Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus

sveikos mamytes..as irgi maniau kad mano vaikutis 1.5 metuko hyperaktyvas..tik visi aplinkui mane ramino..ko tu sako gi berniukas..visi jie tokie..zodziu jau pirmas dalykas kad pradejo vaiksciot 10menesiu..nenusededavo..eina,griuna,krenta..po to tai kaip cia viena mamule rase..ir maniskis tik iskeliu is vezimuko net neatsisuka ir lekia i prieki..begom ir as paskui..rankos irgi niekada neduoda..visur pats..o jau susikoncentravimas tai ne mum..viens du pervertem knyga,kita prasom,viens du ir sita jau perversta..deti kaladeles,dedam edam,tik kas neiseina viskas po kambarius islaksto.. g.gif pietu valanda ismiega o nakti neramiai bet miega..kiekviena diena vedu i parka kad isiduotu..reiktu du kart..siandien pvz prabuvom valanda su puse lauke..is ju puse valandos kamuoli sparde su didzkiais vaikais.. biggrin.gif
bet as save guodziu kad jo toks amzius..nuo 18 menesiu jie kaip ir savo mazuosius isterinius priepuolius megsta parodyt..ir siaip gi jam visas pasaulis idomus dabar..
ka jus manote? cia airijoj net nesu girdejus apie jokius hiperaktyvuma nustatancius testus..labai zemas lygis medcinos..tiesa sakant net ir nevesciau cia, tie daktarao man cia kazkokie be kvalifikaciju atrodo..jei ka vaziuosim i lt isitirt,bet saket nieks nieko bnedaro iki 3 metuku..ane?
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2007 03 09, 08:07)
sveikute, 4u.gif

maniški vaikį dėl hiperaktyvumo stebėjo nuo3 iki6metų ir tada surašė visi daktarai diagnozę. kiek supratau, Alchemie sakė, Vilniuje yra kitaip, reiktų jos paklausti.

Tik nuo 3...aisku...na bet man kaune o ne Vilniuj reiktu smile.gif
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 09, 12:20)
Zydrute, taip deja paveldimas ir berniukams dazniau, nei mergaitems. Del gelezies nezinau, neturiu informacijos, tik vienas is metodu beje siuloma, kad isoperuotu adenoidus, nes tai veliau padeda susitvarkyti su hiperaktyvumu brandos metais ir kazkiek proc. vaiku is jo isaugo (cia amerikoniski tyrimai buvo tokie)

Na as apie ta gelezi zurnale "tavo vaikas" skaiciau...kaip idomu cia su tais adenoidais... na man ju tai niekad neoperavo,as neleidau...ir dabar dar jie pas mane..nemaiso lotuliukas.gif o pas maziuka net nezinau ar yra...bet as taip vis tikiuosi kad jei tas hiperaktyvumas paveldimas,tai kad jis bus panasiai toks aktyvus kokia as buvau...bet mama sako kad jau dabar jis aktyvesnis,nei as jo amziuje buvau,tai bijau kad su juo gali but dar blogiau...

O man labai idomu stebeti kaip jis elgiasi vietose kur nieko nepazista ir taip idomu pasidare nes pastebejau toki dalyka,kad jis nebendrauja su zmonem kurie su juo kaip su mazu vaiku sneka...jusu vaikai gal irgi taip daro? ir siaip jis nesivargina daryti to kas ir taip savaime suprantama, na pavyzdziui jei jo kas klausia kur mama,tai jis tik ziuri kaip durna ir jo veido israiska tarsi sako,o ka pats nezinai? ir taip daznai...kaip mano sese juokauja,kad jis neturi laiko atsakineti i durnus klausimus smile.gif

na o lopsine tu gal palauk 3metu ir jei vaikuciui tas aktyvumas nepraeis tai atvaziuok i LT ir padaryk jam tyrimukus... na mano maziukas pasilaikydamas 6men.pradejo vaikscioti,o ne pasilaikydamas 9men.tai tas vaiksciojimas nuo 10men.gal per dideles reiksmes ir neturi... na o su miegu,tai mano maziukas neturi jokiu problemu,nes as nuo pat gimimo jo valgymo ir miego rezima esu padarius,kad jis visada zinotu kada ka daro...zinoma dabar ir keli maitinimai ir migdymai atkrito,bet tie pagrindiniai taip ir liko savo laiku,kaip buvo nuo gimimo ir jam labai gerai.o nakty as ji paguldau o lovyte,prisitumiu ja pi\rie savo ir palieku ji zaisti,vartytis kol pats uzmigs,tada kai uzmiega paguldau ant pagalves,uzkloju ir jis ramiai miega...o diena kad uzmigtu reikia pasupti ar bent ranka ant jo palaikyti,nes vienas uzmigti nemegsta...
Atsakyti
Labas rytas, mamytės 4u.gif
per laisvas dieneles, tiek įdomaus prirašėte. kad skaičiaus susidomėjusi. kiekvienas vaikas yra ypatingas, ir kad iškarto išskirti, kad jis yra hiperktyvus, sunku pasakyti, ar tai įmanoma. tik kiekvienai mamai galiu palinkėti kantrybės, meilės ir aišku laiko viskam.

Alchemie mums su vaiku tikrai padėjo, kad jo neleidau 2 dienas į mokykla. ir vaikas pailsėjo, tirkai buvo labai pervargęs. na pamatysime, kaip jam šiandiena sekasis. labai daug kalbėjomės, daug vaikščiojome. vis lengviau ir legviau jam darosi su mumis pasikalbėti, bet dar vis sunku jam pasakyti tai ką norėtų.
Atsakyti
Oi mamkos vesiu saviske daryt magnetini rezonansa be narkozes, o ten ramiai reikia isgulet maziausiai pusv, o gali reikt ir val blink.gif kazi kaip mum seksis g.gif
o kaip jum susitikimai sekasi? ar prisijunge daugiau mamu ?
Atsakyti
QUOTE(vivjana @ 2007 03 13, 16:58)
Oi mamkos vesiu saviske daryt magnetini rezonansa be narkozes, o ten ramiai reikia isgulet maziausiai pusv, o gali reikt ir val  blink.gif kazi kaip mum seksis  g.gif
o kaip jum susitikimai sekasi? ar prisijunge daugiau mamu ?

taip čia jau tikras išbandymas jums bus g.gif net nežinau ką jums patarti.
sakyčiau gerai sekasi per susitikimus, man tai mamos labai padeda. praeitą sykį dar viena mama prisijungė, visai buvo įdomus pokalbis.
Atsakyti
Kita susitikima as dalyvauti negalesiu verysad.gif bet tikiuosi, akd dar viena mama prisijungs. man parase i pasta. jos vaikas jau paauglys, taigi manau, pasidalinsit savo aptirtimi ir gausite gal sau naujos.
Labradoriuke, na atrodo, tu testus jau atlikai ir yra itarimu del hiperaktyvumo. O bet taciau, motorinis amzius tai kai vaikas jau daug gali, bet proto mazai, kai eina daro, bet pasekmiu nesuvokia.
Siaip va ir as ir Roga savo vaikams i vonia pilame lavandu (as druska, Roga atrodo aliejaus). lavandos ramina ir hiperiukus, atpalaiduoja raumenu tonusa, nervu sistema. tai negeriamas reikalas, kuris veiktu sistemiskai oranizma, bet kartu su vandeniu atpalaiduoja.
Zydrute, mano sesuo irgi buvo ziauriai judri ir isradinga ( tarybiniais laikais jai butu klijave ta etikete, jei butu zinoje, kas yra hiperaktyvumas). As manau, kad pirmiausia reiktu zinoti ar vaikui itariams hiperaktyvumas, tada paziureti ar adenoidai tvarkoje (nes buna padideje ir dar delto reikia operuoti, kad vakas pvz. negali normaliai kvepuoti), o tada spresti ar operuoti, nes tai padetu ir nuo hiperaktyvumo. Zodziu iki tokio sprendimo daug zingsniu.
Dar Zydrute...nu maniskis irgi tokia asmenybe nuo gimimo, kad kai zmones i ji kokiu 2 metu kreipdavosi tipo utiutiu, tai jis spjaudavo i veida blush2.gif doh.gif ir aiskinau ir visaip kalbejau, nors tu ka...paskui, kai ismoko reiksti zodziu emocijas, tai tiesiog isrekdavo:as ne maziukas!
Lopsine, kaip keista, tiek lietuviu i Airija vaziuoja, o Airijoje nera kvalifikuotu gydytoju verysad.gif Nu kol kas ir tu pabendrauk su Roga, manau ji tau daug galetu patarti, pvz. kaip jos maziukas nueidavo 2 km doh.gif ir manau, daug galetu pasakyti, kas ir kaip jiems buvo, gal tau tai apdetu. O siap visoms linkiu kantrybes, nes puikiai prisimenu, kaip as tai gyvenau ir kaip stogas vaziavo, nors mano vaikas ne hiperiukas, bet kantrybes reikia...zodziu visoms jums kantrybes
Atsakyti
Alchemie as ji maudau su raminama levandu duso zele - nepastebejau, kad butu blogiau.
Skaiciau as apie adenoidus "TAvo vaike" atrodo buvo si men. g.gif Tik ne iki galo supratau. Kai as buvau maza, buvau labai aktyvi, dabar esu labai ramaus budo ir jokio is manes aktyvumo nebera. Net nezinau kur jis buvo ir kur po to dingo.
As su vaiku galiu susitarti, kad jis ramiai pabutu. Bet jei jau apsirengiam eit i lauka, tai einam pro duris, nes jis belaukdamas aplink siena 5 ratus apibega.

As kartais taip pavargstu pas kui ji lakstyt doh.gif Labai daug mano demesio reikalauja, praktiskai visa diena nori, kad su juo as zaisciau, vienas visai nenori zaist, jam neidomu vienam. arba jam duok kokius tecio irankiu deze pakraustyt, tai tada ramu. Siurbli pasiurbt, pjukla papjaut. Nu zodziu, bet vis tiek turiu ziuret, kad nesusizalotu.

Zinai, as bijau ji leisti i darzeli del jo tokio aktyvumo, bijau, kad jo ten netraumuotu. Juk nevisi supranta, kaip vaikas negali pasedet ir papiest vienoj vietoj arba sedet ir valgyt. Buna ir pas mus taip, bet nevisada. O zinai tie dazeliu aukletu auklejimai, nesicackins jos su mano vaiku. Jei ka jis nuskriaus uzvos atgal jam, o nuo to jis tik agresyveja. Nubezinau ir nerandu sprendimo g.gif
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2007 03 13, 21:46)
Kita susitikima as dalyvauti negalesiu verysad.gif bet tikiuosi, akd dar viena mama prisijungs. man parase i pasta. jos vaikas jau paauglys, taigi manau, pasidalinsit savo aptirtimi ir gausite gal sau naujos.

O kas tokie per susitikimai?
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 13, 23:16)
O kas tokie per susitikimai?

Susitikimai vyksta kas antrą trečiadienį Kidy Gymo psichologo kabinete, yra kelios mamos, auginančios va tokius va fantastiškus vaikus, va ir kalba, kaip savo ir aplinkinių stogus taisyti bigsmile.gif
beje, aš va irgi balandžio 1 gimusi, nu mes, tą dieną gimę, nu fantastiški žmonės, patikėk, nu netelpma mes savy kiekvienas savaip (gal todėl ir mano riterio tieeek daug rolleyes.gif ) nu maža vis mums vietos ax.gif
Susitikimai padeda suvokti, kad esi ne vienas, ir kad vaikai tokie ne vieninteliai, ir kad ..... , na kad viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(norako @ 2007 03 14, 00:19)
Susitikimai vyksta kas antrą trečiadienį Kidy Gymo psichologo kabinete, yra kelios mamos, auginančios va tokius va fantastiškus vaikus, va ir kalba, kaip savo ir aplinkinių stogus taisyti  bigsmile.gif
beje, aš va irgi balandžio 1 gimusi, nu mes, tą dieną gimę, nu fantastiški žmonės, patikėk, nu netelpma mes savy kiekvienas savaip (gal todėl ir mano riterio tieeek daug  rolleyes.gif  ) nu maža vis mums vietos  ax.gif
Susitikimai padeda suvokti, kad esi ne vienas, ir kad vaikai tokie ne vieninteliai, ir kad ..... , na kad viskas bus gerai  4u.gif

O ten kokios mamos susirenka, ta prasme kokio amziaus vaikai? Aisku be vaiku tikriausiai ir kokiu laiku? Nes maniskiui tik 2 metai bus, tai jam kaip suprantu neimanoma nustatyt hyperakyvumo, jei taip ir yra ar butu. Gal ir as galeciau jungtis? Ir kokia kaina?

Kai mano vaikas buvo maziukas, jis guledavo ir istisai kojom ir rankom maldavosi, neikada nebudavo, kad jis ramiai guletu. Kiti sakydavo - jam viskas gerai - sakau, jis visada taip. Na ir pradejo vaiksciot 9.5 men savarankiskai. Gydytojai sake blogai, blogai, bus kreivom kojom, bet kolkas kojytes tiesios ir buvom pas ortopeda, sake vaikas vaiksto gerai ir nera jokiu nukrypimu.

Zinai sekamciame "tavo vaiko" numeryje bus siek tiek apie ji parasyta ir apie kita berniuka gimusi ta pacia diena. Na kaip - ir + skirtingi doh.gif Ramus vaikas, valgo gerai, miega gerai. Pazistu dar viena mergina gimusia balandzio 1, na ir gi tokia rami. Tai nzn is kur cia tas jo aktyvumas, gal zvaigzdes taip susidejo, kai gime g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 14 kovo 2007 - 09:10
[quote=Labradoriukė,2007 03 14, 10:09]
O ten kokios mamos susirenka, ta prasme kokio amziaus vaikai? Aisku be vaiku tikriausiai ir kokiu laiku? Nes maniskiui tik 2 metai bus, tai jam kaip suprantu neimanoma nustatyt hyperakyvumo, jei taip ir yra ar butu. Gal ir as galeciau jungtis? Ir kokia kaina?

sveikos mamos,
na žinoma, kad ateiti ir su savo vaikiuku, ten yra kas užsiima su vaiku. o kaina 20Lt. vyksta aks antra trečiadienį 18.30val. pradžia. ten mamos susirenka su hiperaktyvumo nustatyta, kaip mano ir dar kai kuriom tik įtarima hiperaktyvumas. na žodžiu užsuk, pabendrausi ir pamatysi ar tau padės.

Alchemie labai tavęs trūks per susitikima. aš jau baigiu savo mokytoja įkalbėti, kad atvyktų pas mus pasikalbėti. šiandiena pamačiau mano nabagas vaikas toks pervargęs, jam dabar taip sunku mokykloje, kad net nežinau kaip padėti savo vaikiui. po ilgesnio savaitgalio jam šiek tiek lengviau, ir vėl naujas etapas ir vėl nauji rūpesčiai. reiks pagalvoti, ką man čia daryti g.gif

Labradoriukė, na jai ko galiu padėti visada kreipkis, ir jai tik galėsiu padėsiu ir patarsiu. mano až yra ineto adresas rašyk man asmeniškai, padėsiu kuo galėsiu.
Atsakyti
Perkeliu citatas į šią temą, nes čia aktualiau man kalbėtis mirksiukas.gif

QUOTE(Alchemie @ 2007 03 13, 21:26)
Cikadele, blogas (trumpas miegas), padidejes raumenu tonusas daznai buna ir hiperiukams, taciau, hiperaktyvumo diagnoze nustato tik psichiatrai. Visi, kas bandys ta etikete klijuoti, pareikalauk psichiatro diplomo  mirksiukas.gif
dėl maudymosi- anksčiau buvo susikausčiusi, rankos, kojos sugniaužtos, sustingusios, dabar atsileido, bet neurologė taip ir ižrašė, kad dabar mūsų tonusas normalus, priešinantis didėja...būtent, jei noriu kažką padaryti, pvz aprengti, arba katu katu padaryt, taip sustingsta rankos, kad bijau net sulaužyti betiesindama, užtat labai sunku mums su apsirengimais verysad.gif dabar mėgsta vonioj būt, bet ten ne maudymasis, nes ji negali pasėdėt ar pagulėt, puola prie vobnios krašto, ji graužia, puola prie krano- graužia, krapšto, puola prie to pipsiko, kur užkimšt skylę...vienu žodžiu- ne maudynės ten, o tiesiog vargasm nes vonia nedidelė, reik saugot, kad nepaslystų unsure.gif Aš taip pat netikiu, kad čia hiperaktyvumas...matyt ji paveldėjo mano ypatumus, tačiau neurologė, reabilitologė, pediatrė jau pačios man yra sakiusios, kad jau išryškėjo jos tempetamentas- greiti, staigūs judesiai, energija, smalsumas ir pan. Ji nė minutės nebūna rami...ir čia neperdeedu...aš turiu įprotį, tiek sėdėdama, valgydama, net miegodama sukinėju kojų pirštus blush2.gif nepatikėsit, bet Kotryna paveldėjo šį įprotį, nuo mažų dienu irgi sukalioja kojų pirštus, nes miegodama blink.gif taip keista, nemamiau, kad tokius dalykus galima paveldėt...
QUOTE(#Mia# @ 2007 03 14, 08:55)
Nieko, paaugs prades miegoti. Mano mazoji vienu metu (kelis menesius) miegojo 3 val nakti (nuo 2 iki 5 ) ir valanda diena, tai mes su vyru keisdavomes, bet uztat visu filmus perziuredavom  biggrin.gif  o tai kaip linksma budavo  doh.gif
manęs niekas nepakeičia...viena pati aš...deja, nieko linksmo, labai sušlubavo sveikata (ji ir taip bloga, bet po gimdymo išvis sad.gif grėsė ligoninė.... neguliau, nes nebūtų kam prižiūrėti vaiko cool.gif

Kalbėjot apie susikaupimą g.gif sunku dar ką pasakyt, bet bent jau pakolkas pastebiu, kad tai ji moka daryti...būna apžiūrinėja daiktą susikaupusi, pvz labai mėgsta rinkti batono gabaliukus, kuriuos patrupinu...bet nežinau, ar tai susikaupimas, gal tiesiog visi tokio amžiaus vaikai tai moka....

p.s o kaip su draugija hyperaktyviukams? g.gif reikia jiems draugijos, bendravimo, buvomo kartu su mama, borliu/sese ar draugais? ar tai vienišiai? g.gif nes šį tą galiu pasakyti ir apie savąją jau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2007 03 14, 11:02)
Perkeliu citatas į šią temą, nes čia aktualiau man kalbėtis mirksiukas.gif

manęs niekas nepakeičia...viena pati aš...deja, nieko linksmo, labai sušlubavo sveikata (ji ir taip bloga, bet po gimdymo išvis sad.gif grėsė ligoninė.... neguliau, nes nebūtų kam prižiūrėti vaiko cool.gif

Kalbėjot apie susikaupimą g.gif sunku dar ką pasakyt, bet bent jau pakolkas pastebiu, kad tai ji moka daryti...būna apžiūrinėja daiktą susikaupusi, pvz labai mėgsta rinkti batono gabaliukus, kuriuos patrupinu...bet nežinau, ar tai susikaupimas, gal tiesiog visi tokio amžiaus vaikai tai moka....

p.s o kaip su draugija hyperaktyviukams? g.gif reikia jiems draugijos, bendravimo, buvomo kartu su mama, borliu/sese ar draugais? ar tai vienišiai? g.gif nes šį tą galiu pasakyti ir apie savąją jau unsure.gif

sveika,
nieko nenusimink, tu pagalvok, kaip gerai, kad renka mažus trupiniukus, maniškis tai to negaliojo tokiame amžiuje, tik eidavo ir griudavo ir taip visa diena, o apie miega tai net nė svajok. visa informacija jau čia yra manau visoms į sveikata pasikalbėti ir pasitarti ir kitų išklausyti g.gif
Atsakyti