labradoriuke, vaikai iki metu tikrai reguoja i raminancius vaistus priesingai (90 proc.0 taip man ligonineje sake, kai gulejom su galbvos trauma 9buvo 9 men) tik kazkodel ligonineje, net tai zinodami, vis iek mano vaikui dave raminanciu, tipo, gal jis is tu 10 proc. kuriems nesuveks priesingai raminantys. Del 2 metu amziaus nezinau, reiktu rasti info. Faktas, kad tavo vaikas gal jautresnis, linkes i aktyvuma labiau, nei kiti, 2 metai irgi duoda savo aktyvumo laipsni, bet tu elgiesi teisingai, jauti teisingai ir rupiniesi vaiku..o kitos mamos, kurios nekreipia demesio..na yra diagnoze "mama", deja nuo tos diagnozes kencia vaikai.
labai dziugu, kad sitas musu pasikalbejimu skyrelis padeda, as buciau tirkai labai daug ko isvengusi, jei buciau susitikusi sias mamas anksciau.Tiesa sakant, kai labai prispaude bedos cia as ir ieskojau pirmos informacijos, kaip padeti vaikui.
laikykis, eik keliu ir mes su tavim
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 17, 22:31)
laikykis, eik keliu ir mes su tavim
Dekui Alchemie
Merginos,
mano vaikas pradejo save musti. Na kai supyksta del ko nors, pradeda sau per veiduka su rankyte musti, taip braukiant zemyn. Neisivaizduoju kas galejo issaukti toki keista elgesi. Gal jus galit padet?
mano vaikas pradejo save musti. Na kai supyksta del ko nors, pradeda sau per veiduka su rankyte musti, taip braukiant zemyn. Neisivaizduoju kas galejo issaukti toki keista elgesi. Gal jus galit padet?
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 16, 18:13)
Oi merginos, nu per darbus neprisedu net ptie kompo..tiksliau sedziu prie kompo, bet gmail, neisijungiu. Sorry, Vario.
As i Ispanija 4 balandzio isskrendu, o i Svedija vaziuotume liepos viduryje. dabar va ka tik pridavem dokumetus vaikio pasui gauti.
Deja per Velykas nebusiu Lt..teks jums merginos be manes.
labradoriuke, neputi tu burbulo, problemu yra ir kol mamos nesusidure su tokiu vaiku, jos negali net isivaizduoti, kaip viskas vyksta.O vyrui gali pasakyti, kad jis yra kitoks, aktyvesnis, beto, naujoje vietoje kai nesaugu, vaikas tik suaktyveja, nes taip jis kuria sau saugia aplinka (bent jau maniskis taip daro) Ir butinai ateik i susitikima, manau, akd tau bus tikrai daug naudingos info, galiausiai pati atsileisi ir truputi psichologiskai pailsesi, kas tau ir tavo vaikui yra labai svarbu, kad mama psichologiskai butu stabili
norako, tu cia man komplimentu prisakei hehe bet ir as del tavo riterio susileidziu.
Roga, taigi pasirodo ideja gauti sarasa, buvo tikrai ne prasta hehe tik ismok pagal svarbuma vardus. O del tavo, kaip mamos gerumo..100 kartu sakiau ir sakysiu, kad tu esi tikrai supermama, kai matom kiek padarei savo vaikui ir su kokia meile..kokie rezultatai. ir siaip..mergnos,labai jus myliu, nes suteikiat man drasos, uztikrintumo aukleti savo vaika ir suvokti klaidas, bei matyti, ka reikia daryti, kad butu gerai
As i Ispanija 4 balandzio isskrendu, o i Svedija vaziuotume liepos viduryje. dabar va ka tik pridavem dokumetus vaikio pasui gauti.
Deja per Velykas nebusiu Lt..teks jums merginos be manes.
labradoriuke, neputi tu burbulo, problemu yra ir kol mamos nesusidure su tokiu vaiku, jos negali net isivaizduoti, kaip viskas vyksta.O vyrui gali pasakyti, kad jis yra kitoks, aktyvesnis, beto, naujoje vietoje kai nesaugu, vaikas tik suaktyveja, nes taip jis kuria sau saugia aplinka (bent jau maniskis taip daro) Ir butinai ateik i susitikima, manau, akd tau bus tikrai daug naudingos info, galiausiai pati atsileisi ir truputi psichologiskai pailsesi, kas tau ir tavo vaikui yra labai svarbu, kad mama psichologiskai butu stabili
norako, tu cia man komplimentu prisakei hehe bet ir as del tavo riterio susileidziu.
Roga, taigi pasirodo ideja gauti sarasa, buvo tikrai ne prasta hehe tik ismok pagal svarbuma vardus. O del tavo, kaip mamos gerumo..100 kartu sakiau ir sakysiu, kad tu esi tikrai supermama, kai matom kiek padarei savo vaikui ir su kokia meile..kokie rezultatai. ir siaip..mergnos,labai jus myliu, nes suteikiat man drasos, uztikrintumo aukleti savo vaika ir suvokti klaidas, bei matyti, ka reikia daryti, kad butu gerai
Sveikos mamos,
Alchemie šaunu, kad išskrendate truputuka pailsėsite ir nuo visko atitrūksite, bus tikrai jums įdomi kelionė. o dėl sąrašo tikrai padėjo, mano vaikis visas surašė, ir bandžiau visas įsiminti bet po paros atsirado dar viena, tai sakiau sąrašus pasidėjau ir prašiau, kad apie kiekviena papsakotų, tai 2valandas pasakojo man apie jas, kuom jos gražios ir kuom jau jos jam patinka
tiesa savaitgaliu pas mus dar vienas šokių konkursas, na pamatysime, kaip mums ten seksis, nors vaikis labai stengiasi ir nori ten dalyvauti, na sakau kokia vieta mes tai tikrai užimsime
Labradoriukė, neišsigask, tai tiesiog dar vienas saves išreiškimo būdas, jai dar nemoka gerai kalbėti, jis nori daug ką pasakyti, bet neišeina. va maniškis taip elgdavosi apie 2 metus, tai ilgai ir kanttriai reikėjo eiti prie to, kad savęs nemuštų, netrankytų galvos į žemę. pradžioje tikrai atrodo baisu. aš tiesiog savo vaikį kai prasidėdavo tas mušimo priepolis aš jį į gliebį, bet taip, kad jo rankos būtų tarp mano rankų, nes tada svveikatos turi daug ir gali ne tik tave bet ir savę susižaloti. na žodžiu turi laikyti taip stiprei, kad praeitų priepolis. Laikykis ir stiprybės tikrai tau
Labradoriuke, vienas momentas, kuris tirkai svarbus tai stebek, savo vaiko kalba, pasiklausk prie logopedo skyrelio merginu logopedziu, ten rasanciu, ka tokio amziaus vaikas jau kalba ir kiek turetu kalbeti. jei pastebi, akd kalbos raida ne visai taip einasi, butinai eik pas logopeda. I PPPT, kad paziuretu akip ten kalba ir rekomendacijas parasytu,o jei reiks logopedo gero as paklausiu saviskes lofgopedes, ka galetu rekomenduoti tokiam vaikiukui ir toki amziaus. Dabar tu gali pagauti visu problemu pradzias ir jas ispresti, dar neisisenejus joms. Tavo vaikui pasiseke, kad turi tokia mama
sveikos,
na papsakosiu savo vaiko žygdarbius. mat ponaitis dvi savaites slėpė pažymų knygelę, o ten pastabos pupso ir blogos raidelės. buvo vakar labai ilgas ir sunkus pokalbis. klausiu kodėl pastaba? vaikis sako, kad nuėjau prie vaiko ir pasakiau "kad panašus į zylę", ir už pasityčiojima gavo pastaba. tada bandome visi kartu testi pokalbį, bet jis tada pareiškia, kad nei vieno mūsų nesupranta, ką sakome, nei mokytojos (nes nieko neišmoko), nei manęs, per sudėtingai kalbu (bet visada suprasdao), nei vyro nesupranta. tai vyko ilgas ir sunkus pokalbis. galiausiai sužinojau, kad mokytojai pasakė, kad mama šokdynei pinigų neturi, bet kai atėjo foto sesija, pasakė, kad mama pinigus atneš. ir likau nieko nesupratusi, kaip čia dabar išėjo. tai va per atostogas laukia ilgas ir sunkus darbas.
na papsakosiu savo vaiko žygdarbius. mat ponaitis dvi savaites slėpė pažymų knygelę, o ten pastabos pupso ir blogos raidelės. buvo vakar labai ilgas ir sunkus pokalbis. klausiu kodėl pastaba? vaikis sako, kad nuėjau prie vaiko ir pasakiau "kad panašus į zylę", ir už pasityčiojima gavo pastaba. tada bandome visi kartu testi pokalbį, bet jis tada pareiškia, kad nei vieno mūsų nesupranta, ką sakome, nei mokytojos (nes nieko neišmoko), nei manęs, per sudėtingai kalbu (bet visada suprasdao), nei vyro nesupranta. tai vyko ilgas ir sunkus pokalbis. galiausiai sužinojau, kad mokytojai pasakė, kad mama šokdynei pinigų neturi, bet kai atėjo foto sesija, pasakė, kad mama pinigus atneš. ir likau nieko nesupratusi, kaip čia dabar išėjo. tai va per atostogas laukia ilgas ir sunkus darbas.
Sveikutes
Na mano vaikas taip labai save nemusa, tik kai jis pradeda pykti del ko nors.
O kazkaip isspresti tai, kad jis nemustu saves imanoma? Ar tiesiog palaikyt, nes jis taip musa ir ziuri ka as darau.
Alchemie, kai buvo gydytoja atejus, sake, kad jsi neaiskiai kalba, bet jinai sako, kad tokiam amziuje narmalu, jei jau butu 3 metukai ir taip kalbetu - tada siustu pas logopeda. Tai nezinau, reiktu matyt paklausyt ka jis kaip sako. Bet kai as su juo kartoju raidyna, jis praktiskai pasako visas raide, bet savo kalboje, tarimuose nenaudoja. Retkarciais pavyksta jam pasakyt taip kaip yra tikras zodis, bet dazniausiai jam vienas zodis turi keleta reiksmiu su skirtingom intonacijom.
O kazkaip isspresti tai, kad jis nemustu saves imanoma? Ar tiesiog palaikyt, nes jis taip musa ir ziuri ka as darau.
Alchemie, kai buvo gydytoja atejus, sake, kad jsi neaiskiai kalba, bet jinai sako, kad tokiam amziuje narmalu, jei jau butu 3 metukai ir taip kalbetu - tada siustu pas logopeda. Tai nezinau, reiktu matyt paklausyt ka jis kaip sako. Bet kai as su juo kartoju raidyna, jis praktiskai pasako visas raide, bet savo kalboje, tarimuose nenaudoja. Retkarciais pavyksta jam pasakyt taip kaip yra tikras zodis, bet dazniausiai jam vienas zodis turi keleta reiksmiu su skirtingom intonacijom.
[quote=Labradoriukė,2007 03 20, 12:03]
Sveikutes
sveika, mums su mušimusi buvo pats sunkiausias darbas, kad saves nemuštų ir kitų, na bet po truputuka mes to atsikratėme. su Alchemie vaiko pagalba
mes su vaiku pas logopede įsiprašėme kai mums buvo 2metai ir 3mėnesiai. mums tai padėjo ir iki 3metų mes jau pilnai kalbėjome.
Sveikutes
sveika, mums su mušimusi buvo pats sunkiausias darbas, kad saves nemuštų ir kitų, na bet po truputuka mes to atsikratėme. su Alchemie vaiko pagalba
mes su vaiku pas logopede įsiprašėme kai mums buvo 2metai ir 3mėnesiai. mums tai padėjo ir iki 3metų mes jau pilnai kalbėjome.
Labradoriuke, vienas is momentu, kai vaikas mazas sakysim 2 metai, tai, kad gydytojai sako, isaugs. bet jei 2 metu vaikas nekalba bent mazais sakinujkais, eina tik kuno kalba ir jo sugalvoti zodziai, tai tokiam amziuje gal ir galima tenkintis tokia siraiska, bet jam jau sunku. Nueikit pas logopeda, o ne pas paprasta gydytoja. Gal logopedas gales padirbeti dabar ir paskui jau nebereiks pagalbos, nes prastums kol aks dar maza kliuti, kuri su amziumi auga ir sunkeja
QUOTE(Roga @ 2007 03 20, 11:21)
O kaip dabar mum isiprasyt Nes as ir gi noreciau tada. Nes jauciu, kad ir kiek mes abecele mokinames tarti, jis labai po mazai eina i prieki, nors supranta absoliuciai viska.
Dekui Alchemie
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 20, 13:06)
O kaip dabar mum isiprasyt Nes as ir gi noreciau tada. Nes jauciu, kad ir kiek mes abecele mokinames tarti, jis labai po mazai eina i prieki, nors supranta absoliuciai viska.
Dekui Alchemie
Dekui Alchemie
na aš nežinau, kaip čia vilniuje, mat mes atvykėliai iš radviliškio, ir mūsų gydytoja labai gera, tai davė siuntima, o logopedė sutiko mus priimti vien dėl smalsumo padirbėti su tokiu vaiku, bet mums pavyko.
na manau iš pradžių pabandyk ar su gydytoja tartis ar tiesiai pas logopede nueiti ir paprašyti pagalbos ir ji tau tada patars, ką turi daryti
Labradoriuke, pasiskambink i Vaiko pedagigines psichologins pagalbos tarnyba ir uzsirasyk konsultacijai Vivulskio g. 2a Vilnius, 2650912 . Reikes israso is vaiko korteles poliklinikoje ir gimimo liudijimo kopijos. Konsultacijos nemokamos. O tada jei ka, tai sakyk, paklausiu savo logopedes, aks galetu su tokiu maziuku padirbeti, kai bus aiskios jo problemos