Įkraunama...
Įkraunama...

Del darbo valstybes tarnyboje

Iškilo problema, gal kas esate susidūrę.
Ar gali valstybės tarnautojas gauti honorarą už vaidybinį siužetą reklamoje (tiesiog kelias sekundes suvaidinamas tam tikras personažas)?
Visaip sukau galvą, bet nežinau ar šiuo atveju galima vadovautis LR valstybės tarnybos įstatymo 17 str. 4 punktu, kuris numato jog valstybės tarnautojui draudžiama gauti bet kokį kitą darbo užmokestį, išskyrus autorinį atlyginimą už kūrinius, kurie yra intelektinės nuosavybės teisių objektai. g.gif
Atsakyti
Na, sukurtas vaidmuo - tai kurybines veiklos rezultatas, taigi ir kurinys. O kurinys yra autoriu teisiu objektas, taip pat ir autorines sutarties dalykas/objektas. rolleyes.gif Todel manyciau, kad galima butu forminti per autorine sutarti vaidmens sukurima ir atlikima.
Atsakyti
Bet tas kurinys yra ne jo paties sukurtas, jis suvaidintu tik mini role... g.gif Pasmeksciotu ekrane wink.gif
Atsakyti
Tai as ta ir turiu omenyje, kad vaidyba - taip pat kurybinis darbas. Juk kiekviena personaza galima suvaidinti vienaip ar kitaip - tai rezisieriaus ir aktoriaus kurybinio darbo rezultatas.
Taip pat turiu omenyje tai, kad svarbu teisingai viska iforminti wink.gif , t.y. - piniguciai tarnautojui gali buti mokami tik pagal autorine sutarti.
Atsakyti
As manau, kad gali, nes nors ir trumpai, taciau asmuo vaidina.
Juk ir Oskarus teikia uz antraeilius vaidmenis biggrin.gif
Atsakyti
Ar gali darbdavys (politikas) atleisti is pareigu nescia politinio pasitikejimo valstybes tarnautoja ( Valstybes tarnybos istatymas 44str.7 punktas)?Valstybes tarnautoja priimta vadovaujantis valstybes tarnybos istatymu (10,12 str.), darbo sutartis su valstybes tarnautojais nesudaroma ( VTI 10 str. 5dalis) darbo kodeksas atleidziant is darbo kaip ir neglioja, nes nescios valstybes tarnautojos taip pat ir politinio pasitikejimo valstybes tarnautojos socialines garantijos aptartos valstybes tarnybos istatyme (5 str.,44str.5dalis).Taigi ar teisetai pasielgs darbdavys atleisdamas ja is pareigu, kaip praradusia politiko priemusio i darba politini pasitikejima, visiskai neatsizvelgdamas i jos nestumo pazyma?
Atsakyti
taip teisėtai.
Atsakyti