaros atostogas, bandysime visi kartu susidėlioti jas.

ačiū visoms už palaikymą, man to labai reikia, kai paskaitau tai ir nurimstu, nes man reikia kartais, kad mane kas nuleistų ant žemės tada vėl viskas atrodo gerai, kad ir po truputuka einame į priekį ir augame. ačiū jums vismos dar kartelį, kad esate aciuks.gif
Atsakyti
Sveikos 9tikiuosi, akd sveikos)
mes va savaigali apturejome pora kriziu..buvo aiskaii tikrinamos ribos, bet su tokiais riksmais, zirzimais, asarom, kad net rykste per uzpakali gavo blush2.gif atrodo siprendem ir viskas sustojo i savo vietas..uch..o si savaite darbe..man bus titano darbas..
Taigi mergaites, aks ryt ateina i susitikima mamau? Surasykit, nes reikia paskambinti, o as cia busiu retai, net valgyt ner kada, kiek darbo
iki
Atsakyti
Sveikute Alchemie 4u.gif
atrodo vaikus pilnatis veikia labai šį savaitgalį g.gif

aš tai į susitikimą atlėkti galiu bigsmile.gif
Atsakyti
Kaip praėjo susitikimas? Gerai, kad aš nė nesitariau, vyras grįžo apie 8, mažėlis paskendo snargliuose , o riteris ..... na žodžiu duracelis mūsų nepavytų .... unsure.gif cool.gif pati dirbau iki išnaktų, taigi galvą, kaip sakau, nešiojuos po pažastim unsure.gif , matyt, mėnulio fazė - darbymetis (alchemie, kaip suprantu ir jums rolleyes.gif ), tik kas kaip tą darbymetį supranta doh.gif
Atsakyti
NOrako..mano darbymetis visada buna rugseji ir geguze..toks, kad stogas vaziuoja ir zvaigzdes veriasi..bet myliu sita menesi, myliu savo darba, taigi..na tik, kad pavargstu..o kartais labai, nuo visokiu biurokratiniu nesmoniu ir vidines komunikacijos nebuvimo..su vaiku kaip ir tbvarkoje, tik, gal tie visi tyrimai, kuriuos reikia padaryti, tai sunkiau einasi
Atsakyti
sveikos, ir tikrai ši savaite tokia sunki, na bet mielas ir man tas mano darbas ax.gif
tai va vakar priėjome krizių krizę iš dugno buvo tik aukštyn ir niekur kitur tik aukštyn, tai va jau bandome naują mūsų šeimos planą. bandysime šiek tiek kitaip padaryti, pamatysime, kaip mums sekasis.
mano vaikis toks vakar buvo sudirgęs, nusiminęs, liūdnas, kad išrėžė, kad blogai su mumis gyventi, kad yra nelamingas blink.gif ir kad su mano draugu nebebendraus. ta proga vaiko rankas radau markeriu aprašinėtas taip kad net raudona. bandėme paaiškinti, kad tai nėra gerai, ir kad tai ne tatuiruotės, o tik dažai kurie kenkia jo odai. bandėme visi nulauti, na bet nesigavau. itariu plausime visa savaite lotuliukas.gif
Alchemie paklausiau tavo patarimo dėl anglų kl. aš jam atspausdinau visa anglų abėcėlę ir nutarėme kartu su vaiku ją su guašu nuspalvinti, o paskui iškirti, manau taip bus gera pradžia mokytis.
Atsakyti