Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

Labradoriuke, man taip buvo, kad kol maitinau, soskes neikisi, kai jis eme mane naudoti, kaip ciulptuka, nu nusiraminimui, o ne maitsui, tai jau buvo metuamziaus, tada nutraukiau maitinima ir..soske ilindo ilgam iki 2 metu ir 2 men. tai irgi, kaip mamos surogatas manau. o jis dar maziukas..juk net 2 ner..manau palaipsniui atpratinsi ir prie kitu erdviu irgi ismoks prisitaikyti. mes be taves ten padareme isvada, kad jis is tirko labai jautrus vaikas ir gal delto i raminancias arbatas taip reaguoja ir judrumas irgi gali buti nuo jautrumo. bet jau akys, koks iskalbingumas..kazkaip kai as jau pripratusi prie dickio berno, taip faina ziureti i toki maza ir vaiksciojanti wub.gif
Atsakyti
Dekui Alchemie 4u.gif
Na taip, jis jautrus. Daznai perdetai reaguoja. Jis kai buvo mazas, visa laika makaluodavosi rankom ir kojom, visiem aplinkiniam atrodydavo, kad kazkas jam negerai, nes jis nejudedavo tik tada kai miega. O jis makaluodavosi taip stipriai, intensyviai.
Del tokio jo neramumo mes is neurologes neislysdavom, visokius raminamuosius prirasydavo. Nuo kuriu tik blogiau budavo. Ir kazkur nuo 11 men nustojau as pas juos vaiksciot, atsibodo, o nieko gero neduoda. Todel pati nieko nebeduodavau ir va dabar jei tik pavyksta jam surasti aktyvesnes veiklos, i lauka iseiti, jis nakti geriau miega. Del tokio neramumo mum ir ta soske ikiso doh.gif Ot pykau, bet ka padarysi, bent ramiai pabudavo, nerekdavo, ant galvos nelipdavo. Nebenoriu as prisimint, kiek as vargau: alergija, nemiga, nevalgo, maistas atsibodes ir dar daug visokiu dalyku. Nezinau, gal jis toks jautrus buvo del to, kad gime siekt iek priduses ir akytese kraujosruvos buvo. Sake, cia taip del gimdimo traumos g.gif Bet, kad ir dabar jis toks labai i viska reaguojantis... Ai nebezinau ka ir begalvot doh.gif
Jis palyginus smulkus su savo amziaus vaikais (pagal lentele, vidutiniskas), bet kiek su draugiu vaikais palginu, jis visko moka daugiau ir supranta daugiau, nezinau kodel taip g.gif Atrodo nieko ypatingai as jo perdaug nemokinu g.gif

QUOTE(Alchemie @ 2007 03 30, 11:47)
juk net 2 ner..manau palaipsniui atpratinsi ir prie kitu erdviu irgi ismoks prisitaikyti. mes be taves ten padareme isvada, kad jis is tirko labai jautrus vaikas ir gal delto i raminancias arbatas taip reaguoja ir judrumas irgi gali buti nuo jautrumo. bet jau akys, koks iskalbingumas...

Atsakyti
Labaradoriuke, gal tikrai gimdymo traumos savo padare..o del mokymo...zinai, as irgi galvojau, akd nemokaui, nes jau nieko nebesugalvodavau, ka vekti, kad jis uzimtas butu..o paskui paaiskejo, kad tai kalbos problemos. Del kalbos, manau tau reiktu kazkaip ji lavinti, bent jau paciai..prasyti parodyti liezuvi, apsilaizyti lupas, megdzioti, kaip sako gyvunai (kad garsus tartu), nes jo zodynas is to ka maciau, mazas ir neaiskus..pas mus tas pats buvo. bendravimas su vakais irgi labai padetu, nes ta veikla, kur per treniruote daro, vis tiek ir ranku ir siaip kuno koordinacija tvarko, jam praverstu..manau, kad jei jo kalba tvarkytusi ir tau butu lengviau susitarti ir jam pasakyti, kitiems, ne tik tau, nes kol kas tu esi verteja ir laidas i pasauli. Cia tik mano prielaidos..beje, as tau, kaip ir Rogai parekomenduociau nueiti pas masazista Maruska. jautriems, vaikams, net kreiviems, padeda, mums jo nurodyti akupresuros masaziuaki irgi padeda. Jis gal nustatys kodel jautrumas toks ir kaip ji pamazinti.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 31, 19:29)
Labaradoriuke, gal tikrai gimdymo traumos savo padare..o del mokymo...zinai, as irgi galvojau, akd nemokaui, nes jau nieko nebesugalvodavau, ka vekti, kad jis uzimtas butu..o paskui paaiskejo, kad tai kalbos problemos. Del kalbos, manau tau reiktu kazkaip ji lavinti, bent jau paciai..prasyti parodyti liezuvi, apsilaizyti lupas, megdzioti, kaip sako gyvunai (kad garsus tartu), nes jo zodynas is to ka maciau, mazas ir neaiskus..pas mus tas pats buvo. bendravimas su vakais irgi labai padetu, nes ta veikla, kur per treniruote daro, vis tiek ir ranku ir siaip kuno koordinacija tvarko, jam praverstu..manau, kad jei jo kalba tvarkytusi ir tau butu lengviau susitarti ir jam pasakyti, kitiems, ne tik tau, nes kol kas tu esi verteja ir laidas i pasauli. Cia tik mano prielaidos..beje, as tau, kaip ir Rogai parekomenduociau nueiti pas masazista Maruska. jautriems, vaikams, net kreiviems, padeda, mums jo nurodyti akupresuros masaziuaki irgi padeda. Jis gal nustatys kodel jautrumas toks ir kaip ji pamazinti.

Dekui Alchemie. As ji pati mokinu kalbeti, praktiskai kas dien skirtingus skiemenukus prasau sakyti. Jis karoja ivairius garsus, atskirai beveik visus pasako, bet va kai reikia kazka pasakyt, jis atvirksciai kalba: vietoj "opa", sako "popa" ir panasiai. Aisku nevisus taip, bet yra tokiu atvirkstiniu zodeliu. Daznai zodzio tik paskutini skiemenuka pasako. Ir as ji nuolat skatinu, kad jis man sakytu, prasytu pats, kalbetu. Jis stumiasi i prieki, bet ne taip greitai.
Manau, kad nueiciau pas masazista, vien del to, kad pasiziureti, ka patartu, pasakytu.
Atsakyti
labradoriuke, jei vakas judrus, kabai gerai kokius zodelius ar trumpus eilerastukus sakyti, sakysim sokinejant i ritma, tada isimena per judesi ir ritma. O Muraskos kontaktus tau i az nusiusiu
Atsakyti
na sveikos draugužės 4u.gif
paskaičiau jūsų pasikalbėjimus ax.gif
Norako džiugu girdėti, kad tavo riteriui jau gerokai geriau, thumbup.gif
Labrodoriuke viskas pamatysi po truputuka ir išmoksite, gerai, kad nusprendei dažniau su vaiku išeiti, kad ir kidy gym pabūsi, jis po truputuka pripras ir pamatysi, kaip jam patiks, išsikraus ir bus gerokai ramesnis, tikrai jam padės. o kad jautrus tai tiesa, begalo myli jis tave, tai tau bus gerokai lengviau jam padėti. dar pabandykite, rankų makštytes, dėlioti dėliones, yra tokie dar žaisliukai, kai iššardai jis turi sudėti į tas pačias vietas figūras atitaikyti, dar visai nieko padeda mažų detalių deliojimas, ar karoliukų vėrimas, man kiek logopedė aiškino, kad kalbai padeda vystytis pirštukų darbas. dar padeda, toks paprastas dalykas, kaip balionų pūtimas, pabandyk.
Alchemie, kaip tu laikaisi, kaip tau sekasi ruoštis?
na kaip mums tai tikrai visko būna, tai gerai, tai visai nesulaiko ir nesivaldo net keista, sakau pajuto atostogas tai dabar viska daro, kad pailsėtų bigsmile.gif lotuliukas.gif

gerai mamytės draugužės laikykitės ir jums sėkmės bigsmile.gif
Atsakyti
Dekui merginos - bandysim kalbet, kalbet mirksiukas.gif
Nors jis daug pasako, bet va nelabai taisyklingai doh.gif

Jam dabar galinis pradejo dygti dantukas, jau 2 sav. niekaip neprasikala doh.gif Gal dar del to jis toks jautresnis ir tik mamos reikia. Pradejau lankyti italu klb. kursus, tai vakar palikau. Sake vyras visa laika prieskojo manes. Nors su vyru puikiausiai pasilikdavo - niekad mamos nereikedavo doh.gif Ir su mano mama pasilieka - mamos nereikia doh.gif Na zodziu, jei ka idomaus pamato - su betkuo iseina, tik pasako "mama, ate..." ir vaiko neber... O jei pamato, kad sveciai iseina ir dar masinos raktais pazlegina - isvis rimtu veidu net neatsisukdamas ruosiasi kartu vaziuot doh.gif
Atsakyti
Labradoriuke, sveikinu tave kaip mamą su tavo pavasario saulės gimimo diena, nors jau ir praėjusia, bet juk geriau vėliau, negu niekad 4u.gif
Beje, dėl kalbos, mano va jaunėlis tai ir vyresnis, bet kalba tai du žodžius: mama ir tėtė, ir šiaip dar kokius du visam likusiam pasauliui nusakyti, bet jis toks ramus ir taikus žmogelis, tad jokių problemų kol kas nėra, jis už tai išmoko taip meniškai ir artistiškai viską parodyti, pirštuku per delniuką vedžioja, reiškia nori sviesto, nosytę pirštukais suima, reiškia nori maudytis nardyti, ir taip kantriai ieško išraiškos kūno kalba, kad many toks jam dėkingumas wub.gif (perėjau per sudėtingesnį periodą su riteriu be kalbos, tai dabar žinau, už ką galiu būti nežmoniškai dėkinga ir vertinti, aš tiesiog tau palyginimui kito dvimečio kalbą siūlau, kad nepradėtum stresuoti, jog mažai kalba, mano vyresnėlė irgi laaaaabai vėlai pradėjo, tiesiog reikia sekti, laukti, neforsuoti ir nestresuoti ir būtinai paduoti ranką, jei jau reikia 4u.gif ).
Alchemie, nežinau, ar dar spėsiu - geros tau kelionės, juk Ispanija balandžio 4 d.? ar aš vėl ką ne taip blink.gif biggrin.gif
Roga, gražus tau oras atostogoms išpuolė thumbup.gif ir berniukas tavo tikras šaunuolis su tuo savo prizu 4u.gif
Mergaitės, o tai kada kitas susitikimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 04 03, 14:22)
Roga, gražus tau oras atostogoms išpuolė  thumbup.gif  ir berniukas tavo tikras šaunuolis su tuo savo prizu  4u.gif
Mergaitės, o tai kada kitas susitikimas  unsure.gif

sveikute 4u.gif drauguže, kaip jūs laikotės, kaip jūsų sveikatėlė? kiek supratau jau jums gerokai geriau, tuo labai džiaugiuosi biggrin.gif
ačiū už palinkėjimus, tikrai mums oras geras išpuolė, tik šiandiena šaltoka, na bet nieko už tai savaitgalis vėl bus šiltas bigsmile.gif
susitinkame Balandžio 18 diena, taip susitarėme. ir jau Alchemie bus grįžusi ir jau busim po švenčių.

sėkmės jums mamytės ir gerų švenčių bigsmile.gif
Atsakyti
Dekui Norako mirksiukas.gif ir uz sveikinimus dekui 4u.gif
Mes beveik kas dien treniruojames skiemenukus ivairius sakyt mirksiukas.gif Tokia zaidimo forma smile.gif Jis kartoja paskui mane, po to as paskui ji biggrin.gif

Pradejau lankyti italu klb kursus. Jie vyksta pirmad. ir treciad. - nuo 20val. Nezinau kaip spesiu su susitikimu g.gif
Atsakyti
Sveikinam su Velykomis 4u.gif
user posted image
Stai kokia saunuole musu sune blush2.gif
Atsakyti
Pas mus tokia pati, tik juoda bigsmile.gif (Uoga rolleyes.gif ), tik va ji tą krepšelį tai graužtų, o ne laikytų doh.gif , tai davėm tiesiog velykinių kiaušinių biggrin.gif
Su Velykom 4u.gif
Atsakyti