Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

QUOTE(Ašara @ 2005 09 08, 09:59)
Taip. Iš pradžių vienokios problemos buvo, dabar, kai paauglystė-kitokios. Dar nors tiek gerai, kad nerūko ir negeria, iš namų nebėga. Aplamai, kai ji buvo maža,  mano draugė yra pasakius-iš šito vaiko išaugs arba genijus, arba iš kalėjimo neišeis...
Ištraukiau seną žinutę....kažkur pažįstama frazė 4u.gif tai nuolat kartojo mano mamai apie mane blush2.gif kalėjime nesėdėjau mirksiukas.gif genijus nesu, bet šiaip mokslai sekėsi itin gerai, o ir visada aš tokia...tarsi viena koja greičiau už kitus blush2.gif
QUOTE(Roga @ 2007 03 14, 11:10)
sveika,
nieko nenusimink, tu pagalvok, kaip gerai, kad renka mažus trupiniukus, maniškis tai to negaliojo tokiame amžiuje, tik eidavo ir griudavo ir taip visa diena, o apie miega tai net nė svajok.
svajoju, dar ir kaip blush2.gif bet pamažu lyg ir apsiprantu, nes o ką daryt...šiandien va, daužosi tas mano vaikas- ką tik užsivertė visą plokštę ant rankos, n kartų įkišo pirštus į stalččius, paskui rėkia, kaukia, o juk galėtų pasimokyti ir nebekišti nagų..... unsure.gif it tokia zyzalė, nė minutės nepabūna viena, kartais pagalvoju, ar ji kada juokiasi, šypsosi? visą laiką tik kaukia, zyzia, rėkia...................... ir visada reik nešiot, čiūčiuot, juokint, šokti, ploti ie taip pasaka be galo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 14 kovo 2007 - 18:48
QUOTE(Cikadelė @ 2007 03 14, 19:45)
Ištraukiau seną žinutę....kažkur pažįstama frazė 4u.gif tai nuolat kartojo mano mamai apie mane blush2.gif kalėjime nesėdėjau mirksiukas.gif genijus nesu, bet šiaip mokslai sekėsi itin gerai, o ir visada aš tokia...tarsi viena koja greičiau už kitus blush2.gif
svajoju, dar ir kaip blush2.gif bet pamažu lyg ir apsiprantu, nes o ką daryt...šiandien va, daužosi tas mano vaikas- ką tik užsivertė visą plokštę ant rankos, n kartų įkišo pirštus į stalččius, paskui rėkia, kaukia, o juk galėtų pasimokyti ir nebekišti nagų..... unsure.gif it tokia zyzalė, nė minutės nepabūna viena, kartais pagalvoju, ar ji kada juokiasi, šypsosi? visą laiką tik kaukia, zyzia, rėkia...................... ir visada reik nešiot, čiūčiuot, juokint, šokti, ploti ie taip pasaka be galo doh.gif

sveikutės 4u.gif
na apie mane, kai aš maža buvau patilėsiu ką man sakė blush2.gif o va mano vaikui tai visada klijuoja etikete, kad bus nusikaltelis ir kad iš kalėjimo neišeis doh.gif

na jau taip yra vaikui reikia dėmesio, o dar jei nemoka emocijų išreikšti, kartais atrodydavo, kad vien tik cypti ir verkti mano vaikis temokair dabar žliubia taip graudžiai, kad atrodo pasaulio pabaiga atėjo.
o maniškis niekada nenorėjo ant rankų nuo pat gimimo jį tai dirgino begalo, tai atrodo, kad jam skauda. o nešiodavau tai ant pagalvės jį pasiguldau ir nešiojiodavau, kad nors kiek nurimtų ir pamiegotų ir taip iki 1metų, o vėliau jau ir puse nakties išmiegodavo neprabudęs. tuo laiku dar ir mokiausi, atrodė, kad stogas nuvažiuos, bet nieko išlaikiau, ir tu išlaikysi pamatysi bigsmile.gif
Atsakyti
Labas rytas, mano mielos mamos..skaitau (po pertraukeles, nes darbe neturejau laiko, o namie inetas numiro) ir jauciu, kiek bendrumu, kiek sirdies rupescio, meiles ir dziaugsmo jus visos turit..kaip gerai, akd tiek geru zmoniu yra pasaulyje..ir susimastau, akd turbut tiktokiems ir gali duoti tokius vaikus, nes gal tik tokie zmones tos kantrybes ir turi nuolatiniam zujimui, naujovems, veiklai sugalvoti.
labradoriuke, ateik su vaiku i susitikima, vaika paziures, jis pazais su kitais vaikais, gal net pavargs ir isikraus bigsmile.gif
Siaip tai as su saviskiu, nors ir ne hiperiuku, bet vargau iki kokiu 4 metu, kai vis naujos info reikia, ziadimu, bega, lekia, lipa i medzius (koki 4 metru aukscio) budavo, jei saku ner uzsliuogia kaip meskiukas iki pirmos sakos apie koki 190 cm doh.gif nu zodziu suvokimo, sistemos ir ritualu kurimo greitis buvo kosminis 9ir tebera), tik miegojo ir miega gerai, nors kol maitinau pirmus metus, tai vaiksciojau kaip lunatike. ir kaip daug sykiu minejau svarbu, kaip vystosi vaiko kalba. jei yra problemu, nekalba, tai vaikas stengiasi viska isreiksti kuno kalba, nuo to judrumas tik padideja (musu atvejis). Pvz. dar mano vaikas nepiese, o piesti pradejo praktiskai pries metus, uz tai kaip islavejo ranka per tuos metus, net stebiuosi, bet tai irgi susije su kalba.
Beje, Labradoriuke, apsisarvuok kantrybe, tai, akd vaikas nori zaisti su tavim, tai tu formuoji jo charakteri, tu investuoji dabar i jusu ateities santykius. patikek, sitie vaikai atiduoda be galo daug silumos ir rupescio, kai paauga yra superinis siltas rysy su mama thumbup.gif wub.gif tai zmogus, kuris tiesiog pajaucia ar tau gerai ar blogai ir visada uzjaucia..is sitos puses vaikas yra tokia dovana, kad tos minutes atperka kelis metus begiojimo paskui ir stogo vaziavimo.
Atsakyti
[quote=Alchemie,2007 03 15, 12:21]
Labas rytas, mano mielos mamos..skaitau (po pertraukeles, nes darbe neturejau laiko, o namie inetas numiro) ir jauciu, kiek bendrumu, kiek sirdies rupescio, meiles ir dziaugsmo jus visos turit..kaip gerai, akd tiek geru zmoniu yra pasaulyje..ir susimastau, akd turbut tiktokiems ir gali duoti tokius vaikus, nes gal tik tokie zmones tos kantrybes ir turi nuolatiniam zujimui, naujovems, veiklai sugalvoti.
labradoriuke, ateik su vaiku i susitikima, vaika paziures, jis pazais su kitais vaikais, gal net pavargs ir isikraus bigsmile.gif

na visos mamos yra nepaprastos todėl ir mamos.
labradoriuke bandau įkalbinėti, kad atvyktų pas mus į susitikimą. dar ir savo vaiko mokytojai nusiunčiau visas nuorodas, gal atvysk, dar kalbėjausi, na gal dar ir ne šį kartą atvyks, bet manau kad tikrai atvyks mūsų mokytoja.

na Alchemie, kaip tu jautiesi, kaip jums sekasi, kaip laikaisi?
Atsakyti
As vis dar esu santazuojama sesute doh.gif O siaip gerai, kazkaipvaikis pailsejes,tai i darza net noriai eina, nors buna uzsispyrimu visokiu, bet cia tai manau, akd su visais vaikais daugiau ar maziau buna.bandom mokytis skaityti..o siandien eisim pas pschologe toliau testi darba..tik mastau ar darbas su psichologe pades jam integracijoje, juk turi buti daugiau zmoniu, kad jis ismoktu integruotis..nu zodziu
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 15, 13:38)
As vis dar esu santazuojama sesute doh.gif O siaip gerai, kazkaipvaikis pailsejes,tai i darza net noriai eina, nors buna uzsispyrimu visokiu, bet cia tai manau, akd su visais vaikais daugiau ar maziau buna.bandom mokytis skaityti..o siandien eisim pas pschologe toliau testi darba..tik mastau ar darbas su psichologe pades jam integracijoje, juk turi buti daugiau zmoniu, kad jis ismoktu integruotis..nu zodziu

na taip tikrai jums padės ir viskas po truputuka pradės tvarkytis.
benas šiadiena išėjo į kengūriukų matematikos konkursa, bet vakar padoriai niekaip negalėjo paaiškinti, kas šiandiena darys, tokių dalykų pasitaiko jam taip retai. atrodo, kad benas vėl kažką įsimylėjo, kiek suprantu savo didžiają drauge doh.gif ir vėl išsiblaškęs ir vėl susimastęs, kažin, kaip jam seksis tam konkurse doh.gif na žodžiu įdomumai pas mus po įdomumų, auga ir savarankiškėja mano mažasis žmogutis 4u.gif
Atsakyti
Roga, gi pavasaris, reikia isimyleti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 15, 13:45)
Roga, gi pavasaris, reikia isimyleti mirksiukas.gif

jai taip toliau reiks pradėti rašytis jo panas lotuliukas.gif kad nesumaišyčiau apie mes kalbamės blink.gif
Atsakyti
Roga, puiki ideja thumbup.gif maniskis tai kol kas tik mama isimylejes ir ruosia piesiniu kolekcija sesutei doh.gif blink.gif vargsas dar kazkaip nesuvokia, kad net jei ir butu ta sesute numatoma sakysim po 9 menesiu, dar daug jam laukti reiktu
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 15, 14:54)
Roga, puiki ideja  thumbup.gif maniskis tai kol kas tik mama isimylejes ir ruosia piesiniu kolekcija sesutei doh.gif  blink.gif vargsas dar kazkaip nesuvokia, kad net jei ir butu ta sesute numatoma sakysim po 9 menesiu, dar daug jam laukti reiktu

na taip ilgai tektų laukti. na maniškis tai supranta, kad kol kas sesės ar broliuko nebus schmoll.gif na va jau po kengūriuko konkurso, bet nieko nepasakoja, mat rūpi didžioji drauge doh.gif kas jai nutiko, ir net pasikalbėti telefonu buvo dabar neįmanoma, tai vakare bus ilgas pokalbis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 15, 11:21)
tai zmogus, kuris tiesiog pajaucia ar tau gerai ar blogai ir visada uzjaucia..is sitos puses vaikas yra tokia dovana, kad tos minutes atperka kelis metus begiojimo paskui ir stogo vaziavimo.

Manau, kad ateisiu drinks_cheers.gif

Zinai, kai jau kantrybe nebeislaiko, buna pakeliu tona, jis tokiom didelem akim i mane paziuri, prieina, paglosto galva ir apsikabina. daug maz "mama nepyk". Gi kitaip ir negali, tada susikaupiu ir graziai su juo kalbu. Pasakau, kad ji labai myliu ir noriu, kad jis butu geras.
Kaip nakti jam budavo istrikos priepoliai iki 30min. Tai sedziu ir linguoju su klykianciu vaiku. Kartais kantrybe ir gi nebeatlaikydavo, tai eidavau atsiguldavau ir paprasydavau, kad vyras ji palaikytu ant ranku. Nes as zinodavau, kai tik pradedu ant jo pykti ir nervintis, jis dar ilgiau nenusiramdavo ir daugiau rekdavo.

QUOTE(Roga)
labradoriuke, ateik su vaiku i susitikima, vaika paziures, jis pazais su kitais vaikais, gal net pavargs ir isikraus

Manau, kad ateisiu. Tikiuosi, kad issikraus. Visada buna geriau, kai jis iki galo issiduoda. Na kai neperdaug buna. Nes kai pervargsta, buna dar blogiau.

As ir gi visa diena su vaiku zaidziu, ieskau nauju veiklu. Jis nori, kad visa diena su juo duksciau. juk as nebe vaikas, nebeturiu tiek nei energijos, nei tiek jegu doh.gif

Dar pasisakysiu biggrin.gif :
vakare, jis vis dar pilnas energijos, tai pas mus yra tokia siena, tai jis dar pats, is neturejimo ka veikti, apibega kokiu 10-15 ratu aplink ta siena lotuliukas.gif As sedziu ir skaiciuoju. anksciau 5 ratai budavo, dabar jau daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 15 kovo 2007 - 18:42
o kartais aš jaučiusi bloga mama, nes būna ir užrėkiu ir kelis kartus papurčiau blush2.gif bet kartais tiesiog jau man nervai nelaiko. Didelė nelaimė ir ta, kad aš pati esu be galo nervinga, pati esu daugybę neurologų praėjusi, vaistų rijusi ir pan. verysad.gif jeigu būčiau geresnės sveikatos, kantresnė...pvz šiandien ėjau pas daktarą, palikau mažę su vyru, ale nei cypt nei drybt nebuvo...tik parėjau- prasidėjo visi klykimai, dėmesio reikalavimas, siutimai....šiandien sunki diena buvo, 2 kartus užsivertė plokštę, tokia didelė 3x2 m unsure.gif išbarstė visokias kruopas, jas sumaišė su išpiltu šampūnu, ištasė puodus, kelis suskaldė į plyteles, dar vis prisiberia pirštus su stalčiais, pastarąjį kartą taip prisispaudė, kad net žaizdos atsirado, paskui jos supūliavo unsure.gif aš vis dar noriu tikėti, kad tiesiog ji kaip ir visi vaikai, bet kai pvz nueinam į korekcijos centrą (ten lankomės pas psichologę, kineziterapeutę ir logopedę) vistiek ji išsiskiria iš kitų, ten dažniausiai lankosi vaikai su tais padidėjusiais/sumažėjusiais raumenų tonusais, bet jie visi tokie verksniai, lėti...o Kotryna iškart prie visų bėga, puola bendrauti, viską čiupinėja, verčia, kvatojasi, speigia, kūlvesčiais eina....
Beje, Labradoriuke, apsisarvuok kantrybe, tai, akd vaikas nori zaisti su tavim, tai tu formuoji jo charakteri, tu investuoji dabar i jusu ateities santykius. patikek, sitie vaikai atiduoda be galo daug silumos ir rupescio, kai paauga yra superinis siltas rysy su mama :super  wub.gif tai zmogus, kuris tiesiog pajaucia ar tau gerai ar blogai ir visada uzjaucia..is sitos puses vaikas yra tokia dovana, kad tos minutes atperka kelis metus begiojimo paskui ir stogo vaziavimo.
va šito aš labiausiai noriu, nes su savo mama niekada neturėjau ir jau tikriausiai neberasiu to ryšio rolleyes.gif kartais aš manau, kad vaikystėje aš buvau tokia, kokie jūsų vaikai yra- hiperaktyvi, tačiau mano motina to nepripažino, ji visada sakydavo, kad esu nenormalus vaikas ir visada sakydavo man- kodėl negali būti kaip visi vaikai...... aš noriu savo vaikui duoti viską, prisitaikyti prie jo, o ne bandyti jį pakeisti.
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 15, 18:41)
Kaip nakti jam budavo istrikos priepoliai iki 30min. Tai sedziu ir linguoju su klykianciu vaiku.
ar ilgai tęsėsi tokie neramumai? cool.gif

smagu, kad jus radau...smagu pasisemti iš jūsų patirties, pasidalyti naujienomis, žiniomis 4u.gif va, linkiu jums tiek daug gerų emocijų mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti